Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 17

• 75 084
  • 724
  •   1
Отговори
# 375
Thank you , Simo66   bouquet  Hug

# 376

Фризура на "буйния" султанов перчем Heart Eyes hahaha

Ни вопъл,ни стон... не човек , а желязо Mr. Green  Joy
султана ни  наистина не трепна- това ме кара да мисля,че сам ще се справи с Викито Peace

вярно е много разсеян, може да е решил, че ще го бръсне  Mr. Green след прическата  Party Laughing

sevi_nil   bouquet  благодаря за превода  Hug
Ани  Peace Селма май е доста опърничава  Laughing не им е било лесно на родителите и  Wink  интересна млада дама

simo66    bouquet

Много красива Берг  Heart Eyes не знам дали Мерал§со са решили дали ще продължи и във втори сезон, може и в движение да решават  Wink според нагласите
Дори и да не видим повече 'Моника', за мен появата си беше глътка свеж въздух в тая тежка серия  ooooh! с изтрещелия Ибрахим  Shocked, с всички сънища, кошмари... Един вид намигване, реверанс към драгия зрител  Wink Hug Peace
Хареса ми как Хюррем я постави на място със забележката за баща и  Grinning Но ми стана чудно, след като 'католическия' и 'ромейския' клон на фамилия Гритти не се разбират, защо Моника е отишла да се утешава точно там  Thinking newsm78

за Ибрахим изобщо не ми се пише, че и без това съм слънчасала  sweating  съгласна съм с Хюррем , че е шейтан  Twisted Evil  ooooh!
от последния разговор разбрах само че и припомни предупреждението "Бююк локма йе, бююк лаф етме"   Mr. Green Laughing  "Голям залък лапни, голяма дума не казвай" /сори за транскрибирането  Mr. Green Crazy/

# 377
Интервюто със Селма.

Остават още 8 въпроса, но тях утре сутринта .

1. Да започнем от това как дойде при вас ''Хатидже Султан '' ?

Не тя дойде при мен , аз отидох при/за  нея.Аз много обичам Халит.Чувствам го като по-голям брат. Проектите , в които той участва винаги ми се струват ,че ще бъдат хубави и спокойни.Когато говорех с мениджърката си Айше Баръм за проекти , я попитах ''Какво прави Халит ?''.Отговори ми ''Нещо като ''Великолепният век '' щял да прави''.Това се настани в една част на главата ми.После докато си седях в Каш и гледах планините си казах: ''Аз трябва да съм в него проект'' и се обадих.Първо прочетох сценария написан за друг герой.Но след като го завърших , не знам защо , но в главата си имах Хатидже.Защо , наистина не знам, защото един такъв характер не исках отново да го играя.Винаги съм играла мълчаливи, спокойни, добри, малко меланхочлини характери и много ми доскуча вече от това.Не мога да намеря и материал/?/,струва ми се , че  изпадам в повторения. Но въпреки това аз казах ,че искам Хатидже.

2. Всъщност в сериите напред забелязахме  , че Хатидже е много  по-силна жена отколкото я смятахме...

Да, например имаше сцена , в която тя укори  Махидевран и Хюррем, беше много забавно.''Искаше
ми се да бъда на мястото не на Законодателя , а на Матракчъ''.

3. Беше едно поведение , което не се е  очаквало от нея...

Нали и в живота си мислим ,че  с една дума можем да определим/дефинираме/ човек.Как е ? Спокоен е , мълчалив е.Не е / така/ .Опознавайки човека , вие виждате ,че да , мълчалив е,спокоен , приятен,наивен,в същото време може да бъде и крайно раздразнителен / сприхав/,предизвикващ
кавги и нервен.Най-тихите хора според мен са най-опасните.При тях обратната им страна е
много по-лоша.Според мен и Хатидже е такава.Изпълнена с много обич, опитва се да стои от много
по-добрата страна./ ?дали съм го разбрала правилно ?/
Несъзнателно може да е предпочела да стои от много по-чистата/чистосърдечната/ страна на
двореца , в който се въртят толкова много интриги.Но и колкото да искате да останете извън тези
неща, живота успява да ви притегли вътре в тях и тогава мисля, че нейното състояние ще е много
интересно.

4. В шото на Беяз казахте : ''Не бих искала да съм  жена в него време, но дали бих искала да
съм Сюлейман е друга тема''... Бихте ли искали ?

Не.Силата е много опасно нещо.Когато  в ръцете на някого попадне силата, променя се и характера
му, не знам дали е нещо много  за предпочитане. Животът им не е много приятен.Ако искам да съм
все пак някой , бих искала да съм Матракчъ.Човек с  душа на творец и си мисля ,че той ще е
опитал от вкуса на тогавашния живот.

5. Как намирате любовта на Паргалъ с Хатидже ?  Не е ли много утопична ?

Да, но попитайте мъжете и жените , които са стъпили  най-здраво на краката си. Всеки иска една
голяма любов.

6. А вие искате ли ?

Кой не би искал ? Разбира се, не знам дали бих искала един мъж постояно да ми свири на цигулка.Аз съм много по- прагматична.Въобще не бих могла да кажа ,че съм романтичка.Но Мерал
Окай пише толкова хубаво , че даже и аз понякога се улавям  ,че съм преминала в /мисля с/  
главата на   Хатидже .Казвам си : ''А, това е главата на Хатидже  , трябва да изляза оттук''.

7.В противен случай бихте тръгнали да търсите мъж ,пишещ писма и свирещ на цигулка...

Разбира се емоционалното състояние , което представя е много по-удивително от делата му .Ние
започнахме  много да се съмняваме.Не можем да се доближаваме  до никой въпрос/тема/ по един
открит, ,ясен , прост начин ,честно и  наивно чисто.Според мен тази любов представя малко и  
това, и хората са се затъжили за такива неща.В това няма нещо удивително , но на нас ни се струва
много странно.Нали стана така ,че  за всяко нещо , което не е погрозняло и станало
безпорядъчно, ни се струва ,че  няма да е истинско  и подигравателно, според мен тук малко
трябва да се вгледаме в себе си.

8. Сериалът ''ВВ''  имал общ проект с фондацията ''Корунджук''/за закрила/

Да, много обичам този проект.Едно детско селище, в което  децата живеят в едно  жилище  по 6-7
в група, с една майка, шест дена в седмицата.Едно от най-добрите решения  намерени за децата
нуждаещи се от закрила.Нашата цел е този формат / начин/ да се разпространи из Турция.Докато
продължава ''ВВ'', а и след това,ще подкрепяме този проект.Ще се организира една вечер  на 9
юни в двореца/вилата ''Саит Халим Паша''.Целият екип ще сме там,ще има открит търг, ще се
продават костюми и скъпоценности, ще има и музика. Ще се изнесе за продан и годежната рокля/
костюм на Хатидже.

9. Вие свирете на цигулка...Въобще мислили ли сте да ставате професионален музикант  ?

В един период да. Но после се отказах. аз имам в  много сериозна степен  страх от сцената.Много
се вълнувам , когато излизам пред хора.Забелязах ,че вътре сред оркестъра се чувствам много
по-спокойно, но и много бях принудена да свиря соло.Когато се вълнувам , ръцете ми треперят. И
това не е нещо добро , когато се свири на цигулка. Поради това не свиря.Свиря сама на себе си ,
отразява ми се добре.Когато издивея  или съм в затруднено положение/ мъчно ми е/ трябва да
слушам музика  или да  пея,да  танцува или  да свиря на цигулка.Искаше ми се да мога да свиря
на ел. китара или на барабани, сигурно някой ден ще започна и на тях.

10. Пеела сте.
Обикновено когато няма свидетели.

11.А танци ? Вземали ли сте уроци ?
Не, не чак толкова добре , много смешно танцувам.Но съм играла балет както всяко послушно малко
момиченце. Например исках да стана балерина, наистина.

# 378

Цитат
вярно е много разсеян, може да е решил, че ще го бръсне след прическата

пенда,   bouquet  bouquet

sevi_nil, благодаря за интервюто със Селма - много приятна млада дама!  Hug

# 379
# 380
Севи   Hug newsm51  много ти благодаря, мила   Hug love001

Интересно какво е"общуването" между Макиавели и Османската империя.
ето  тук  има малко по въпроса  Peace
Цитат
... за да се завладее турската държава, трябва да се преодолеят големи трудности, но веднъж завладяна, няма нищо по-лесно от това да бъде запазена. Трудностите при завладяването на турската държава се състоят в това, че завоевателят не може да бъде повикан от владетелите в империята, нито да разчита на бунта на приближените на султана. Те са негови слуги и са му задължени, по-мъчно могат да бъдат подкупени и, ако се подкупят, малко може да се разчита на тях, защото по гореизложените причини, не могат да поведат след себе си народа. Затова този, който напада Турция, трябва да знае, че ще я намери единна и да се надява повече на собствената си сила, отколкото на безредици вътре в страната. Но щом бъде победена и войската й сразена дотолкова, че да не може да се съвземе, единственият източник на опасения остава султанският род. Когато завоевателят премахне и него, няма вече от кого да се бои, защото останалите не се ползват с доверието на народа и както преди победата завоевателят не би могъл да се надява на народа, така и след победата не трябва да се бои от него....

но пък доколкото съм чела, именно той беше казал нещо от сорта "Рядко казвам това, което мисля, и мисля това, което казвам"  Wink Mr. Green така че...  Laughing

# 381
# 382
  • Истанбул
за да се завладее турската държава, трябва да се преодолеят големи трудности, но веднъж завладяна, няма нищо по-лесно от това да бъде запазена. Трудностите при завладяването на турската държава се състоят в това, че завоевателят не може да бъде повикан от владетелите в империята, нито да разчита на бунта на приближените на султана. Те са негови слуги и са му задължени, по-мъчно могат да бъдат подкупени и, ако се подкупят, малко може да се разчита на тях, защото по гореизложените причини, не могат да поведат след себе си народа. Затова този, който напада Турция, трябва да знае, че ще я намери единна и да се надява повече на собствената си сила, отколкото на безредици вътре в страната. Но щом бъде победена и войската й сразена дотолкова, че да не може да се съвземе, единственият източник на опасения остава султанският род. Когато завоевателят премахне и него, няма вече от кого да се бои, защото останалите не се ползват с доверието на народа и както преди победата завоевателят не би могъл да се надява на народа, така и след победата не трябва да се бои от него....

пенда, интересно,ако Mакиавели беше имал възможност да направи този анализ по времето на Ататюрк, какво щеше да каже... newsm78 Hug

# 383
# 384

СЕВИ  bouquet мерси за поредния превод- Селма е от нашия отбор харесва батко Халит и неговите проекти;но за разлика от нас има късмет и да играе с него Heart Eyes Grinning

simo66   bouquet  благодаря,че сподели снимките с нас-обожавам да гледам Халит с книга в ръка Peace

ПЕНДА  bouquet как няма да е разсеян султана- такава мацка като Моника няма в цялата му империя hahaha

Boomer   bouquet добре дошла
Hug

# 385
Lilims, пропуснала съм да ти кажа, че подписът ти е мноооого красив!   bouquet

simo66, wonderful photos, as always!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 386
  • планетата Земя и по точно до морето
Привет ! Hug
Имам търпение само за последната страница, утре може би ще изчета и предните.
Хич не ми се стои на компа вече. Лято, моренце, бяло вино ......и други

но пък доколкото съм чела, именно той беше казал нещо от сорта "Рядко казвам това, което мисля, и мисля това, което казвам"  Wink Mr. Green така че...  Laughing

Пенда Hug То и продължението на цитата е не по-малко интересно и съвсем в тон с времето Grinning
".....и ако понякога ми се изплъзва някоя истина, я крия измежду толкова лъжи, че е трудно да се припознае.”-1521 г  Hug

Севи много благодаря за преводите ! Hug     bouquet 
Тези интервюта са ми супер интересни. Ще чакам с любопитство и другата част ! И Селма е сладурана и казва смислени неща.

Ако има именници, честито !  Hug

Boomer добре дошла или дошъл. Hug Аз не гледам фантастика, така че ника нищо не ми говори.

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 21:49 от Ari888

# 387
# 388
# 389
Thank you, Simona  newsm51 smile3501

Общи условия

Активация на акаунт