Консултации с адвокат/ темата на tais

• 79 888
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна.....
извинявам се за въпросите,но какво включва тази консултация с адвокат,исках съвет какво да правим,уважаваният адвокат можеше да отговори с да или не на въпроса ми?
Именно за съвет отидете да се консултирате, като си вземете наличните документи.
Няма еднозначен отговор на вашите въпроси.

# 226

[/quote]

Разбирам възмущението Ви, но ако искате правен съвет, оставете емоциит и изборите настрана и обяснете фактите, след което задайте въпросите си. Така нищо не се разбира.
[/quote]
Въпросът ми е :
 В полуцията ми искат да напиша обяснение и да потвърдя ,че сумата от издръжката ми е платена,тъй като ми представят копие от превод в "Си банк"-получател"съда"основание издръжка-как да дам обяснение и да оттегля  молбата че го съдя,като нито адвокатката нито съдия изпълнителя ми знаят за подобен превод?
Какво обяснение да напиша като дефакто тези пари  никой не знае ,че са преведени?
Днес полицая ми казва аз гоня срокове-трябва да се подпишеш че спираш делото за издръжка,тъй като той не е виновен-превел ги е.
Аз не мога да го направя-след 10-ти септември когато се върне от отпуск служителя ,който отговаря за преводите в "си банк" тогава -а той ми казва-не може -ще пиша ,че си отказала да дадеш обяснение,какво обяснение да дам?Като такова нямам?....
Питам тука,защото сметнах ,че форум с тема в него"консултации с адвокат" би ми помогнал или поне обяснение някакво да получа от вещи в сферата хора - Дали адвокатката ми не е  трябвало преди да ми вземе парите и да предприеме действия,да се запознае с изпълнителното дело да провери какво става по него и да установи ,че човека ,който искам да съдя  е платил въпросната издръжка???Как ще го съдя със дата ,която е 15 дни по задна от внесената сума по въпросното дело?Кой е трябвало да ме уведоми за превода на издръжката-кой?

# 227
morena2, опитах се да схвана ситуацията, но за да ти помогна, първо ще попитам:
1. Имаш образувано изпълнително дело.
2. Не си получавала издръжка.
3. Подала си жалба в полицията.
4. След подадената жалба се е установило, че издръжката е платена при съдия -изпълнител и то преди датата на жалбата.
5. Разследващият иска да напишеш обяснение, че издръжката де факто е преведена.
6. Не си си получила парите от съдия-изпълнителя.
Така ли стоят нещата? Потвърди или обясни кратко и точно и ще се опитам да ти помогна.

ПП Ако парите са преведения по нечия чужда сметка (пишеш, че е тази на съда), няма да даваш обяснение в смисъла, който ти искат. Ти не можеш да се разпореждаш със сметките на съда. Негов проблем е да преведе парите по правилната сметка.
Ще потвърдиш, че не си получила сумата, че нямаш достъп до сметките на съда, и че по сметка на съдия-изпълнител нищо не е постъпило.

Последна редакция: вт, 04 окт 2011, 16:50 от Хърмаяни

# 228

Хърмаяни,  Peace

И няма да прекратяваш делото, докато не получиш парите. По твоя сметка - ако иска да издържа съда, проблемът си е негов, но "който плаща зле, плаща 2 пъти". Можеш да не го прекратяваш и след като ги получиш - нека му ги събират служебно от съдия-изпълнителя.
И се обади на адвоката ти да ти обясни тези неща в детайли.

Гонел срокове полицая.....

# 229
1. Имаш образувано изпълнително дело.- да и след образуваното изпълнително дело си наех адвокат .
2. Не си получавала издръжка.-получавала съм когато той си пожелае ,от април спря тотално да плаща.
3. Подала си жалба в полицията - не.след подадена жалба за съдия изпълнител  си наех адвокат.
4. След подадената жалба се е установило, че издръжката е платена при съдия -изпълнител и то преди датата на жалбата. -  подадената жялба е вече написана от адвокатка-която наех след 2 месеца
5. Разследващият иска да напишеш обяснение, че издръжката де факто е преведена. - да
6. Не си си получила парите от съдия-изпълнителя - не.Той не знае дали е това е така,защото  от деловодството е в отпуска.

Когато полицаите отиват да му връчат документа в който аз му правя запор на движимо  имущество-той им дава бележките ,кога е внасял-а последната е с дата 12 или 15 август,а аз  наемам адвокат след тази дата.Те не могат да връчат заповедта,защото той твърди ,че е платил.Така стоят нещата.

# 230
     Чие деловодство е в отпуск? На съдия-изпълнителят ли? И няма нито един служител, който да провери сметките?
     Ако -да, отиди в счетоводството на съда и помоли да проверят дали по сметка на ДСИ е постъпила сума по твоето изпълнително дело и каква е сумата.

Мандаринка  Peace

# 231
Ако е преведена-така ли адвоката ми няма възможност да провери?Точно заради това  ви питам -нали всеки казва са си имаш адвокат - нали той те представлява в този момент?Аз и да питам наляво на дясно всеки ми казва ,ми питай съдия изпълнителя си,ми питай адвоката си ,дори и да отида в счетоводството на съда какво ще ми кажат-да има такива пари - и ?Аз няма как да  си ги взема..Най-големия въпрос на който никой не ми отговори тука-кой уведомява хората като мен?Кой е виновника за това което се случва.

# 232
      Морена, често казано не виждам за какъв виновник говориш. Дори с една дума не си споменала какви са ти уговорките с адвоката, и къде точно те представлява. Ако си я упълномощила само за жалбата до полиция/прокуратура, след написването и подаването, тя ангажименти към теб повече няма. Ако си я упълномощила по изпълнителното дело, тогава тя трябва да провери и да те информира, когато има превод. Но парите си получаваш само лично  от съдебно-изпълнителна служба или по посочена от теб сметка. 10-ти септември отдавна мина, така че вече не би трябвало нечии отпуски да са проблем.
      Вместо да се ядосваш, уговори си среща с колежката и се разбери с нея. Такъв тип работа трудно се върши по телефон.

# 233
      Морена, често казано не виждам за какъв виновник говориш. Дори с една дума не си споменала какви са ти уговорките с адвоката, и къде точно те представлява. Ако си я упълномощила само за жалбата до полиция/прокуратура, след написването и подаването, тя ангажименти към теб повече няма. Ако си я упълномощила по изпълнителното дело, тогава тя трябва да провери и да те информира, когато има превод. Но парите си получаваш само лично  от съдебно-изпълнителна служба или по посочена от теб сметка. 10-ти септември отдавна мина, така че вече не би трябвало нечии отпуски да са проблем.
      Вместо да се ядосваш, уговори си среща с колежката и се разбери с нея. Такъв тип работа трудно се върши по телефон.
Морена, често казано не виждам за какъв виновник говориш.  За този,който е трябвало да ме уведоми ,че след покана от съдия изпълнителя до бившия ми доброволно да плати издръжка и тя е ПЛАТЕНА-А АЗ НЕ ЗНАЯ./до текущия момент 600 лв. - 28.06.2011/
Дори с една дума не си споменала какви са ти уговорките с адвоката, и къде точно те представлява. Уговорките ми са:След подаването ми на  молба от дата 28.06.2011 г. до Държавен съдебен изпълнител /с  представен изпълнителен лист/  няма резултат,а мисля че след като той се подпише за доброволно внасяне на сумата ,срока е една седмица/ ,аз я наемам и подавам жалба до Районен съд  с вече сума 900 лв. - на 25 .08.2011 г.- тя ми казва ,че трябва да платя и такси за запор на двете му коли - защото знам ,че са негова собственост/от решението ми при развода имам тази информация,макар че има вероятност да ги е прехвърлил на друг / и една такса за разследване за банкова сметка/дали има или няма/съответно аз ги плащам и чакам.Тя ми каза,че ще отсъства от страната до 10 септември - и съответно ми уговаря среща на 12 септември в 9.00 .С нетърпение я чаках да се върне и в 8.50 бях пред кантората и/или офиса/,когато ме видя ми заяви-'олее,аз направо те бях забравила" - до 11 часа чаках и накрая и казах ,че работя цял месец за 300 лв.и не мога  да си позволя повече от половината ден да отсъствам/наистина не можех да си го позволя/,тя ме увери ,че майката е чакането-2 месеца можело да се мине...тръгнах си разстроена и без резултат,а той е бил налице,но никой не е знаел..
Ако си я упълномощила по изпълнителното дело, тогава тя трябва да провери и да те информира, когато има превод. "ОКАЗВАНЕ НА ПРАВНА ЗАЩИТА И СЪДЕЙСТВИЕ ,ИЗРАЗЯВАЩИ СЕ В ИЗПЪЛНИТЕЛНО ДЕЛО №***/2011 г. СИС при РСД.   - платена сума - 'еди колко си"- "изцяло в брой"
тогава тя трябва да провери и да те информира, защо не го е направила? той е направил превод преди да пусна жалбата?
Но парите си получаваш само лично  от съдебно-изпълнителна служба .  Кой да ми каже от "съдебно-изпълнителна служба"- така ли едно писмо  не могат да пратят или да се оведоми съдия изпълнителя или адвокатката ми?

или по посочена от теб сметка сметката ми е посочена още в решението  от развода,той я знае тъй като започна да превежда издръжка 5 месеца след дата посочена в това решение.
10-ти септември отдавна мина, така че вече не би трябвало нечии отпуски да са проблем. Тук грешката е моя имах предвид октомври-извинявам се.
Вместо да се ядосваш, уговори си среща с колежката и се разбери с нея. Такъв тип работа трудно се върши по телефон.   Тя каза ,че няма какво да се виждаме докато не се върнела жената от деловодството-няма какво да ми каже-тъй като  и тя не знае...
Дали пак някой ме разбра не зная...Ще пиша когато някой ми отговори ,защото и аз вече не знам какво ще се случи 1050 лв трябва да имам издръжка до септември,а мине ли и 25 октомври вече ще бъдат 1200....аз съм пуснала жалба за 600..но докато се установи ,че е внесъл тези 600 за още толкова ще трябва  пак адвокат да си наемам ли? във тях не влиза желанието ми "сумата по делото да се заплати от  него"-да не говорим за точката в документа от развода "парите да се превеждат по сметка "**********" до 25 число на месеца, считано от 01.07.2010 г. ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска от падежа до окончателното и плащане " написаното е  дословно от изпълнителния лист.

# 234
Здравейте,разведена съм от миналата есен.Издръжка е плащана,когато има,за момента остават шест неплатени месеца.Човекът отказва да плаща,аз казах,че ще подам жалба,на което получих заплахи.Все още не съм си взела удостоверението за развод,но тази седмица ще го направя.Въпросът ми е как мога да се защитя при евентуална агресия от негова страна,защото заплахите от всякакъв род зачестяват,но мисля,че това не бива даме отказва да се боря за парите,полагащи се на децата.Благодаря!

# 235
  • Варна.....
Здравейте,разведена съм от миналата есен.Издръжка е плащана,когато има,за момента остават шест неплатени месеца.Човекът отказва да плаща,аз казах,че ще подам жалба,на което получих заплахи.Все още не съм си взела удостоверението за развод,но тази седмица ще го направя.Въпросът ми е как мога да се защитя при евентуална агресия от негова страна,защото заплахите от всякакъв род зачестяват,но мисля,че това не бива даме отказва да се боря за парите,полагащи се на децата.Благодаря!
Пусни си жалба в прокуратура за неплатени издръжки, а ако те заплашва- втора, за заплаха. Както и си образувай изп. дело.

# 236
Пусни си жалба в прокуратура за неплатени издръжки, а ако те заплашва- втора, за заплаха. Както и си образувай изп. дело.

И дело за домашно насилие.

# 237
mandarinka в какъв смисъл за домашно насилие,аз живея сама с децата,той ме заплашва,че ако подам жалба,ще ми счупи ръцете и др. както и много неясни заплахи,че ще получа нещо,от което ще ми се случи нещо...и да са само заплахи,те ми въздействат достатъчно зле на психиката..Благодаря за помощта! Hug

# 238
За психическо домашно насилие.

И си мисля че е време да се консултираш с адвокат и да предприемеш нещо. Ние тук даваме насоки, но не можем да заменим индивидуалната консултация.

# 239
  • В градината...
beniii, за да допълня Mandarinka, ти явно се чудиш как да водиш дело за защита от домашно насилие, след като не живееш с бившия си съпруг. Според закона - по този закон защита може да търси всяко лице, пострадало от домашно насилие, извършено от:

1. съпруг или бивш съпруг;

2. лице, с което се намира или е било във фактическо съпружеско съжителство;

3. лице, от което има дете и т.н. - очевидно ти попадаш сред този кръг от лица.
Но ти трябва адвокат - неизбежно е.

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 09:27 от perunika

Общи условия

Активация на акаунт