Помощ! Нужда от психолог!

• 4 262
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте,
отварям тази тема, защото искам да помогна на приятелка.

Тя е на 28 и ще я нарека Мира. Има почти две годишно момченце, здраво, подвижно, много живичко и общително. Проблемът е, че е обхваната от постоянно, почти маникално безпокойство, че детето е болно. Непрекъснато го наблюдава, всяка негова стъпка за нея издава, че "нещо не е наред", дори ако го остави на баба и дядо, звъни през 15 минути да пита как е. Самата тя осъзнава, че това е сериозен проблем, както и че сама не може да се справи. Търси помощ от специалист.
Може ли някой тук да ми препоръча добър психолог в София, при когото да отиде и да се консултира?

Благодаря на всички предварително!

# 1
Не съм от София и не познавам там лекари,но спешно трябва да потърси психиатър и след 3месеца вече ще е добре.И аз бях в нейното положение,при всяко боледуване се притеснявам за децата си,просто сме си такива натури.

# 2
Не съм от София и не познавам там лекари,но спешно трябва да потърси психиатър и след 3месеца вече ще е добре.И аз бях в нейното положение,при всяко боледуване се притеснявам за децата си,просто сме си такива натури.

Не, не, да се притесняваш, когато децата ти са болни, е чисто човешко. Детето не е болно, напротив. Тя обаче си внушава подобни неща непрекъснато, а това може наистина да го разболее след време.  А че трябва да потърси специалист, самата тя осъзнава, което е все пак предимство, защото успешното лечение започва именно от осъзнаването на нуждата от това.
Чакам препоръки!

# 3
Здравей,

Бих ти препоръчала следните специалисти:
доц. Поли Петкова, доц. Владимир Велинов, др. Петър Василев, Севда Шенкова.

# 4
Здравей,

Бих ти препоръчала следните специалисти:
доц. Поли Петкова, доц. Владимир Велинов, др. Петър Василев, Севда Шенкова.

Благодаря!
Нещо повече за тях дали би могла да ми кажеш? Може и на лични!
Аз също ще потърся координати.

# 5
  • София
Подобни проблеми се лекуват от психиатър. При интерес - координати на лични.

# 6
Това са едни от най-добрите и известни специалисти в София, има много информация за тях в Интернет. Препоръчвам именно тях, защото освен психолози (доц. Поли Петкова и Севда Шенкова) и психиатри (доц. Владимир Велинов и Петър Василев) са и много добри когнитивно -поведенчески терапевти с голям опит. Предполагам, че приятелката ти има тревожностно разстройство, а те се повлияват най-добре от такъв вид терапия.

# 7
  • София
Да, със сигурност е някакъв вид тревожно разстройство. Трябва да го лекува за да не прогресира състоянието.

# 8
Това са едни от най-добрите и известни специалисти в София, има много информация за тях в Интернет. Препоръчвам именно тях, защото освен психолози (доц. Поли Петкова и Севда Шенкова) и психиатри (доц. Владимир Велинов и Петър Василев) са и много добри когнитивно -поведенчески терапевти с голям опит. Предполагам, че приятелката ти има тревожностно разстройство, а те се повлияват най-добре от такъв вид терапия.

Да, със сигурност е някакъв вид тревожно разстройство. Трябва да го лекува за да не прогресира състоянието.

Благодаря ви за отговора!

# 9
Привет! Мога да ти препоръчам моят психолог - Светослав Кирилов, виж в гугъл за координати или ми пиши на ЛС, за да ти ги дам. Откакто се "престраших" да използвам подобни услуги направо станах друг човек. Честно казано, съжалявам, че по-рано не се реших... Надявам се да съм била полезна! Успех на приятелката ти  Peace

# 10
Ако вашата приятелка не се подобрява, може да опита и лечение чрез хипноза, което силно помага за преодоляване на страхове и фобии. аз лично отказах цигарите чрез хипноза, 4 сеанса ми бяха напълно достатъчни да се оттърся от многобройните зависимости към тютюна. Калин Цанов се казва терапевтът, ако са необходими повече контакти - лс, успех!

# 11
Благодаря на всички ви за бързите отговори и помощта, която оказахте!

Доколкото зависеше от мен, направих - оттук нататък нещата са в ръцете на приятелката ми, а аз продължавам да съм до нея, в случай, че има нужда от помощ и подкрепа!

На всички ви пожелавам слънчеви и спокойни дни!

Общи условия

Активация на акаунт