Потресена съм от зъболекарите ни !!!

• 23 065
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
Явно не си попадала на добри. Моята работи, даже и със стъклена предпазна маска, и с маска против грип през зимата. И се влиза с едни найлонови калцуни за еднократна употреба върху обувките.
Може и така да е...ама, вече не знам къде да ги търся тия зъболекари, защото дори в доста известни клиники, дето по телевизията уж работят с ръкавици, всъщност реалността е различна...така че, ще те помоля да ми пратиш координати на твоята, ако става дума за софия Peace
В Разград е.

# 61
Къде се подават оплаквания и жалби от стоматолог?

Моя случай е следния:Февруари месец стоматоложката,при която отидох умъртви 7-ми долу  в дясно зъб.Нито е почистила каналите,нито ги е запълнила,както трябва.Накрая лепна пломбата-химиополимер и ми взе 100лв. и ми се подписа в синята книжка.Зъбът започна да ме наболява,но явно съм много търпеливо говедо....И така до миналата седмица....Тока почна да ме удря с много силни волтове....Като отидох при друга стоматоложка,жената се хвана за главата и ме пита"Момиче,как си търпяла до сега?" Започвам да си мисля,че всичко това  е умишлено направено,с цел след 2-3 месеца отново да съм в кабинета й!Дано,това което причиняват на нас като пациенти,да им се върне болката стократно....На тая нещастница специално и го пожелавам!

# 62

Моя случай е следния:Февруари месец стоматоложката,при която отидох умъртви 7-ми долу  в дясно зъб.Нито е почистила каналите,нито ги е запълнила,както трябва.Накрая лепна пломбата-химиополимер и ми взе 100лв. и ми се подписа в синята книжка.Зъбът започна да ме наболява,но явно съм много търпеливо говедо....И така до миналата седмица....Тока почна да ме удря с много силни волтове....Като отидох при друга стоматоложка,жената се хвана за главата и ме пита"Момиче,как си търпяла до сега?" Започвам да си мисля,че всичко това  е умишлено направено,с цел след 2-3 месеца отново да съм в кабинета й!Дано,това което причиняват на нас като пациенти,да им се върне болката стократно....На тая нещастница специално и го пожелавам!
Направо съм шокирана  Shocked и тези хора вземат дипломи и се водят лекари а реално само искат да ни вземат парите  ooooh! преди години съм имала подобен случай ,но не чак толкова тежък ставаше въпрос за един обикновен кариес хем по здравна каса ме мина ,хем ми взе безбожно висока цена и след един месец ми падна пломбата  Sick не е за разправяне направо ,добре ,че случих на стоматолог поне за сега де ,защото не ми се е налагало нещо сериозно .

# 63

Не е зле да се интересуваме кои точно зъби ни лекуват и какво се вписва...1. можеш да разчетеш в синята здравна книжка какво точно е писано и 2. можеш да броиш и знаеш кое е ляво, дясно, горе, долу...Не защитавам мърлявостта и некоректността на лекаря, но трябва да сме по активните ние, пациентите...И да, жалба също ..

Ще прочетеш, ако разбираш какво е написано!

# 64
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.

Мисля, че в Етичната комисия на БЗС.
Аз също много искам да подам жалба срещу стоматолог, но нямам документи, че съм се лекувала при него и предполагам, че жалбата ми няма да бъде уважена.

Моят случай - юли месец ми отвори здрав зъб, за да му смени пломбата, защото леко му тъмнеела /пак той я беше правил/ и оттам започна ходенето ми по мъките - не можех да се храня, зъбът болеше зверски. Ходих втори път, отвори го отново, затвори го, но болката си остана. На третото ходене използва упойка, като при поставянето ми засегна нерв на езика и ми причини парестезия /пареза на езика/. От четири месеца ходя по мъките, опитвайки се да излекувам парестезията, защото болката е неописуема - езикът боли като одран, изтръпнал е, не усещам никакъв вкус. Ходих при невролози, стоматолози, хомеопати, иглотерапевти ..... В същото време зъбът продължава да боли зверски и новата ми стоматоложка каза, че просто го е изхабил и ще трябва да се умъртвява.

# 65
 Shocked ooooh! #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Reiny,какво е това чудо,което са ти причинили?

# 66
А на мен друго ми прави впечатление, явно си е религия при зъболекарите. Отивам при един, той работи някакви зъби и си заминавам по живо, по здраво. Зъбите са добре, нямам оплаквания. След време се налага да отида при друг зъболекар, за друг зъб. Той поглежда в устата ми и казва " Бе тея пломби кой ти ги е правил, направо си е оставил ръцете ". Правя проблемния зъб, сменям пломбите, уж да са добре направени. След време отивам при трети зъболекар. Поглежда в устата ми и казва " Ти къде ходиш бе, егати некадърната работа "  newsm78 newsm78 newsm78 Айде пак сменяй. При четвъртия като отида, иска снимка, която аз вече нося. Поглежда и казва " Ужасна снимка, нищо не се вижда, тоя да не е бил пиян, направи я отново "  #Crazy Като занеса новата снимка следва " Ти хубаво за тоя зъб идваш, ма тука има няколко, дето трябва да се направят пак, щото каналите не са изработени добре ..." Ааааааа, стига вече, така ли никой не хареса работата на предишния ми зъболекар #Cussing out Всеки следващ си мисли, че е по-добър от предишния, докато не отида при нов. Това някаква практика ли е, или какво newsm78 Стига вече, сега правя само зъби, които имат нужда от правене. Писна ми да пломбирам непроблемни зъби по 5 пъти, понеже на някой си зъболекар не му харесала пломбата.

# 67
Shocked ooooh! #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Reiny,какво е това чудо,което са ти причинили?

Ами зависи от гледната точка - според Закона се води средна телесна повреда /лишаване от едно сетиво/, но според стоматоложка от форума, проблемът бил толкова незначителен, че ме разкритикува, че съм си описала проблема в темата за черния списък на стоматолозите.  doh

Ти подаде ли жалба в крайна сметка?

# 68
Не,не съм подала жалба.Ама тая "майсторка" такъв скандал и направих,че сега бяга на другия тротоар като ме види....Дадох й снимката,където ясно се вижда как не са запълнени каналите на зъба,да си види"майсторлъка"....Хубаво е да ти влизат в джоба 100 лв. без данъци,ама и работата да беше качественно свършена,като за 100лв,а не като за 5....

Тази Етична комисия къде се намира?

# 69
  • София
Най-неприятният момент е, че в някои случаи не можеш да разбереш дали работата на зъболекаря е добре свършена или не. Ти си плащаш и си тръгваш доволен, че си си оправил проблемите, и след 1-2 години се разбира, че всъщност са ти докарали много по-сериозни проблеми. Съответно зъболекарят вече няма спомен за какво става въпрос, отговорност не можеш да му потърсиш. И така те си прибират паричките и си продължават със следващия пациент по същата схема.

# 70
Не,не съм подала жалба.Ама тая "майсторка" такъв скандал и направих,че сега бяга на другия тротоар като ме види....Дадох й снимката,където ясно се вижда как не са запълнени каналите на зъба,да си види"майсторлъка"....Хубаво е да ти влизат в джоба 100 лв. без данъци,ама и работата да беше качественно свършена,като за 100лв,а не като за 5....

Тази Етична комисия къде се намира?

На Дондуков 40. Това е Етичната комисия на Българския зъболекарски съюз, но освен нея има и Българска асоциация за закрила на пациентите /БАЗП/, а също и Център за защита правата в здравеопазването.  

Само не зная дали няма някакъв срок, в който трябва да се подаде жалбата. Дано не си го изпуснала!

# 71
Моля ви не ходете при Таня Чифчиева от Ямбол.Държи се много лошо с пациентите и когато разговаря с вас си е обърнала гърба.Материалите и са некачествени,опойките и не стават за нищо.И после обвинява мен,че опойките и не ме  хващат.Не знам как е станала зъболекарка.Вместо да се държи добре,тя ти се кара че не може да свърши нищо.Ами като не може да свърши да не се е захващала с тази професия...Sad Sad Sad

Общи условия

Активация на акаунт