МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 109 976
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Триточков. На средната седалка има две закопчалки, а самия колан идва от тавана на багажника. Закрепм по стандартния начин - кошницата има тока, която се сага на колана и така се фиксира на седалката. Останалата част от колана минава от задната страна и се закопчава във втората закопчалка. Дано да го обясних добре.
На тази снимка се вижда добре

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 11:23 от Lukasa & Te

# 241
  • София
Добро утроооооо! Няма начин да съм тука и да не метна нещо топло за пиене в този студен августовски ден! Wink

Иначе, от както сме се прибрали Кати изнамери всичко, наснимано след нейното раждане - видео клипчета, където е бебе и ме тероризира да ги пускам нон-стоп. Да не ви обяснявам как ми действат Crazy Crazy
В мойта глава, обаче, освен бебета се е загнездила и една огромна порция "миди с черупки" дето ги ядох това лято и май открих новата си кулинарна любов.  eat  Laughing  Ако може някоя софийска мама да ме светне къде тука може човек да си напазарува черни миди, че си изнамерих рецепти, сега остава мидите да си изнамеря. Wink

# 242
  • Варна
Ванче, аз си купувам замразени миди-ядки (от Метро, Кауфланд или другаде) и ги готвя с ориз и много  подправки, супер стават!

# 243
  • Варна
Ваня, миди с черупки продават в Пикадили. Може и при вас да има. Hug
А кафенцето е чудно, мммм чак усетих топъл аромат.
Сали, докато бебето беше в кошница, го слагах на предната седалка. Сега са в две столчета в двата края и каката посредата. Но тя не ползва столче или седалка, защото покрива нормата за ръст.

# 244
  • София
  При нас също в един магазин за риби и всякакви морски дарове, вчера мярнах миди, но ще ти е доста далеч в Мл 3 е.

# 245
  • Варна
Antonia,
колко е нормата за ръст ?

# 246
  • През девет земи в десета
Да не би да съм липсвала на някого?! ......
Ванче, на мене определено ми липсваше много Hug Hug Hug

За миди, нямам идея, така и не се престраших поне да ги опитам Wink

Ние закрепвахме кошницата по средата на задната седалка, но колана е триточков, не само през кръста. Големите деца, до прозорците Peace
Когато карах сама с Цвети, слагах кошницата на предната седалка с гръб към движението и изключена въздушна възглавница Peace

Честито на празнуващите, да са живи и здрави, да пораснат големи Hug bouquet

# 247
  • Не съм от тук и съм за малко
Ванчеее, мидите на тенекия няма как да ги докараш у наше селоWink  И добре завърнала се.  Hug
Идеята на Лилибончето много ми допада.  Grinning   Ели, кажи моля те за подправките, че за морската храна хич не са ми ясни... Praynig

# 248
  • Варна
Сали, може и да греша, но мисля че в закона пишеше, че е задължително ползването на детска седалка за деца под 9 години, под 140см, или под 35кг. Което първо се случи. Grinning

# 249
  • Варна
Рецепта за миди с ориз

500 гр (1 опаковка) миди-ядки, измити, може неразмразени
1 ч.ч. ориз
1 глава лук или стрък праз, според сезона
1 морков настърган
1 домат настърган (или пюре)
сол, черен пипер, 1 ч.л.мащерка, 1 ч.л. риган

Празът(лукът) и морковите се задушават,
Добавят се мидите и ориза
Добавя се настъргания домат
Долива се вода и се оставя да покъкри
Слагат се подправките
И се запича във фурната

Да ви казвам ли как върви със резен лимон, салата и чаша бяло вино на балкона привечер? Когато всичко е утихнало и имаш време да се нарадваш на апетита, с който другарчето ти си омита чинията?   Mr. Green

# 250
  • Не съм от тук и съм за малко
Звучи страхотно.  Peace
Много благодаря.  Hug

# 251
  • София
Аууууууу, умирисахте на вкусотии и романтики!! Наздраве на балкончето!

Мерси за шопинг-идеите! Peace

Аз и ей тая рецепта мисля да изпробвам. Иначе, ядох най-обикновени, сварени и посолени миди с черупки, ама както казах, беше любов от първа лъжица - никога не съм предполагала, че ще ми харесат.

# 252
  • София
Добър ден!

Искате ли да ви го разваля с малко новини?! Twisted Evil

"Дейвид и Виктория Бекъм сигурно са много щастливи с новородената си дъщеричка Харпър Севън. Според все по нарастващ брой еко активисти обаче, светската двойка е прекалила като си е направила четвърто дете. Това е лош пример за подражание на хората по света и илюстрира тяхната безотговорност към околната среда, пише „Гардиън”."

''Керълайн Лукас от зелената партия на Великобритания е убедена, че е време да се сложи край на “абсурдното табу” (по израза на известния естественик Дейвид Атънбъро), според което броят на децата в едно семейство е въпрос на личен избор и не подлежи на обществено обсъждане.''

''Семейното планиране е евтино. При все това много хора не го използват правилно и случаите на нежелана бременност са изключително много. Трябва да променим стимулите с цел да покажем, че едно или две деца са „ок”, но три или четири са вече проява на егоизъм

''Публикацията на „Гардиън” разбуни духовете на Острова и събра над 430 коментара само за 1 ден.''

Останалото - ТУК.

Моите "духове" също се разбуниха. Коментира ми се с такава сила, с каквато ми се правят и много деца! Mr. Green  Но като си подредя мислите тематично в редички тематични изречения - тогава, че сега екологично чистата ми душа кара консумиращото ми и отделящо вредни емисии тяло да се припотява и да консумира повече ценни природни ресурси.  Mr. Green 

Иначе, тържествено обещавам, че като правим следващото си дете ще се постараем да го избачкаме вампирче - така няма да има нужда да яде, няма да хаби въздуха като го диша, никакви вредни емисии няма да отделя, нито телесни течности, няма да ползва и слънчева енергия, освен това ще изпива кръвчицата на лошите хора и на третите и четвъртите им деца, та да пази баланса на планетата!  Twisted Evil newsm65

# 253
Здравейте, многодетни мами!

Радио Романтика - първото любовно радио в София поставя началото на кампания за насърчаване на раждаемостта в България. Смятаме, че най-добър посланник на тази идея са многодетните семейства. Разчитаме на вас да се включите в кампанията с мнения, препоръки, със собствените си истории като споделите Вашия избор сред широката аудитория. Планираме кампанията да добие широка популярност, като в нея се включат и други медии.
Можете да се свържете с мен на тел.0885 99 40 61 или на 02/975 82 70, Петя Търкаланова, радио Романтика

# 254
Ванче, тъкмо по темата! Mr. Green

Вече се срещнах с момичето от Радио Романтика, Петя, която е публикувала предишния пост. Тя и колежката й Ани, с която правят кампанията, са много ентусиазирани и доброжелателни. Имат искрено желание да направят хубави послания за щастието да имаш повече деца. Само че им трябва нашата подкрепа - имат нужда от истинските гласове на хората, които знаят какво е да имаш повече деца. Ако някой се притеснява от публичност - имената няма да се споменават. Просто нали разбирате, че няма как хора, които не се разбрали щастието да не ти стигат ръцете за прегръдки, да го разкажат истински. Затова ви моля да подкрепите кампанията и да им се обадите. Няма само "еко активистите" да се развяват! Време е "дете-активистите" да вземем нещата в свои ръце!

Общи условия

Активация на акаунт