Волейболните ни национали (тема 5) - Бавно, но славно!

• 15 076
  • 708
  •   1
Отговори
# 480
Джон Кори Странно е това което написа...и казваш че си играл ooooh!

Ти как го видя мача? Кажи, поне си играла, знаеш.  Hug

Аз ще кажа само за някои неща - сервис при риск е съвсем реално да не пада в полето нон стоп, та ако ще и интергалактическия сборен бразилско-руски тим да го цели. Може да не тренирам волейбол, но съм виждала сбъркани сервиси от еххеееее, колко много титулувани отбори. И колкото по-силен, толкова повече на границата на риска. Само в нашите мачове е преднамерен явно.

Спад в играта имат абсолютно всички отбори. Не знам изобщо за какво говорим, имам  чувството, че не гледаме едни и същи мачове. Искам да ми каже някой как Бразилия са от първата до последната минута, ама до секунд, шест! Без грешки, без пропукване. Ми те тогава на нула ще бият всички. Няма точки откъде да дойдат за противника.

А плонжовете да спасяват пуснатите топки къде ги пишем? В коя графа? Една на Цецо не плонжирали, ама колко плонжираха на Тодор, няма значение.  Whistling

И на неразбирателство на мрежата нямат право, и това? Тея руснаци, тея руснаци... Аз съм руски възпитаник, знам как се каляваше стоманата, но чак дотам...  Crazy

И какво, Матей се радва? Защо? Нали знае, че всичко е точно, чак да се прегръща с всички... Какво му пука?

И като цяло... Зле сме. Не отбора. Публиката. Дано Kingfan има право и не е това мнозинството. Защото като теглят майната на същата тази публика и на националния, да няма после "предатели" и "продали си задника навън". Нали.

Последна редакция: сб, 02 юли 2011, 02:25 от simplyaven

# 481
Ами как го видях ooooh! спе4ено на4ало..както и Радо каза...имаше напрежение...след това с зъби и нокти си взимахме нашето...
И най болното е 4е след писанията за уговорка умаловажаваме труда на нашите Rolling Eyes
Аз не вярвам Naughty
Мом4ета продължавайте bg да ни радвате

# 482
И аз не вярвам.  Naughty

Минаваме нататък, ето я формулата: In the event that Poland does not win or come second in their intercontinental group, Pool E will consist of two pool winners, one pool runner up and the hosts while Pool F will include two pool winners and two runners-up.

Тоест, тъй като Полша завърши трета в своята група, поток E ще се състои от двама победители в групите + един втори + Полша; поток F ще се състои от двама победители в групите + два втори отбора.

Предвид претенциите им да са равностойни двата потока, тук трябва да играе и ранглистата, тоест Бразилия и Русия да не са в един поток, да има смесено представяне. И все пак да е лесничко на домакините...  Whistling

Ранглиста:
1. Бразилия
2. Русия
3. Сърбия - аут
4. Куба
5. САЩ
6. Италия
7. България
8. Аржентина

+ 10. Полша

Победители в групите: Бразилия, Русия, Аржентина, Италия

Втори отбори: САЩ, България, Куба

Остава да видим кой ще изберат на поляците - Бразилия или Русия, защото останалите ще се наместят според ранга след водача.

Последна редакция: сб, 02 юли 2011, 03:51 от simplyaven

# 483
  • The point of no return
Не може всички да имаме еднакви мнения.

Цитираш ме, затова се чувствам  длъжна да отговоря. Едно е да си критичен, друго да виждаш подмолни неща там, където ги няма. Просто не разбирам защо когато играем добре и побеждаваме, трябва да си мислим, че не е заслужено и задължително трябва да има някакъв заговор? Това за мен говори за определен манталитет. Да, руснаците са по-добри в момента. И това прави нашата победа вчера още по-значима, защото, както каза и Радо, победихме с волейбол.

Да видим дали правилно съм те разбрала....Понеже не мисля като теб, и съм почти сигурна, че руснаците предварително са решили да не се раздадат докрай, съм с определен манталитет 

Не знам дали коментираме един и същ мач, но така както ни бяха подпукали руснаците днес, щяха да ни отнесат за нула време с 3-0; И да, имам честта да съм я играла тази игра доста години, и ми е до болка ясно какво означава да имаш физическо предимство на твоя страна в случая руснаците, но когато прибавим и психическия превес който те имаха, повярвай ми, гейм трудно може да се вземе, ако не бяха намалили темпото на играта.

Реално можем да победим всеки, дори и да нямаме физическите качества, но трябва да имаме дух, желание, и много, много воля за победа, а нашите нещо се пропукват по тази линия...Ей затова и на Световното Куба ни биха!

А пък това, че щяли да спрат да игрят след като прочетяли какво се пише за тях, вие сериозно ли  Joyпрофесионален играч ще се откаже от спорта понеже го критикуват по форумите...думи нямам...толкова по-зле за тях...вместо да правят разбори на мачовете, те четат форуми....

# 484
Объркала си се нещо. За човек, играл дълго, не четеш ми се струва. Пише да се откажат от националния, не да се откажат от волейбола. Дано и останалото не си прочела все така по диагонал. И прави разлика между мнение и обвинение. Коментираме съвсем един и същи мач, в който ние не сме видели нищо нередно, да. Точно същият.

# 485
Егати глупавите Американци, за малко да паднат от аутсайдера в лигата. САЩ -  Пуерто Рико 3:2 в отделните геймове както следва 25-27, 25-22, 25-12, 25-27, 15-8.

# 486
Група "Е":
1. Полша
2. Италия
3. Аржентина
4. БЪЛГАРИЯ

Група "F":
1. Русия
2. Бразилия
3. САЩ
4. Куба

6 юли 20.00 h Полша - България
7 юли 17.15 h България - Италия
8 юли 17.15 h Аржентина - България

За полуфиналите се класират първите 2 отбора.
първия играе срещу втория, от другата група и обратното.

Последна редакция: сб, 02 юли 2011, 08:31 от yordanow

# 487

Да видим дали правилно съм те разбрала....Понеже не мисля като теб, и съм почти сигурна, че руснаците предварително са решили да не се раздадат докрай, съм с определен манталитет 

Не знам дали коментираме един и същ мач, но така както ни бяха подпукали руснаците днес, щяха да ни отнесат за нула време с 3-0; И да, имам честта да съм я играла тази игра доста години, и ми е до болка ясно какво означава да имаш физическо предимство на твоя страна в случая руснаците, но когато прибавим и психическия превес който те имаха, повярвай ми, гейм трудно може да се вземе, ако не бяха намалили темпото на играта.

Реално можем да победим всеки, дори и да нямаме физическите качества, но трябва да имаме дух, желание, и много, много воля за победа, а нашите нещо се пропукват по тази линия...Ей затова и на Световното Куба ни биха!

А пък това, че щяли да спрат да игрят след като прочетяли какво се пише за тях, вие сериозно ли  Joyпрофесионален играч ще се откаже от спорта понеже го критикуват по форумите...думи нямам...толкова по-зле за тях...вместо да правят разбори на мачовете, те четат форуми....

Мислех само да си прочета темата и да не влизам в полемика, но някои коментари ме изкарват извън нерви. Кажи ми Roya като си спортист толкова години мислиш ли, че един истински спортист ще спре да се раздава само защото вече се е класирал и не му е нужни?Нашите момчета са били в ситуация, в която вече е било ясно, че няма да се класират, но пак са побеждавали на последния си мач, примерно. Просто аз отказвам да повярвам на каквито и да е мнения за лягане сядане спане и каквото си искате там още. Вярвам с българския тим и в Радо. Смятам, че като махнем футбола(което си е съвсем друга тема) България има големи възможности да е на световно ниво. Всеки знае, че нямаме европейските условия, зали и т.н. и въпреки това спортистите ни дават всичко, и аз смятам, че го дават за нас- за България. Повечето от отбора играят я в Италия, я в Испания и къде ли не. Могат спокойно да си докарват доходи от там и да си гледат кефа нали?Да не мислите, че е лесно всичко да завиди от теб и цяла страна теб да гледа? Ако сте гледали пресконференцията или различните интервюта по телевизиите, сигурно сте чули мнението на Радо и въобще това, че той е знаел, че е трудно и е поел отбора, защото това е неговата страна. Замислете се малко.Омръзна ми да чета негативи и да живея в Абсурландия от всяко едно положение.Нама да влизам в други теми и спорове, но наистина мисля, че форума е положителен и, че няма място за такива неща. Е, пишете си в спортал или другите простотийски и клюкарски сайтове. Оставете едно нещо в България поне незалято с помия.

# 488
Да приключим дотук, предлагам. Не защото нямам още какво да кажа - все пак това ми е професията и мисля, че знам достатъчно за влиянието на общественото мнение върху публичните личности, а защото темата никога не е била с такъв оттенък и дано я опазим и този път.  Peace

yordanow, къде излязоха групите? В сайта на световната федерация ги няма още: http://www.fivb.org/EN/Volleyball/Competitions/WorldLeague/2011/ … .asp?Tourn=WL2011 Малко би било странно Бразилия и Русия да са в един поток.  newsm78

# 489
Националният волейболен отбор на България ще бъде в Група "Е" на финалите на Световната лига в Гданск (Полша) заедно с домакините, Аржентина и Италия. Това става ясно, след като се разчетат строго регламентираните правила на Международната волейболна федерация (FIVB) за определяне на групите във финалния турнир и се направят съответните сметки и изчисления. Може да се приеме, че това е по-лесната от двете групи на финалите. Първо "Дружина полска" е поставена под номер едно в Група "Е" на финалите. Второ отбори от една и съща група в груповата фаза не могат пак да играят заедно. Трето, ако поляците останат трети в своята предварителна група, както стана в случая, то в тяхната група във финалната фаза ще бъдат два първи отбора и един втори. Ако вторият от групата на Полша (б.а. САЩ) е един от най-добрите три отбора, то първите два отбора от предварителната група на Полша отиват в една група, т.е. Бразилия и САЩ трябва да са в една група. От всичко това става ясно, че има само два варианта, за да са удовлетворени тези три условия. България да бъде в група с поляците, Италия и Аржентина или с Бразилия, САЩ и Италия. Нещата се изясняват от последното условие.
За подреждането на групите на финалите се взема предвид класирането в първата фаза, т.е. кой колко точки има (б.а. Русия – 31 точки, Бразилия – 30 точки и т.н), а самото нареждане на финалните групи става по т.нар. серпентиновата система или система "зиг-заг". Но водач на Група "Е" задължително е домакинът, така че системата и подреждането почва от група "F" (б.а. Полша се счита за първа в тази схема, Русия за втора, Бразилия - трета, т.е. се изместват местата с едно). По този начин нареждането става така, че да отговаря на всички условия. Русия и Бразилия попадат в една група. САЩ както вече стана ясно е при тях. Италия отива при Полша като 4-ти (или 3-ти по точки), Аржентина с Италия, Куба при "Сборная" и кариоките и за България остава само място в групата при Полша. Дори и олимпийския шампион САЩ да не спечели 6 точки от двата си последни мача срещу аутсайдера Пуерто Рико, а само четири примерно, пак няма да се промени подреждането. От всичко това излиза, че възпитаниците на Радо Стойчев ще са в Група "Е" с Полша, Аржентина и Италия.
Системата е направена много хитро като цяло, защото се предполага, че Русия и Бразилия ще са първите отбори и според нея те трябва да попаднат в другата група, а не в тази на домакините от Полша. Освен това, така направена системата праща най-слабите от първите отбори в предварителните групи при поляците и най-слабият класирал се отбор, който в случая е България (б.а. Група "Е": 1-4-5-8 и Група "F": 2-3-6-7, където 1 е Полша, 2, 3, 4, 5 са победители в груповата фаза, а 6, 7, 8 - вторите отбори).

Група "Е":
1. Полша
2. Италия
3. Аржентина
4. БЪЛГАРИЯ

Група "F":
1. Русия
2. Бразилия
3. САЩ
4. Куба

Това е регламента за разпределение. Няма друга възможност.

# 490
темата никога не е била с такъв оттенък и дано я опазим и този път.  Peace
+1

В спортал гледам, че са правили някакви сметки
http://volleyball.sportal.bg/news.php?news=313215

А, yordanow  го е написал вече:)

# 491
yordanow  , аz питам къде е излязла официална информация, не какво мислим ти, аз или трети човек. Знам какво пише в медия гайда. Никак им нямам доверие, затова питам и чакам да видя официалното подреждане.

Да, то всичко живо разсъждава по нощите, но онези са...  Whistling Докато не го видя на страницата им, не им вярвам аз.

Де факто, така подредените потоци са в пряко противоречие с изискването за равностойност, не си го представям. Бразилия и Русия като са в един поток, много равностойно ще е.  Joy

# 492
сигурно няма още официална информация, а май няма как да има щом  ще се играе още един мач. А след снощния резултат на САЩ, да не се получи някоя изненада Laughing макар да ме съмнява

То такава група ще е изгодна не само за поляците, ами за всеки един от останалите отбори в нея Laughing

Последна редакция: сб, 02 юли 2011, 09:23 от саламандър

# 493
Точно така, турнирът все още тече. А има и разлика във времето. Едва ли преди понеделник ще изнесат нещо, да видим.  Rolling Eyes

От друга страна, поляците ги устройва силните не деня да се изтрепят, но подобно подреждане ще е поредната подигравка след клизмите на световното.  Whistling

# 494
Здравейте на всички.  Hug Аз вече казах моето мнение и то няма да се промени. Само ще ви кажа, че съм доволен от нашите и не искам да им омаловажаваме труда. Нека гледаме напред и да им стискаме палци за финалите. Просто призовавам да сме реални в това, което виждаме, а да не гледаме само от фенската позиция.  Simple Smile Ще се въздържам от коментари, за да не развалям средата тук. Не искам да се караме за глупости при положение, че нещо толкова хубаво се е случило. Wink

Общи условия

Активация на акаунт