МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 110 031
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Наде, трудна е промяната за децата. Дано с малко ваша помощ Вики свикне по-бързо.  Praynig Hug

gigamiga, да ти е сладко сладкото!  Grinning   Hug 

Мен ме е стегнало пак сивото за гърлото,та ни на зеленото, ни на синьото мога да се зарадвам...Поне да беше завалял един хубав пронизващо студен дъжд най-накрая - само се лигави това време с някакви задушни летни ръмежи!   Crossing Arms   Mr. Green

# 376
Наде, Вики е най-чувствителна към промяната, защото е най-голяма и най-много неща е загубила - нейните приятелства и привързаности са най-силни. Освен това тук е свикнала да се справя с лекота, а там се чувства безпомощна. Навлизането в езика много ще й помогне - само имайте търпение - и ти, и тя. Стискаме ви палци!

# 377
  • София
Имам малко питане към майките на момиченца с дълги коси. Какъв гребен или четка използвате за сресване на Рапунцелките и как оправяте или предотвратявате заплитенето.

Напоследък имам големи проблеми с косата на щерката - дълга е до кръста, но се заплита отзад по невероятен начин - седя да отделям косъм по косъм, защото по друг начин не мога да я оправя - заплита се отзад,  на тила. Много се върти като спи, а косъма и е много тънък и всеки ден да я сресвам, на другия ден е същото оплетено гнездо отзад. Знам, че и някакви спрейове имало за по-лесно разресване - споделете, ако сте ползвали.  Praynig

И за да не е без хич - пийнете едно слънчево кафенце, докато ми давате акъл. Wink

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 13:24 от Vania3m

# 378
  • София
Добро Утро!  Ванче, Грабвам слънчевото настроение( че отказах кафето)  Hug и веднага ти отговарям: Когато измиваш косата на девойката първо я минаваш с шампуан без разресване , след което намазваш обилно косата от вратлето надолу с някакъв балсам (аз ползвам пантен или гарниер), разресваш изплакваш и готово.Не слага на цялата коса понеже  вкорените после се омазнява много бързо. Помага много , но ако стои по цял ден с пусната коса пак се заплита , но не чак толкова. Най - много помага ако през по-голяма част е на плитка(и).

У дома това е огромен проблем. За голямата бях купила един спрей за разресвамне на Елсев, но не беше много  от помощ. Ще се радвамда чуя и други предложения по темата,

Хубав ден на всички!  Hug

# 379
И аз имах същия проблем с Поли. Слагах и от моя балсам, но ми казаха, че не е добре да се използва козметика за възрастни върху детска косичка. Затова й купих един детскли балсам за коса, италиански Babymil, на неизвестната за мен фирма Milmil. Струва между 2.50 и 3.00 лева (на различни места). Опаковката е голяма (500 ml) и от март месец до сега съм употребила шише и половина. Мирише прекрасно, а косичката после се разресва много лесно. Още повече, че аз не я суша (от дете мразя сешоарите  Embarassed ) и тя спи с мократа коса. Представи си как изглежда на сутринта, но няма проблем с ресането. Опитай и за Катето.

Отивам да глътна малко от съблазнителното кафе, което си ми сервирала, а после - на тръстиката.
Целувки и хубав ден.
   bouquet

# 380
Здравейте мами, аз също съм многодетна мама, но досега не съм писала тук при вас. Такива възели нас ни влудяваха (не само на дъщеря ми се получаваха, но и на мен). Понякога се налагаше да се отреже част от косата. Бях се посъветвала с фризьор, а той ни препоръча използване на кристали. Има няколко фирми, които ги произвеждат, но най-добре да се купи от самия фризьор. Кристалите са течност, която преди сресване се впръсква в косата, за да се разреши по-лесно. Но изисква време и не винаги може да се разчита единствено на тях. Добре е и да се разресва косата вечер, преди лягане. При нас заплитане се получаваше и след измиване, сресването ставаше ужасно трудно и косата често се накъсваше. Започнахме да се разресваме и преди самото миене и наистина така вече възели не се получават.

# 381
Здравейте, девойки!
Благодаря за успокоението! Вики си намери една приятелка българка, която също не знае езика и спря да плаче, все още не е очарована от училището, но все пак с ентусиазъм разказва колко добре отговаря като я питат...само че на английски. Така че с нея проблема засега е решен. Но сега пък Ицо и Юли плачат, едвам ги вкарвам в детската. Не им харесва не само че не разбират, но и самия двор няма нищо, една къщичка, в която могат да влязат две деца и нищо повече. Детската е част от училище и явно са приспособили част от двора за малките и само толкова. Тук детските и училищата няма големи дворове, но пък ги водят много в парковете, а те вече са огромни. Оставят ги да играят на дъжда и това също не им харесва, и то без учителките...Довечера съм на родителска - да видим дали ще разбера нещо, ама поне активност да показвам, и ако успея да поразпитам нещо.
Гледам говорите за коси - ние ползваме също на Гарниер за разресване и помага малко от малко.
Целувки и поздрави на всички! Hug

# 382
Здравейте,момичета,
Наде-търпение,всичко ще си дойде на мястото,децата бързо се приспособяват Simple Smile,
Ванче,аз съм с дълга коса,само навън ми е "пусната",в къщи ми е винаги "вързана",включително и когато спя,а имай предвид,че моята коса е идеално права,ако беше с чупки,идея си нямам как щях да я оправям Simple Smile
anjali,Хай Simple Smile,

Приготвям бъдещия първокласник и бъдещата "градинарка" Simple Smile,София я пускам от понеделник на градина,но до обяд,така реших,следобеда така или иначе само спят,ще ми се да е спокойна и да ходи с желание,струва ми се,че моментът за сън се свързва с родителите,.....та така,само да сме здрави,другото ще се нареди
Хубав ден......
http://www.youtube.com/watch?v=p9Fyib7NZ8w&feature=related

# 383
anjali , велкоме! Hug
Ванче, виж тука:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=488642.0;all
аз ползвам четка Триза - широка с бодли (http://www.kozmetika.bg/show.php?productid=8535 - не точно тази, но подобна - цената тук е доста завишена, но не намерих по-подобна) и Тео бебе като шампоан - до средата на гърба й е косата - чуплива, гъста и с тънък косъм.
Наде, всичко ще се нареди - в тези държави децата се гледат по различен, но близък на ентусисати като мен начин - въпрос на гледна точка. Аз, лично, нямам против да спят на походни легла под навес при дъжд, но - уви, тук никой не ми го предлага Wink. Намери ли си работа твоя мъж?

За всички почитатели на жанра лирика - http://vbox7.com/play:c91f1561
за други - http://vbox7.com/play:04b383e2

по повод предстоящия изгрев и миризмата на топла напитка (Ваня,  Heart Eyes) ето една благословия за всички http://www.youtube.com/watch?v=jHiD6PaWnus&feature=related

# 384
  • София
Топлата напитка за добро утро  Wink

Благодарение на споделеното от вас вече оформих стратегия за мисията "коса"!   Hands Thumbsup

# 385
Хелоу, мами на Рапунцелки, принцеси и самодиви  Laughing  Hug
Горещо препоръчвам четките на Магама, за разресване на допълнителни кичури коса (удължена). Преди години си купих 2 такива, сега едната е на малката и не се скубе изобщо косичката  Peace Корпусът е дървен, а самите "бодлички" на четката галят главата без да скубят косата. Аз самата съм с тънка естественопръчковидна  Mr. Green коса и пак не търпя скубането.
За дълга и гъста косичка препоръчвам спането с хлабава плитка, така правех с косата на голямата, че там изобилието беше голямо (друг е въпросът, че изобщо не е това, което беше с глупавите тийнейджърски диети  Rolling Eyes).
Също препоръчвам сплитането на косичката на множество "рибешки кости". Изтрайват и до седмица, само сутрин леко се приглаждат с малко водичка.
http://www.facebook.com/#!/CuteGirlsHairstyles?sk=app_162891010412392 това е любимият ми сайт за детски прически  Peace с демонстративни клипчета в Ютуб.
Това от мен, отиваме на море, че и днес е жега...

# 386
Наде, всичко ще се нареди - в тези държави децата се гледат по различен, но близък на ентусисати като мен начин - въпрос на гледна точка. Аз, лично, нямам против да спят на походни легла под навес при дъжд, но - уви, тук никой не ми го предлага Wink. Намери ли си работа твоя мъж?

Да, наистина е по-различно. И на мен ми допада техния подход, само да бяха малко по-любвеобилни така да се каже. Поне за новодошлите. А иначе мъж ми още си урежда документите, работа има, но още нещата не са както трябва.
Поздрави!

# 387
  • София
Това от мен, отиваме на море, че и днес е жега...
Laughing Laughing Ах, моретоооооо... Whistling Whistling

И тук е жега. Ще посрещаме новата учебна година по сандали - идеално ме устройва! Grinning

Отивам с децата да дояждаме една диня. Mr. Green

# 388
  • София
Ето ни и нас Whistling
За огромно съжаление,не мога да се включа как се разресва дълга, пухкава косица,но пък това ми е професията и от личен опит мога да кажа,че не трябва да си ляга с пусната коса Simple Smile
Ние в събота се дотътрихме от почивка в Турция с двата куфара ,трите деца и бащата,едва оправих багажа Crazy
Наде пожелавам ти нещата да се подредят бързо Peace
За тишината и овчедушието на държавата относно многодетните семейства съм потресена #Crazyвлудява ме и когато съм с тримата наредена на опашка някъде и хората се обръщат на другата страна и се правят на ослепели Close,не че бих прередила някой,ама поне да попитат искам ли да мина,или когато си влача количката,торбите и децата по стълбищата(щото куцата държава,няма рампи за колички)и ме гледат като музеен експонат мислейки си е тая да не ги е раждала толкова #2gunfire,ако мъж ми не е толкова против да се махнем от БГ,аз да съм дръпнала с двеста от място Crossing Arms
Сега малко по -ведро у нас е като кошер,Марин е направо чудовище,няма и минутка на едно място,големия го натиска пубертета,средния е на тема питанки,а таткото е пред критическа  Joy ама да му мислят съседите hahahaна нас ни е добре bowuu

# 389
Здравейте.Искам да споделя ,4е имам отговор от Община Варна относно моето питане за предимство на баткото за ДГ.Ще имам такова.Отпада опцията да оспорвам  каквото и да е Laughing.Благодаря на г-жа Кръстева за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт