МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 110 024
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Засега да. Надявам се, още някой да го направи. Не боли.  Simple Smile

# 361
И днес няма отговор от Общината Confused
Писмото е до г-жа Кръстева

# 362
Среднощно за неспящите - http://www.youtube.com/watch?v=gmGYy2mkzcw

# 363
Засега да. Надявам се, още някой да го направи. Не боли.  Simple Smile

И аз, и аз.  Embarassed Верно не боли.  Mr. Green

# 364
"трето и следващо дете на многодетни семейства и деца-близнаци; /удостоверява се с актове за раждане/;"
Ето този текст мисля да оспоря.За мен си е дискриминация спрямо големия ми син.
Ако се бе родил след близнаците с предимство ,а преди това- не.
А фактът за многодетност остава,нали? Thinking

# 365
  • София
Мен пък ме бива само да поднасям кафе Wink

И освен това ме бива да чистя и да бърша прах, и сълзи и сополи да бърша...Да пия по  четири, пет чаши капучино дневно и да си мечтая за четири, пет деца, на които да им бърша сълзите и сополите...И ме бива да не готвя и да не спя, и да не викам понякога, но пък много ме бива да плача и да си фантазирам много хубави четири, пет неща на ден. Бива ме да рисувам и да пиша, трябвало е от мен поне художник да излезе, но вместо това са излезли три деца (само!)...Но пък какви деца - същинско изкуство, пък то изкуството е вечно...и любовта. И в любовта ме бива - и във вечната, и във временната, и в измислената, и в смислената, и в четири, пет други вида любов ме бива...Но пък не бива да се прекалява...с кафето, което така добре ме бива да поднасям. А така ми се иска да ме беше бивало и за по-важни работи...

# 366
Ванче,нямаш равна в писането Hug,
грехота ще е да не го направиш професия......

# 367
  • София
грехота ще е да не го направиш професия......
грешница съм аз, грешница   Joy

ШЪ сЪ пробвам - обещавам! Peace

# 368
Privet na vsichki! Veche sme v Antwerpen ot njakolko dni. Na gosti za nyakolko dni, decata sa na uchilishte i detska; dobre sme. Po natam pak shte pisha.
Pozdravi na vsichki!

# 369
  • София
Браво, Наде! Живи и здрави, и пак да пишеш! Въздушни целувки! Hug Hug

# 370
  • София
Ванче, ти защо не си се явила на интервю за радиото? Много се радвам за участието на Сладката мама и Феичката, но ти ще допълниш с поетичния си изказ. Звънни, моля те, включи се  Hug
Момичета, включете се и вие. Много е добре различни хора да се появяват из медийното пространство. В началото на нашата организация все едни и същи си бяхме насам- натам. Ще каже някой, че 4-5 семейства си правят реклама на многодетните семейства  Thinking Хайде, включете се и вие, та да видят, че сме много и си струва да ни чуят!

Наде, много се радвам, че сте добре  Hug Успех във всичко!

Вали, за съжаление в нашата Родина нищо не е съвсем ясно. Дано успееш да пребориш бюрокрацията  Hug

# 371
  • София
Теди, "поетичния ми изказ" работи само писмено...не мога да говоря, потя се, блокирам и ръся глупости...Петя ми писа, но отказах...Не ми е за първи път - познавам се...Два пъти съм давала интервюта по темата, но за списание и сайт - писмено...Така че, както споменах - много ме бива да не ме бива за някои работи! Mr. Green
Многодетни семейства има много в този форум, които не пишат точно в тази тема, също така в групата на Фейсбук има няколко - надявам се момичетата от радиото да си намерят правилните хора! Hug Peace

# 372
  • София
  За съжаление и за мен не  е, съответно и аз отказах. Избягвам като цяло подобни прояви, но помолих една от нашите консултантки, която е също с три деца да се включи. Ще я подпитам дали се е престрашила.

# 373
Здравейте, момичета,
Виждам, че всички сте добре.
Не знам откъде да започна да ви разказвам. Пътуването беше около 30 часа, но издържахме. Тук все още сме на гости, надявам се до десетина дни да си влезем в нашата квартира. Записахме малките и Вики на градина и училище, които са близо едно до друго, защото в рамките на 15минути трябва да ги взема всичките. Ицо и Юли ги разделиха в отделни групи, но с обща стая за игра. Казаха, че така по-бързо ще научат езика. Те засега не страдат от това. Госпожите им са много мили, усмихнати. Сутрин им нося в раницата сандвич, сок и ябълка и това им е за цял ден. Доплаща се месечно по 10евро, за да им дават супа или чай. Детските и училщата са от 8,25 до 15,30, а в сряда само до 12,00ч. В училище си избираш каква религия да учи детето ти и дали изобщо да учи религия.
Вики е в едно училище с братовчедка си и е втори клас. Но много тежко приема промяната, всяка сутрин реве, че не иска да ходи, защото нищо не разбира. Има две българчета в класа й , с които може да си говори, но пак се инати сутрин и реве и се тръшка...Много ме притеснява това, но се надявам сега като я запишем на допълнителни уроци по език да се поуспокои. Според мен донякъде се опитва да ни манипулира, за да кажем  Хайде да се върнем заради Вики!
Иначе всички са много мили и любезни, даже като ти отказват. Имам предвид като обикаляхме с мъж ми да търсим детска за малките, защото и  тук имат проблем с местата, но слава богу ни записаха в много хубава детска, която е част от училище. По натам и снимки ще ви покажа.

Поздрави на всички и много целувки! Пак ще пиша по натам. Hug

# 374
Ваня успях най-после! Намерих си сладко от смокини   Mr. Green Тия твоите смокини като са ми влезли в главата, брей, няма отърване! Чак до Троянския манастир ходих, но намерих! Е, по-скоро то сладкото мен ме намери там, но пък е чудно, домашно на "Мария Сладката"  Mr. Green Накупих си и от смокини и от боровинки, че и от горски ягоди (само дето последното се оказа, че не е за нас, а за тия на небето, след като мъжът ми го пльосна пред блока, но нищо, тъкмо стимул пак да отидем там)! Ех, каква красота е в тоя Троянски балкан, зелено, зелено,  да плакнеш очи, да дишаш дълбоко ... Не става така само синьо небе и синьо море, и зелено му трябва на човек! Рекички, водопадчета, свеж планински въздух ...ех, размечтах се ...

Общи условия

Активация на акаунт