Почитатели на филми по романи на Джейн Остин и такива с подобна тематика - №2

• 81 780
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
Гледала съм сериала от 80-те и той също ми хареса!Ника си го измислих ей така щото попринцип ми харесва много персонажа на Каролин Бингли, колкото и странно да звучи,отрицателните герои ме кефят,(макар, че не знам доколко тя е точно отрицателен герой) иначе попринцип ми е фаворит и Елизабет Grinning и най-вече мистър Дарси(който ми е пък най-най-любимият персонаж като цяло от всички книги, които досега съм чела,) като харектер е много интересен. Самата актриса, която играе Калорин от версията от 2005 г. ми допада. А вие какво ще кажете дами за тази версия от 40-те с Лорънс Оливие?По мое мнение образите изобщо не съвпадат, представите ми са много по различни за героите като цяло е ужасна.Самата актьорска игра е много дразнеща-не, че претендирам да разбирам от това де, просто хич не ме впечатли,прекалено префърцунено ми се стори. Даже ме е яд, че го изгледах. Ама нали трябва да видя всичко и се прежалих.  Grinning И версията на "Разум и чувства" я гледах-"От прада към нищо",хубаво филмче, направено по книгата беше, доста взаимствано, а това е добре. "Ема" също съм гледала-с Гиунет ама тя не ми хареса, не знам защо. Може би защото не съм чела книгата и не можах много да вникна. Версията от 2003 гледам, че много я критикуват, явно има защо.  Simple Smile Кажете вие кои са любимите ви герои от "Гордост и предразсъдъци" и защо? Интересно ми е  Wink

# 676
А, мис Бингли си е отрицателен образ  Laughing, веднага след Уикъм я нареждам! Актрисата от 2005 наистина е готина, и аз я харесвам. Любопитна съм какво ще кажеш за тази от "Изгубена в Остин". Хм, на мен любима героиня ми е Елизабет - няма друга като нея, тя е най-невероятният уникат, който съм срещала в литературата. На моя страна в това отношение е сам мистър Дарси  Joy. Харесвам Елизабет, заради качествата й, които най-добре успя да разкрие Дженифър Ел , а в книгата личат най-точно в диалозите. "Мистър  Дарси не бил обект за присмех!? Какво рядко достойнство; добре че не познавам и други като него, иначе щеше да е голяма беда; защото аз пък обичам да се присмивам." Жена, която може да каже това, докато Дарси я чува... Такава просто няма, само тя е.
Прочети "Разум и чувства", ако питаш мен. А най-добрата версия е минисериалът от 2008 г., гледала ли си го?
На версията с Лорънс Оливие аз се кисках съвсем искрено и още има да се кискам. Големи своеволия има там, но има и попадения - лицето на лейди Катрин, например!

# 677
момичета, изгледах 5 епизода от втори сезон на Даунтън аби... свалих ги от Замунда... има ли някъде още или чакаме?

# 678
  • София
чакаме

# 679
Maцки препоръчайте ми някое ново филмче .
Ваня ти е препоръчала вече, Абатството, наистина разкошен сериал..Джейн Еър 2011 е също много добра екранизация.
Аз съм захванала Малката Дорит и докато не изгледам 14-те епизода няма да мирясам. Hug

# 680
  • София
Дамата, ккоято се зае с превода на Малката Дорит все още го превеждам. Днес видях, че е излезнал още един епизод с превод  Hug

# 681
  • София
Ехо, здравейте  Hug! Нови попълнения приемате ли?
Вчера започнах препрочит на Гордост и предразсъдъци и тъкмо я приключих. Сега се чудя коя от другите книги на Джейн Остин да подхвана и не бих отказала някоя препоръка  Wink.
Очарована съм от Абатството! Толкова много ми допада, така добре е пипнат... чуден сериал!

# 682
  • София
Вени  Hug
Отдавна не си се мяркала никъде.

# 683
  • София
Вярно е, Ване  Hug, но ме завъртя ежедневието и така.

Върнах се назад в темите и мога да доложа, че сте изброили де що има хубави филми. Добър вкус имате, момичета   bouquet.

# 684

дано да е по-скоро, великолепен филм... и първия сезон го изгледах на един дъх, и втория така... благодаря, Ваня  Hug

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 09:42 от ray

# 685
Ох, бе да му се невидииии, изгледах снощи 5тата серия на Абатството и много ми стана жал за Матю, кажете, че ще го 'вдигнат на крака', а? А? Тук май малко издадох  Rolling Eyes за негледалите.
 И в IMDBто пише, че ще са само 9 епизода, може ли така? Безобразие....Трети сезон ще има ли (извинявам се ако задавам този въпрос за 16ти път)?

# 686
  • София
Ох, много беше драматична пета серия  Cry!
Да ви кажа, ако има някой, който може да вдигне Матю на крака, то това е вдовстващата графиня!

# 687
Вени, за четене бих ти предложила да продължиш с "Ема". "Гордост и предразсъдъци" не случайно е щедьовърът на Джейн Остин, "Ема" ми се вижда най-близо до него - има жизнерадост, интелигетност и оригиналност колкото искаш. Другите четири книги са малко по-драматични, пак е налице хуморът, но героините са други като типаж. Аз дълго време не бях чела нищо от Джейн Остин, освен историята за Елизабет и Дарси, и  години по късно, като намерих "Менсфийлд Парк", си признавам честно, че очаквах някоя версия на Елизабет и много смях, а историята там беше съвсем различна  Mr. Green.  Беше ми трудно да свикна с другите героини на Джейн Остин, които открих, защото все търсех Елизабет и не я намирах  Grinning, та така мина време, докато оценя и женските образи, и ценностите в останалите истории. То зависи и от личния вкуса и склонностите на читателя какво ще хареса. Някои смятат, че "Менсфийлд Парк" е най-добрата история. За да се опазя от спойлери, млъквам  Wink, оставям на теб да ги откриеш за себе си. А, да - писането на Джейн Остин се променя с времето и то се вижда и в романите - първите са по-свежи, последните - по-дълбоки. Но авторското перо винаги се розпознава  Peace.  

# 688
  • София
Suriyotay, много благодаря за препоръките  Hug.
"Ема" мисля, че съм чела като момиче, обаче не помня  Blush. От друга страна се питам, възможно ли е да съм чела Джейн Остин и да съм забравила  Laughing!?
Вчера започнах "Абатство Нортангър", защото според рецензията, книгата е изпълнена с хумор, ирония и т.н, а като чета това, което си написала за "Ема", ми се ще да бях изчакала малко. Но нищо, де, аз обичам да подхващам по две книги едновременно, докато едната не ме грабне  Laughing.

# 689
Suriyotay напълно съм съгласна за Елизабет-тя е иронична, смела,  Simple Smile много интересна и очарователна.За актьорите в Lost in Austin няма да ги коментирам. Останах потресена  Mr. Green Разум и чувства си  купих миналата година.Страшно много ми харесва сериала,историята също. Сега съм решила следващата да е Менсфийлд парк, а после и филма ще изгледам, че много го хвалят. Дженифър Ел наистина  добре играе Елизабет, атмосферата е пресъздадена автентично в минисериала от 1995г. -все пак си е британска продукция, от Холивуд колкото и да се мъчат няма как  чак така достоверно да представи:mrgreen:Но на мен си ми остава фаворит Киийра  Hug и Матю Макфийдън-просто като си представя Дарси и ми изниква неговият образ, макар, че и Колин Фърт е страхотен  Simple Smile От черно-бялата версия да ти кажа не си ги и спомням много актьорите като физиономии-толкова пък да не са ми направили впечатление!!! Освен да свалям и аз прословутото Абатство-навярно никак няма да сбъркам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт