МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 110 017
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
  • София
При мен напоследък все повече познати стават многодетни. Вчера, в парка само от входа докато стигна до мястото, на което обикновено си посядаме срещнах три майки на три деца, две бременни с трето и прекрасните ни тризнаци, разхождащи се на влакче. Така че има надежда  Peace
Иначе все съм "майка-героиня", което все повече ме дразни.  Tired

# 331
  • През девет земи в десета
Хм, аз единствения негативен коментар съм го чула от свекърва ми и то когато разбра, че съм бременна. Сега много се радват на Цвети, но тогава ме докара до рев. Иначе всичките ни познати много ни се радват, а външни хора не се е случвало да правят негатичвни коментари Naughty

От приятелки съм чувала, че те не могат да си "позволят" дори 2-ро дете, какво остава за три, тъй като дори в момента им било трудно да задоволяват всички прищевки на единственото си дете, а ако имало второ, то неминуемо ще бъде невъзможно да бъде толкова добре задоволено ooooh! Става въпрос за хора, които са по-добре от нас материално.

Както и да е, аз точно в момента май не мога не се водя много-много многодетна, тъй като голямото дете вече си живее самостоятелно, а Цвети и Гошко са толкова добрички, че все едно съм без деца Mr. Green

Теди и Гого беше подготве и е една година назад, иначе с удоволствие бихме помогнали.

# 332
  • София
  Охо това с имената е редовно, особено когато искам да се ск арам на някоя, редовно изреждам и трите имена Simple Smile)
  Малката от вчера повръща, а до обяд и нямаше нищо, сега чакам таткото да я заведе на лекар евентуално...
  И да похваля малката пакостничка. В понеделник я отсавих на една приятелка с момиченце колкото нея да я гледа до обяд. В резултат на което Елена беше заключила приятелката ми навън на терасата час и половина. През това време те двете с неиното момиченце се бяха били и карали вътре. Приятелката ми успяла да извика на една позната през терасата, която звъннала на мъжът и и той дошъл от работа да и оключи.... Съответно за вторник си пуснах отпуска и аз си я гледах, че ми стана неудобно пак да я моля да я гледа Simple Smile)
  Редовният въпрос при мен е как се справям и до момченце ли ще караме  Mr. Green Много често в началото изобщо не ми вярват, че имам три деца и след като разберат че едните са близнаци вече разбиращо кимат с глата, като че ли това обяснява нещата  Heart Eyes

# 333
  • Пловдив
Здравейте момичета,

нищо не ме извинява за дългото отсъствие, но през последните 2 месеца непрекъснато пътувахме - и имахме едно чудесно лято - децата макар и вече доста големи бяха с нас - ние по-точно се присъединявахме към техните лагери Wink

Сега едно питане  ooooh! възможна ли е бременност, която да не я хващат тестовете? Че вече 4 теста са отрицателни... а не ми се иска да си мисля за критическа на тази възраст....
Инак имаме измислени 2 имена за .... момичета.... - мъжко име нямаме за сега - а и то при тези отрицателни тестове  - какво ли да си мисли човек....

Когато аз бях бременна предните пъти нямаше подобни тестове и нямам никакав опит с тях  Rolling Eyes

# 334
Click, иди на лекар. Ще те погледнат на ултразвук и ще ти направят кръвен тест за бременност. И не отлагай, защото - не дай Боже - ако не е бременност, може да има по-сериозен проблем. Стискам ти палци.

# 335
  • София
Сега едно питане  ooooh! възможна ли е бременност, която да не я хващат тестовете? Че вече 4 теста са отрицателни... а не ми се иска да си мисля за критическа на тази възраст....
Тестовете само отчитат наличие на гонадотропин (хормона на бременността) в урината и ако няма такъв, в повечето случаи няма и бременност. Ако много ти закъснява, беж при доки за кръвен тест или ултразвук.  Peace И тука - на отчет после, че сега ще те мислим!  Hug Praynig

# 336
и аз съм ги слушала повечето от горните ooooh! като започна с майка ми като разбра, че съм бременна с Нора. на свекървата коментарите не ги знам, а и не ме интересуват. помня опулените и погледи. освен това не сме "цъфнали и вързали" финансово и често ме питаха как ще се справяме Close  а най-много се дразня като с облекчение разберат, че третото е момиче и с разбиращи усмивки коментират как явно до женско сме ги правили Sick обикновено не оставам безмълвна в такива моменти.  от "майката-героиня" също ми се гади... а майка ми мине не мине месец и загрижено ме пита пазим ли се и спрели ли сме с правенето на деца и т.н. ще кажеш, че тя ги гледа Laughing даже скоро я помолих да престане, че има обратен ефект при мен Twisted Evil а тя констатира, че съм си била такава от малка Mr. Green

имената и аз ги бъркам особено когато съм ядосана Mr. Green и също като Аила ги изреждам всички преди да назова правилното Joy

Деспина, честито ново бебче  bouquet

Сали, наистина са много сладки дечицата ти Heart Eyes

Аила, много се смях с твоята беладжийка Joy

Тони, прекрасни снимки също и честит празник на патерички  bouquet Blush
и аз се канех да кръщаваме дребните това лято, но го отложихме а следващото ...лято Laughing Wink

# 337
Деспина, честито бебче! Да е живо, здраво, кротко и да расте бързо!

Сали, много са сладки целият отбор!

Айла, малката панта май ще удари каките в земята!  Joy

кликче, нищо полезно не мога да те посъветвам, но разбирам терзанията ти. И аз редовно с тайничка надежда си мисля "дали пък не...". Макар че здравият разум размахва едни ЕГН-та... Бягай при доктора.

Колкото до коментарите - помня ги, помня ги! Ама вече хич не ми пука! Имам около себе си 4 по-високи, по-умни, по-красиви и по-добри от мен деца. Пък кой каквото ще да мисли и да приказва! Впрочем, вече стигнахме до етапа, на който прогнозите, че няма да се справим, че не може да им дадем качество на живот, каквото трябва (кой определя какво трябва?), че е глупост, че е безотговорно, че сме неграмотни сексуално и т.н. - всичко това е вече минало. Сега вече само ни казват: "Е, вие сте си добре с толкова деца". Сякаш сме ги получили по пощата или от тотото. Mr. Green Но истината е, че се чувствам, сякаш наистина съм ударила джакпота. Може да не са най-образцовите, с най-марковите дрехи, с най-скъпите училища, с най-високите оценки, най-добре осигурените материално за в бъдеще, но пък са весели, обичливи, задружни и самоотвержени. Където влязат, внасят живот и светлина. И хората несъзнателно се стремят към тях. Такива ги харесвам, такива ги обичам. И, вярвайте ми, не че съм забравила колко трудно е било понякога, но сякаш се е случвало на някой друг, който ми го е разказал. Аз си спомням само театрите, които играеха, концертите, които изнасяха, рисунките, магариите, боричканията... Душата ми е пълна.

# 338
  • Варна
Кабо,
дано и аз така един ден да се гордея с моите деца, Simple Smile
А сега понякога ме обхващат страхове, дали ги възпитавам правилно и какво ще излезе от тях .

# 339
Ох, Кабо, размечах се да мога и аз така да кажа един ден. Добри са ми децата, умни са, обичливи, ама като гледам сега какви борби възникват всеки ден между момчетата.  ooooh! Уж са с голяма разлика (9 г.) и няма какво да делят, ама все като два петела на едно бунище - дразнят се, дърпат се, карат се, хвърчи перушина..... А иначе се обичат, търсят се, като замине единият някъде, на другия не му е сърце на място. Докога ли ще се дрънкат така?!

# 340
Амиии, ако съдя по мен и брат ми - докъм 8 клас на по-малкия. Ако съдя по моите деца... - пак така. Стискай зъби.  Wink

# 341
Здравейте.Извинявам се, ако се повтарям с въпрос.
Имам син на две години и 3 месеца и близнаци на 3 месеца.Баткото ползва ли предимство за  градина от догодина?
Нещо ми шикалкавят, като питам и ми обясняват по разли4ен на4ин текста.Всеки си го тълкува  за себе си май.

# 342
  • Варна
Вали, за баткото няма предимство, докато близнаците не ги запишеш. Първо те кандидатстват, приемат ги на момента, и веднага баткото кандидатства и ползва предимството на второ дете в същото детско заведение. С тази разлика в годините, трябва в ОДЗ да кандидатствате.

# 343
  • София
  Това е неприятно, в София има просто допълнителни цели две точки в системата ако детето е от многодетно семейство, съответно веднага бива прието. Елена например стана с 10,2 точки, при нормално събирани 8,1 като 2 точки бяха от това че са три деца и само 0,1 точка мисля от това че и каките са в детската градина.
  Vali Simple Smile здравей и тук  Hug В твоят случай какво излиза, че трябва да изчакаш да порастнат малките за да могат да приемат и баткото така ли? Дано да има и друг начин, стискам палци да успеете да запишете баткото на ДГ за да може да ви е по-спокойно.

# 344
  • Варна
И на мен ми е болна тема това, Много е несраведливо, но във Варно предимство имат трето и следващо дето, супер тъпо, нали  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт