Раждане вкъщи 16

• 26 879
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
И това с групичките е много досадно, тук всеки си пише мнението, какви групички само ви се привиждат!

Peace
НЕкакси ми все ми се струва, че обикновено е от нЕмане какво да се каже, ама.. Сякаш не може просто едни хора да са по едни въпроси на едно мение, ама ей така, беz конспирации... Поне не ме драzни само мен  Wink Макар, че честно каzано, вече не му обръщах внимание, няма смисъл.

Сега сме вече zадължително сложни в една "група", ако не сме и от преди, де  Laughing

# 331
Цитат
Въпросът ти, макар и ужасен, е добър, за да осветли въпроса за Личния Избор, поставен в ролята на свещена крава. Оказва се, че естествената машина Човек е естествено несъвършена. Обществото е естествена еволюция на групата от естествени индивиди.

Не за всички хонландки е нормално да раждат вкъщи, както и не за всички българки е нормално да не раждат вкъщи.
Няма неестествено раждане - има такова с намеса, има и такова, в което няма намеса. Един предпочита едното, друг - другото. И това е естествено.

Аз мисля,че човек е повече сьвьршен,отколкото се "вярва",че не е.
Но това е друга тема.
Важното е,че ме разбра какво исках да кажа.Иначе обществото може да се повлияе по много начини и да се изроди.Това не означава,че всяко деяние е естествено.
Естествено е зрял мьж и зряла жена да правят поколение.Неестествено и породено от израждане на обществото по едни или други причини,е да се изнасилват непьлнолетни и тн...

За холандките имах пред вид друго.Такьв дебат не сьществува при тях.Различното мнение за мястото на раждане е надрастнат и не е тема вече.Бьлгарката още не може да понесе различните изисквания на хората.За това красноречиво говори тази тема.

А това в червеното е най смисления синтез на всичко до сега и ми хареса,признавам. Peace

# 332

И тъй като темата е поставена Раждане вкъщи, ще е честно да се видят най-различни гледни точки, макар и крайни и субективни, защото е важно да се информираме и подготвяме:
http://www.webcafe.bg/id_1424225281

Ти ли сътвори този бисер от жълтите странички? Simple Smile
"Домашно приготвено раждане - само от егоистки"  Mr. Green

Човек има право да бъде и егоист.

# 333
 Ама много държа да ме цитираш, щото ТИ твърдиш, че това АЗ съм го казала, тъй че моля вади цитати...

Мислех, че в България никой не прави VBAC (това ти го твърдеше) - сега пък не само правели, но и било стимулирано. Последно?

Не мога да те цитирам, не работи търсенето, а нямам мотивация да преровя десетките страници с твои оплаквания - как шепа лекари се навивали на VBAC  в цялата страна, а в Монтана - никой.

И въпреки това - в България масово лекарите индуцирали VBAC.

И пак ще те попитам - колко е това масово и на каква база въобще го твърдиш? На теб лично постави ли ти условие лекар (и кой лекар конкретно) да раждаш вагинално само ако е индуцирано - или си като онова циганче, дето батко му чул един, че бил видял как някой яде баничка?

# 334
 Ама много държа да ме цитираш, щото ТИ твърдиш, че това АЗ съм го казала, тъй че моля вади цитати...

Мислех, че в България никой не прави VBAC (това ти го твърдеше) - сега пък не само правели, но и било стимулирано. Последно?

Не мога да те цитирам, не работи търсенето, а нямам мотивация да преровя десетките страници с твои оплаквания - как шепа лекари се навивали на VBAC  в цялата страна, а в Монтана - никой.

И въпреки това - в България масово лекарите индуцирали VBAC.

И пак ще те попитам - колко е това масово и на каква база въобще го твърдиш? На теб лично постави ли ти условие лекар (и кой лекар конкретно) да раждаш вагинално само ако е индуцирано - или си като онова циганче, дето батко му чул един, че бил видял как някой яде баничка?

Хайде не ми се оправдавай с търсачката и с циганчетата, ако обичаш...  Stop   Да видя къде съм казала това, което ТИ твърдиш, че съм казала...  Whistling   Или ти се причуват неказани неща вече 16-та поред тема...   Thinking   

# 335
"Причува" ми се, че в десетки постове ти се оплакваш, че в България на практика лекарите не искат да правят VBAC. Това така ли е? Сега изведнъж масово индуцирали VBAC.

Да, не си казала, че е "никой" не практикува - ясно е, че това е образно казано. (Уточнявам го само да охладя ентусиазма ти да се заяждаш на дребно.)

Но - пак те питам - на теб лично кой ти е поставял условия за индуцирано раждане? Какво означава "масово" - на какви факти базираш това твърдение?

Или просто така да си поплюем - хем не искат VBAC, мръсниците, хем го индуцират...

ПП Линкче за едно индуцирано VBAC от този форум. В Швейцария.

# 336
"Причува" ми се, че в десетки постове ти се оплакваш, че в България на практика лекарите не искат да правят VBAC. Това така ли е? Сега изведнъж масово индуцирали VBAC.

Да, не си казала, че е "никой" не практикува - ясно е, че това е образно казано. (Уточнявам го само да охладя ентусиазма ти да се заяждаш на дребно.)

Но - пак те питам - на теб лично кой ти е поставял условия за индуцирано раждане? Какво означава "масово" - на какви факти базираш това твърдение?

Или просто така да си поплюем - хем не искат VBAC, мръсниците, хем го индуцират...

Сега пък на мен кой какво ми бил казал и какво ми бил отказал или условия поставял...  Laughing   Ти още малко и ще ми искаш и ЕГН-то, малко си нагла не мислиш ли...  Tired   Мисля споделих в тази тема много повече неща, отколкото ти в цялата интернет мрежа през целият си съзнателен живот, така че спри да нахалстваш да ти споделям лични неща, които да изопачаваш и на които да се подиграваш...   Stop    Явно се интересувам от VBAC малко повече от теб, защото ти убягва действителността в България...

# 337
"Нагла", "нахалстваш" - да не се опитваш да ме обидиш.

Виж сега - когато общуваш в публичното пространство и изказваш определени твърдения, се очаква да имаш отговор на въпросите "Защо мислиш така" и "Откъде знаеш". По възможност - отговорите е добре да се дават без да оливаш събеседника си с разпененена слюнка и да се зъбиш насреща му.

Отговори от вида на "Просто знам", "Аз знам най-добре", "Защото така" са леснички, но не помагат, за да блеснеш с умения за водене на разговор или с поне среден интелект.

Това беше първи урок - напълно безплатен и доброжелателен.

Като съдя по входното ти ниво, след още двайсетина може да си готова да береш плодовете на една относително ефективна дискусия с друго човешко същество. А защо не - дори с лекаря си.

Можеш, разбира се, да пренебрегнеш съветите ми и да продължиш да мрънкаш и да се жалваш колко си неразбрана и какви злодеи са тези, които не мислят като теб. Явно намираш някакъв много таен смисъл в това. Или просто си мазохистка и обичаш да се изживяваш като жертва. В такъв случай - извинявай, че се опитвам да ти разваля удоволствието. В крайна сметка, ако някой е решил да бъде нещастен и неразбран, си е негова работа наистина.

# 338
Не за всички хонландки е нормално да раждат вкъщи, както и не за всички българки е нормално да не раждат вкъщи.
Холандките, поне тези, които аз познавам, гледат на раждането по доста по-различен начин. В началото на първата ми бременност, много ме шокираха искрено съчувстващите и загрижени въпроси "От какво си болна?", когато казвах, че ще раждам в болница.

# 339
Че си "нагла" и че "нахалстваш" е очевадно, пък се обиждай колкото си искаш...  Laughing 

И ще ме извиниш, но аз определено не съм жертва...  Wink  Само че няма от къде да го знаеш, защото пречупваш всичко през твоите си усещания и (недо)виждания...  Laughing

# 340

И тъй като темата е поставена Раждане вкъщи, ще е честно да се видят най-различни гледни точки, макар и крайни и субективни, защото е важно да се информираме и подготвяме:
http://www.webcafe.bg/id_1424225281

Ти ли сътвори този бисер от жълтите странички? Simple Smile
"Домашно приготвено раждане - само от егоистки"  Mr. Green

Човек има право да бъде и егоист.

Не знаех, че да имаш претенции какво се случва със собствените ти тяло и душа се нарича егоизъм. Можеш да пишеш до създателите на следващия тълковен речник с предложение да допълниш основния смисъл.  Simple Smile
Обичам жълтите журналя, дето си чешат езиците, мъчейки се да жонглират със словото, само и само да бъдат интересни и да привлекат вниманието.  Crazy 

# 341
Холандките, поне тези, които аз познавам, гледат на раждането по доста по-различен начин. В началото на първата ми бременност, много ме шокираха искрено съчувстващите и загрижени въпроси "От какво си болна?", когато казвах, че ще раждам в болница.

Хаха, да май и аz така ги схванах там. Сега ще каже някой пак "ама zа какво ги пишете теzи zа раzните държави", но zащо не, говорим си просто.. Уточнявам, не каzвам, че това трябва и може да се прекопира у нас, просто им се радвам...
Моята приятелка там, дето беше и на 40, като щеше да ражда, писах го май някъде, си искаше в болница (българка си е, да уточня, ама живее там от почти дете). Та и тя това ми каzваше, все първо я питали с такъв един уплашен поглед "ама има ли нещо, проблеми ли имаш..?" и все обяснявала, че не - просто така си иска. И като ходела на консултации все не пропускали да и напомнят, че не е наложително да го прави. Така или иначе тя си роди в болницата, де.. сутринта и още същата вечер си беше обратно в къщи.
Е, със сигурност не всичките те раждат в къщи, естествено, но.. все пак раждането zа тях не е таzи същата тегоба, каквато е у нашенско.

# 342
  • София
Интересно ми е, ако по време на VBAC (планирано, неасистирано домашно) се случи:
а) роптура на матката с огромен кръвоизлив;
б) поради слаба мускулатура няма достатъчно резултатни контракции и бебето се задуши.
Питам си. Не казвам, че е задължително. Но е възможно.
Една майка и един баща, как и КОГА разбират навреме, че е време да изхвърчат към болницата? Или няма значение, то и жени бол и деца бол...Пък и смъртта е занимание естествено.  Confused

# 343
  • Варна
Бьлгарката още не може да понесе различните изисквания на хората.За това красноречиво говори тази тема.

Не, аз поне не видях това в темите. Най-малкото - не само това. Видях въпроси, които много биха приближили двете гледни точки (те са повече, де). Видях как хора, предизвикали интерес към своя избор, прокламирайки го в публичното пространство, се отказаха да застанат зад него, отказаха да посрещнат това, което провокираха. Видях как някои си намериха чуден повод да бъдат  Воини на Кауза, вместо да разгърнат каузата, която би довела нещата до развитие в, така желаната, добра посока, за доброто на всички. Някой го каза по-горе - границата между духовността и суетата е твърде тънка.

# 344
Интересно ми е, ако по време на VBAC (планирано, неасистирано домашно) се случи:
а) роптура на матката с огромен кръвоизлив;
б) поради слаба мускулатура няма достатъчно резултатни контракции и бебето се задуши.
Питам си. Не казвам, че е задължително. Но е възможно.
Една майка и един баща, как и КОГА разбират навреме, че е време да изхвърчат към болницата? Или няма значение, то и жени бол и деца бол...Пък и смъртта е занимание естествено.  Confused

Роптура няма как "да се случи", защото такова понятия няма. Simple Smile Руптура може, ако раждането е индуцирано или е минало малко време от зарастване на операцията. И тези а), б) фактори обикновено се преценяват преди да се вземе решение за домашно раждане.

Общи условия

Активация на акаунт