Когато се чудим дали името е на дете или на куче

• 5 263
  • 76
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Тъй като срещам тук там за някое име, че се носи от куче реших да пусна една темичка за универсалните имена, които се носят и от хора, и от животни.

Като първа асоциация ми е Боби -  и за момчета, и за момичета, и за кучета  Crazy

# 1
Аз познавам само едно куче, казва се Лъчезар.
Иначе сред обявените за кучешки имена съм чувала често да се споменават Макс и Рая.

Аз като малка си кръщавах домашните любимци (че и колелото ми си имаше име  Laughing), но  после вече загубих тази способност. Шест години гледах зайче, чието "име" беше Зайо, защото не можех да го възприема като личност, нуждаеща се да бъде наречена с име.
По същия начин на бебето си първите месеци не му казвах по име, то си беше "бебе". Даже така ми се казва и до днес папката, в която слагам снимки на щерката - Бебе  Laughing Съвсем ясно осъзнах кога представата ми премина от "бебе" към името й, защото вече е влязла в категорията "личност". Но с животните не мога.

# 2
Куул темичка! Simple Smile

Джони, Анди, Рокси, Чарли (за кучета), Марко, Пенка (магарета), Гошо (прасета)
Simple Smile

# 3
Моето беше Томи,майка му беше Рита.Котаракът на баба ми беше Максимилиан.Котките на вилата бяха Биляна и Дилян (Били и Дили).Кучката на едни приятели беше Берта,тази за свако ми също беше Берта,а преди нея си имаха пудел Чоко.Съседския пудел е Елза.Овчарката на свекърите е Дъч.Други приятели си имат Ринти...май само Чоко и Ринти са си баш кучешки! Rolling Eyes Котарака на една приятелка се казва Ташко,а на друга Леонардо!

Пералнята ни от детските ми години беше Пенка,която в действие се придвижваше 50см напред,та почти я възприемах като живо нещо...а семейния москвич бе Марчето-след "нея" имахме още 3 москвича,но те си останаха безимени! Crazy

# 4
Kучето на нашите е Сара, харесва ми и за куче и за дете Heart Eyes

Имали сме котки - Сантуцо, Сузана, Томи и Хитлер.

Баба и дядо имаха в детските ми години котки Ваня и Виолета Simple Smile

А кучето на комшиите се казваше Кънчо.

# 5
Я, котката на мама имала адаш. Максимилиан се казва, а кучето й Бък.
Моя гущер е Пушкин, тарантулата Ниагара, рибата Тифани.
Сред моите добитъци винаги има един Пушкин.

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 14:34 от ~Аля~

# 6
  • Сопот, Пловдив
Имах котарак Ники, който постепенно някакси започнахме да наричаме Николай и една позната на майка ми със син Николай, много се дразнеше, все едно сме се подигравали на сина й.  newsm78
Иначе Макси явно често се среща при котките- леля ми имаше такава котка.
На село е имало котки и кучета с какви ли не имена - Мурджо, Шаро, Малчо, Бобчо, Багдат, Карандил, Янтра, Грета (кучета); Лидка, Алекс, Боби, Краси, Баджо, Найда, Дарина, Аслан, Рижко (котки). Има и още, ама съм ги забравила. Като дете съм имала още котки Пуфа и Чарли.
Навремето живеех с едно гадже, той имаше женска котка, аз котарак, живеехме заедно и ние до деца не стигнахме, но котките - да, няколко пъти  Mr. Green . Но все с идиотски имена. Първо нашите котки бяха Мами и Бебе  Mr. Green, а техните отрочета - Красанка, Принцеска, Бебе 2, Мини Мече, Бебе Куче и.т.н.
Последния домашен любимец, който виждах често, беше котарака на хазаите ми в Испания - Алехандро.

# 7
  • UK
Моето куче беше Пума, или Пумашка, едва ли някой би си кръстил детето така, но хамстерите ми бяха с човешки имена - Тери, Нена, Бел и Ая. Една позната пък кръсти заека, който и подарихме "Нефертит". Понеже беше мъжки. Wink Котката на баба ми пък се казва Калина.

# 8
Сетих се за котката ми от детските години - Кая. Може да се каже, че е човешко име.

# 9
  • някъде по морето
Котката на приятелката ми се казва Катерина.
На познат кучето - Лара, а на колежката куче, порода  хъски - Кольо Grinning

# 10
Моят папагал беше Рики (я, пак човешко име, бе!), а някога с братовчедките имахме разни котки, които винаги се казваха Мури, без оглед на пола им Simple Smile
Сега едната има коте Мъри, преди имаше Блеки, другата има куче Арма и коте с непроизносимо име, което не помня. Аз след смъртта на Рики животни вкъщи не желая. За съжаление на детето.

# 11
  • Сопот, Пловдив
Сегасе сетих за хъскито на сестра ми, което се казва Морис.

# 12
Имала съм котки - Пухчо, Ричи и Тара.
Куче - Джесика.
Кучетата на мои познати са се казвали Арчибалд, Честър-Матадор (Матю), Чорльо, Анджела.

# 13
  • София
...май само Чоко и Ринти са си баш кучешки! Rolling Eyes
Аааа, много моля!  Grinning Мъжът на братовчедка ми го наричат така, той се казва Стойчо, но май никой не му знае името, за всички е Чоко Simple Smile

# 14
  • София
за мен няма такова нещо като кучешки и други животински имена и човешки.
стопаните си кръщават любимците все с човешки имена. обикновенно обаче любимците, за разлика от бебетата , повечето хора имат "смелостта" да ги кръщават с не традиционно БГ имена, които ни харесват по някаква причина, ама не може да преглътнем, че не ни звучат на родна земя добре, че да си кръстим децата така...

Така че, всички човешки имена са универсални и за питомците.

Виж има някои животински имена, които не стават за хора обаче от типа на Пухчо, Рошко, Косматко, Писанка или някакви от типа на Полъх,Гръм и от сорта.

Общи условия

Активация на акаунт