Консултации с адвокат/ темата на tais

• 79 945
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря за отговора!
Искам само да уточня, че адвокатът е получил хонорара си до стотинка!
Както и ЧСИ!
На мен също ми се иска да живеем в идеален свят, но за жалост не е така. И други мами ми споделят, че е масова практика ЧСИ да бавят суми по издръжка, имаше и други потребители във форума, които се оплакваха от подобни проблеми.
Нямах за цел да нападам когото и да било. Потърсих информация как мога да реагирам с оглед сна ситуацията и трябваше да я опиша, за да се знае какво е нужно точно в тази ситуация.
Благодарих и пак благодаря за отговорите!
Оставам несъгласна с идеалистичната представа, че адвокати и ЧСИ не биха могли да са в комбина.
Системата у нас си е порочна, никой не носи вина за това.
Излиза, че всеки, на когото му дължат пари, трябва предварително да извади още мнооого пари, за да си получи дължимото, и ако ги няма тия допълнителни средства, той се превръща в неадекватен и безполезен субект. Надявам се по-малко мами да се нуждаят в един момент от издръжка за децата си и моят съвет е да не ползват услугите на ЧСИ за дела за издръжка и да се уточняват за това със своите адвокати. В ДСИ направо ми се изсмяха: "Как можахте да се накиснете в дело за издръжка при ЧСИ???" - сега разбирам, че са били абсолютно прави!
...
Не искам да провокирам спам! Напоследък не мога да отделя време, зада проследя цялата си кореспонденция, така че се извинявам предварително, ако не бих отговорила на веднага на бъдещ пост. Информацията, която ми беше нужна засега, я получих! Благодаря ви!

# 166
Всъщност какъв е начинът човек да разбере предварително какви такси биха удържали ориентировъчно 1) държавен съдия - изпълнител и 2) частен в изпълнително дело? Аз малко се изненадвам, че таксите са за сметка на ищеца по изпълнително дело за издръжка. Т.е., ако държа да си получавам 60-те лева, колко от тях биха отишли в такса?

# 167
Имам един въпрос, полудях вече с тоя кретен, бащата на детето ми #Cussing out Видяло се е, че ще си сърбам попрата, но все пак да питам... По докс се разбрахме за олекотен режим на виждане, което до колкото разбрах означава неограничен. Делото ми е края на октомври.
Имам ли шанс преди това да променя този режим от неограничен, на 2 пъти месечно?

# 168
1. По докс се разбрахме за олекотен режим на виждане, което до колкото разбрах означава неограничен. Делото ми е края на октомври.
2.Имам ли шанс преди това да променя този режим от неограничен, на 2 пъти месечно?

1. Това привременни мерки ли са? Какво означава неограничени?
2. Ако са привременни мерки, могат да бъдат изменени от съда, който ги е постановил.

# 169
Герри, не съм запозната с казуса ти. Но лично аз преминах през много перипетии.
Първо, никъде в закона не пише, че издръжката трябва да преминава пресз ЧСИ или СИС, ако длъжника след определени правила започне да я изплаща редовно.
Второ:Ако длъжника си плаща редовно, ЧСИ или СИС, няма право да ти бави издръжката. Ако е това имаш право да предявиш иск срещу ЧСИ или СИС за забава по ЗЗД.
И трето , ако ти се оправдават, че първо трябва да се покрият Държавните такси, ти замазват очите с мед. Няма нищо такова. Но това е дълго за обяснения.
И най-прекият път по който може всичко да се оправи за части от секундата, е вдигаш гири до четвъртата власт (ТВ) за действията на СИ. И тогава за дни всичко ще е наред. (просто съвет)Иначе оправия няма-нито със СИ, нито с адвокатите.Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 170
1. По докс се разбрахме за олекотен режим на виждане, което до колкото разбрах означава неограничен. Делото ми е края на октомври.
2.Имам ли шанс преди това да променя този режим от неограничен, на 2 пъти месечно?

1. Това привременни мерки ли са? Какво означава неограничени?
2. Ако са привременни мерки, могат да бъдат изменени от съда, който ги е постановил.

Означавало, когато си поиска, без определени дни. Така разбрах. И това вписа адвокатката ми към докс.
Искам преди делото, което ще е едно и последно, да го променя. На 2 пъти месечно.

# 171

Второ:Ако длъжника си плаща редовно, ЧСИ или СИС, няма право да ти бави издръжката. Ако е това имаш право да предявиш иск срещу ЧСИ или СИС за забава по ЗЗД.
И трето , ако ти се оправдават, че първо трябва да се покрият Държавните такси, ти замазват очите с мед. Няма нищо такова. Но това е дълго за обяснения.

Това са абсолютно неверни неща, да не кажа откровени глупости.
Отново моля, не се намесвайте в тази тема с коментари,ако не сте адвокати!
Симон9, мислех, че си го разбрала вече...

# 172
  • Switzerland
Здравейте , бих искала да ми дадете съвет как да постъпя , по принцип знам , че единственият ми вариант е консултация с адвокат , но ми се иска ако е възможно малко да си изясня нещата . Случая ми е следния : Омъжена съм от 10г. със съпруга ми имаме дъщеря на 9г , а от моя предишна връзка имам още една дъщеря на 14г. Почти през целия ни съвместен живот съпруга ми злоупотребяваше с алкохол и постоянен психически тормоз . Накрая не издържах и след побой от негова страна заминах за чужбина , жалкото е , че не можах да си направя медицинско , но просто исках веднага да се махна. Заминах и оставих децата при него с идеята като се върна за мъничко да подам молба за развод и да мога да уредя този въпрос . От както съм тук той през цялото време ме изнудва , че щял да сезира Агенция за закрила на детето защото съм оставила голямата си дъщеря при него и те щели да ме издирят и докарат принудително в България . В началото говорех с него по скайп , но спрях , само крещене и заплахи как ще ме убие , как никога няма да се върна тук , как щял да дойде и принудително да ме докара в БГ защото имал това право /между другото имам записи от скайп на всичките ни разговори , интересува ме дали те биха могли да се използват като доказателство в съда /. Всеки ден получавам от него обидни имейли колко лоша майка съм и как щял да ме съсипе ако не направя това или онова . После се оказа , че той е подал молба за развод и като направих справка се оказа , че чака отговор по чл.131 , лошото е , че доколкото разбирам документите се пращат по адресна регистрация .
И така , въпросите ми са следните :
1. Възможно ли е Агенция за закрила на детето наистина да ме издирва и принуди да се прибера
2. Знам , че за да взема поне голямата си дъщеря при мен трябва да водя дело за заместващо съгласие на баща и за издаване на паспорт и напускане на страната / не сме го виждали повече от 12г и нямам идея къде е /, колко време може да отнеме и колко евентуално би ми струвало
3. Записи от скайп , телефон , СМС-и и имейли могат ли да бъдат приложени като доказателство
4. Мога ли от чужбина да упълномощя адвокат , който да се заеме с въпросните дела
5. Как бих могла от чужбина да получа копие на исковата молба , която той е подал
6. Каква е възможността той да получи родителските права над дъщеря ни , повече от 1г. се води неосигурен , съответно не работи или работи за малко без да го осигуряват
Благодаря предварително и съжалявам , ако съм малко хаотична , но в главата ми се въртят хиляди въпроси и един ужас от него  #Crazy

# 173
Моля да ме извините, ако вече сте коментирали въпроса, но с това бебе  и сама времето ми е доста кът...Искам да попитам, когато не сме имали брак имам ли право да претендирам за някаква издръжка за детето и има ли горна граница тази издръжка  и от какво зависи тя /размера на издръжката!?

# 174

Скъпа Манндаринка Simple Smile, да започнем с дребните букви.
Разбрала съм, и разбирам много неща.
Но, не разбирам едно. Как може да се издава разрешително на адвокат, който практически не може да бъде такъв?????????? Жалко, ама на. Много такива по света. За това хората страдат именно от тях.
Честит Празник.   bouquet

# 175
Здравейте,

Моля за мнение за този казус:

Мъж живее в брак от 20 години. В момента съпругата му е бременна от друг и всеки момент ще ражда. От това което изчетох детето ще се води на съпруга. Каква е процедурата за да не бъде записано на него?

Възможно ли е преди да се е родило да декларира някъде, че няма отношения със съпругата си от години и така по презумция да е ясно, че това бебе не е негово?

Човекът няма информация за истинския баща  и не знае дали този човек ще иска да има родителски права или ще предпочете бебето да се води на официалния съпруг.

Благодаря предварително за отговора ви.

# 176
  • Варна.....

Скъпа Манндаринка Simple Smile, да започнем с дребните букви.
Разбрала съм, и разбирам много неща.
Но, не разбирам едно. Как може да се издава разрешително на адвокат, който практически не може да бъде такъв?????????? Жалко, ама на. Много такива по света. За това хората страдат именно от тях.
Честит Празник.   bouquet
Щом сте разбрала, моля не продължавайте да давате съвети в тази тема.
Ако имате оплаквания от адвоката си, обърнете се към съответният Адвокатски съвет.

# 177
  • Варна.....
Въпрос 1. Възможно ли е Агенция за закрила на детето наистина да ме издирва и принуди да се прибера
Въпрос 2. Знам , че за да взема поне голямата си дъщеря при мен трябва да водя дело за заместващо съгласие на баща и за издаване на паспорт и напускане на страната / не сме го виждали повече от 12г и нямам идея къде е /, колко време може да отнеме и колко евентуално би ми струвало
Въпрос 3. Записи от скайп , телефон , СМС-и и имейли могат ли да бъдат приложени като доказателство
Въпрос 4. Мога ли от чужбина да упълномощя адвокат , който да се заеме с въпросните дела
Въпрос 5. Как бих могла от чужбина да получа копие на исковата молба , която той е подал
Въпрос 6. Каква е възможността той да получи родителските права над дъщеря ни , повече от 1г. се води неосигурен , съответно не работи или работи за малко без да го осигуряват
Отговор 1. Не
Отговор 2 Времето зависи от натовареността на конкретният съд. Хонорара- от адвоката.
Отговор 3 Мейли- да.
Отговор 4 Да
Отговор 5 Някой трябва да вземе препис за вас и да ви го изпрати.
Отговор 6 Ако вас ви няма и не се защитите, голяма.

# 178
  • Варна.....
Въпрос. когато не сме имали брак имам ли право да претендирам за някаква издръжка за детето и има ли горна граница тази издръжка  и от какво зависи тя /размера на издръжката!?
ОтговорДа, ако детето е припознато от бащата. Горна граница няма. Зависи от нуждите на детето и възможностите на даващият.

# 179
  • Варна.....

Мъж живее в брак от 20 години. В момента съпругата му е бременна от друг и всеки момент ще ражда. От това което изчетох детето ще се води на съпруга. Каква е процедурата за да не бъде записано на него?

Възможно ли е преди да се е родило да декларира някъде, че няма отношения със съпругата си от години и така по презумция да е ясно, че това бебе не е негово?
Ще се впише като баща посоченият от брака, а той може да оспори бащинството.

Общи условия

Активация на акаунт