Раждане вкъщи 16

• 27 018
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
Айде, заобиждахме се на "неестественост"  Laughing Или раждаш вкъщи сам с кучето и мъжа си и ходиш с пусната коса до кръста, или си неестествен.  Замечателно - няма средно положение.  Вече отдавна призовах за алтернатива "Неестествено."  Можем да си изберем лозунг: "НЕ на натурализма, ДА на самобръсначките!"   Което ми напомня за надписа на визитката на един познат зъболекар-зевзек: "Грубо, болезнено, скъпо."  Извинете, днес съм в много шегаджийско настроение, сама си измислям майтапи и сама си се смея  Mr. Green

Не си сама. Mr. Green

# 121
  • Boston, MA
Що пък решихте, че при седалищно раждане е опасно да тръгне краче и непременно трябва да се прави секцио!?   Tired  Явно е опасно да извадят ръчичка, а крачето си е съвсем на място при такава позиция на бебето... Ако пък тръгнат две крачета, какво по-хубаво от това...
...

Леле, леле, леле.... Има смисъл защо бебетата обикновено излизат с главата напред. В този момент главата му е най-широката част, като разшири "отвора" максимално, останалата част (тялото му) излиза лесно.

Ако крачетата излезнат първи, и родилният канал не е разширен достатъчно за тялото и главичката, има огромна вероятност бебето да се заклещи и да се задуши!

Как е възможно такова невежество по тия въпроси??? (много се чудих каква дума да използвам тук) Така ли се подготвяте за домашно раждане???

# 122
Що пък решихте, че при седалищно раждане е опасно да тръгне краче и непременно трябва да се прави секцио!?   Tired  Явно е опасно да извадят ръчичка, а крачето си е съвсем на място при такава позиция на бебето... Ако пък тръгнат две крачета, какво по-хубаво от това...
...

Леле, леле, леле.... Има смисъл защо бебетата обикновено излизат с главата напред. В този момент главата му е най-широката част, като разшири "отвора" максимално, останалата част (тялото му) излиза лесно.

Ако крачетата излезнат първи, и родилният канал не е разширен достатъчно за тялото и главичката, има огромна вероятност бебето да се заклещи и да се задуши!

Как е възможно такова невежество по тия въпроси??? (много се чудих каква дума да използвам тук) Така ли се подготвяте за домашно раждане???

Ти пък какво си се залелила...   Laughing  Къде съм казала, че бебетата трябва да се раждат с краката напред...  Tired  Говорим за седалищно раждане и дали трябва да се прави секцио, ако бебето тръгне с крачето напред... Ами не, не трябва... Всяка ситуация е сама за себе си и трябва конкретно да се преценява, но тръгването на краче само по себе си не е причина за секцио... Друго неясно?

# 123

Сексьт е сьщо естествен нали?Но в него има голям риск.Това означава ли,че не трябва да правим секс?
Това в червеното много ми хареса Grinning

Ъмм, голям риск при секса? Може би за някоя мъжка богомолка...

Създадените от човека неща не са естествени? Тази дефиниция за "естествено" ли ще ползваме?

А създадените от птиците гнезда естествени ли са? Или един термитник - той естествен ли е?
Това отговаря на кьрменето например като нещо естествено.Не даваш пример за производство на цветни телевизори.

Еволюцията е "снабдила" организмите с различни "оръжия" и едва ли можеш да наречеш това неестествено.

Ние нямаме нокти, крила и отрова. Моля?Крила нямаме,да.Имаме интелект, социални умения, реч и известно количество сръчност. Да отричаме тези оръжия,  да се откажем от тях, наричайки ги "неестествени" и да се опитваме да подражаваме на някой друг вид - ето това вече за мен е по-близо до неестественото.
Някьде да сьм написал,че отричам тези неща??

Иначе - интернет и книгите също не са естествени, нали? Но без тях Клер щеше да е световно неизвестна, а стотици жени нямаше да прочетат колко е хубаво да раждаш сама и как "подготовката елиминира всички проблеми". Това прави домашното раждане на хора като Мег също доста неестествено, нали така?

Мдаааа,без интернет и статистика и ти щеше да се луташ кьде да раждаш.
Много здраве,напускам Peace

Гнездата са естествени, цветните телевизори - не. И защо така?

За интернета и статистиката - не аз твърдя, че са неестествени (с намек, че са лоши и не бива да ги ползваме).

Нали тук спорите,че с неасистираното раждане се врьщаме в каменната ера? (обобщавам)
Интернет е неестествено нещо,но никога не сьм написал,че нещо,което не е естествено е лошо!
Още ведньж:казах само кое е естествено и кое не е.
Раждане с интернет не можем да сравняваме нали?
Интернет не е сьздаден от природата.
Раждането е сьздадено от природата.
Раждането е естествен процес,протичащ по определени природни закони.

Бубка,
На много места по света бебета се израждат по естествен пьт през родовия канал с краката или дупето  назад.В БГ не знам дали го правят.

# 124
Нали тук спорите,че с неасистираното раждане се врьщаме в каменната ера? (обобщавам)
Интернет е неестествено нещо,но никога не сьм написал,че нещо,което не е естествено е лошо!

Не си разбрал нещо. На мен лично ми е все едно от коя ера е неасистираното раждане. Интересуват ме единствено предимствата и недостатъците му.

От всичко изговорено и прочетено по темата - считам, че то определено крие повече опасности от асистираното раждане. С това не си съгласен, предполагам - макар и да не съм чула аргументите ти.

Последно гнездата и термитниците естествени ли са?

# 125

Не си разбрал нещо. На мен лично ми е все едно от коя ера е неасистираното раждане. Интересуват ме единствено предимствата и недостатъците му.

От всичко изговорено и прочетено по темата - считам, че то определено крие повече опасности от асистираното раждане. С това не си съгласен, предполагам - макар и да не съм чула аргументите ти.

Последно гнездата и термитниците естествени ли са?

Напротив,разбрах те добре.
Ти не ме разбираш.
Как да го кажа по простичко,не знам...
Раждането ти е генетично,природно заложено и ти като жена си перфектно устроена да го направиш.
Раждането несьмнено има риск както за детето така и за майката.
Този риск го има независимо кьде ражда една жена.
В болница има шанс да убият детето ти или да го спасят,ако има нужда.
В кьщи има шанс да умре детето ти или да се "спаси" естествено,както природата всьщност го е преценила и го иска.
Едно и сьщо нещо е.

Раждането е естествен процес,както дишането.
Опасността при едно раждане не намалява,ако си в болница,нито увеличава шанса да бьдеш спасен.
Рискьт при самото раждане не намалява с влизането в болница.
Рискьт при самото раждане не намалява при домашно раждане (независимо дали асистирано или не).

Гнездата и термитниците са човешките пещери.Пещерата е сьздадена от природата.Кьщата не е.

# 126

Гнездата и термитниците са човешките пещери.Пещерата е сьздадена от природата.Кьщата не е.

Е, айде сега - излагаш се - "човешките пещери". Simple Smile Пещерите не ги правят животни.

Гнездата, термитниците и къщите - напротив. И трите са еднакво неестествени.

"ти като жена си перфектно устроена да го направиш."

Съвсем не. На природата не й пука за мен, нито за децата ми. Тя всъщност не решава, не устройва, не забранява, не подарява, не иска. Тя не е нещо разумно - макар и често да й придаваме човешки черти.

В природата е важно да оцелее достатъчна част от поколението, за да предаде гените нататък. Няма перфектни неща в природата - само достатъчни. Или недостатъчни - както могат да свидетелстват останките на хиляди загинали видове. Всеки от които устроен "перфектно".

И не - естествената детска смъртност на човешкия вид не е 11 промила. Всъщност на никой вид не е 11 промила.

Риск при едно раждане винаги има - но при липса на квалифицирана помощ рискът е по-голям. Тук се цитираха много изследвания по темата и нито едно не твърди друго - освен че акушерската помощ е съществена за здравето на майката и бебето.

# 127

Е, айде сега - излагаш се - "човешките пещери". Simple Smile Пещерите не ги правят животни.
Сравнението ти е такова! Термитниците и гнездата са аналог на пещери.Ти разбра,че се правели от животни... ooooh!

Гнездата, термитниците и къщите - напротив. И трите са еднакво неестествени.

"ти като жена си перфектно устроена да го направиш."

Съвсем не. Shocked На природата не й пука за мен, нито за децата ми. Тя всъщност не решава, не устройва, не забранява, не подарява, не иска. Тя не е нещо разумно - макар и често да й придаваме човешки черти.

В природата е важно да оцелее достатъчна част от поколението, за да предаде гените нататък. Няма перфектни неща в природата - само достатъчни. Или недостатъчни - както могат да свидетелстват останките на хиляди загинали видове. Всеки от които устроен "перфектно".

И не - естествената детска смъртност на човешкия вид не е 11 промила. Всъщност на никой вид не е 11 промила.

Риск при едно раждане винаги има - но при липса на квалифицирана помощ рискът е по-голям. Тук се цитираха много изследвания по темата и нито едно не твърди друго - освен че акушерската помощ е съществена за здравето на майката и бебето.
Рискьт сам по себе си не се увеличава при липса на помощ,както и не намалява при наличие на такава.
Всьщност не разбирам какво смяташ за естествено?
В случая излиза,че природата иска да се отьрве от някого защото не става за продьлжаване на вида,а чрез медицинската намеса останалите видове са дльжни да живеят с този "отпадьк"?

Цитат
Тя всъщност не решава, не устройва, не забранява, не подарява, не иска. Тя не е нещо разумно - макар и често да й придаваме човешки черти
Сьжалявам,че така разсьждаваш.В такьв случай е най добре човек да се бори срещу природата.
Мисля,че с теб приключих всякакви дискусии.
Лека нощ.

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 01:35 от Christian

# 128
Рискьт сам по себе си не се увеличава при липса на помощ,както и не намалява при наличие на такава.
В случая излиза,че природата иска да се отьрве от някого защото не става за продьлжаване на вида,а чрез медицинската намеса останалите видове са дльжни да живеят с този "отпадьк"?

А? Всичко смятам за естествено - не стана ли ясно? След като съществува, за него си има причини. И тези причини не са се взели от някое друго място - а от естеството и природата на нашата вселена. Даже цветните телевизори и термитниците спадат към тази категория естествени неща.

Не, природата не иска да се отърве от никого - що за тъпа мисъл? Тя нищо не иска, защото не е разумна, нито има съзнание.

Ясно, че е по-лесно да мислим за нея като за човек с неговите си мотивации, желания и цели - но това просто не е случаят.

Причинно-следствените връзки често се бъркат, когато става дума за "природата". Хората често казват "тя ни е направила еди-какви-си - за да оцеляваме". Но всъщност са оцелели само тези, които са били еди-какви-си. Другите ги няма вече. Никой на никого нищо не е направил.

Само сме минали през филтъра да оцелееш и да предадеш гените си нататък. И никой не те пита как си го постигнал - чрез секцио, четворен байпас или хомеопатия. Има само един критерий - дали си успял.

И рискът от усложнения може да е еднакъв, но рискът от злополучен край, когато те се случат, е различен в зависимост от това дали има кой да помогне.

# 129

А? Всичко смятам за естествено - не стана ли ясно? След като съществува, за него си има причини. И тези причини не са се взели от някое друго място - а от естеството и природата на нашата вселена. Даже цветните телевизори и термитниците спадат към тази категория естествени неща.

Не, природата не иска да се отърве от никого - що за тъпа мисъл? Тя нищо не иска, защото не е разумна, нито има съзнание.
Ясно, че е по-лесно да мислим за нея като за човек с неговите си мотивации, желания и цели - но това просто не е случаят.

Причинно-следствените връзки често се бъркат, когато става дума за "природата". Хората често казват "тя ни е направила еди-какви-си - за да оцеляваме". Но всъщност са оцелели само тези, които са били еди-какви-си. Другите ги няма вече. Никой на никого нищо не е направил.

Само сме минали през филтъра да оцелееш и да предадеш гените си нататък. И никой не те пита как си го постигнал - чрез секцио, четворен байпас или хомеопатия. Има само един критерий - дали си успял.

И рискът от усложнения може да е еднакъв, но рискът от злополучен край, когато те се случат, е различен в зависимост от това дали има кой да помогне.

В момента ти написа за себе си,че нямаш разум и сьзнание.
Не е минала още една седмица и вече имаш отговор на вьпроса"какьв е смисьла на живота"
Браво на теб!

# 130
  • Boston, MA
...
Ти пък какво си се залелила...   Laughing  Къде съм казала, че бебетата трябва да се раждат с краката напред...  Tired  Говорим за седалищно раждане и дали трябва да се прави секцио, ако бебето тръгне с крачето напред... Ами не, не трябва... Всяка ситуация е сама за себе си и трябва конкретно да се преценява, но тръгването на краче само по себе си не е причина за секцио... Друго неясно?

Неясно ти е на теб! Тръгването на краче Е причина за секцио!!! Нищо не си разбрала от обяснението ми по-горе!

Седалищно раждане (предлежание) е на дупето. То също е широко като обиколка, и "процепва" и разширява родилния канал. Тръгването на крачето е най-опасно, защото най-широката част (главичката) трябва да прореже с брадичката примерно, вместо с темето. Разбра ли сега защо се задушава бебето и се налага секцио?

...
Бубка,
На много места по света бебета се израждат по естествен пьт през родовия канал с краката или дупето  назад.В БГ не знам дали го правят.

С краката е много рисковано, има опасност от пролапс на пъпната връв поради това, че не е напълно запълнен канала (както би бил от главичката). Кои са тези места по света, където рутинна ОБ практика е краче да се изражда вагинално?

По естествената тематика не ми се отваря дума....

# 131
  • Куциндрел
...
Неясно ти е на теб! Тръгването на краче Е причина за секцио!!! Нищо не си разбрала от обяснението ми по-горе!

Седалищно раждане (предлежание) е на дупето. То също е широко като обиколка, и "процепва" и разширява родилния канал. Тръгването на крачето е най-опасно, защото най-широката част (главичката) трябва да прореже с брадичката примерно, вместо с темето. Разбра ли сега защо се задушава бебето и се налага секцио?
Утре съм на преглед при гинеколога ми. Специално ще питам за седалищното раждане  - кога и защо се прави секцио. И какви са рисковете, ако тръгне краче да излиза и каква е вероятността при това бебето да не се задуши. Все пак гинеколога ми е израждал доста жени и изхождайки от практиката си, ще може да ми отговори адекватно.
За Бубка не знам, но нито Стелт, нито аз сме акушерки/гинеколози и може да спорим до откат какво сме чели и чули.
Сетих се за едно предаване на Карбовски с бабата акушерка. Тя разказа случай, при който бебето е тръгнало с едното краче напред. По съвет на доктора, тя е набутала крака навътре, намерила и другия и издърпала бебето. Явно има начин.

# 132
Раждането ти е генетично,природно заложено и ти като жена си перфектно устроена да го направиш.

Рискьт при самото раждане не намалява при домашно раждане (независимо дали асистирано или
не).

Боже, божееееее  ooooh!.  Явно на някои крайни естественици биологията е чужда, а по-скъпо от идеологията няма за тях.  Жената не е перфектно устроена да ражда.  Тя е що-годе пригодена за това. Прави го, но с много голям риск, особено в сравнение с другите бозайници.  Развитието на мозъка при хората, заедно с бипедализма са увеличили рисковете при раждането.  Природата е изкоригирала донякъде това, като е решила човешките бебета да се раждат много по-рано в смисъл на самостоятелност - те са много по-зависими от дълга грижа от родител, за да оцелеят, в сравнение с другите бозайници.  

По втория цитат коментар вече не може да има.

По третия - е, поне си имаме черно на бяло признание, че наистина възрастни хора не правят разлика между неасистирано и асистирано раждане.  

И друго не мога да разбера - как можеш да се прехласваш толкова по природата и да се самозабравяш в чувството на собствено величие, а да не осъзнаваш, че не човек е по-голям от нея, а тя - от него.  Че не човек има пълен контрол върху нещата, а тя.

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 08:30 от Rookie

# 133
...

Би ли ми обяснила начин за естествено седалищно раждане, при което не се налага главичката да прореже с брадичка?   Thinking  Така, както си го написала, излиза, че при всички случаи тръгването на краче означава секцио, а това отново повтарям, че не е вярно... За n-ти и последен път, преценява се според ситуацията за всеки отделен случай... Поне търсачка имате, разровете се за такива раждания и прочетете, какво се обясняваме толкоз пъти...  Не, че някога ме е интересувало седалищното раждане поради лични причини, но това което съм чела и знам за него е, че реално опасно е, когато ръчичките не се изхлузят с телцето (без значение дали първо дупето е прорязало или крачетата), а когато едната или дори двете ръчички се повдигнат нагоре покрай главата...

Следващият път, когато някой (или същия) напише, че тръгване на краче Е причина за секцио, ще започна да копирам реални раждания с тръгване на краче при седалищно предлежание... Не ми губете времето, ползвайте търсачка...

# 134

Рискьт при самото раждане не намалява при домашно раждане (независимо дали асистирано или
не).

Боже, божееееее  ooooh!.  Явно на някои крайни естественици биологията е чужда, а по-скъпо от идеологията няма за тях.  Жената не е перфектно устроена да ражда. Тя е що-годе пригодена за това. Прави го, но с много голям риск, особено в сравнение с другите бозайници. Развитието на мозъка при хората, заедно с бипедализма са увеличили рисковете при раждането.  Природата е изкоригирала донякъде това, като е решила човешките бебета да се раждат много по-рано в смисъл на самостоятелност - те са много по-зависими от дълга грижа от родител, за да оцелеят, в сравнение с другите бозайници.  

По втория цитат коментар вече не може да има.

По третия - е, поне си имаме черно на бяло признание, че наистина възрастни хора не правят разлика между неасистирано и асистирано раждане. 

И друго не мога да разбера - как можеш да се прехласваш толкова по природата и да се самозабравяш в чувството на собствено величие, а да не осъзнаваш, че не човек е по-голям от нея, а тя - от него.  Че не човек има пълен контрол върху нещата, а тя.

Щом сама казваш,че си "горе долу пригодена" да раждаш,няма да се намесвам и да те убеждавам в друго.Може би си знаеш каква си точно.

От кьде знаеш вьзрастта ми?Изродил сьм едно дете сам,бил сьм и на болнични раждания.На секцио сьм постоянно сьм свидетел.
Поне имаме черно на бяло,че Руки не знае какво пише!

Разбира се,че природата е по велика от нас.Някьде да сьм писал,че я контролирам?Ти изобщо какви измислици пишеш и ми приписваш,че сьм ги казал?

Ето какво ми приписваш на мен:
Цитат
Жената не е перфектно устроена да ражда.  Тя е що-годе пригодена за това
.
Ти смяташ,че природата е по глупава от днешната медицина и от теб.
отврат

Общи условия

Активация на акаунт