Качествена дограма

• 302 104
  • 821
  •   1
Отговори
# 255
То зависи местоположението, аз се колебаех между това и варианта с Топ N+, това им бяха топмоделите. Но ако знаеш по-добри варианти, има още стъкла за смяна, така  че дай си предложението, аз съм заинтентесерован. Не знам кой как го нарича това стъкло, такова определение 4- сезонно стъкло си е наш патент Simple Smile Очаквам и други мнения предложения, ако някой знае и може да предложи и други варианти да казва.

Благодаря за коментара

# 256
  • София
Без никакви резерви препоръчвам Велукс, за мен това е най-добрата на българския пазар дограма. Преди имахме невероятен конденз, беше ми омръзнало сутрин да изцеждам кърпите, които слагах на первазите!След велукса, направо се родихме, няма конденз, въобще друга класа! Всяка стотинка си заслужава за тях!

# 257
То фирмата не е критерий за това дали имаш или не конденз,
аз също имах преди, но само като си смених стъклопакета и конфигурацията му и конденза изчезна.

# 258
Добре де, дайте координати на фирми, от които сте доволни за София. Аз имам положителен отзив от тази фирма http://www.dograma.vlez.bg/?showpage=64433, но ги ползвах за дребни поправки, а сега искам да сменям дограма. Въпреки това искам да отбележа, че точно поради дребната поръчка много фирми ме отсвириха, а тези откликнаха и казаха, че за тях няма едри или дребни клиенти. Та това го смятам като голям плюс като отношение към клиента.

# 259
Няколко въпроса:

За фирма СААВ - отзиви има ли някой?

Двукамерна препоръчвате ли или е по-добре трикамерна ?

За много слънчеви стаи каква се препоръчва ?
А за изток само ?

Много благодаря за отговорите.

# 260
Здравейте, в единият апартамент със северозападно изложение  сме сложили Ролпласт трокал и Ка стъкло, за другия апартамент, който е южен, но слънце, почти не го огрява, тъй като пада сянка от огромни дървета пак сме се спряли на Ролпласт трокал- за едната стая на Ка стъкло, там пък изобщо слънце не грее, и другата стая също е с огромни прозорци до земята пак с Ка стъкло, а терасата, която е пред тази стая е изцяло стъклена и за там сложихме обикновено стъкло, тъй като ще е зимна градина с цветя. Сега се чудя дали правилно сме постъпили. За северозападния апартамент съм много доволна от избора си, но за южния се чудя. И защо не препоръчвате Ролпласт, много ми е интересно, никой не обосновава мнението си.

# 261
Няколко въпроса:
...
Двукамерна препоръчвате ли или е по-добре трикамерна ?

А за изток само ?

Много благодаря за отговорите.

Имате предвид двоен или троен стъклопакет, може би?  Wink
Аз лично препоръчвам двоен стъклопакет със стъкло :4 сезона"

# 262
...Не знам кой как го нарича това стъкло, такова определение 4- сезонно стъкло си е наш патент Simple Smile Очаквам и други мнения предложения, ако някой знае и може да предложи и други варианти да казва.

Благодаря за коментара

Няма такова нещо. Наименованието "4 сезона" си е стандартно.
За пример във Франция му се вика "quatre saisons", т.е. нашето е буквален превод.

# 263
  • София
То фирмата не е критерий за това дали имаш или не конденз,
аз също имах преди, но само като си смених стъклопакета и конфигурацията му и конденза изчезна.

аз съм препоръчала производител на дограма, специализирана в покривните прозорци. Не само фирмата производител е важна, а и монтажа е важен!

# 264
Дайте за Варна препоръка за качествена дограма и съответно фирма. Благодаря  Peace

# 265
А аз четох , четох- дайте съвет за фирма за дограма, нискобюджетна, за София
Апартамента е с източно изложение , с ТЕЦ
Искам да поръчам и интериорни врати и дограма на едно място

# 266
Здравейте и аз имам питане за дограмите. Изискването е да е добре топлоизолирано и да няма проблеми с профила, обкова, стъклопакета.
Това, на което съм се спряла е шесткамерен  ТРОКАЛ 88+ Германия, obkova e WINKHAUS, с троен стъклопакет на 50мм. Така коментираните Ролпласт ми дадоха цена под  1 000 лв. От друга фирма имам оферта за същото нещо с 200лв. повече. Подозирам, че втората фирма вероятно поръчва от Ролпласт също.
Другото предложение е на SCHUCO KORONA S1 82 пак троен стъклопакет на 42мм. Сега дограмата е Профилинк но има някои недостатъци и е вече на 6-7г. Не покрива изискванията топлоизолация и има много конденз отново. Почна да подухва от нея.
Стаята е северна, крайна и на последен етаж с съответната изолация отвън, сега ще сменим и вътрешната изолация - до сега беше с стиропор, ще сложим вата с гипсокартон.
Кухнята направихме по същия начин преди 2 г., там сменихме само стъклопакета с троен, дограмата е ПВЦ на Профилинк и комфорта и отопляването станаха чудесни. Преди това помещението беше студено и имахме голям проблем с конденза.

# 267
Здравейте и аз имам питане за дограмите. Изискването е да е добре топлоизолирано и да няма проблеми с профила, обкова, стъклопакета.
Това, на което съм се спряла е шесткамерен  ТРОКАЛ 88+ Германия, obkova e WINKHAUS, с троен стъклопакет на 50мм. Така коментираните Ролпласт ми дадоха цена под  1 000 лв. От друга фирма имам оферта за същото нещо с 200лв. повече. Подозирам, че втората фирма вероятно поръчва от Ролпласт също.
Другото предложение е на SCHUCO KORONA S1 82 пак троен стъклопакет на 42мм.
Стаята е северна, крайна и на последен етаж с съответната изолация отвън, сега ще сменим и вътрешната изолация - до сега беше с стиропор, ще сложим вата с гипсокартон.
Кухнята направихме по същия начин преди 2 г., там сменихме само стъклопакета с троен, дограмата е ПВЦ на Профилинк и комфорта и отопляването станаха чудесни. Преди това помещението беше студено и имахме голям проблем с конденза.
Извинявай за въпроса, аз нищо не разбирам от догорама, но следя темата, защото искам подмяна, а не съм ориентирана изобщо. Та след като си доволна от една дограма и явно фирма, която ти е монтирала ПВЦ и Профилинка, защо не заложиш на същото и за другите помещения? Или това, на което си се спряла сега   е по-високо качество?

# 268
Уточнявам Simple Smile - Профилинк е в целия апартамент, но така го купих преди 6г. В Кухнята профила го свалихме и монтирахме наново поради ремонт и тогава, и там стъклопакета е 28мм, стаята е с западно изложение.
При сегашния ремонт ще направя цялата стая наново и сегашната дограма не може да носи стъклопакета, който искам като дебелина. Имам бюджет за нова дограма  Mr. Green
И да, това, което искам е много по-качествено и по-висок клас дограма, с по-добри шумоизолационни и най-вече топлоизолационни качества. Помещението е спалня и искам максимален комфорт. Живея на 24С вътрешна температура зимата и искам ефективност при отопляването.
Като цяло виждам недостатъците на това, което ползвам вече 6г. и поетапно започвам да го правя както смятам за редно.
Скрит текст:
Не е по темата за дограмите, но никога не бих си сложила стиропор за вътрешна изолация - само вата с картон. включително и на стените към съседите, защото всеки има различен критерии за отопление. Някои въобще не отопляват.

# 269
......
А за изток само ?
........

И за двете мултифункционално стъкло /"4 сезона"/.

Общи условия

Активация на акаунт