Изгонени от мадам Бътерфлай - опера в Парка

• 19 781
  • 484
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря на всички ви.. както и да е явно няма да се ходи на опера повече.
Водила съм детето и на бизнес срещи, и вчера за електронен подпис и къде ли не, само са ни се радвали...е само БГ културата явно не може да приеме дъщеря ми.

# 91
А пък аз ѝ вярвам. Достатъчно ми е да погледна шестте страници мнения по темата, в които всички просто по презумпция решават, че щом детето е на две, значи няма начин то да не е вдигало шум и да си е заслужило изгонването.

Да, само по презумция. Иначе двегодишните деца се вълнуват основно от театър, опера и балет и то само, когато не обикалят по книжарници и библиотеки..

# 92
  • Варна
...е само БГ културата явно не може да приеме дъщеря ми.
А защо пък е длъжна да я приеме?   Shocked

# 93
е само БГ културата явно не може да приеме дъщеря ми

Ами тя и дъщеря ти явно не приема БГ културата, щом вместо да поема Опера, рие камъни. Дръж ги на разстояние още известно време, пък след 5-7 години пак ги събери.

# 94
Защото утре дъщеря ми ще плаща на БГ културата - затова. И тези като нея.
Колко още пъти трябва да се каже на хора като вас, културтрегери или каквито сте че соца си отиде, държавата спря да дава. Каквото си спечелите - това ще ядете. И ако отблъснете мен - дето имам интерес , какво да говорим за останалото чалга население..

# 95

По простата причина, че майката бърка българската култура с кварталната детска градина, която не желае да приеме дъщеря й.

# 96
10 цента, аз наистина не виждам как двете ти снимки показват някакви обективни разлики между концерт и опера в парка. Атмосферата е лека, няма дрес-код, няма столове, редове и прочие. На нашите класически концерти в парка публиката изслушва всяко произведение много съсредоточено. Храна и напитки не се продават (съответно няма как и защо хората да се разхождат и да ядат).

Не смятам, че операта в парка по какъвто и да било начин е по-елитно представление с по-различни изисквания от класическия концерт. И не мисля, че снимките ти ме оборват по някакъв начин.  Peace

# 97
Аз съм сигурна, че "БГ културата " ще приеме с отворени обятия дъщеря ти на културни събития подходящи за нейната възраст.

ianajar, обективната разлика е в концентрацията на публиката, във вниманието. При операта има следене на сюжет, който изисква внимание. Това е разликата и тя е очевидна на двете снимки. Никъде не съм говорила за дрес код, нито за столове, това са подробности, от к нямат отношение за разликата, която се опитвам да покажа.

# 98
По простата причина, че майката бърка българската култура с кварталната детска градина, която не желае да приеме дъщеря й

Бе той и Пучини ще се преобърне в гроба, ако разбере, че творбата му минава за "БГ култура", ама нейсе, тва са подробности  Laughing Laughing

# 99
# 100
Сигурен съм, че като порастнеш ще го разбереш...

А ти, може би, ще се научиш да пишеш правилно и да се изразяваш коректно.
Точно ти ли ми правиш забележка?! Дето пишеш "Опера" с главна буква!!!
Главни букви се пишат при изразяване на уважение /от тук http://www.kakvo.org/pravopis-kak-da-pishem-pravilno/literatura/statia/

За "...местоимения, употребени в учтива форма: Вие, Ви, Вас, Ваш"! "опера"не е местоимение.

# 101
Защото утре дъщеря ми ще плаща на БГ културата - затова. И тези като нея.
Колко още пъти трябва да се каже на хора като вас, културтрегери или каквито сте че соца си отиде, държавата спря да дава. Каквото си спечелите - това ще ядете. И ако отблъснете мен - дето имам интерес , какво да говорим за останалото чалга население..

Ако и дъщеря ти ще плаща на Бг. културата, за да си осигури разходка в парка, по- добре да си даде паричките, за нещо, което действително ще я вълнува.

# 102
Ако и дъщеря ти ще плаща на Бг. културата, за да си осигури разходка в парка, по- добре да си даде паричките, за нещо, което действително ще я вълнува.
Засега аз плащам, за да чуя нещо стойностно, за което съм сигурна от малкото време което прекарах там.

# 103
А против Пучини нямам нищо - неговата опера исках да чуя в изпълнение на БГ Опера

Ама ето тук си противоречиш - ти си искала да чуеш нещо, а не дъщеря ти, която наместваш в центъра на драмата. Казваш, че БГ културата не желаела детето, като че то със сълзи на очи е гледало към сцената и те са го изгонили, горкото.

# 104
  • Там,където се събуждам щастлива.
Аз съм водена от точно такава възраст на опери и класически концерти. Вярвам в две неща: 1.  че има деца, които не са от вечно шумящи, а са кротки; 2. За да цениш, разбираш и обичаш дадено нещо е много важно да си в досег с него от най-ранна възраст.

Тук съм виждала малки деца, които определено не са от най-кротките и въпреки това никой не ги гони. Щом като няма написано "препоръчва се за Х възраст" значи няма проблем. Понякога се дразня, защото ме разсейват, но вината не е в децата, а в родителите им, които не знаят как да ги научат къде и как да се държат.

Общи условия

Активация на акаунт