Качествена дограма

• 302 134
  • 821
  •   1
Отговори
# 300
Добре бе, от коя фирма за дограма в София има останали доволни в крайна сметка? Дотук само недоволни и самореклама срещнах.....то е ясно, че като предприема смяна на дограма ще си искам индивидуална оферта, обаче ми се ще и някакъв отзив за фирмата да получа.

# 301
И аз следя темата от два месеца и съвсем се обърках вече. Търся препоръки и за София и за Варна, защото ще сменям дограма в два апартамента с южно изложение.

В София преди половин година имах изключително лош опит с една фирма, на която попаднах случайно и без препоръка. Доверих им се за смяна на врата за баня - казах си какво толкова, всичко е стандартно и опира до едни размери, които всеки може да свали. Ами не е така. Вратата е просто ужасна, под нея зеят 3 см, под касата и също и е закрепена с пяна, без дюбели, като ми я оставиха с подпъхнати дървени тресчици за повече разкош. На всичкото отгоре ме подведоха и с цената много грубо - 320 лв за съвсем обикновена врата като при уговорката коментирахме довършителните работи да бъдат включени, а после се оказа, че понеже не са написани в "бележката", трябвало да доплатим още 150лв за обръщане с гипскартон.

За това сега си седя със старата дограма и чакам да намеря препоръка за фирма, която ще си свърши работата така, както сме се разбрали и след това няма да се налага да се ядосвам като си погледна прозорците.

# 302
За първи път чувам за токсичност на pvc дограмата, но нека специалистите да кажат. А за какво нагряване в градуси говорим?

На нас ни монтираха предната седмица 3 врати за баните, поръчахме и 4-та за мокрото помещение. Алуминиеви, на баните с огледала от двете страни, на тоалетната с огледало отвън и орнаментно отвътре. С дюбели, като уплътниха с пяна. 3-те врати са за 840 лв.
За гипсокартон не сме говорили - в момента друга фирма ни слага в къщата, където трябва и ще ни направят и обръщането покрай вратите. Доволна съм от момчетата, които монтираха, вратите засега ми изглеждат много добре, но още не сме ги ползвали.
Те правят и дограма, та ми обясниха някои неща за вече монтираната ни дограма... Само мога да съжалявам, че не съм се обърнала към тази фирма за оферта, когато търсихме кой да слага дограмата. Ще ни сменят един стъклопакет, но не знам само от това дали мога да дам мнение за дограма Simple Smile

# 303
Ами има доста информация в интеренет за поливинил хлорида, който е де факто познатото ни ПВЦ
И че отделя канцерогенни вещества, заради фталати и други пластификатори  Rolling Eyes
Дали е вярно, не знам
А и не знам алуминият дали е по-добър

# 304
Четох темата няколко пъти, и почти се бях спряла на Кьомерлинг, но все ме гложди...ПВЦ дограмата не е ли токсична newsm78
ПВЦ не трябва да се нагрява, при нагряване и не дай Боже пожар се отделят токсични изпарения
А с алуминия как стои въпроса, той по-безопасен ли е?

Ако стане пожар, не дай Боже, това ще ви е най -малкият проблем.  Wink

Всички съвременни ПВЦ и ал. профили отговарят на международни сертификати за безопасност и екологичност.
В миналото, наистина, при производството й са се използвали тежки метали/олово/кадмий и т.н., но отдавна са въведени международни стандарти, без спазването на които производителите на профили няма как да работят.
Използвайки ПВЦ и ал. дограма намаляваме използването на дървесина за производството на прозорци, а и създавайки добра топлоизолация ПВЦ дограмата позволява да се намали разхода на енергия, което пък е икономия както на финанси, така и на природни ресурси.

# 305
  • Варна
Аз гласувам за Schuеko и правилен монтаж, с черна каса, хидроизолационни ленти, а не пяна да държи цялата конструкция  ooooh!
У нас поради много силен шум от трафик ще сменим или само стъклопакетите или цялата дограма.
За Варна читави фирми са Комфорт Партнерс и Иванекса.
Чакам си офертите  Thinking

Последна редакция: вт, 22 апр 2014, 21:17 от Мира Иванова

# 306
  • от Луната
Моля за помощ, понеже нищо не разбирам. Днес ми дадоха оферта за дограма и много се чудя коя да избера, че разликата в цената не е малка Confused
Едната е:

-----------------------------------------------------------------------------------
Профили PROFILINK Премиум
Цвят - Златен дъб
PL 501301 P - Каса 5-камерна
PL 501307 P - Кемпфер 5-камерен
PL 601302 P - Крило прозорец 6-камерно
Стъклопакет: 24мм Ка/Б (4+6) - Бяло 6мм х 14х Ка 4мм
Обков: WINK HAUS
Комарник на панти
Шнапер
-----------------------------------------------------------------------------------

А другата е

Профили Inoutic Arcade
Цвят - Златен дъб
LA 710 /FD - Каса 5-камерна
LA 720 /FD - Делител 5-камерен
ZA 710 /FD - Крило прозорец 5-камерно
Стъклопакет: 24мм Ка/Б (4+6) - Бяло 6мм х 14х Ка 4 мм
Обков: Winkhaus ActivPilot
Комарник на панти
Шнапер

Коя бихте ми препоръчали? Знам, че разликата в цената е чувствителна, но дали по-скъпата дограма е по-добра или е по-скъпа само заради марката?

# 307
  • Варна
Поискай детайли за монтажа, да ти обяснят как ще го изпълнят.
Колко квадрата и на какви цени ти оферираха?

Ето пример за лентите, за които говоря:

http://www.ceresit.bg/component/virtuemart/details/107/29/%D0%A1 … C%D0%B0-winteq/91

Последна редакция: вт, 22 апр 2014, 21:25 от Мира Иванова

# 308
  • от Луната
Размерите са;
L=2870 mm
H=2400 mm
Отваряема площ:2.71 m2
Neotwarqema plo]:2.09 м2
А за монтажа предполагам, че ще бъде с пяна и дюбели. В наше село това си е стандартното. цените са 819лв и 940 лв, но понеже ни излязоха непредвидени разходи по този ремонт за нас разликата в цената е от значение. Само да кажа, че дограмата ще бъде цветна  Mr. Green. Ето направо офертата: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200989302975023&se … ype=3&theater

# 309
Поискай детайли за монтажа, да ти обяснят как ще го изпълнят.
Колко квадрата и на какви цени ти оферираха?

Ето пример за лентите, за които говоря:

http://www.ceresit.bg/component/virtuemart/details/107/29/%D0%A1 … C%D0%B0-winteq/91
Тази система за монтаж е много интересна. Винаги съм се чудила за монтажната пяна - след няколко години започва да се рони и разпада, а се ползва толкова широко. Понякога между дограмата и стената остава голям отвор, който е запълнен единствено с пяна и после е замазан. Колко ли е устойчиво, ако няма поставена изолация? Може би е съвсем както трябва, но просто тези въпроси ми се въртят из главата, от както гледах как ни сменяха едни прозорци.

Новост ли са тези ленти?

# 310
  • Варна
Май и лентите и черната каса ще се окажат новост, за срамотиите  ooooh!

Имах късмета да гледам монтажи на дограми и фасади, та от там понаучих някои неща.
Лентите и черната каса оскъпяват инвестицията, но спестяват парите за ремонти в бъдеще, от течове, мухъли и т.н.

Виктоалия, търси си черната каса и лентите, моля те, моля те, моля те Simple Smile Или просто попитай "Включени са в цената, нали?" Просто така се монтира дограма на белия свят Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 апр 2014, 22:54 от Мира Иванова

# 311
Пишете глупости, кой монтира дограма само с пяна, дюбелите къде ги забравихте.
Относно новостите има ги да , ама процента който може да си ги позволи в същото време и да ги постави от страна на дограмаджиите е много малък.

# 312
  • Варна
Значи търсим можещи и знаещи дограмаджии, те бързичко си проличават като подхванем темата за лентите и черната каса.
Можем или не да си позволим нещо, решаваме след като му видим цената.

Такива генералности, Нервакова, не са полезни никому.

# 313
Мира Иванова, обяснете и за "черната каса". Какво представлява това?

# 314
А кой обков е по-добър- уинкхаус или мако?

Общи условия

Активация на акаунт