(Био) зеленчукова градина 10

• 103 024
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
Фермерите казват - Диаметър 5 до 7 см, на тегло до 40-50 гр. Абе като я сложиш на дланта си, на пръстите, ако закрива три до четири пръста, късаш.
http://www.farmer.bg/news_view.php?id=12

# 181
Горе-долу по толкова бера всеки ден:

Първите консерви:

А така изглежда маркуча за капковото сниман в близък план:

А това са краставичките - втора реколта:

# 182
  • България
Поздравления за  богатата продукция,която произвеждате ! Аз пък снощи засадих първите си 15 корена зеле  Simple Smile Основно от този форум се информирам , за което ви благодаря !  bouquet Сега вече имам посяти магданоз,моркови,зелен боб и зеле.Ще съм много доволна ако времето близките дни е прохладно и дъждовно  baby_neutral Желая спорна работа на всички ви !
  Пропуснах да попитам какъв тор да сложа на зелето си за подсилване?

# 183
Благодаря за отговорите  Hug Ще берем !

# 184
  • густо майна Филибето
amica 1 , в тази рецепта за мушиците, със зехтина - може ли да заменим зехтина с олио? И кога щипе от содата? Един душ оправя положението, предполагам Simple Smile

Titina , стана ли ясно от какво са тия жълти точки и грубото месо на доматите?
Маркуча ти за капковото има ли дупки или тече през шевовете?

Маркуча за поливане на дървета може да  се направи, продават тук такива елементи, но аз не съм компетентна, съпружеството се занимава. Така са свързани кръговете на капковото (сега всичко е над земята) и свързваме нарязаните заради пробиване или нагризани от куче маркучи. С това свързване може и да не се размятат дълги маркучи, отвиваш, ползваш по-къс, снаждаш - по-дълъг. Нещо такова http://www.strelitzia-bg.com/images/products/6649_1.jpg , струват около левче.  Обаче отнема малко от дебита. Сега докато търсих, видях в Лидл такова http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-BA8EF915-1551114F/lidl_bg/hs … sl/index_8867.htm , не зная доколко е качествено, но си го представих как полива няколко вади едновременно Simple Smile

daniabc, голямо приключение с осите Grinning

Вълкът , и аз някъде го четох това, не само за краставиците. Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 25 юни 2011, 09:12 от Ljuboznatelna

# 185
  • ул. "Мечтание"
Ами... и аз да се присъединя към земеделците.  Embarassed
Сега се уча. А с двор се сдобихме съвсем, съвсем скоро (в сряда). Та за момента може би оновно ще чета и ще питам.  Wink

Отдавна ви чета и много ви се радвам на продукцията!  Heart Eyes

# 186
Здравейте градинари! Имам един въпрос . Не можах да намеря снимка в нета , дано от вас някой ме разбере. Свекърва ми гледа едни тиквички кръгли , много приятни на визия /приличат на летяшя чиния/ едната сама по себе си.
Дали са й семена от чужбинеция. За мен това са декоративни тиквички , то тя и децата твърдят , че няма по вкусно нещо - пълнени с кайма и ориз.
В Свищов коити са ги завъдили им викат пацифонии или нещо такова.  Те са дв семейства де.Не може тиквичка да се пече четири часа  Twisted Evil нямате идея колко ток отива , а не ми се описва каква пещ става от фурната. Трета година ги гледа и не мога да я убедя , че са декоративни тиквички, дано да бъркам, де. И второ дано някой намери снимка или се досети. Този спор няма давностен срок , а вече се нервя. защото вместо дългите , нормалните тази година всички корени са от кръглите и сплесканите. Няма да ви описвам колко нервни клетки ми умират докат ги дълбая.

# 187
Извинявам се ,че нахълтвам в късен час   Hug , но въпросът е спешен. За първа година садихме тиквички патисони и се чудя колко големи се берат?
Не мога компетентно да се намеся , че ги използвах с друга цел, но мисля, че е добре  да са около 10 - 20см в диаметър - т.е. стават после едни като дървени  Peace
Фермерите казват - Диаметър 5 до 7 см, на тегло до 40-50 гр. Абе като я сложиш на дланта си, на пръстите, ако закрива три до четири пръста, късаш.
http://www.farmer.bg/news_view.php?id=12
Свекърва ти ги бере дърти, като нея. Когато стават само за семе, или за свинете.
Виж колко са големи тук - три в една чиния, и остава място.
http://www.receptite.com/photos/big/R11179UstefankaN79251.jpg

Последна редакция: сб, 25 юни 2011, 16:31 от Вълкът с дълъг ник

# 188
Здравейте, влизам да се отчета и специално да благодаря на amica 1  bouquet за рецептата със зехтин и течен сапун. Няма и една жива.
Тук се завихри страхотна буря, все още няма дъжд, дано само да няма градушка.

# 189
  • София
Здравейте градинари! Имам един въпрос . Не можах да намеря снимка в нета , дано от вас някой ме разбере. Свекърва ми гледа едни тиквички кръгли , много приятни на визия /приличат на летяшя чиния/ едната сама по себе си.
Дали са й семена от чужбинеция. За мен това са декоративни тиквички , то тя и децата твърдят , че няма по вкусно нещо - пълнени с кайма и ориз.
В Свищов коити са ги завъдили им викат пацифонии или нещо такова.  Те са дв семейства де.Не може тиквичка да се пече четири часа  Twisted Evil нямате идея колко ток отива , а не ми се описва каква пещ става от фурната. Трета година ги гледа и не мога да я убедя , че са декоративни тиквички, дано да бъркам, де. И второ дано някой намери снимка или се досети. Този спор няма давностен срок , а вече се нервя. защото вместо дългите , нормалните тази година всички корени са от кръглите и сплесканите. Няма да ви описвам колко нервни клетки ми умират докат ги дълбая.

Вълкът с дълъг ник точно тях коментира в последните си постове.

Тези са, нали? http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%A2%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B8 … %D0%BD.html?u=134

# 190
Вълк , благодаря ! За същото иде реч - значи са патифони , но аз губя в спора защото не са декоративни.  ooooh! Вярно е че са със диаметър 7-10 см. И май вярно ги бере дърти и не само тях и краставиците и всичко.Най ме яд за бамята, защото много обичам... Но аз нямам право на глас, квото ми дадат съм само благодарна.
След патладжана това ми е втория омразен зеленчук! Бляк...
А аз сервирам по една в чинияяяяяяя Embarassed

daniabc , да сега видях и се извинявам , че не четох... както казва ССФ , извенете ме за нахлуването в темата. Joy
Ще стана читател и писател , когато си закупя заветната площ, с малка спретната къщурка.... Party

Последна редакция: сб, 25 юни 2011, 17:52 от Рòса

# 191
Ееех, така и не заваля. Извадих зимният чесън. Добри глави, китайски отгледан в България.
Щеше ми се да насадя малко зеле. Имам място за трийсетина корена, освободено от салати, репички и чесън.

# 192
  • Пазете Гор
На твое място, Вълк, бих сложил 15 корена Балкан, 15 корена броколи и малко цвекло. Моето зеле е засадено преди месец и много обича утайката в кофата, където приготвям пилешкото ако. Тази утайка е предимно пясък, който птичките кълват за храносмилане, но доста богат на органика и разни вкусни за зелето неща.

Хубави градини, хубави хора. Хубава тема.

Пътувах из Свищовско, Плевенско, и до Троян стигнах (Ани  Hug). Да ви разкажа по полята на Дунавската равнина как е:
Рапицата зрее, ще има добра реколта, и казват - рекордни цени. Тук-там ожънали ечемика. Царевицата се ослушва, чака още дъждове, а слънчогледите се канят да цъфтят, а някъде са почнали. Косят хората, събират сено, балират. Зад косачките с важен вид се разхождат щъркели, клъвват разни скакалци, ларви, ранени гущери или мишки, пъдпъдъчи гнезда. Приличат на чиновници, пратени на инспекция. Турили ръцете отзад, и се щурат привидно без цел, ама все да хапнат нещо.

# 193
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
....Зад косачките с важен вид се разхождат щъркели, клъвват разни скакалци, ларви, ранени гущери или мишки, пъдпъдъчи гнезда. Приличат на чиновници, пратени на инспекция. Турили ръцете отзад, и се щурат привидно без цел, ама все да хапнат нещо.

днес хапнахме първото морковче  Hug и зарзалки
хубаво е да седиш в люлката и да гледаш как около теб всичко расте и зеленее  Hug

# 194
  • Пазете Гор
Има магия в първия дар на градината: първият цвят на домата, първият кълн на чесъна, първият спанак през един студен февруари за първата супа на най-малката гювечоунищожителка, първият ми изобщо посев - копър, гъст и плътен като райграс. Първият морков, първата зелена джанка.

Обичам да имам кал по ръцете, обичам миризмата на тор и почва (знаете я), обичам да заострям колци за домати, да бъркам в кофата миризливите лакомства за зелки и подобни тям.

А лятото си върви! Рехавата сянка под новия асмалък вече е леко усойна, ама всуе! Листата са до едно така нацепени, че сарма не може да се свие! От рязането ли се обърка нещо, от сушата ли - не знам.

Общи условия

Активация на акаунт