Смело Майчето ни крачи ще месиме погачи

• 33 650
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Спирито, Мартин има такива периоди - само че вместо да се сърди, по цял ден ходи и прави всичко, на което сме казвали "не, не, Марти"-дърпа кабели, бута, хвърля, крещи щом го пипна. Гледа към мене и всичко напук, наред с крясъци и хленч. Минава му, не знам как.

И да кажа, че на моменти ми е жал за учителките му в бъдещата ясла, нанагорорно ще им идва на горките. На моменти исрено ми писва и мечтая как ще го оставя в яслата, но като помисля по-спокойно, знам, че още не е готов, пък и аз не съм

Майчинството се превежда взависимост от датата, когато счетито е занесло декларацията в НОИ - първо плащат осигуровките на служителите за месеца и тогава. Моето майчинство влиза в сила за 2-ра година от 6-ти май, на 18-ти юни получих 240 лв за май, подали си декларацията ми на 3-ти юни, след като са внесли осигуровките за май на всички.

Последна редакция: сб, 02 юли 2011, 16:10 от Fall

# 106
spiritо,Fall , ние сме същата картинка, все едно Fall говори за Борис. А сега с тези зъби е още по ужасен, днес направо не ми издържаха нервите, плю храната, и така му се накарах. ooooh! но и аз съм се изнервила май доста покрай тези безсънни нощи.

ANNI_M, мерси ще го пробваме, дано има поне малко ефект, че през месец сме със сополи. Sad
Хвалят ми и едни витамини на Вижън билкови, разпространяват ги дистрибутори, но за сега мисля за тях.  newsm78

При нас Дентокинда, вече не действа и сега нищо не давам, а за гелчетата въобще вече не ми позволява да го мажа.

Аз също понякога го къпя под душа и добре се справяме, от началото го беше страх, но свикна.

# 107
Здравейте! Отдавна не съм чела Simple Smile Как сте? Сега ще видя как са при вас нещата. Ние сме добре с изключение на това, че лепнахме летен грип от морето с разтройство, повръщане и висока Т и аз и малката. Резултата - тя е минус 1 кг надолу, а аз минус 3,5 кг  Sad Но поне се разминахме без болница, че бяхме на крачка по моя преценка.
Имам въпрос свързан с прекъсване на майчинството. Някой наясно ли е какво трябва да направя, ако искам да почна работа на друго място, а не при стария работодател. И също прехвърля ли се на друг майчинството или се спира? Намеренията са ми, бабата да гледа малката, но след като тя е пенсионерка едва ли е възможно на нея да се прехвърли  Thinking А пък не ми се иска да се обръщам с такива въпроси към сегашния ми работодател.

# 108
  • София / Сливен
dilqnkaa за Вижън продуктите съм чувала добри неща брат ми е дистрибутор освен това пие доста от тях има язва и други проблеми и при него има ефект.

# 109
Синя птичка, можеш да прехвърлиш майчиството на бабата ако тя се води на работа (напр. фиктивно)
По-горе имаше линк към темата с майчиното счетоводство.

Ако прекъснеш майчинството и почнеш работа по принцип определящо е не кой те води на работа, а: 1.да си с непрекъснати осигуровки, 2.новият ти трудов договор да е безсрочен и трудов. Ако това е така и 3. детето не е на ясла (защото тогава веднага губиш право на пари за майчинство) и се върнеш на работа, получаваш 1/2 от минималната, работейки, до 2 години на детето, но ако подадеш всичко надлежно и навреме в НОИ ( по-точно да се погрижиш работодателя ти да го направи, защото всички декларации минават през осигурителя, със или без твоя подпис)

# 110

Привет мацки............ Peace
лЕЛЕ отдавна не съм ви чела ама пусто тоз Фейсбук ми взема от времето и място за четене из форума тц Whistling

Прочетох диагонала горе долу...Приятна почивчица на всички които ще почиват...ние не сме от тях..пусто пак ремонт ни чака... ooooh!Ама така е като не стигат паричките...да оправим сега спалнята че иначе всички спим в една стая... ooooh!

Милкинск браво че сте изтребили бацила Praynig

Аник...съчуствам ти... ConfusedСещам се че тоя период за ръчичка беше ужасен,ама отминава Peace

Синя птичка...добре е че не сте в болница,отървали сте се Praynig

Спирчо споко Берката ще свикне бързо...убедена съм,тя си е фогичка Crazy

При наас няма много за казване...Виктор ходи добре и е доста стабилен...вече и стълби качва дрислъото ,но с гърето е Скаран...пищи и не го иска най обича в единия ъгъл да застане и да го измъти прав #Cussing outСбаткото нямах такива проблеми за2 месеца се научи,ама с тоя ще видя зор...

Момичета дават го то 6 юли температурите да стават 35-38 градуса...  Nature Sunnyадска жега ще е...Е не е нормално............. #Crazy

# 111
  • Sofia
Аник...съчуствам ти... ConfusedСещам се че тоя период за ръчичка беше ужасен,ама отминава Peace

Аааа, ТЯ проходи на 1-ви юли официално  bowuu Мислех, че съм се похвалила  Blush- сега няма спиране  ooooh! Наистина е една идея по-лесно, като не ме влачи за ръката да я развеждам  Whistling
Сега пък не дава да я пипам и се сърди, ако се опитвам да я държа, днес така цопа в локвите, очаквах всеки момент се пльосне в някоя  Crazy

# 112
Здравейте,
Аз да почерпя,че днес помъдрявам с 1 година

Хубав и слънчев ден на всички

# 113
Привет от нас! ЧРД тутифрути=многоооо щастие здраве и да си много обичана ти пожелавам!!!
При нас страшни жеги  : Sunglasses само вечер излизаме на разходки през деня ако излезем се крием в някоѝ МОЛ
Във връзка със ваксините да ви попитам ваксина за варицела ще правители? Тук е доброволна и се преви на 15 месеца newsm78  newsm78
Ние все още сме на 8 зъба Grinning,а ревливото бебе Ахсен се превърна в много общителна малка сладурана-ходи закача се казва чао и праща целувки-симпатяга  love001
И да ви се оплача-ще ми правят операция за премахване на полипи в носа smile3518 хем ме е страх хем се чудя малката как ще я гледам-таткото е на работа и отпуски няма  newsm78 Thinkingама ще се оправим някак няма как #Crazy
Хубав и усмихнат ден от нас  Simple Smile

# 114
  • София
Никакви ваксини освен абсолютно задължителните няма да правя, то и тези не бих правила ако не трябваше.

# 115
туфитури, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Бъди здрава и много обичана!

Спири, Берката ще свикне бързо, ти мисли ти как ще свикнеш  Wink В коя ясла сте приети?

Атлас, оправяй се бързо  bouquet

Уф, тая жега дето се задава хич не ми е по-вкуса. Сега се очертава да си постоим вкъщи, Крис е с ангина  Sad За първи път пием антибиотик, температурата чак предималко започна да пада (трети ден)  Sad  Я ми дайте идея Аугментинът може ли да се смесва с нещо? Страшно трудно го давам, за първи път плюе нещо така....

# 116
  • София
Здравейте, момичета!

Не сме се вясвали от много време, на Априлци сме, в нас няма нет, съответно като успея да се докопам до такъв, основно чета...

За ваксината за шарките - много ми е странно, от сума ти време знам, че дават реакция след 10 дни, а нашата лекарка отрече такова нещо Crazy Сигурно ще я направим началото на август като си дойдем за малко до София-та...

За къпане под душа - Габи основно така я къпем от самото начало, напоследък почна да се радва на ваничката, та й правим, иначе я държим под струята (още не може да стъпва).

Имаме 13 зъба, 14ти излиза... видях се в чудо пак. Вдигна над 39, поддадох се на стреса и свалих Т, та после пак ми вдигна 40.2, както беше и около рд-то й. Докторката тук имаше съмнения за ангина, изписа антибиотик. Направо се бях побъркала. Но слава Богу, с 1 хомеопатично, 3 приема, 1 компресче на крачетата, че да са сгряти и всичко се оправи  Praynig Praynig Praynig дано избива зъбчето и ни даде малко мира....

Честит рожден ден на Марти и тук!   bouquet

Алтас, стискам палци всичко да мине леко и без много стрес!  Praynig Peace

Габче пък, както беше супер кротко бебе, сега като я оставя за момент и почва да се дере: мама, мама.. ама се чува от далече... направо не знам какво ще го правя това дете. Няма отделяне... Иначе много неща знае вече, голяма е маймунка. И актриса-манипулаторка  Joy Само дето все още не се изправя и няма и грам мерак да ходи. Звънях на Драганов, който ме успокои, че все още няма основания за притеснения.. макар че е странно на 1.2г. да не прави нищо. Има ли някое друго такова детенце, или ще ни отбележите като най-късно проходилото дете, живот и здраве?!?

Капчица, колко кърмения имате на ден? Моето чаве основно това яде, особено след Т-та - отказваше всичко... Да нацелуваш малка сладка Нори!

Весело и спокойно изкарване на всички, които отиват на почивка! Хубаво време пожелавам и в планината, и на морето!

Много усмивки от нас и дано всички кашлящи и сополиви истории приключат много скоро!  Hug

# 117
Привет от нас мамчета,
имаме вече и тротоарни травми....
и да споделим - за къпането под душа- така я къпем от бебе - седнала в коритото и поливаме с душа - голяма забава е !
Нори тези дни е малък ужас - от ваксината или от зъбчетата - май са кътници - ушас -яде основно кърма
Малини - много съжалявам за неприятностите ви, радвам се, че  вече сте добре и сте минали без антибиотик newsm10 - ние средно се кърмим около 5 пъти в денонощие, но когато е кисела(напоследък почти постоянно) стигаме и до 8 пъти... Хиляди целувки за Габче!!!
И да споделя - в петък разбрахме, че сме приети на ясла - та да видим - на есен с песен...
Хубав ден мамчета!!!

# 118
Здравейте!

Андрюхата е болен - вчера ходихме на пазар с него и той реши да повърне насред Кауфланд. После следва дрисък, а вечерта вдигна и Т-39.4... разкош Confused Сутринта го водих при Ковачев, че цяла нощ не сме спали - сваляхме Т, компреси, мрън-мрън, гушкане Crazy Човекът каза, че най-вероятно до сряда да ни избият обриви - бебешка шарка. Това чудесО не го знаех - Мартин не е боледувал от нея. Сега сме на диета (и аз, и той), разни илачи за Т и вит. С .... в очакване на обривите Mr. Green
И да си призная, че ми е супер гадно - заради тази болест ще пропусна Снейк и Джудас в петък Cry

За протокола - Андрей не ходи сам, страх го е мноооого Mr. Green

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 15:44 от natalinik

# 119
  • София
Малини, моя Пламен ходи като се държи здраво за ръката, пусне ли се, пада като покосен или тупва по дупе. Изправя се иначе, но самичък да се пусне - не. Майка ми го гледа загрижено и ме подпитва дали не е добре да го заведем на лекар, че видиш ли "мноооого късно" прохождал  hahaha, ама аз не ща да влача детео по докторЯ  Stop. Та така, успокоявам родата ...  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт