Maлко деликатен в-с за дом. помощница..

• 19 510
  • 229
  •   2
Отговори
# 210
Е, аз не казвам, че тя е наложила свой ред, горе долу нещата са си по местата.
В интерес на истината аз в моята къща като дойдох всичко вече беше подредено, така че и аз не съм се хвърляла в размествания, редът е такъв какъвто го заварих:) Малко съм странна.

# 211
10 c's много се обясняваш все едно си виновна. Hug
Така си чувствала нещата,така си ги направила.
Така те е устройвало и си приела да бъде.
  bouquet

# 212
  • София
Вероятно някъде в някои случаи се дава известна свобода на домашната помощница да организира домакинството или част от него както намери за уместно.
Но отново домакинята трябва да е дала такъв карт бланш и отново трябва да и допада начина, по който домашната помощница го прави.
Ако не ми допада, няма да си прехапя устата, за да не я засегна, случайно, а незабавно ще я коригирам.

# 213
  • Бургас
Ама вие обърнахте темата на "домашна помощница - права и задължения и намеса в личното пространство"Simple Smile), само че за всеки човек, който я наема, те са различни според това от каква точно помощ се нуждае в домакинството.Simple Smile))
А развръзката по случая днес ли предстои?Питам, защот ми е интересна реакцията на помощничката и това какви обяснения ще даде, ако не може да обясни къде е нейното колиенце:)

# 214
Съгласна съм с Богиня, дала си и повече свобода на действие и сте си разменили ролите, трябва да има ясни граници, за да няма недоразумения, като с колието.

# 215
  • I want it all and I want it now.
10 c's  Има ли някакво  развитие днес?

# 216
  • Варна
Да, присъединявам се към питането. Следя случая от самото начало и ми е много интересно как ще се развие.

# 217
10 c's  Има ли някакво  развитие днес?

Има да. Появи се на плота в кухнята, жената каза, че го е намерила в една купа, тип събирачка на всичко ( която аз разбира се бях прегледала още мин. седмица). ..  верижката ( която има кожени части ) мирише адски на цигари, което за мен е достатъчно доказателство, защото ние не сме пушачи. Горе долу до там, сега съм решила да го почистя и да сменя цялата верижка, тя другата седмица ще дойде да ми помогне за едно голямо нещо и след това й казах, че ще видим кога пак, защото майка ми идва, а и е лято, аз ще съм по-свободна и нямам нужда от всяка седмица да идва.
Да се поразделим малко, пък да видим, наесен пак ще мисля с нея или без.

Сутринта аз я подсетих да го потърси и ми направи впечатление, че доста хладнокръвно прие целия театър. Стана ми неприятно, защото аз очаквах просто едно признание и може би извинение, но тя предпочете да следва стратегията на 'ни лук яла, ни лук мирисала".
Нейна работа. А на мен не ми стигнаха силиците да започна аз разговор.

И това е... знам, че сега ще ми се скарате защо, защо, защо не съм вдигнала скандал, ма просто не можах, мн. съм задръстена ( на живо:)

# 218
  • Варна
Защо да вдигаш скандал, той нищо няма да ти донесе? Важното е, че си разбрала каква е истината и си наясно как да постъпиш от тук нататък.
Ама много е нагла тази, не е истина! ooooh!

# 219
  • I want it all and I want it now.
Добре де. Защо не се отгледаш за нова дом. помошница? Все някой от познатите ти може да ти препоръча някой. И аз имам познати,който живеят в Италия и при тях се сменя персонала. Следващата ще е по добра от тази жена.Ще знаеш какви изисквания имаш и никакви приятелски отношения повече. Не се ядосвай повече. Успех.

# 220
  • София
Чак пък скандал.
Но аз бих била директна. Истината боли.
Сядам, правя по кафе и казвам, че искам да поговорим.
Разяснявам исторята на бижуто, появата му на врата на домашната ми помощница, разговорите, търсенето и внезапната му поява в купичката с джунджурии, където старателно съм проверила в процеса на трсене и съм сигурна, че не е било там.
Споделям разочарованието си от случката с дебелото уточнение, че съм била достатъчно толеранта и грижовна към нея, за да ме попита дали бих и услужила с бижуто за някакъв повод.
И след като съм наблюдавала манипулацията от нейна страна и съм се убедила до край в разигралата се ситуация съм разочарована донякъде, защото дори и да се е изкушила в мое отсъствие и без разшение да вземе бижуто, в момента, в който съм го видяла на врата и, би било редно да се извини и да сподели, че го е взела да го поноси, убедена съм, че нямаше да се стигне до подобна измамна схема.
Което, всъщност е разочароващото в ситуацията и аз повече не мога да я допусна в дома си.

# 221
  • София - Рим и обратно
Mного грозна сценка, унизителна.
Ако аз бях на твое място, би ми било унизително дори разговор да провеждам.
Непосредствено след "намирането" на бижуто, просто бих й заявила, че нямам нужда от услугите й повече. Ей така, демонстративно и лаконично, без никакви обяснения. Да си мисли и прави изводите сама.

# 222
  • София
[И това е... знам, че сега ще ми се скарате защо, защо, защо не съм вдигнала скандал, ма просто не можах, мн. съм задръстена ( на живо:)
Постъпила си според твоето усещане за ситуацията. Всеки би постъпил според своето. Важното е, че тя вече е напълно ясна и бижуто е намерено. Знам какво е да се чудиш някой лъже ли или ти параноясваш, та се радвам, че вече нямаш поводи за такива главоблъсканици. Hug

# 223
  • София
Аз бих унизила.
Бих се забалявала с криеницата и накрая бих я заковала.
Не бих и спестила унижението.
След като се е сметнала за толкова умна, за да се опита да ме манипулира.
Бих си поиграла на котка и мишка и бих и показала накрая коя е мишката.

А Лени се държи като виновна.
"Извинявай, че те хванах" е малко цялата работа.
Но както и да е.

# 224
  • София
Тя си е унизена от природата, какво да я унижаваш повече. Най- много накрая да унизиш и себе си.

Общи условия

Активация на акаунт