МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 109 928
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Охоо,тук имало и филмови звезди! Laughing
Аила,честито!Аз ще гласувам днес за конкултант по кърмене от родния ми град,стига пак да не ме изхвърли системата.Мога ли да те попитам нещо,но няма връзка с кърменето?Дъщеря ми е на 45 дни и трябва да яде по 120,а тя повече от 100 и то инцидентно не яде.Храни се на три или 4 часа,ако е заспала,но категорично избутва шишето.Ние сме изцяло на АМ.Оригвам я ,почиваме,щипя я,но никога досега не е изяждала препоръчителната за нейната възраст доза.ЛЛ каза да я бутя нощем да яде,че да наваксва.Иначе е живичка,не е обезводнена,но не е и пълна.Нормално бебе.Само дето не яде много-70/80мл.

# 616
slavka70, моята Вяра до 4 месец/включително/, ядеше под нормата , и качваше под нормата-по 500-600гр. на месец,
будех я , за да яде, пак не искаше, буквално съм я насилвала, храненето продължаваше по час и половина/всяко /, а после го повръщаше/почти всяко/ , и пак започвахме ритуала...... Crazy
След 4-я месец нещата се регулираха, вярно, че е извънредно елегантна, на година и седем месеца е 9кг., но пък е много активна и Слава Богу има добър имунитет.
Като се замисля, ако ми беше първо дете сто процента щях да хукна по доктори от притеснения за нящността и,..... Simple Smile
Вероятно в предишния си живот е била африканче Simple Smile,стомахчето му все е било свито, казвам го , защото и досега крие храна под матраци и чаршафи-като хамстер, не че ги яде,обаче -да има за всеки случай Simple Smile
Хубав ден, момичета Simple Smile

Айла,честито Simple Smile

# 617
  • София
Айла, ЧЕСТИТО!!   bouquet

Рени, браво на вас! И непременно да покажеш снимката като му дойде времето! Peace Hug

# 618
  • Варна
Рени, страхотно изживяване сте имали! Браво на вас!
Айла, честито!
Славка, няма за какво да се притесняваш за количеството изпито мляко. Това което пише на кутията е ориентировъчно. Щом е жизнена малката, и всичко друго е наред, не плаче, значи не е гладна, следователно приетото мляко ѝ стига.

# 619
  • Sofia, Bulgaria
slavka70 Айси е вече на годинка и два месеца и най-голямото количество което може да погълне е 120 грама с зор.Преди три месеца минахме заветните 90 грама  Whistling. Както са ти казали и другите мамчета,явно на детенце това му стига и не се притеснявай,че хапва по малко,важното е да наддава  Peace. Ние вървим доста назад по мерки и теглилки,ама за мен детенце си е съвсем наред.
Да кажа и аз за предаването,че беше много хубаво ,но много кратко. Аз май съм единствената дето не може да ограничи денонощното дежурство на компа Thinking. Ако кажа,наказани сте ,почват да ми се смеят. При наличието на 4 компютъра,едвам успявам да изритам някой  за 5 минути,че да драсна и аз два реда. Габи и тя е силно пристрастена,Айси напоследък и тя ,големите не ги споменавам,то е ясно,ама най ме боли за мъж ми,че и той вместо да помогне нещо,виси коли да зяпа  Tired
Цвета невероятна си   bouquet,но кой ли ще чуе............................
Айла и тук да ти кажа,честито миличка   bouquet

# 620
  • София
   slavka70  като цяло най-важно е да се ръководиш по бебенцето. Нормално е ако все още хапвате начесто количествата да са по-малки. Важното е то да е доволно и спокойно, да наддава, дори и да е в долната граница и да покрива необходимите му за възраста норми на развитие.
  Ето няколко цитата от една статия, макар че е за кърмени бебенца, спокойно може да се отнесе и към вас.

Цитат
Ако някой ви попита колко трябва да тежи един 33 годишен мъж или изяжда, бихте се разсмели. Възможностите варират в зависимост от височина, костна структура, етническа принадлежност и много други фактори. Но – от бебетата се очаква да се вместват в таблици, разпространявани из страната, в които не се вземат предвид генетиката, начина на хранене и почти нищо друго.

По-големите бебета, от 2 до 12-месечна възраст, растат с много различни темпове. Наддаването не трябва да се използва като най-важния показател за добро здраве. Покриването на признаците за развитие съответно на възрастта му и това как контактува с родителите и другите хора са по-важни

Цитат
Наддаването на тегло се определя и от други неща освен от диетата, което е причината да има толкова разнообразни вариации в нормалните модели на наддаване при бебетата. Например, бебета с различен тип тяло, дължащо се на наследственост, имат различна скорост на метаболизма и оттам по различен начин изгарят калориите.

Дългите и слаби бебета (ние ги наричаме „бананови“ бебета) са хиперметаболитни. Те изгарят калориите по-бързо от по-пухкавите „бебета-ябълки“ и „бебета-круши“. Банановите бебета вероятно ще наддават по-бързо на ръст, отколкото на тегло, така че нормално ще се намират над средното за ръст и под средното за тегло по таблиците.
Бебетата-ябълки и круши имат обратния модел, като показват по-бързо наддаване на тегло, отколкото на ръст според таблиците. Всички тези модели са нормални.
Темпераментът на бебето също влияе върху наддаването на тегло.

Добродушните и спокойни бебета изгарят по-малко калории и затова по-бързо наддават на тегло.
Активните бебета с ярко изразена индивидуалност и подвижност, които винаги изглеждат на педали, обикновено изгарят повече калории и са по-слаби.

Предложението да хапвате и нощем и да нямате големи паузи на педиатъра звучи разумно, ако разбира се се получава. Повече хранения с по-малко количество е  добър вариант, ако бебето не изяжда по-големи количества на по-големи интервали.
И трите ми дъщери са финни и винаги са хапвали точно по 70-80-90 мл най-много, малко по-начесто или просто са хапвали по-помалко. Наддаваха нормално или на долната граница, но бяха жизнени и активни и според педиатъра нямаше  проблем. За справка на годинка близначките бяха 7,5 кг, в момента едната е 15 кг на пет годинки, но това ни най-малко не ме учудва или притеснява, предвид че аз съм била 15 кг, от първи до трети клас Simple Smile

В заключение, ако бебенцето е спокойно и доволно, наддава нормално, няма защо да се притесняваш, че не изяжда "препоръчителните количества", които много често са леко завишени и в никакъв случай не могат да покрият инидивидуалните нужди на конкретното бебе. Много по-добре е детенцето от сега да контролира и да изяжда единствено колкото му е необходимо, а не просто да поглъща всичко защото така трябва. Това е от полза и в по-зряла възраст за да може правилно да контролира своят апетит и тегло.

# 621
  • София
Да кажа и аз за предаването,че беше много хубаво ,но много кратко. Аз май съм единствената дето не може да ограничи денонощното дежурство на компа Thinking. Ако кажа,наказани сте ,почват да ми се смеят. При наличието на 4 компютъра,едвам успявам да изритам някой  за 5 минути,че да драсна и аз два реда. Габи и тя е силно пристрастена,Айси напоследък и тя ,големите не ги споменавам,то е ясно,ама най ме боли за мъж ми,че и той вместо да помогне нещо,виси коли да зяпа  Tired

Не си единствената, ако това ще те успокои. Всяка свободна минута и аз, и децата, и мъжа ми прекарваме пред някой компютър. Ако нямахме и други задължения щяхме да умрем от глад и жажда върху някоя клавиатура. Laughing Шегувам се, но общо - взето е така: момчетата играят игри; момиченцето рисува на Пейнт, докато върви някое филмче; мъжа ми така си почива, ако се е прибрал в приличен час от работа - врътва един Дженералс и е на 6, пък аз пиша ли пиша Laughing. Не е лошо - не мога да си купувам книги, та затова си намирам книги в нета, гушвам лап-топа вечер и си чета преди сън, сега зимно време даже топли машинката, така че...как да ограничавам другите като себе си не мога да огранича...Бях много против да купуваме лап-топа, сега не можем да го изплатим, но аз съм тази, дето му взима душицата всекидневно...Та така... Blush

# 622
  • Бургас
Здравейте!
Благодаря на всички за отговорите, най-вече на Айла!
Айла,много ти благодаря!Не можеш да си представиш как ме успокои!Бях в такава дилема,чудех се какво да правя!Педиатърката в сряда ме наплаши,че това не е нормално,а аз виждам,че детето е добре.Големият ми син имаше стеноза на пилора и знам как изглежда едно недохранено и обезводнено дете.Сега съм къде по-спокойна и ще я наблюдавам.  bouquet

# 623
  • София
slavka70   Hug
Съжалявам, че имаш опит със стеснение на хранопровода при по-голямото детенце, но ти наистина най-добре може да прецениш състоянието на бебченцето. Какво беше наддаването ви първият месец, има ли нещо друго, което да притеснява педиатъра, освен това, че хапва просто по-малко?

Аз да се похваля, че отскочихме в обедната почивка до Комсед с такси с една колежка  и с такси се върнахме. Лудницата беше пълна, нямах време хубаво да разглеждам и май взех неща само на каките .... Намалението беше 50 процента на всичко.
  В комсед имаше и намаление на обувки, без ботуши или боти  на КК и взех два чифта обувки на каките и два чифта пантофи. Елена си има почти неизползвани от каките и просто няма смисъл да и взимам.
  От играчките, взех кукли за трите, нищо особено, но бях обещала. Взех три пъзела за 6 годишни на равенсбургер, от легото нищо не харесах... Взех и едно пумпалче и топка с дръжки, на която да подскачат, както и дъска с бг букви и цифри..  Мисля че е това, може би пак ще отскоча да доразгледам без да бързам толкова, ако нещо е останал, защото наплива беше огромен

# 624
  • Варна
Aila
Честито и браво!
Славка и мойто бебе не е от много ящните и не наддава кой знае колко. Сега в понеделник сме но консулация и ще видим третия месец как е.

# 625
  • Бургас
Аила,за един месец наддаде 700гр.Явно ще е фина мацка.

Еластина,много ме развесели с поста си.Дъщеричката ти е голям образ.Познавам едно детенце,което също крие храна в играчките си,но на него милото не му дават да яде,все го ограничават.Тя майка му е 40 кила и мери само с нейния аршин.Но вие сте наистина много елегантни,важно е че детето е здравичко,нищо че е било бедно сомалийче в някой друг живот. Laughing

Аз съм била злояда,явно на мен прилича щерка ми .Определено не на татко си,той все гладен и жаден ходи.

Приятни почивни дни.Аз ще имам гости,сестра ми идва да види бебето.Ще гледам пак да се включа.
Отново благодаря много на всички за съветите!

# 626
Айла, поздравления и от мен! Знам, че това ще е от полза за много мами.

Рени, много вълнуващо преживяване!

Момичета, да се обаждам ли да резервирам залата в читалище "Витоша" за 3.12.?

Ей, току-що научих страхотна новина! Маринова си има четвърто чедо - Даниел, 3 кг. Повече подробности не знам. Много се развълнувах, да им е жив и здрав!

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 19:30 от Кабо Алма

# 627
Кърмя ве4е 5 пълни месеца и това е благодарение на огромната помощ на Аила.
Заслужаваш  най-големите овации  bouquet

# 628
За Криско Hug

Здравейте майчета! Не съм поглеждала няколко дни и ми стана много приятно като видях раздвижването тук.много интересни неща ставали Simple Smile
Емили, гледах те и много ми хареса Hug, само ми се стори леко забавно как се опитваха да те убедят, че имаш нужда точно от това.Може би трябваше да разберат ти какво обичаш да правиш и според твоите предпочитания да бъде времето за тебе! Но желанието и идеята да направят нещо подобно като цяло е невероятна.Ти обаче си уникална жена и аз много ти се радвах през цялото време  bouquet
Останалите майчета не съм ги гледала и сега ще ги гледам преди заспиване smile3521,но и без да съм ги гледала знам, че са се представили напълно достойно и ДААА-показали са, че многодетните семейства не са само необразовани и от малцинствата smile3501
Reni_mats уааааууууу.Супер.Ей това е спомен за цял живот.ПОсле задължително ще гледам филма!
За храненето на малките човечета, не се притеснявайте! Те гладни не остават!!!И щом е добре детето, жизнено значи всичко е наред.Те не са роботчета които да ядат по програма определен грамаж.Така че Славче, спокойно Hug. Моята голяма дъщеря беше на около годинка и "ядеше" разредено плодово пюре като нектар.И то по около 150 мл. при това пиеше сироп за апетит Simple Smile
Ванче, вие как сте?
Ей ние този проблем с компютрите нямаме,нали ни е само един Laughing и докато се изредим 5 човека,не остава много време децата да бърникат.
Айла, честито мила Tada
А за Варненската среща съм определено ЗА,пък и не е необходимо да организираме кой знае какво,може просто да се съберем някъде и да се видим.Ще е чудесно.Е ако има някое майче дето има организаторски талант, може спокойно да действа.Ако искате да видим колко сме и да го обмислим! За да имаме повече време може да е с малко по късна дата.Може да ползваме капела плей в мола примерно.Хайдеее newsm44, ще е чудесно!
Лека вечер на всички  Grinning

# 629
  • Sofia, Bulgaria
МАМА СУЗИ много ме прехвали,незаслужено,благодаря ти  Hug
 Трябва спешно да купя бейбихалер. Случайно някой да има опит и да ми препоръча някой като за Айси? Ще съм Ви отново страшно благодарна  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт