Качествена дограма

• 302 117
  • 821
  •   1
Отговори
# 315
Мира Иванова, обяснете и за "черната каса". Какво представлява това?
Относно черната каса, това е най-често рамка от стоманени профили (кутия, L-профил или др.), която се монтира в отвора на дограмата, но само в специфични ситуации, като най-често се налага когато самата позиция (дограма) се монтира в зоната на топлоизолацията и крепежните елементи попадат в извън зида. Има и други приложения, но като цяло е това.

# 316
А кой обков е по-добър- уинкхаус или мако?
Като цяло и двата обкова са добър избор, но моето не ангажиращо мнение, е че MACO e класа над останалите обкови  Simple Smile

# 317
Да похваля с две ръце фирма Данин за дограма!
Трета година се мъчим с генерален ремонт на петстаен апартамент и за това време единствената фирма, от която можем само да се похвалим (без никакви изключения и уговорки) е Данин!
Професионализъм, качество и уважение към клиента.

http://www.danin.bg/#/bg/1-%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/

# 318
  • Варна
Аз гласувам за Schuеko и правилен монтаж, с черна каса, хидроизолационни ленти, а не пяна да държи цялата конструкция  ooooh!
Я пак?! Simple Smile Стана ми интересно за тази черна каса, би ли обяснила ако ти е възможно каква е ролята и?
Силно се надявам, че нямаш предвид описаната от  Md Plast ltd.  Mr. Green

Иначе, всички могат да ползват хидроизолационна лента при монтажа, но цената му няма да е същата. Не мисля, че това би се харесало на повечето клиенти.

# 319
  • Варна
Казах каквото мисля по темата.

# 320
  • Варна
......т.е. нищо. Simple Smile

Не се заяждам, просто ме издразни факта, че се твърди нещо без да е изяснено за какво точно става въпрос. Разбирам, че си искала да блеснеш, но с това си желание заблуждаваш потребителите и вместо да им помогнеш ги объркваш още повече.

По темата: В някои страни на Евроипа, в някои от случаите, има такива изисквания за монтаж- с монтажен профил (не "черна" каса), компресирана пяна и хидроизолационна лента. Не виждам нищо неприложимо за нашите условия, но както казах и преди, стойността на цялото изделие ще се покачи значително. При положение, че и с досега съществуващата практика няма съществени проблеми и че нищо друго не налага монтажа да се извършва по описания начин, не виждам причина да оскъпяваме крайния продукт. Доводът "така правят в белите държави" е кух и несъстоятелен.

# 321
Аз да си кажа че си поръчах дограма и я чакам
Отзиви- вероятно догодина  LaughingДано съм доволна
Сега се чудя как да ремонтирам терасата- остъкляването на парапета има нужда от ремонт, смяна на стъклата и заварките, което ще се окаже сериозен разход. Как пък всички блокове си имат плътен парапет от бетон, а нашия със стъкла- луда работа  Tired А и сега модата е да се усвояват тераси- хората зидат с тухли и дограми, къде ще търся някой да ми оправя винкела...

# 322
  • Варна
......т.е. нищо. Simple Smile

Не се заяждам, просто ме издразни факта, че се твърди нещо без да е изяснено за какво точно става въпрос. Разбирам, че си искала да блеснеш, но с това си желание заблуждаваш потребителите и вместо да им помогнеш ги объркваш още повече.

По темата: В някои страни на Евроипа, в някои от случаите, има такива изисквания за монтаж- с монтажен профил (не "черна" каса), компресирана пяна и хидроизолационна лента. Не виждам нищо неприложимо за нашите условия, но както казах и преди, стойността на цялото изделие ще се покачи значително. При положение, че и с досега съществуващата практика няма съществени проблеми и че нищо друго не налага монтажа да се извършва по описания начин, не виждам причина да оскъпяваме крайния продукт. Доводът "така правят в белите държави" е кух и несъстоятелен.

О да, сигурно са зле милите бели държави  hahaha Ти се заяждаш .... Аз не ти обръщам внимание, нямам време за теб, честно. Тука не сме в хипотеза да си обясняваме кое що е... На който му е ред да сменя дограма просто си пита избраната фирма и преценява е ли, не е ли по джоба.

# 323
  • Варна
Аз съм тук, за да посъветвам и евентуално да помогна на съфорумка. Ти защо си тук, нямам идея.

Спирам, защото стана досадно, но просто беше редно да се изясни тази дезинформация.

# 324
  • Варна
М дам, стига толкова. В ничии глави, за жалост, неможем нищо да налеем...
Ти с какво се занимаваш, Северина?

# 325
# 326
# 327
  • София
Здравейте, предстои ми смяна на дограма - не е спешно, но трябва да проуча. В тази връзка имам нужда от съвет какво и от кого да взема (така да се каже инфо от "Патило") .:
Изискванията ми са следните:
1. Шумоизолация.
2. Двуцветна дограма - отвън е цвят,  вътре бяла.
3. Да запазя вътрешните первазите, от камък са. (Прозорците са наравно със стената отвън) 
Дали има фирма която да задоволи тези капризи (всички са задължителни и еднакви по важност) или да си карам както е сега?

# 328
Здравейте! Предстои ми остъкляване на тераса на стая, която има северно изложение...дилемата ми е с какви стъкла да е стъклопакета? Според майстора няма смисъл да бъде със стъкла "четири сезона" или Ка, тъй като на самата стая също има прозорец...

Последна редакция: пн, 26 май 2014, 17:00 от huliganka

# 329
Сблъсках се ужасен проблем на вече монтирана дограма и ми трябва някакъв съвет, за да избегна повече поражения.
Дограмата е монтирана с хидроизолационна лента, но от външната страна остава един процеп между дограмата и стената. Мислех си, че това се компенсира от пяната или кой знае от какво. Да, но там, където са били опорните трупчета няма пяна. И след  забиващия дъжд вчера се оказахме с локва в стаята. А днес щяха да нареждат естествен паркет ooooh!. Добре, че заваля. Водата е минала под вратата безпрепятствено.
Както и да е. Днес извикахме майстори, уплътниха тези процепи по цялата каса.
Остава проблемът, че монтажът на прозореца е направен по същия начин, но там вече е монтирана и касата на ролетната щора. Дори тази каса да предпазва от нахлуване на вода, то този процеп от нищо не се уплътнява и през него ще си навлиза студ като за световно.
Дайте съвет да викам ли да демонтират щората и да мислим някакво уплътнение на тези процепи.
Лошото е , че майсторът за дограмата не е в Бг.
Не знам дали грешката е в монтажа или е трябвало да се направи някакво специално обръщане и от външната страна, но реално при монтирана ролетна щора нищо не може да се направи.
Не ми се мисли, ако паркетът вече беше нареден!

Общи условия

Активация на акаунт