Качествена дограма

• 302 074
  • 821
  •   1
Отговори
# 210
Най- качествената, но и скъпа дървена дограма е словенската Jelovica. Вносителите са страхотни хора. За мое голямо съжаление, аз не можах да си я позволя в този момент. За моя апартамент излизаше около 16 000 лева най- икономичния вариант. Купихме българска от Famoso Line. Не е зле, но все още не сме се нанесли и ми е трудно да дам по- конкретен отговор. Цената ни излезе 9800 лв., но половината ми прозорци са със скрит обков и всички дръжки са с бутони заради децата (това оскъпява).

# 211
Монтирана ли е дограмата?
Ако все още не е, може да се монтира максимално изнесена към вътрешността на помещението, дори почти в равнината  на вътрешната стена. Тя ще отнеме 70 мм, от тези 200, които е зида. Ролетният комарник още около 40 мм, ролетните щори и те още толкова. Така, че остават едни свободни 50 мм, в които да се монтира парапета. Мисля, че ще са достатъчни, стига да са изцяло зид, а не една част от тях да е изолация. Най- добре е да се консултирате с монтажниците на дограмата.

Монтирана е.
20 см е дебела тухлата има и 10 см външна изолация, но в изолацията нищо не може да се слага. Консултирах се с тези, които сложиха дограмата, но не били слагали щори при налични парапети - първо почнаха да ме убеждават да не слагам парапети, после да сме оставели 6 см между стъклото и парапетите.
Абе усещам как отново ще се притеснявам неизвестно още колко време...

Не сме махнали и защитните лепенки на дограмата - казаха ми, че лятото ставало проблем, ако не се махнат, защото слънцето ги изпичало, зимата не пречело. Дано да е така.

margarithen
- всички наши дръжки са с едно бутонче с ключе, което като се заключи и не може да се завърти дръжката. И при нас е заради децата, оскъпи ми 5 лв. на брой. Ключетата са ми еднакви - с едно мога да отключа и заключа всичко.

# 212
ами не, нашите дръжки са с бутон. Длъжките с ключ са по- евтини, но доколкото помня, проблема при тях беше, че имат ключалка и отвън, което ние искахме да избегнем

http://pvc-salamander.com/images/roto-vidove.jpg

# 213
ами не, нашите дръжки са с бутон. Длъжките с ключ са по- евтини, но доколкото помня, проблема при тях беше, че имат ключалка и отвън, което ние искахме да избегнем

http://pvc-salamander.com/images/roto-vidove.jpg

Не, нашите не са точно такива, но нямат ключалка отвън. По-просто изглеждащи са от това, което си показала (дизайнът на твоите е доста по-добър!), бели и по-незаоблени, но са пак с нещо като бутонче, на което е ключалката. Натискаш ключа и съвсем леко завърташ - това са действията за заключване и отключване.
Само с бутон изглежда по-добре като визия, но не са ми предлагали този вариант. Дори не знаех за него.
А децата не могат ли сами да натиснат бутона?

# 214
Могат, ама трябва и да го задържат докато се върти дръжката  Twisted Evil, което вече няма как да го направят, защото им е доста трудно.
Странно, наистина не помня защо се отказахме от ключетата.  Rolling Eyes

# 215
Могат, ама трябва и да го задържат докато се върти дръжката  Twisted Evil, което вече няма как да го направят, защото им е доста трудно.
Странно, наистина не помня защо се отказахме от ключетата.  Rolling Eyes

Е, щом е така и това ми изглежда безопасно. Като прибавим и по-готиния дизайн, изборът ми изглежда супер Simple Smile
Но ние гонехме и по-ниска цена, все пак три етажа не са малко... Много ми се искаше да е кафява, вместо бяла, но нямаше как, примирах се с бялата. Входните врати са кафяви, част от мазилката също и сега ще трябва да включим и бяло, за да не седят като кръпки прозорците. Ама живи и здрави да сме!

# 216
Прочетох всичко и има доста информация.
Искам да слагам дограма на балкона, но реших да е тип фолксваген / хармоника.
Много ми се иска лятото балкона да изглежда така, все едно няма дограма.
Проблема е, че балкона ми е "изнесен" и отгоре няма плоча, а празно разтояние от около 20 см. Хората от фирмата за дограма ли монтират там таванче ????
Моля за мнение за този вид система.

# 217
Прочетох всичко и има доста информация.
Искам да слагам дограма на балкона, но реших да е тип фолксваген / хармоника.
Много ми се иска лятото балкона да изглежда така, все едно няма дограма.
Проблема е, че балкона ми е "изнесен" и отгоре няма плоча, а празно разтояние от около 20 см. Хората от фирмата за дограма ли монтират там таванче ????
Моля за мнение за този вид система.

Такова "таванче" ни монтира фирма СААВ през 2008. Балкона беше изнесен навън, без покрив, пространството, което затвориха беше с ширина около 50 см. Оттогава досега качеството на фирмата доста падна сега ни предстои ремонт на друго място и отново проучвам фирмите за дограма. Според мен вече почти всички фирми правят подобни покривчета.

# 218
    Моля за спешно мнение - как знаете, че качеството на СААВ е паднало? Предстои ни остъкляване на тераса, а сме ги ползвали преди 1-2 години. Моля, обосновете се, защото разликата в цените е голяма, а ако качеството не отговаря на цената, тогава...

# 219
Уплътненията са по-лоши, втвърдиха се за няма и 2 г. и духа, ъгълчетата на самите прозорци от вътрешната страна - всеки ъгъл е със собствено мнение, често има и луфт, който грознее, пластмасата е по-евтина и се надрасква по-лесно; няма да коментирам качеството на монтаж на вътрешните первази, комарниците-ролетни влизат насекоми през тях - оси, мухи. Табакерите на щорите "изсхвърчат", щорите -външните нямаме една щора, която да е плътна, през всяка с влиза светлина в напълно спуснат вариант, отстрани, отгоре, отдолу; обкова на щорите е видимо не добре направен сравнено с това, което поръчвахме през 2008. Най-общо и най-дразнещо е това.

# 220
Здравейте!

Изчетох цялата тема и благодаря на всички за всяко едно споделено мнение. Виждам, че се включват и хора от бранша и ще съм им много благодарна, ако ми дадат компетентно мнение по моя въпрос.
Искам да сменя дограмата на вилата. Реално не я използвам съвсем като вила, защото от април до ноември съм там. Прозорците са 4 еднакви. Това, което аз търся е следното:
Прозорци с височина 1300 и ширина 1400. Едно отваряемо крило с ширина 800, двуосово отваряне. 5-камерен профил (бял); бяло Ка-стъкло (там е толкова студено, че, каквото и да е стъклото все няма да ме стопли, без значение от сезона Laughing); 4 броя комарници на панти.

Дотук всичко е наред. Обиколих фирмите и събрах около 15-ина оферти. Заради ограничените финанси не се целя във високите класове профили. От всички оферти успях да сведа чуденето си до три /цените са при 100%-ово авансово плащане, което виждам, че тук не го препоръчвате/:

1. 273 лева на прозорец с комарник (общо 1092) с профил Aluplast и обков Sigenia + 10лв транспорт, защото е извън Сф - фирмата ми се струва малка, не откривам нищо за нея в НЕТ-а, офисът приличен, мацката приветлива, но пък цената чак притеснително ниска.

2. 269 лева отново на прозорец с комарник (общо 1076) с профил Veka и обков Roto + 30лв транспорт - сравнително голяма фирма, но пък тук във форума на много отрицателни мнения попаднах, а и цената е такава до края на февруари.

3. 1230 лева 4-те прозореца с комарниците и пътя с профил Rehau, за жалост не знам обкова - офертата от приятел на приятел горещо препоръчан.

И тук вече идват многото въпросителни. От трите профила кой е най-добрият вариант? Държа на качествения монтаж и знам, че, ако трябва да залагам на това, трябва да се спра на третата оферта, защото човекът е доверен. Но тези близо двеста лева разлика ми идват наистина нанагорно. Доколко са реални цените? Съпоставени трите профила и цените им кой е най-добрият вариант?
Умишлено не споменавам имената на фирмите, защото не знам дали не е против правилата на форума. Ще бъда благодарна, ако споделите мнения и дадете съвети.

# 221
Прежалваш 200лв. и се доверяваш на хората , явно има защо да предлагат по висока цена, останалите може и да са спестили от някакъв материал или консуматив , но може и да не са.
Не се ориентирайте само по цена , пълно е с измамници. И такива золуми могат да ти направят някои монтажници че да се чудиш накъде.

# 222
Моят коментар за офертите: цените са реални, горе -долу толкова излиза наистина.

Г-жа Нервакова, подкрепям!  Peace
По -добре да се довериш на проверен човек. По -добре сега 200 лв. повече, отколкото после по -голяма сума за ремонти...
Профилът трябва да е добър, но и монтажът трябва да е направен както трябва.

# 223
  • Варна
milenium3 Аз съм за втория вариант- Века+ Рото обков. Читав профил, добър обков, голяма фирма, предполагам имаш и гаранции- звучи ми много добре. Офертата от приятел ми е много съмнителна с тези 200 лв. отгоре. Разбирам го майсторчето, и той иска да изкара някой лев, но защо да е на твой гръб? Големите фирми затова са големни, защото имат големи обороти, разкроя им излиза почти без отпадък, всичко купуват с големи отстъпки и затова могат да си позволят по-ниски цени. Този майстор къде ще го търсиш да ти отстранява проблемите в рамиките на гаранцията? Wink
 Много съм писала по темата и винаги съм препоръчвала да се обръщате към големите фирми, причини бол.

# 224
Здравейте , искам да споделя със всички в форума никога ама НИКОГА да не поръчват дограма във фирма Видира ,а не дай боже и да им строят . Преди 5 години си направихме поръчка на дограма дървена дъбова и т.н и т. н възможно най скъпата дограма като клас . Направихме поръчка на цяла сграда прозорци . Дадохме една торба с пари . и елате и вижте само след  път години на какво прилича дограмата .Да не говорим за течовете и увисването на прозорци и балконски врати . Такова "чудо "  не съм виждала през живота си .

Общи условия

Активация на акаунт