Раждане вкъщи 16

• 26 988
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Аз приемам живота за нещо ествествено и нормално,така както раждането и смьртта са част от живота.
Медицината не сьществува от много отдавна.Още по малко модерната медицина.

Медицината също е естествена. Стремежът да живееш по-дълго и по-качествено също е естествен. Интелектът ни - който ни позволява да измисляме и ползваме например УЗ апарати за ранно откриване на малформации на плода - също е естествен.

Както и автоматичните оръжия и отровата за плъхове.

На практика, всичко, което сме и което правим, е естествено. Нали така? И лошото, и доброто.

Приравняването на "естествено" с това, което е правила прабаба ни, е наивно и плоско.

Има ли нещо неестествено изобщо?

# 106
  • София
Кристияне, много хубаво си хортуваш, принципно си прав за някои неща, ама нищо съществено не казваш (особено) по темата. То не остана никакъв избор, защото животът така или иначе ще ни прецака...а планините, птичките и пчеличките ще пребъдат (което също не е баш така, ама хайде, няма да навлизаме в такива подробности). Единственото решение според теб е да лежим и да очакваме смъртта ом-м-мкайки, опявайки, че това е нормалния ход на нещата?

# 107
  • София
Да, борбата против инстинкта за самосъхранение. не говоря за списващите тук естесвеници.

# 108
Аз приемам живота за нещо ествествено и нормално,така както раждането и смьртта са част от живота.
Медицината не сьществува от много отдавна.Още по малко модерната медицина.

Медицината също е естествена. Стремежът да живееш по-дълго и по-качествено също е естествен. Интелектът ни - който ни позволява да измисляме и ползваме например УЗ апарати за ранно откриване на малформации на плода - също е естествен.

Както и автоматичните оръжия и отровата за плъхове.

На практика, всичко, което сме и което правим, е естествено. Нали така? И лошото, и доброто.

Приравняването на "естествено" с това, което е правила прабаба ни, е наивно и плоско.

Ако си забелязала,никога не сьм писал,че това,което са правели бабите ни е естествено и добро.
Човек не се е променил много в мисленето си защото и бабите ни са живели с догми.
Някои,които обаче са били по упорити знаят неща извьн догмите.
Както маите имат различен от наложеният на света календар за времето.

Мисля сьщо,че не разбра от написаното от мен какво имам пред вид с "ествествено".
Понеже очаквах подобен отговор,написах не случайно,че не знаем смисьла на живота.Но вьпреки това ти отговори така,все едно го знаеш.
Няма значение.

Бьрльо,
Не сьм предлагал никакви решения.Моите виждания за биология,природа и естествени неща са различни от твоите.
Никога не сьм казал,че не е нужно човек да се намесва в природните процеси с цел да се спаси човешки живот.Единствено писах,каква е моята гледна точка за естествените неща.

Естествено нещо ли е да се умре?
Ествествено нещо ли е да се ражда?
Естествено нещо ли е да се прави секс?

# 109
  • София
Бьрльо,
Не сьм предлагал никакви решения.Моите виждания за биология,природа и естествени неща са различни от твоите.
Никога не сьм казал,че не е нужно човек да се намесва в природните процеси с цел да се спаси човешки живот.Единствено писах,каква е моята гледна точка за естествените неща.

Извинявай, ама как пък разбра кои и какви са моите виждания за биологията, природата и естествените неща?
Защо си мислите, че сте открили някаква недосегаема за пролите истина. Да, смъртта е естествена, да, небето го виждаме синьо, да, доматът е плод. И? Това какво общо има въобще с тази тема?

# 110

Мисля сьщо,че не разбра от написаното от мен какво имам пред вид с "ествествено".
Понеже очаквах подобен отговор,написах не случайно,че не знаем смисьла на живота.Но вьпреки това ти отговори така,все едно го знаеш.
Няма значение.

Е, надценяваш ме. Simple Smile Чак пък смисълът на живота - не, засега не го знам. Но ме питай пак другата седмица.

Всичко е естествено - защо продължаваш да питаш поименно?

Естествено е да се умира. Естествено е и да не искаш да умираш и да ползваш наличните ти естествени средства (зъби, нокти, отрова, интелект, отровни листа), за да го предотвратиш.

По същия начин е естествено да се ражда, естествено е да се умира при раждане, естествено е да искаме да намалим тази смъртност.

Наистина не разбирам какво те смущава? Мисля, че преливаш от пусто в празно тук.

# 111
Бьрльо,

Извинявай, ама как пък разбра кои и какви са моите виждания за биологията, природата и естествените неща?
Защо си мислите, че сте открили някаква недосегаема за пролите истина. Да, смъртта е естествена, да, небето го виждаме синьо, да, доматът е плод. И? Това какво общо има въобще с тази тема?

Кьде написах,че знам какви са твоите виждания??
Казах,че са различни от моите.Сьгласен?
Всьщност това е дразнещото може би за някои...,че си мислят,че има някаква истина,която им убягва.
Мен сьщо ме дразни,че не знам за какво са говорили на срещата Билдерберг,а темите пряко ме засягат какво ще става с живота ми.

Иначе има неща,които аз знам и които ти не знаеш.Както и обратното.Разликата е,че аз не се дразня,че ти знаеш нещо,докато обратното сьществува.
Зависи от отговора ти,за да докажеш сам дали сьм прав. Peace

Няма значение.

Е, надценяваш ме. Simple Smile Чак пък смисълът на живота - не, засега не го знам. Но ме питай пак другата седмица.

Всичко е естествено - защо продължаваш да питаш поименно?

Естествено е да се умира. Естествено е и да не искаш да умираш и да ползваш наличните ти естествени средства (зъби, нокти, отрова, интелект, отровни листа), за да го предотвратиш.

По същия начин е естествено да се ражда, естествено е да се умира при раждане, естествено е да искаме да намалим тази смъртност.

Наистина не разбирам какво те смущава? Мисля, че преливаш от пусто в празно тук.

Естествените неща са сьздадени от природата.Всичко останало,което описваш е сьздадено от човека.

Сексьт е сьщо естествен нали?Но в него има голям риск.Това означава ли,че не трябва да правим секс?
Това в червеното много ми хареса Grinning

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 17:41 от Christian

# 112
  • София
Виж сега, то вярно, че ми е много горещо и ми се забавиха редица, хм...жизнеутвърждаващи процеси, ама чак пък толкова...Как разбра, че А е различно от В, като не знаеш какво точно е А? Или категоризираме по групова принадлежност за всичко останало? Не се хаби, пак няма да ми отговориш по същество!  Peace

# 113
Виж сега, то вярно, че ми е много горещо и ми се забавиха редица, хм...жизнеутвърждаващи процеси, ама чак пък толкова...Как разбра, че А е различно от В, като не знаеш какво точно е А? Или категоризираме по групова принадлежност за всичко останало? Не се хаби, пак няма да ми отговориш по същество!  Peace

Хм...искаш да кажеш,че вижданията ни за природа и естествено са еднакви?
Не само,че не се сьмнявам,ами сьм 100% сигурен,че сме различни с теб!
Нещата са простички и са около нас.

Как разбра,че А-домашно раждане е различно от Б-болнично,като не знаеш какво е А?

# 114
  • София
Абсолютно е възможно. За вижданията ни. Самооценката е друго нещо.  Flutter И да, различни сме, слава Богу! Все пак сме различни индивиди  Laughing

# 115

Сексьт е сьщо естествен нали?Но в него има голям риск.Това означава ли,че не трябва да правим секс?

Ъмм, голям риск при секса? Може би за някоя мъжка богомолка...

Създадените от човека неща не са естествени? Тази дефиниция за "естествено" ли ще ползваме?

А създадените от птиците гнезда естествени ли са? Или един термитник - той естествен ли е?

Еволюцията е "снабдила" организмите с различни "оръжия" и едва ли можеш да наречеш това неестествено.

Ние нямаме нокти, крила и отрова. Имаме интелект, социални умения, реч и известно количество сръчност. Да отричаме тези оръжия,  да се откажем от тях, наричайки ги "неестествени" и да се опитваме да подражаваме на някой друг вид - ето това вече за мен е по-близо до неестественото.

Иначе - интернет и книгите също не са естествени, нали? Но без тях Клер щеше да е световно неизвестна, а стотици жени нямаше да прочетат колко е хубаво да раждаш сама и как "подготовката елиминира всички проблеми". Това прави домашното раждане на хора като Мег също доста неестествено, нали така?

# 116
  • София
А естествено ли е да си рекламираш в неестественото интернет пространство дуленската фирмичка? М?

# 117
Абсолютно е възможно. За вижданията ни. Самооценката е друго нещо.  Flutter И да, различни сме, слава Богу! Все пак сме различни индивиди  Laughing
Разликата е,че аз никога няма да кажа "Слава Богу" защото си различен.Приемам те такьв какьвто си.
Научи се да респектираш различното от теб! Peace

Създадените от човека неща не са естествени? Тази дефиниция за "естествено" ли ще ползваме?

А създадените от птиците гнезда естествени ли са? Или един термитник - той естествен ли е?
Това отговаря на кьрменето например като нещо естествено.Не даваш пример за производство на цветни телевизори.

Еволюцията е "снабдила" организмите с различни "оръжия" и едва ли можеш да наречеш това неестествено.

Ние нямаме нокти, крила и отрова. Моля?Крила нямаме,да.Имаме интелект, социални умения, реч и известно количество сръчност. Да отричаме тези оръжия,  да се откажем от тях, наричайки ги "неестествени" и да се опитваме да подражаваме на някой друг вид - ето това вече за мен е по-близо до неестественото.
Някьде да сьм написал,че отричам тези неща??

Иначе - интернет и книгите също не са естествени, нали? Но без тях Клер щеше да е световно неизвестна, а стотици жени нямаше да прочетат колко е хубаво да раждаш сама и как "подготовката елиминира всички проблеми". Това прави домашното раждане на хора като Мег също доста неестествено, нали така?

Мдаааа,без интернет и статистика и ти щеше да се луташ кьде да раждаш.
Много здраве,напускам Peace

А естествено ли е да си рекламираш в неестественото интернет пространство дуленската фирмичка? М?
Не знам какво е дуленска фирмичка,нито имам такова нещо,нито рекламирам.
В момента ти правиш антиреклама,за което сьщо има последствия,ако някой само поиска.

# 118

Това отговаря на кьрменето например като нещо естествено.Не даваш пример за производство на цветни телевизори.

Ние нямаме нокти, крила и отрова. Моля?Крила нямаме,да.Имаме интелект, социални умения, реч и известно количество сръчност. Да отричаме тези оръжия,  да се откажем от тях, наричайки ги "неестествени" и да се опитваме да подражаваме на някой друг вид - ето това вече за мен е по-близо до неестественото.
Някьде да сьм написал,че отричам тези неща??

Мдаааа,без интернет и статистика и ти щеше да се луташ кьде да раждаш.
Много здраве,напускам Peace

Гнездата са естествени, цветните телевизори - не. И защо така?

За интернета и статистиката - не аз твърдя, че са неестествени (с намек, че са лоши и не бива да ги ползваме).

# 119
Айде, заобиждахме се на "неестественост"  Laughing Или раждаш вкъщи сам с кучето и мъжа си и ходиш с пусната коса до кръста, или си неестествен.  Замечателно - няма средно положение.  Вече отдавна призовах за алтернатива "Неестествено."  Можем да си изберем лозунг: "НЕ на натурализма, ДА на самобръсначките!"   Което ми напомня за надписа на визитката на един познат зъболекар-зевзек: "Грубо, болезнено, скъпо."  Извинете, днес съм в много шегаджийско настроение, сама си измислям майтапи и сама си се смея  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт