Консултации с адвокат/ темата на tais

• 79 774
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
perunika, благодаря,чела съм я,но тя за мен е не двусмислена,а направо многосмислена newsm78,между другото направих си картотека още докато бях бременна,ТЕЛК-а ни е от май,документите за общинско жилище само през декември ли може да се актуализират?Ох,имам безброй въпроси.....
Вижте момичета,отчаяна съм вече,наистина,ако имам право на жилище,трябва да отида в общината ни и да им кажа в прав текст "имам право на жилище по този закон,този член,тази алинея,и ако ще ми отказвате това право,го направете писмено,за да се обърна към по-висша инстанция",иначе специално в нашата община няма да ми обърнат никакво внимание,а реших това лято да не записвам детето на дежурни градини и нямам физическата възможност да обикалям с нея по институции,юристи и т.н.
Така че,ако можете да ми помогнете, newsm20,направете го

# 61
Ако бащата може да вижда детето само в присъствието на майката, има ли право да определя къде да се виждат? Може ли да накара майката да заведе детето при бабата и дядото? Какви права имат родителите на бащата? Дано съм била ясна Simple Smile

# 62
Ако бащата може да вижда детето само в присъствието на майката, има ли право да определя къде да се виждат? Може ли да накара майката да заведе детето при бабата и дядото? Какви права имат родителите на бащата? Дано съм била ясна Simple Smile
Може, това е неговото време. Освен ако съдът не е определил конкретно място, където да се осъществяват личните отношения с детето.
И ако майката отказва контакт на детето с баба му и дядо му, имат право на иск за определяне на лични отношения с детето, или в случай, че бащата отсъства, могат да ползват за срещи неговият режим.

"Чл. 128. (1) Дядото и бабата могат да поискат от районния съд по настоящия адрес на детето да определи мерки за лични отношения с него, ако това е в интерес на детето. Това право има и детето.
(2) Съдът прилага съответно чл. 59, ал. 8 и 9.
(3) Ако родителят, на когото съдът е определил режим на лични отношения с детето, временно не е в състояние да го упражнява поради отсъствие или заболяване, този режим може да се осъществява от бабата и дядото на детето."

ПП Това не са права на родителите на бащата, а на всички баби и дядовци. Има деца, които живеят с бащите си. Има майки, които отказват контакт на своите родители с децата си.

# 63
А имам ли право докато тече съдебният процес, който мъжът ми заведе срещу мен, за да доказва,че съм нестабилна и лоша майка, децата да са при мен и майка ми в  родния ми град, тъй като той упражнява физически и психически, разбира се, тормоз над мен пред децата и не желая докато тече делото той да има свиждане с децата, както той предлага да стане- на територията на свекърва и съпруга й (на село), а той да ходи да ги вижда събота и неделя докато са там...или да дойдел в родния ми град да ги види и да преспива с тях на хотел. Смятам, че е редно да са при мен, докато съдът определи начина на свиждане с бащата и съответно с роднините от негова страна...защото той сега всячески се опитва да събере доказателства срещу мен и да се изтъкне като прекрасния баща-жертва...

# 64
1. А имам ли право докато тече съдебният процес, децата да са при мен и майка ми в  родния ми град
2.не желая докато тече делото той да има свиждане с децата, както той предлага да стане

1. Имаш право да ги държиш при теб, без това да може да се определи като редно или не. Това, че си майка, не те прави автоматично по-добър родител. Каквито права имаш ти, такива и бащата.
2. Принципно трябва и двамата да сте съгласни за режима на лични отношения по време на процеса, но конструкцията "не желая да вижда децата" може да доведе до привременни мерки и да се обърне срещу теб.

# 65
1. А имам ли право докато тече съдебният процес, децата да са при мен и майка ми в  родния ми град
2.не желая докато тече делото той да има свиждане с децата, както той предлага да стане

1. Имаш право да ги държиш при теб, без това да може да се определи като редно или не. Това, че си майка, не те прави автоматично по-добър родител. Каквито права имаш ти, такива и бащата.
2. Принципно трябва и двамата да сте съгласни за режима на лични отношения по време на процеса, но конструкцията "не желая да вижда децата" може да доведе до привременни мерки и да се обърне срещу теб.
благодаря mandarinka, но това не е ли темата на tais?
Освен това кой твърди изобщо,че съм по-добрия родител или че искам да доказвам такова нещо. Той е тръгнал да доказва моята вина с някакви измислени обвинения, които издишат отвсякъде. Децата са прекалено малки, за да ги гледа той за по-продължително време както предлага той или на територията на вилата на френския съпруг на свекърва ми, когато му скимне на него да ги извози и да отиде да ги види някои си събота и неделя докато те са там. Мъжът ми не разполага нито с кола, нито с шофьорска книжка, да е мислил преди да ми посегне или изобщо да завързва връзки, основаващи се на секс за пари....да не се задълбочавам, но много моля не изваждайте от контекст. Достатъчно беше да ми разясните, че до излизането на съдебното решение е редно децата да са при мен, аз съм по майчинство все пак, освен това така или иначе ако се уточни режим на свиждане, основаващ се на взаимно съгласие, а не на "аз сега идвам и ще си ги взема, когато и за колкото си искам, но само ще им се радвам, а разходите по тях да поемат свекърва ми и съпруга й", този режим трябва да е в рамките на общоприетото за 2 пъти месечно през уикенда до 18, освен това малкият няма навършени 2 г., така че това ще се осъществява само в мое присъствие.
Какво значи "привременни" мерки?
С неговите действия и доказателствата, които имам, плюс физическия и психически тормоз, който системно ми упражнява, да не говори, че той не може да ги осигурява финансово, твърде възможно е да си издействам и още по ограничителен режим на контакти с тях.

# 66
  • Варна.....

Освен това кой твърди изобщо,че съм по-добрия родител или че искам да доказвам такова нещо. Той е тръгнал да доказва моята вина с някакви измислени обвинения, които издишат отвсякъде. Децата са прекалено малки, за да ги гледа той за по-продължително време както предлага той или на територията на вилата на френския съпруг на свекърва ми, когато му скимне на него да ги извози и да отиде да ги види някои си събота и неделя докато те са там. Мъжът ми не разполага нито с кола, нито с шофьорска книжка, да е мислил преди да ми посегне или изобщо да завързва връзки, основаващи се на секс за пари....да не се задълбочавам, но много моля не изваждайте от контекст. Достатъчно беше да ми разясните, че до излизането на съдебното решение е редно децата да са при мен, аз съм по майчинство все пак, освен това така или иначе ако се уточни режим на свиждане, основаващ се на взаимно съгласие, а не на "аз сега идвам и ще си ги взема, когато и за колкото си искам, но само ще им се радвам, а разходите по тях да поемат свекърва ми и съпруга й", този режим трябва да е в рамките на общоприетото за 2 пъти месечно през уикенда до 18, освен това малкият няма навършени 2 г., така че това ще се осъществява само в мое присъствие.
Какво значи "привременни" мерки?
С неговите действия и доказателствата, които имам, плюс физическия и психически тормоз, който системно ми упражнява, да не говори, че той не може да ги осигурява финансово, твърде възможно е да си издействам и още по ограничителен режим на контакти с тях.
Вие попитахте, Мандаринка ви отговори. Това, че не ви хареса отговора и не променя нещата. Тази тема не е лично моя и съм изключително благодарна за времето, което колегите отделят, за да Ви помагат-както на Вас так и на другите питащи.
Успех във Вашето начинание.

# 67

# 68
Споделям мнението на Mandarinka. Щом сте в процес на развод,до решението на съда не би следвало да определяте Вие кога бащата може и не може да вижда децата си.Ако процедирате към настоящия момент по този манипулативен начин,това със сигурност ще се обърне в съда срещу Вас.Помислете добре,преди да отказвате достъп.

# 69
Благодаря за отговорите raiamaraia и tais.
Аз не отказвам достъп-да заповяда да ги види, където живея в момента с тях, но мисля,че имам право да не съм съгласна да ги взема свекърва ми за по няколко седмици, за да ходи да ги вижда той, когато му скимне. Свижданията с бабите и дядовците следва да се доуточнят и ако искат да заведат допълнителен иск, щом желаят да се случва така.
И кое тук е манипулативното? Така и не ми разяснихте за привременните мерки и ако се обърнело това срещу мен, какво може да се случи- да не ги присъдят на мен или да не ми дадат семейното жилище за ползване  до 18г. им възраст?...Крайно невероятно, в България сме все пак.

# 70
Mis-Demeanor, когато си говорим за право в тази тема, леко избягваме личните емоции на потребителите. Защото в съда те не важат. А в по-голямата си част постът ти не съдържа нещо повече от емоции.
Докато няма влязло в сила решение бащата е с точно такива права, с каквито и ти. Може да ги води при родителите си или на друго място, както ти можеш да живееш с тях в родния си град. Без ограничения.  
И отказът ти да му позволиш свиждане може да ти навреди. Достатъчно е социалните да разберат, че той няма достъп до децата по време когато е с пълни права, и да го напишат в доклада.
Ако искаш можеш да поискаш ти привременни мерки от съда - това става с молба във вече образуваното производство, по която съдът се произнася с определение. То ще установи при кого ще живеят децата, и кога другият родител ще ги вижда, до влизане на решението в сила. Не е задължително определението и окончателното решение да съвпадат.  

ПП Така пишеш, сякаш вече има едно решение на съда за режима на свиждане. Така ли е? Ако -да отговорът ми ще е съвсем различен.

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 16:01 от Хърмаяни

# 71
Mis Domeanor,
Привременни мерки относно децата-те са най-важни и касаят упражняване на родителските права относно тях т.е възпитание и издръжка,а тези мерки изхождат само от интерес на децата.С привременни мерки децата може да се вземат от единия и да се предадат на другия съпруг.Определението,с което се постановяват привременни мерки съгласно чл.323 ал.3 от ГПК не подлежи на обжалване.
Обяснявам какво на практика означава това.Съпругът Ви идва с намерението да вземе децата за няколко дни до колкото разбрах при майка си.(няма никакво значение къде смята да ги заведе).Вие отказвате.Ако е достатъчно осведомен,той подава жалба в съда за това,че му бива отказвано време,за да е с децата си точно толкова,колкото и Вие имате право.В резултат на това съда постановява привременни мерки до като трае самия съдебен бракоразводен процес,като те определено няма да са във Ваша полза,тъй като Вие сте го дискриминирали и лишили от правото да е с тях.С една мобла в съда това лесно се доказва.Имайте в предвид,че този факт ще бъде взет под внимание,когато трае самия съдебен процес и шанса да получите Вие родителските права намалява прогресивно.До като няма произнесено съдебно решение по Вашия казус,Вие не бива да решавате  самосиндикално кога той може или не може да вижда децата с идеята,че сте по-добрия родител по презумция.Това се доказва в съда и не е постулат.Колкото до това къде ще ги заведе и при кого,това си е лично негово решение и право и няма законово основание,с което да се задължи да бъдат само при него.Може да са при роднини,при приятели,може да ги заведе абсолютно навсякъде,без да е подсъдно.Важното е да не му отказвате тези дни да бъде с тях,тъй като ако го направите ще бъдат нарушени правата му като родител и в последствие шансът да му бъде дадено попечителство върху децата е много голям.Ако искате Вие да имате тези права не го лишавайте от тези дни,ще си вкарате автогол.
Питате къде е манипулацията.Веднага Ви отговарям- в това,че лишавате децата си от вниманието и грижите,които другият родител иска да положи върху тях.Помислете добре,преди да постъпвате импулсивно.Колкото до апартамента,при всички случаи ще го присъдят на Вас,ако Ви дадат родителските права на децата до навършване на 18 годишна възраст,но не бива сама да се саботирате като му отказвате достъп.Успех!

# 72

Освен това кой твърди изобщо,че съм по-добрия родител или че искам да доказвам такова нещо. Той е тръгнал да доказва моята вина с някакви измислени обвинения, които издишат отвсякъде. Децата са прекалено малки, за да ги гледа той за по-продължително време както предлага той или на територията на вилата на френския съпруг на свекърва ми, когато му скимне на него да ги извози и да отиде да ги види някои си събота и неделя докато те са там. Мъжът ми не разполага нито с кола, нито с шофьорска книжка, да е мислил преди да ми посегне или изобщо да завързва връзки, основаващи се на секс за пари....да не се задълбочавам, но много моля не изваждайте от контекст. Достатъчно беше да ми разясните, че до излизането на съдебното решение е редно децата да са при мен, аз съм по майчинство все пак, освен това така или иначе ако се уточни режим на свиждане, основаващ се на взаимно съгласие, а не на "аз сега идвам и ще си ги взема, когато и за колкото си искам, но само ще им се радвам, а разходите по тях да поемат свекърва ми и съпруга й", този режим трябва да е в рамките на общоприетото за 2 пъти месечно през уикенда до 18, освен това малкият няма навършени 2 г., така че това ще се осъществява само в мое присъствие.Какво значи "привременни" мерки?

Подкрепям всички коментари от колегите дотук, с две допълнения, и двете по Вашите твърдения, които болднах.
1. Няма редно и нередно. Колкото Вие, толкова и бащата имат право да отглеждат децата до разпределението на родителските права.
2.Кой ще поема разходите по пътуването докато са с баща си, ще определи бащата, а не Вие. Въобще не е задължително да е типовия режим 2 пъти в месеца - това зависи от съда, а още по-малко е задължително срещите да стават във Ваше присъствие.

Освен това, тормозът и останалите твърдения кой плаща пътуванията/което всъщност не е от значение за род.права/ и че прави секс за пари - трябва да ги докажете. Дотогава не са от значение за процеса.

Успех!

# 73

Надявам се да помогнем на Mis Demeanor,Mandarinka Wink
Mis Demeanor,сетих се и нещо друго.Ако успеете да докажете,че съпругът Ви е упражнявал физически тормоз над Вас,със сигурност Ви гарантирам,че децата ще бъдат присъдени на Вас.Ако имате медицинско удостоверение за нанесени видими щети върху тялото Ви,изходът е ясен.Ако обаче нямате поне едно такова медицинско,забравете да го доказвате това.Дано сте била достатъчно далновидна и да сте си извадила такова медицинско,което ще реши всичко.Ако нямате такова обаче и се основавате само на свидетелски показания и на Ваши думи....просто е несериозно.Съдебният състав няма да Ви обърне внимание изобщо,каквото и да кажете.Колкото до психическия такъв,той е трудно доказуем.Що се отнася до това,как съпругът Ви си изкарва парите и дали е срещу платена секс услуга,това също звучи твърде несериозно,освен ако не намерите свидетели за това,които да потвърдят,че те са плащали за тази услуга.Но дори и да е така,това не би натежало върху решението на съда относно присъждането на родитлските права,тъй като живота на всеки човек си е негов и може да прави с него каквото си пожелае.Искрено вярвам,че ще успеете.Абстрахирайте се от емоциите(те никога не се взимат под внимание)и го атакувайте с факти.Само фактите имат резон в съда,нищо друго.

# 74
Какво е максималното лишаване от родителски права? Сигурно не съм се изразила много правилно, но ме интересува до колко могат да се ограничат контактите с детето? Мога ли да изискам психиатрична експертиза на бащата? Ако бащата живее на 200м. от детето си и не проявява никакъв интерес към него, злослови че то е увредено имам ли шанс за отнемане на правата му? Това, че е имал връзки с малолетни (мога да го докажа)и е упражнявал насилие над тях, както и към мен докато бях бременна(приема ли се майка ми за свидетел?), ще ми помогне ли в съда? Съда взема ли предвид моралния облик на родителя? Опасявам се, че няма да проявява интерес към детето докато не минат 3 години (мисля, че толкова бяха за виждане на детето в присъствието на майката) и след това ще се опита да ми отмъщава като настройва детето против мен и го учи как се става "Мъж" (като се унижава и бие жена). Какво ще ме посъветвате да направя? Нямаме брак, ако е от значение.

Последна редакция: вт, 19 юли 2011, 21:02 от freegirl

Общи условия

Активация на акаунт