Консултации с адвокат/ темата на tais

• 79 866
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
PAV1, благодаря ти, че ме насочи в тази тема Hug
Сега ако има и кой да ми отговори Grinning
Въпросът ми е следният - от 2007, мисля, съм разведена, и на детето е присъдена издръжка по 30 лева на месец. Никога от тогава насам не съм я търсила, нито пък е била плащана на детето - нямам никакъв контакт с бившия от февруари 2006 насам.
Разбрах от по-стар пост, че няма давност да потърся издръжката за детето. Въпросът ми е какво трябва да направя, към кого да се обърна, какви документи да попълня, така че издръжката за детето да се изплати от общината? Бащата не е в България, няма никакъв адрес в България. Развеждала съм се със служебен адвокат за него. По същия начин го лиших и от родителски права съвсем наскоро. Като подвъпрос имам следния - трябва ли да правя същото нещо на определен период от време или веднъж като премина процедурата, издръжката ще се изплаща от общината докато (например) бащата не влезе в страната и някакви органи го приберат за дългове към държавата newsm78

# 91
  • В градината...
Tanyа, последно на предишната страница коментирахме въпроса за плащане на издръжка от държавата. За да стане това, първо трябва да се образува изпълнително дело при съдебен изпълнител.
П.П. А защо не заведеш дело за увеличение на размера на издръжката, вече минималният размер е 60лв.

# 92
Колко месеца трябва да чакам БНД да не плаща издръжка, за да заведа дело за лишаване от родителски права?

# 93
Здравеите! Още съм в търсене на адвокат, предстои ми развод и искам да мине възможно най-бързо.
При положение че е по взаимно съгласие, трябва ли да ходим и двамата?

# 94
  • В градината...
Цитат
Здравеите! Още съм в търсене на адвокат, предстои ми развод и искам да мине възможно най-бързо.
При положение че е по взаимно съгласие, трябва ли да ходим и двамата?
Задължително, иначе делото се прекратява.

# 95
Ммм, добре, мерси perunika! Simple Smile
А горе долу колко трае като месеци. Дали до два е възможно да приключи, при положение, че няма какво да се дели?

# 96
  • В градината...
Разводът по взаимно съгласие приключва бързо - при него няма размяна на книжа. Може, ако сега пуснете молбата, след 2 седмици да ви е делото /аз оняден имах точно такъв случай/. Зависи от натовареността на съда, а и все пак сега започва съдебната ваканция.

# 97
Мерси, perunika. Единственото, което имаме да "делим" е дете  Wink
Сега гледам белия списък с адвокатите за София и в понеделник ще звъня за среща.
Всеки, който е минал през това, иска да свърши бързо... Simple Smile

# 98
Имам следният въпрос .Ако бащата е в затвора можели от там да припознае новороденото си дете и как става това ?

# 99
Може, но администрацията там трябва да каже как стават нотариалните заверки и това да се съгласува с нотариус.

# 100
Какъв е срокът за назначаване на служебен адвокат на ответника, при условие, че не отваря врати, не вдига телефони  и не приема съобщението от Съда.Кога му се назначава служебен адвокат?

# 101
Имам и още един въпрос.Ако майката е на 15 години има ли право да взема решение какво да стане с бебе то и или закрила на дето еднолично вземат това решение?

# 102
Здравейте на всички!
Имам сестра, която е инвалид , припозната е от баща и, аз и майка се грижим за нея. Имаше задграничен паспорт и пълномощно, безсрочно  като срок. от баща и, за излизане от Бг. Искам да попитам, с него може ли да се издаде ное паспорт за сестра ми, която е на 11 години.
Майка иска да използва безплатна правна помощ, обаче не знае към кой да се обърне, защото който адвокат да е попитала - всеки казва - "срещу хонорар от 400 лв и  се мърдам, казаусът с сложен".
Дори последната адвокатка и взе 30 лв за консултация и и каза неща, които вече знаехме, същата дама обаче е в колегия на града ни, която оказва такава безплатна помощ. Това го видях днес, след като разгледохме сайта.
Та, майка иска да заведе дело за издръжка и изключителни родителски права/много е сложен казусът newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy/
Също и подновяване на международният паспорт, тъй като сестричката ми беше на профилактика в Прага и е добре пак да отиде, това става на всеки 5 години.
баща и, изродът мръсен, #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire го няма вече
години наред , излезъ #2gunfire #2gunfire #2gunfireл е от Бг и къде е - никой не знае
Моля, ако може да помогнете със съвет, откъде да се започне!
само да добавя, че майка не работи, гледа сестра ми, която е 100% инвалид с чужда помощ, няма никакви средства и няма брак с бащата. Семейно положение - разведена.
Може да попитате, защо не пише тя - ами не мога да я накарам, срамува се, но аз не се срамувам, защото имам само майка си и ако се случи нещо с нея, тя е на прага да нервна истерия, този изрод ще го смачкам с двете си ръце. Пиша го, без да се страхувам! Naughty

# 103
И аз да питам.БНД-то има много задължения към различни инстанции и хора като юридическо лице. Възлизат над 2 милиона лева, ако не и повече.Като физическо лице има задължения за златни кредитни карти, като към момента банката към която се водят тези кредитни карти е  наложила възбрана върху имота му на който аз също съм наложила възбрана за обезпечение на издръжка. Вероятността физическите лица на които дължи големи суми, да престъпят към не законови методи (не дай Боже)е много голяма.Но и дори това да не се случи , той по никакъв начин не може да покрие задълженията си.Има второ дете, което реално не е негово но е припознато.
Въпроса ми е : Как мога да предпазя детето ми, за да не изплаща неговите дългове, същевременно и да я обезпеча до навършване на 18г възраст с оглед постановеният размер на издръжката.

# 104
Имаше задграничен паспорт и пълномощно, безсрочно  като срок. от баща и, за излизане от Бг. 1. Искам да попитам, с него може ли да се издаде ное паспорт за сестра ми, която е на 11 години.

2.Дори последната адвокатка и взе 30 лв за консултация и и каза неща, които вече знаехме, същата дама обаче е в колегия на града ни, която оказва такава безплатна помощ. Това го видях днес, след като разгледохме сайта.

3.Та, майка иска да заведе дело за издръжка и изключителни родителски права/Също и подновяване на международният паспорт, тъй като сестричката ми беше на профилактика в Прага и е добре пак да отиде, това става на всеки 5 години.
Моля, ако може да помогнете със съвет, откъде да се започне!

1. Не може.
2.Това че е в списъка за безплатна правна помощ, не означава, че трябва да ви консултира безплатно. Такава правна помощ се оказва по строго определен ред.
3.Сама сте го казала-няма откъде другаде да се започне.

Общи условия

Активация на акаунт