Качествена дограма

• 302 039
  • 821
  •   1
Отговори
# 600
Това е полезно инфо, много благодаря!
И аз се бях насочила към Саламандър, но нали не се плащат малко пари...

# 601
  • София
"Кристиан Нейко" не се интересуват от индивидуални клиенти с по 3-4 прозореца. Чакахме за оферта 3 седмици, а запитването дори беше изпратено от наш познат с фирма, който работи с тях. Получихме офертата и като изключим ужасно високата цена, имаше срок за изработка и монтаж 90 дни.
Ние събирахме оферти от октомври до април и накрая поръчахме дограма Kommerling от "Агнесика", но пак през фирмата на приятел. Ако искате, проверете и те каква оферта ще ви дадат. Скоро разбрах, че Агнесика и КН са били едно цяло, но са се разделили, а складовите им бази са ограда до ограда. Предлагат едни и същи продукти, но на (много) различни цени.
Още един глас за Агнесика. Лятото сложихме дограма на 2 рия етаж. Взехме оферти от много фирми, но Агнесика спечелиха с по-ниска цена. Нямахме проблем с монтажа, ММ беше подготвил всичко и те само нивелираха и пълнеха с пяна. Сложихме дограма Кьомерлинг  с троен стъклопакет.  За КН си права, но това е било много назад в годините и те предпочитат да работят с алуминий, но имат и ПВЦ.

# 602
Забравих да спомена Агнесика. Посетих офиса им един час преди края на работното време, но консултантът вече си беше облякъл якето и се готвеше да си тръгва. Взе ми размерите набързо, стараейки се да ми стане ясно, че не му е приятно, обеща, че ще ми изпрати офертата на другия ден и побърза да ме отпрати. Оферта така и не получих, а даже и да бях получил нямаше да си направя труда да я погледна заради отношението. Щом бърза да си ходи, има куп други фирми, които с радост ще ми вземат парите.

# 603
Като собственик на бизнес знам колко е трудно да мотивираш служителите и че само един да се издъни или да направи непрофесионално впечатление може да е загуба на клиент или още по-лошо. И точно затова не съдя една фирма по 1 човек. В случая с врати и дограми, когато е изключителен важен монтажа, там няма как да има претупвания и компромис. Но да ми забавят оферта или да има нов/немотивиран служител не е края на отношенията ни. И обратното - супер готино първо впечатление и после - прогром.

# 604
Така е, но първото впечатление е много важно и често е добър индикатор за последващите отношения. При положение, че браншът е пренаситен от фирми и изборът е голям, отношението на служителя е първото, което клиентите вземат предвид обмисляйки дали искат да работят с тази фирма.

# 605
Важно е да, но не е гаранция за цялостното изпълнение. Аз също си чакам вече седмица много точно описани от мен оферти от някои от известните фирми, но уви.

# 606
Наскоро сменихме дървената дограма със пластмасова Саламандър Streamline 76 и стъклопакет 4 сезона + бяло + К  40мм. Откровено мога да споделя, че няма никаква разлика от старата дървена дограма, която е много добре подържана. Съжалявам за хвърляните близо 2 бона за два прозореца, както и грозотията, която ще гледаме с тези подпрозорачни первaзи. Старата дограма беше с орнаменти, направо красота. Кооперацията е стара, добре санирана и реално "новата дограма" с нищо не допринася за по- топло през зимата. Правя сравнение с идентична стая и без сменена дограма. Определено не бих смениш дограмата, било и подарък от пластмаса или метал. Единствено дърво.Simple Smile

# 607
Големите студове зимата пак ли е същото? Шумоизолацията?

# 608
Пластмасовата дограма няма предимства пред хубава дървена такава, която се затваря добре. Предимството идва от стъклопакета и не можеш да ме убедиш, че като стане минус 15 няма да има разлика. Имала съм и дървена дограма (истинска, стара), имам и с троен стъклопакет и не си измислям.

# 609
Нямам намерение да убеждавам някого, само споделям. В добавка,  4 сезона + бяло + К   намалява светлината с около 10-15%, все едно гледаш през слънчеви очила. Тези съвременни дограми без каси са за магазини, офиси и т.н. Grinning 

П.П. Пластмасата - чумата на 21 век!

# 610
Старата дървена дограма ако е в добро състояние наистина няма голям смисъл да се подменя. Разбира се нова дървена дограма е по-добре от ПВЦ, но или трябва да познавате някого с малка работилница, който ще ви я изработи по-евтино, или трябва да платите около 30% повече от висок клас ПВЦ ако се обърнете към някоя от по-големите фирми. Недостатък е, че има нужда от поддръжка дървената дограма, но при правилна такава е много по-дълготрайна от пластмасата.

# 611
Нямам намерение да убеждавам някого, само споделям. В добавка,  4 сезона + бяло + К   намалява светлината с около 10-15%, все едно гледаш през слънчеви очила. Тези съвременни дограми без каси са за магазини, офиси и т.н. Grinning 

П.П. Пластмасата - чумата на 21 век!

Не знам какви стъкла имаш ти, при мен не се забелязва потъмняване, камо ли 10-15%. Но не съм с 4 сезона, а с Планистар Сън.

П.П. Като е чума, купи си дървен компютър Joy

# 612
  • Варна
 Моля за мнения относно пластмасов дистанционер. Има ли смисъл от него в Koemmerling 88мм, троен стъклопакет?

# 613
ПВЦ дистанционерът намалява топлопроводимостта на стъклопакета с около 0,1 W/m²K, горе-долу колкото и добавянето на аргон. Не е нещо съществено и едва ли е забележима разликата, но все пак я има. Освен това се намалява кондензът, тъй като вътрешното стъкло остава по-топло. Друго предимство е по-естетичният вид. Според мен цената на ПВЦ дистанционерите е достатъчно ниска, че да си струва да се сложат.

Toва уж е сравнение с термовизионна камера между стъклопакети с алуминиев и ПВЦ дистанционер.

# 614
  • Варна
Топлопроводимостта при този стъклопакет е към 0,8. Има си и аргон. Чудя се струва ли си допълнителните 0,1 за около 2000 лв. Затова и попитах.

Общи условия

Активация на акаунт