Качествена дограма

• 302 070
  • 821
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Северина, стъклопакета бяло/4 сезона 32 мм с аргона какъв е коефициента, че в нета няма тази информация? Има за 24мм 1.00 е коефициента, а на 32 мм тройния е 0.8, да не е нещо по средата.

По спомени 24 б/Ен с аргон е около 1.3, но утре в офиса ще проверя точно колко е и ще пиша. Като цяло 32 мм стъклопакети не са с по-добри коефициенти. Оптималния дистанционер (междината вътре между стъклата) е 16 мм.

# 541
Влага по прозорците има при двоен стъклопакет, защото все пак стъклото изстива. При тройния обаче изчезва всякакъв конденз по стъклата. От опит говоря.

# 542
  • Сф
Благодаря за отговорите.

А по темата за стъклата - не зная с кой акъл някой би предложил на клиента си КА стъкло на южно изложение освен, ако не работи целодневно климатик през лятото. От опит с южно изложение го казвам.

На мен ми предложиха и сложихме Ка на апт с ЮИ/Ю/ЮЗ изложение. И съм много доволна! Лятото е жега, но така или иначе сме на 8ми етаж и дали 4 сезона или Ка, все е жега като цялата фасада се напича. Но зимата определено има разлика като понапече малко и вътре става идеално.

# 543
  • Варна
Обещах да пиша за коефициента на 32 мм бяло / Енерджи с аргон.
Ето няколко коеф., може да са полезни:
1. 24 мм б/К - 1.4
2. 24 мм б/К с аргон- 1.1
3. 32 мм б/К - 1.4
4. 32 мм б/К с аргон-1.2
5. 24 мм бяло/ Ен - 1.3
6.24 мм бяло/ Ен с аргон- 1.0
7.32 мм бяло/ Ен - 1.3
8.32 мм бяло/ Ен с аргон - 1.1
9. 32 мм Ен / бяло /К- 1.1
10. 32 мм Ен / бяло/ К с аргон - 0.8

Принципът е, колкото по-нисък коефициент на термопреминаване, толкова по-добра изолация.

# 544
Благодаря за отговорите.

А по темата за стъклата - не зная с кой акъл някой би предложил на клиента си КА стъкло на южно изложение освен, ако не работи целодневно климатик през лятото. От опит с южно изложение го казвам.

На мен ми предложиха и сложихме Ка на апт с ЮИ/Ю/ЮЗ изложение. И съм много доволна! Лятото е жега, но така или иначе сме на 8ми етаж и дали 4 сезона или Ка, все е жега като цялата фасада се напича. Но зимата определено има разлика като понапече малко и вътре става идеално.
Това, че вие сте пожелали е друга тема. Имам предвид, сътрудник или техник да настоява за КА стъкло и да убеждава клиента си, че така се прави. Живяла съм на 11 етаж с южно изложение и 4 сезона определено лятото има ефект, зимата не можех да определя, защото апартамента беше краен, панел, без изолация и мисля, че последният проблем бяха стъклата.

# 545
Сега не знам, но си спомням, че навремето системния обков на Шуко беше пластмасов. Имаше и други измислени също пластмасови.

Не е пластмасов, а е с PVC покритие, иначе си е алуминиев. Нарича се PVC дистанционер или дистанционер с топъл кант.

# 546
  • Варна
Satisfied

Идея нямате за какво говорите.
Аз говоря за обков, вие ми говорите за дистанционер.

# 547
Сега не знам, но си спомням, че навремето системния обков на Шуко беше пластмасов. Имаше и други измислени също пластмасови.

Не е пластмасов, а е с PVC покритие, иначе си е алуминиев. Нарича се PVC дистанционер или дистанционер с топъл кант.

Това, за което говорите и това, което цитирате са две различни неща. Дистанционерът е в стъклопакета, обковът са механизмите за отваряне, които не включват само дръжки и панти, както масово се смята.

# 548
  • Сф
Smile, точно консултантът от фирмата ме убеди за Ка на южен апт. Една от най- големите фирми в Сф.

# 549
Smile, точно консултантът от фирмата ме убеди за Ка на южен апт. Една от най- големите фирми в Сф.
За мен е странно. Смея да твърдя, че съм запозната, защото се занимавам с ремонти и строителство, а и както съм писала имам познати в сферата точно на дограмата. Много близка моя приятелка работи в такава фирма и единственият компромисен вариант, който бих приела е комбинация от ка, бяло и 4 сезона. Макар че точно от приятелката ми зная за случай на клиент с ка, бяло и ка точно на южно изложение. Но човекът е казал, че ползва апартамента основно зимата, а лятото живее в Гърция. Всичко е въпрос на личен избор, разбира се. Имах предвид налагане на "компетентно" мнение, което на мен ми се случи в една фирма и досещате се - не поръчах при тях.

# 550
  • ВАРНА
 Парник няма как да ми стане в стаята при Ка стъкло и южно изложение - както се изрази клавиатурната специалистка.   Първо че във Варна и още повече там където съм - доста близо над морето духа денонощно студен морски бриз - който нощем е направо смразяващ дори края на април и сега октомври още в 20 ч. е кучи студ при 21 градуса по обяд - на стъмване се срутват на 9 градуса.

И второ че както споменаха по назад - дали е Ка ултра Ка или мега Ка...това удебелено стъкло задържа донякъде темп...само при плътно затворени всички стъкла! 
  - Но пак преминава зимата студения въздух през дръжките. 

Ако се отвори и 1 стъкло - нищо не задържа и няма как да стане парник и юли месец на обяд!
 Особено на 1 км. от бг. морето - където температурите от октомври до края на април са същите като на Банско.

# 551
  • Пловдив
Ако това е насочено към мен, да отговоря:
Нямам предвид Варна, а Пловдив. Тук, аз не бих си сложила Ка стъкло на южно изложение. Ние с изложение север/юг сме с бяло/бяло, а в другото жилище -4 сезона навсякъде.
Но Пловдив е на юг и е доста топло -през нощта още спим на отворени прозорци.  Peace

# 552
Обещах да пиша за коефициента на 32 мм бяло / Енерджи с аргон.
Ето няколко коеф., може да са полезни:
1. 24 мм б/К - 1.4
2. 24 мм б/К с аргон- 1.1
3. 32 мм б/К - 1.4
4. 32 мм б/К с аргон-1.2
5. 24 мм бяло/ Ен - 1.3
6.24 мм бяло/ Ен с аргон- 1.0
7.32 мм бяло/ Ен - 1.3
8.32 мм бяло/ Ен с аргон - 1.1
9. 32 мм Ен / бяло /К- 1.1
10. 32 мм Ен / бяло/ К с аргон - 0.8

Принципът е, колкото по-нисък коефициент на термопреминаване, толкова по-добра изолация.
А на мен майстора ми казва, че с 32мм ще имам по-добра топлоизолация, също така около нашата къща слагат 32мм. Дограмата е поръчана с 32мм и стъклодържачите са поръчани. Единственият вариант, ако мога, е да поискаме троен стъклопакет ка/б/4с с доплащане от моята страна, какво ще кажете?

# 553
Моят опит е, че тройният стъклопакет е несравним с двойния и като топлоизолация, и като шумоизолация. Не жали пари за нещо, което после ще те ползва много години.

# 554
Троен, но ако дограмата позволява поне 40 мм дебелина. При 32 мм става много малко въздушното пространство между стъклата. Не мисля, че е добър вариант.

ПП. Какви са тези фирми, в които нищо не се обяснява на клиентите? Това не е като да си купиш кило сирене или обувки за два сезона.Rage

Общи условия

Активация на акаунт