Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 17

• 75 089
  • 724
  •   1
Отговори
# 360
Лили, тъкмо да кажа, че Шекспир още не го е имало и се сетих, че той често използва познати истории. Тази история е италианска, така че може да си права.

Много противоречия в последната серия. Остана ми като прерязан, а не като завършен етап.
Ибрахим - в началото ренесансов тип човек - накрая като хунски нашественик.
султана - говори за справедливост, а не наказва за неподчинение.
Хюррем - искаше много принцове, а не се зарадва на новия.
Сюмбюл - какъв беше, какъв стана.
Само Нигяр си остана каквато си беше, независимо че я притискат от всички страни.

Появата на Моника ми беше много странна. Появи се от нищото, зададе няколко неуместни въпроса, изказа се без да я питат. Нали все пак е дъщеря на дож - очаква се, че е запозната с дворцов етикет. Предполага се, че знае повече за "съседите", които били много важни  за Венеция. Ето затова си мисля, че ще я видим като "събирач на информация". Вече се знае, че става разместване на пластовете на влияние в султанското семейство - няколко сина от една жена, големият прецедент с отпратените наложници. Мисля си, че я пратиха от Венеция да се опита да влезе в харема като гостенка и да разбере коя е силната на деня и колко е силна, да види дали имат влияние върху политиката на султана или трябва да заложат на Ибрахим.
Незнам дали го казах ясно, но натам ме отведе логиката ми.  Интересно ми е да чуя и вашите мисли.  

Gawina, винаги с удоволствие чета постовете ти  Hug Предложението, което направи за ролята на Моника в сериала е много логично. Иначе наистина беше глупаво вкарването на персонажа и на финала.
Толкова е логично, че от една друга тема са го перифразирали и публикували. Цитирам:

"Поразходих се" из форума за ВВ в дизито. Ако правилно си превеждам с гугъл - и там мненията са доста разнопосочни. Доста мнения има и за Моника - преобладава идеята, че тя е натоварена с мисия, като събирач на информация - буквално така го превежда гугъл и умишлено се прави на наивна и незнаеща за порядките в харема."

Аз също се "поразходих" из форума в дизито и там подобно предположение няма.
Какво друго може да се очаква от хора, които отричат, че гледат сериите с нашия превод и нито веднъж не благодариха на преводачите през целия сезон. А една друга тяхна съфорумка слагаше превода от тази тема и пишеше: Ако правилно съм разбрала...ето това казаха  Laughing Доста добре е "разбрала" за човек, който казва, че не разбира турски  newsm78
Свършвам с коментарите за тях. Каквото и да кажа все е малко...

# 361
Ходих да я видя и аз съседната тема. Ще им пиша като минат на втора станица. Не че искам  да се заяждам, а за да им спестя "буквалния превод на гугъл".  Joy Joy Joy

Там прочетох в преводите от сряда, че Ибрахим обяснява на Хюррем как действа отровата и как след това ще убият и децата й едно по едно. Ще изчакам нашият превод за да коментирам, но това много ме заинтригува. Дотогава ще се радвам, ако някой от турско разбиращите може да коментира тази сцена.

# 362

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 12:09 от Lilims

# 363
Лили, пропуснала съм Макиавели на Пенда. Кажи ми с няколко думи или пък ще помоля Пенда да го пусне пак защото и мен ме вълнува Макиавели.

# 364

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 09:28 от Lilims

# 365
Здравейте !

Прегледах клюките

Защо Нигяр калфа избяга ?

http://www.hurriyet.com.tr/magazin/magazinhatti/18094562.asp?gid=383

Срещнали са я с колегата и от сериала ''Сбогом Румелия''.
Носят се слухове ,че Толгахан Сайъшман се е разделил с приятелката си Серенай Саръкая, но той упорито отхвърлял това да е вярно. През миналите седмици са го засичали с различни красавици.
Предния ден са го засекли с Филиз Ахмет.
 Филиз първо се опитала да се скрие зад Толгахан , после тръгнала с по-бързи крачки, за да се отдалечи.Толгахан  подвикнал след нея : ''Филиз , какво правиш ? Приятели сме от ''Сбогом  Румелия''.Ако бягаш по този начин , ще пишат разни неща. Ела до мен.'' След тези му думи , Филиз се върнала при него , но все още напрегната казала :'' Не са ми приятни такива неща'' и двамата заедно са се отдалечили от мястото.

http://www.gecce.com/haber/ferman-bu-kez-pargalidan-171073.html

Окан заедно с приятелката си Ханде Сорал били в заведение. Настроението им се изгубило след като чули  ,че папараците са дошли. Опитали всичко възможно за да не бъдат заснети , опитали са се да излязат и през трите изхода на заведението,но след като не успели ,поискали вратите на заведението да бъдат затворени.Не са излезли до 3 часа сутринта. Но след това: " Без повече да се инати , ''Паргалъ'' и любимата  му излязоха  от  заведението хванати за ръце.''

# 366
  bouquet
Лили, аз питах за Макиавели, не за съседната тема. Благодаря ти, сетих се за този пост. Интересно какво е"общуването" между Макиавели и Османската империя.

Севи, благодаря за новините. Филиз ми е любимката в сериала.

# 367
СЕВИ

Никак не е лесно да си звезда Grinning

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 10:51 от Lilims

# 368
Здравейте,
много се радвам, че във форума откривам (макар и с огромно закъснение) тема точно за този сериал с толкова интересни и разнообразни коментари.  Peace
Историческите сериали са ми нещо като хоби  Rolling Eyes и мисля, че Великолепният век е страхотно попадение!  thumbsup
Изчетох почти всичко което сте написали, но ще се въздържа да коментирам докато изгледам и последните две серии (доста се случва в тях) за да събера разхвърляните си мисли и се опитам да обобщя мнението си за сериала в читаем вид.  Laughing

Поздрави и незабравимо лято за всички!  bouquet

пс Безкрайни благодарности на всички, които ни превеждат и правят субтитри!!!

# 369
  • Атлантис, Галактика Пегас
Здравейте,
много се радвам, че във форума откривам (макар и с огромно закъснение) тема точно за този сериал с толкова интересни и разнообразни коментари.  Peace
Историческите сериали са ми нещо като хоби  Rolling Eyes и мисля, че Великолепният век е страхотно попадение!  thumbsup
Изчетох почти всичко което сте написали, но ще се въздържа да коментирам докато изгледам и последните две серии (доста се случва в тях) за да събера разхвърляните си мисли и се опитам да обобщя мнението си за сериала в читаем вид.  Laughing

Поздрави и незабравимо лято за всички!  bouquet

пс Безкрайни благодарности на всички, които ни превеждат и правят субтитри!!!

Добре дошла.  Hug По ника ти и по аватара си личи че си фен не само на исторически сериали но и фантастични.  Wink

# 370
Добре дошла.  Hug По ника ти и по аватара си личи че си фен не само на исторически сериали но и фантастични.  Wink

Добре заварили!
Абсолютно права си явно само в настоящето не ме свърта  Laughing

# 371
Boomer, ще се радваме да прочетем и твоите коментари. В момента Мистик превежда 23 серия. Когато стане готова ще пусна линк тук.
Севи, благодарим ти за новините, които сподели   bouquet

Попаднах на едно кратко интервю със Селма за хърватското списание "Глория"

http://www.gloria.com.hr/intervju/showpage.php?id=15428

Помествам само една част. За толкова имам време преди работа. Наистина е много интересна личност. Имаше едно по-дълго, което сложихме и не беше преведено. Сега нямам време да го търся назад, но ако някой иска нека го премести тук. Дано Севи или друг, който желае да го преведе.

Ако бих могла сама да си избера брат в живота, бих си избрала Халит Ергенч. Той е най-чудесния мъж, с който съм работила и не е изненада, че всички го харесват. Когато беше със счупен крак, всеки ден на снимачната площадка, той носеше позитивна енергия и нищо, което се правеше не беше трудно-сподели 32 годишната турска артистка Selma Ergec.

# 372

Браво на Селма!   Hug Hug Колко е чистосърдечна!  Heart Eyes

Още в Беяз шоу ми хареса - мъжко момиче!  Heart Eyes   Няма нищо общо с нежното, крехко и хрисимо момиче във ВВ.  Grinning А колко добре се е превъплътила в нея.   bouquet

Освен това в шоуто  се държеше много естествено - далече от поведението на звезда...   Hug А доколкото съм осведомена, вече има участия в доста филми и освен това има куп успешни фотосесии.  bouquet Не бих се учудила, ако е и успешен модел.   bouquet При това има и солидно образование.  Simple Smile

Чудесно впечатление ми направи, когато Беяз я покани да изпее нещо, защото приятелите й му казали, че хубаво пее. Тя най-директно му отговори, че са го излъгали и отказа да пее !  Peace

# 373
# 374
Тук е много смешна

Общи условия

Активация на акаунт