Изгонени от мадам Бътерфлай - опера в Парка

• 19 741
  • 484
  •   1
Отговори
# 75
В какъв смисъл работата на българската култура е да те забавлява?

# 76
Случва се на всеки да се почувства обиден, случва се да направи и грешка. Както и да пуска емоционално тема във форума. Грешката освен ваша е била и на организаторите, трябвало е просто да не ви пускат, за да не ви вземат парите за билети. Ама са забравили явно или изобщо не знаят какво представляват децата на тази възраст.
Да, и моя е грешката, не знаех че е толкова навътре са се взели за опера в парка, наистина не е била идеята ми да притесня някой, ако кротко ни бяха казали на входа че не е за нас, нямаше да е проблем.

# 77
В какъв смисъл работата на българската култура е да те забавлява?
Какъв е смисълът на операта? Научен? Разбира се че забавление.. мисля че няма спор за това.

# 78
е те не могат да ти го кажат
а ти поиска ли си парите?

репликирах това. Всъщност проблема е, че някакви които са там да те забавляват са си позволили да те изгонят ли?

Цитат
БГ куптурата трябва да забавлява публиката....
Не мога да приема това високомерно отношение на никой, който се старае да ме забавлява.
....

# 79
Аз не знам в България какво е и какво не е, обаче концепцията, че "който плаща, той поръчва музиката" е възможно най-нашенската и най.... ъъъъ... как да го кажа по-меко... най-неинтелигентната. Баш от нея тръгват много български проблеми, за които Бътерфлай не е виновна.

"който плаща, той поръчва музиката" е най-реалистичния принцип, управляващ съвременния свят във всяко едно отношение: икономическо, културно... всяко! Непознаването му е меко казано неинтелигентно, а неспазването му е обречено. Сигурен съм, че като порастнеш ще го разбереш...

# 80
Смисълът на такива представления като опера в парка, класически концерт насред пазара и прочие, са точно да приобщят масовата публика към едно смятано за елитно изкуство. Чрез забавление. Не цирк, а точно забавление.

Когато целта на представлението е да събере изтънчените ценители, то се прави в Народната опера. Не в парка.

10 цента, и на двете снимки публиката е по тениски и седи на земята. Е,  на първата изглежда по-млада, явно такъв е концертът, но концерт не означава само поп. В нашия парк се правят класически концерти всеки вторник. Безплатно. Деца на всякакви възрасти са добре дошли. Никой не се оплаква, на всички много им харесва. Откакто ги правят, популярността на градската филхармония е нарастнала в пъти.

# 81
е те не могат да ти го кажат
а ти поиска ли си парите?
Лелката с парите вече беше изчезнала като си тръгнахме.

# 82
  • Варна
Сигурен съм, че като порастнеш ще го разбереш...

А ти, може би, ще се научиш да пишеш правилно и да се изразяваш коректно.

# 83
ето това е концерт в Централ парк: http://wirednewyork.com/parks/central_park/images/central_park_concert.jpg

a tova е оперно представление на Метрополитън пак на същото място http://www.nycinsiderguide.com/image-files/metroplitan-opera-central-park.jpg

разликата е публиката и атмосферата според мен е очевидна

Правя разлика.
      Представление, което е  в Парка /независимо Концерт или Опера/ в Европейска държава, си закупуваш билет и никой не ти прави забележки, че си с 2-годишно дете /което си играе с камъчетата отстрани в Парка/.

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 23:31 от inna-bubulina

# 84
Нормални места, правостоящи. такива имаше като си ги взехме по 10 лв на човек

Ох, виж... много ми се иска да ти повярвам, наистина. Иска ми се да приема за чиста монета думите ти. Обаче само помисли какво чета аз: семейство си купува билети за правостоящи, съответно започва културно да правостои, а детето им да си рие камъчета наблизо, след което десет минути по-късно всички биват изгонени от разпоредителите, с препоръка да идат в гората или да пратят детето си там.

Моля те да се помъчиш да бъдеш обективна и да кажеш - така поставена, не е ли мегаабсурдна тази история? Трябва да проявиш разбиране и към нас, читателите ти. Ние не разполагаме с нищо друго, освен с написаното от теб. А то притежава такъв процент невероятност, че логично води до настроенията в темата ти.

# 85

Точно ти ли ми правиш забележка?! Дето пишеш "Опера" с главна буква!!!

# 86
Преди няколко дни бях на театър и близо до мен имаше дете, което геройски издържа представлението без да говори или занимава останалите. Въпреки това, през цялото време то се въртеше, играеше си с нещо, което държеше в ръцете си и щом го разказвам това, явно е успяло да ме разсее. Наистина, не е необходимо някой да крещи или плаче, и въпреки това да разсейва околните. Няма начин едно двегодишно дете, почти бебе, да седне на мястото си и да изгледа операта като възрастен. То си е риело камъчета, понеже сте били десетина минути, а ако бяхте стояли два часа? Дали на десетата, на двайстата или на трийстата минута, пак щяха да ви изгонят. Хората не са си купили билети, за да се чувстват като на детска площадка.

# 87
А пък аз ѝ вярвам. Достатъчно ми е да погледна шестте страници мнения по темата, в които всички просто по презумпция решават, че щом детето е на две, значи няма начин то да не е вдигало шум и да си е заслужило изгонването.

# 88
  • Варна

Точно ти ли ми правиш забележка?! Дето пишеш "Опера" с главна буква!!!
Главни букви се пишат при изразяване на уважение /от тук http://www.kakvo.org/pravopis-kak-da-pishem-pravilno/literatura/statia/

# 89
и двете снимки са от класическа музика, не от поп.
на едната обаче е опера, на другата концерт.
при операта очевидно публиката е вперила поглед в сцената  и следи действието, това е ключово -  на концерта хората са видимо по-освободени, говорят, разхождат се, хапват, пийват.
Ина бубулина, и на двете снимки няма никакви столове

Общи условия

Активация на акаунт