Грижи за косата - 84 - място за всякакви въпроси

• 52 687
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • в 1001-та нощ
а наясно ли си с причината  newsm78

Дали съм наясно с причината за косопада ли?Според мен оредя от прекаленото  третиране,а сега го свързвам с диетите,които спазвам,въпреки,че не се лишавам от белтъци,консумирам всеки ден плодове и зеленчуци.По-скоро причината е постоянен стрес,недоспиване и наследственост,които  към  този момент не мога  да променя и търся начини да въздействам  на косопада.Нямам и кожни проблеми  на главата>като цяло идеята ми беше да пробвам препарати ,които са изпитани и действат и да видя  дали и  при мен ще е така.Ще ме посъветваш ли  нещо?От вчера започнах да се мажа с този стимулатор на икаров

виж този пост - да не го преписвам тук  Peace http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=590954.msg19430369#msg19430369
 Peace също добави шампоана анафаз на дюкре или червения деркос на виши, след маската/балсама – вместо поддържащите продукти, които са в линка – или анастим на дюкре или ампулите на виши  Peace

Т.е. в резюме

1.   грижа преди шампоана – стимулиращи лосион или амули на рене или фито
2.   шампоан против косопад на дюкре или виши
3.   ампули против косопад на дюкре или виши
4.   добавки – хапчета или шейк

ако имаш някакви въпроси – не се колебай да питаш  Peace

# 676
А, ето ви. Изпуснах ви.
Вместо запис да кажа, че се разделих с 60 см от косата си Flutter.

# 677
# 678
А, ето ви. Изпуснах ви.
Вместо запис да кажа, че се разделих с 60 см от косата си Flutter.

60 см ???  ooooh! ooooh! ooooh! Наистина ли го направи ???

# 679
Момичета, някой да е имал подобен проблем?
При боядисване напоследък явно скалпът ми изгаря и се бели ужасно. Пробвах да се намажа преди боядисване с някакво масло, само жожоба имам в момента, но не видях особен ефект!

Помощ! Shocked Shocked Shocked

# 680
При боядисване напоследък явно скалпът ми изгаря и се бели ужасно. Пробвах да се намажа преди боядисване с някакво масло, само жожоба имам в момента, но не видях особен ефект!

ДА НЕ ПРАВИШ АЛЕРГИЧНА РЕАКЦИЯ,АЗ ПОЛУЧИХ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ ,НО БЕШЕ МН ТЕЖКА КАРТИНКА С ЕДЕМ ЕКСУДАЦИЯ И Т.Н И ЛЕЖАХ НЯКОЛКО ДНИ В ПИРОГОВ.ТАМ ДОКТОРКАТА МИ КАЗА,ЧЕ И ТЯ ПОЛУЧАВАЛА ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ,НО В МН ПО-ЛЕКА СТЕПЕН С ЛЮЩЕНЕ И СЪРБЕШ. И В ТАЗИ ВРЪЗКА ДА ПОПИТАМ,АКО НЯКОЙ ИМА ИНФО ЗА АНТИАЛЕРГИЧНИ БОИ,НО НЕ БЕЗАМОНЯЧНИ И ОТ ТЯХ ИМАМ АЛЕРГИЯ,БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО  bouquet

# 681
Не е типична алергична реакция, просто ми се бели скалпа на едри парчета и то на 2-3 дни след боядисването. Неприятно ми е единствено, че все едно имам пърхут и не го третирам...Моята коса е много суха и гледам да не я мия по-често от 2 пъти седмично.

# 682
  • в 1001-та нощ
Мелани  Peace http://zlatnaribka.com/index.php?cPath=218_269 разгледай тази страница  Peace , има продукти, които успокояват скалпа; такива, които са за преди или след боядисване ....

може да е алергия, а може да е само изгорена кожа и да не й даваш да се възстанови ....

с всяка нова боя има препоръка да се прави тест за алергичност 48 часа преди процедурата, обичайно зад ухото - наистина е важно да се прави  Peace
щия начин в ърсенет

бета - ти можеш да пробваш по същия начин в търсенето на боя  Peace

# 683

Аз съм в подобна ситуация, но при мен е чисто и просто чувствителен скалп.  Peace
Чувала съм за промяна на PH на скалпа вследствие на агресивни бои. Ти с какво се боядисваш? Колко висок % е оксидантът на боята?   newsm78

# 684
Мелани  Peace http://zlatnaribka.com/index.php?cPath=218_269 разгледай тази страница  Peace , има продукти, които успокояват скалпа; такива, които са за преди или след боядисване ....

Алена, от известно време ползвам това олио на Лакме:  http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=218_269&products_id=2863   но разлика, за съжаление не видях.   Confused  Ти, специално, ползваш ли нещо в тази насока?   newsm78   Hug

# 685
Мерси a.l.e.n.a!
Feeling сигурно и моят скалп е чувствителен. Досега съм се боядисвала с бои на ЛИЗАП, но свърших запасите и сега съм с ВЕЛА. (Аз съм Северна Америка)
Имам съмнения, че имат повече амоняк, поне ми мирише повече боята и може би да е затова.
Това е временно решение, сега чакам да получа бои на ЛАКМЕ, дано нямам подобни проблеми и с тях, но все пак ще гледам да си взема от тези продукти, които a.l.e.n.a ми е препоръчала.

Feeling, сега те прочетох!
Аз доколкото знам, маслата от черупкови подове - бадеми, кайсии и т. н. са подходящи за коса. Едно време преди да замина ходих на курс по фризьорство и там дори казваха, да се мажат косите с бадемово масло преди третиране със супра. Може би иза скалпа ще е подходящо, просто аз нямам в момента. Ще трябва да си взема бадемово масло явно.

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 23:18 от Melany99

# 686
Едно време преди да замина ходих на курс по фризьорство и там дори казваха, да се мажат косите с бадемово масло преди третиране със супра. Може би иза скалпа ще е подходящо, просто аз нямам в момента. Ще трябва да си взема бадемово масло явно.

Ааа, благодаря за споделеното. Ще потърся и аз качествено бадемово масло.    bouquet

# 687
Сега се зачетох в темата за маслата.
Тъй като си купих арганово масло за краищата, ще взема да пробвам дали няма да стане и за скалпа. Там дори го препоръчват за цялото тяло, за лицето и дори за около очите. Ти ако имаш арган може да пробваш също, то не че бадемовото е скъпо, а и все ще влезе в употреба. Simple Smile

# 688
  • в 1001-та нощ
Мелани  newsm78 според една съфорумка - боите в линка - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=595221.msg19448986#msg19448986 - били напълно безвредни за бременни  newsm78 честно казано съм напълно скептична, не съм ги проучвала, а и  Rolling Eyes какво имат предвид не ми е ясно, но ако имаш желание повови

Feeling - от  8г ползвам суперизветляващи и никога не съм имала раздразнен скалп  newsm78

в последната година и нещо правя яка поддръжка на скалпа, може би помага  newsm78 - но основно с хр.добавки и лосиони за растеж (чат-пат)  Peace

# 689
a.l.e.n.a , аз по-принцип съм скептична също. Не вярвам, че боите имат каквото и да влияние върху организма на бебето!

Тази марка съм я виждала по салоните тук, което ме навява на мисълта, че са тънки и руси коси, типичните американски и за моята няма да са ефективни. Нищо не пречи да опитам разбира се!

Общи условия

Активация на акаунт