МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 109 951
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Сали, така е а предимствата. Аз за да запиша "баткото" на ясла, трябва да запиша първо малкия и след това да кандидатстваме с баткото  Crazy. Но пък искам малкия да е навършил поне 1 годинка и да може да ходи сам. А докато стане това може Влади да стане на 2г и 8м, което автоматично го изключва от кандидатстване за ясла. В голяма чуденка съм дали да бързам да записвам бебо или да се гледаме и тази зима в къщи. А следващото лято да се рехабилитирам на последната спирка на №32. Joy Joy

# 196
Да потвърдя за Варна - третото дете е с предимство, а предните - не са  Mr. Green Записах Иван на ясла без да ползва предимство. Добре, че имаше места.  Не знам как е за ДГ. А за таксите - плащам пълна такса, не знам защо ме е срам да питам за намаления  Embarassed 48 лв е пълната такса, не е много.
Мама Сузи   bouquet браво на майка ти, поздравления. Възхищавам се на хора, решили да отгледат "чуждо" дете. А онзи ден гледах филма със Сандра Бълок, дето взе Оскар - пак осинови някакво дете, по действителен случай е. Но не си спомням името.
А за Мери - мести я, щом има потенциал, аз съм на мнение, че трябва да се подтикват децата да се развиват. Не трябва да се робува на факта, че сте станали приятели с треньорката. Ако тя е наистина добра треньорка, сама ще ви подтикне да преместите Мери в друг, по-голям клуб, където ще се развива. Успех!  Peace

# 197
  • София
А онзи ден гледах филма със Сандра Бълок, дето взе Оскар - пак осинови някакво дете, по действителен случай е. Но не си спомням името.

The Blind Side - филма си заслужава! Peace

# 198
kloie, чак сега видях въпроса ти.
Семейства с 3 и повече деца не заплащат такса за третото дете, докато по-големите учат, независимо от възрастта им. Т.е. в твоя случай (а и в моя след октомври тази година  Grinning ) най-много да поискат уверение от училището, че синът ти е ученик. Моя близка си ползваше това предимство, дори и когато най-голямото й дете беше вече студент (само носеше документ, че учи редовно). Ако обаче най-голямото дете е пълнолетно и работи (т.е. издържа се само), предимството отпада, защото вече въпросното дете се счита за член на отделно семейство (неговото си  Laughing).
Това като разяснение към наредбата, която ти е цитирала Ванчето.   bouquet

Пиги, много добра идея за внучето. Дано дойде, точно когато го искате всички.
  Hug

Последна редакция: ср, 27 юли 2011, 12:40 от Пролетната Фея

# 199
мама Сузи, и аз бих си преместила детето, ако това е начина да се развива Peace
да са ти живи и здрави талантливите деца, всичко останало вярвам ще се нареди по най-добрият за вас начин!
адмирации за майка ти, прекрасно решение да гледа дете thumbsup и аз бих искала да вземем дете в нужда някой ден... и на мен ми е инересна цялата процедура??

за Шерба някой да има отзиви???

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 12:59 от sophiepp

# 200
  • Бургас
 Hug Пролетната Фея  Hug

# 201
Здравейте мили момичета! Благодаря ви за подкрепата и за милите думи! Треньорката иска като поотраснат малко да ги праща в друг клуб децата.Каза, че ако заминем ще ни разбере, но тъй като Мерито й е любимка ще й разбием сърцето Sad Иначе ми обеща, че ще направи всичко възможно за Мери да се развие,нооо за сега не виждам много много подобрение. А и Мери много си обича треньорката, емоционално са много обвързани  Grinning
Зло гадче-ама че никове имате  Laughing (този смях е добронамерен) Sophiepp процедурата е бавна Simple Smile Ами майка първо отиде до мисля, че беше в социални грижи, там я насочиха май към закрила на детето. Дадоха и някакви формуляри веднага,някави анкети и и трябваха поръчители. Трябваше да си направи разни изследвания и да вади документи за съдимост. Като изкара документите, говориха с поръчителите й, и курса започна.Изкара някакъв курс, там има психолози, хора от домовете и тн. после проверяват дома, говорят с близките, може и с комшиите ако решат. И накрая ако те одобрят готово  Grinning. Определят ти детенце, виждате се и ако детето(ако е по голямо) и родителят са съгласни почват да им правят срещи, за да свикват заедно. Това е, не е нищо сложно, но за съжаление някой служители имат удивителната способност да протакат нещата. Ние за сега сме доволни от хората които работят по нашия случай.
Дано съм била полезна мили майчета. Много здраве и щастие ви желая Simple Smile  Hug

# 202
  • София
 smile3548 Минавам да ви кажа "чао"! Wink Да не се чудите, че не пиша, няма да имам време а нета, 'щото по цял ден ще лежа на плажа или ще гушкам племеннички - трябва да си наваксвам цяла година за пет дни. Това е предимството да си част от голямо семейство - все ще се намери някой да те изненада с някое хубаво малко "чудо"!

# 203
Здравейте,момичета,
това лято ми се оформи изключително активно,за първа година,откакто са родени децата,си позволявам да си "взема" вечерни часове за мен самата един -два пъти седмично,имам приятелки,от детството,с които знаете се споделят най-милите моменти от най-чистата възраст,та те живеят в чужбина и си идват за месец в БГ.Тази година решихме да върнем старото време,събираме се и си прекарваме невероятно,не ми се беше случвало от преди 7-8 години да изляза и да се прибера в 5ч сутринта-направо си посрещнахме изгрева, а изгревът в Бургас е невероятен момент Flutter .Изключително женско парти-бар,караоке,подскоци на снимки,смях до припадък,танци Simple Smile.Тази вечер предстои заключително такова,момичета си тръгват Sad.......
Благодаря на съпруга ми,който поема в такива моменти и тримата отроци,въпреки извънредно натоварената му работа през лятото Heart Eyes
Ще ви пусна няколко снимки,да видите как се забавляват дами на нашата възраст,закопнели да се видят..... Simple Smile
Ванче,няма да те питам къде забягваш,струва ми се,че знам Simple Smile
Усмихнат ден,момичета Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 01:47 от Vache

# 204
Лелеее, колко хубаво дете!!!Еластина, имаш разкошна красавица.
Желая ти повече толкова хубави спомени, нека ти се случват по-често!Скачащата снимка е чудесна.
Аз също заминавам за Бургас след около седмица (все още не съм решила точно кога), ако правите многодетна среща, свиркайте.

# 205
  • Варна
Присъединявам се - Еластина, твоето гардже има уникална хубост! Да ти е здрава!

# 206
Благодаря ви,момичета Simple Smile

# 207
  • На село (близо до Лондон)
Blagodaria za otgovorite, momicheta! 4ak sega siadam da procheta.
Sali chakame novini za bebeto.

МАМА СУЗИ az bih premestila deteto v po-goliam klub, shtom ima talant i jelanie

# 208
  • София
Момичета, черпя за здравето на батко Калоян с бонбони мое производство. Днес става на 6г.

Последна редакция: вт, 02 авг 2011, 21:29 от Lukasa & Te

# 209
  • Варна
Лукаса, да ти е жив и здрав рожденика. Много да ви радва, а вие много да го слушкате!

Общи условия

Активация на акаунт