Милинки с готово тесто

• 9 141
  • 12
  •   1
Отговори
# 1
  • софия
 Hug Това ще се пробва ,лесно за изпълнение и изглежда вкусно

# 2
  • Пазарджик/Лондон
Тина-Рина , правила съм твоите милинки, чудесни са!

# 3
това е милинка само според авторката  , а като вкус си е най-обикновена пита със сирене. Истинската милинка е нещо съвсем друго!
 - топчетата от тесто в опечено състояние не трябва да са по-големи от орех и като се отдели една хапчица ,тя трябва да изглежда като пясъчен часовник и да е на конци,като при козунаците.
  - заливката се прави с прясно мляко +още няколко продукта,но не и сирене
  =има и още тънкости ...

# 4
това е милинка само според авторката  , а като вкус си е най-обикновена пита със сирене. Истинската милинка е нещо съвсем друго!
 - топчетата от тесто в опечено състояние не трябва да са по-големи от орех и като се отдели една хапчица ,тя трябва да изглежда като пясъчен часовник и да е на конци,като при козунаците.
  - заливката се прави с прясно мляко +още няколко продукта,но не и сирене
  =има и още тънкости ...

а би ли ги споделила Praynig

# 5
  • Sofia
Запис, и мен ме интересува.

# 6
тая рецепта ми се вижда малко тъпичка Confused

# 7
Аз лично знам (не казвам, че това е правилното), че се намазват отгоре тия топчета след второто втасване, точно преди печене, с една смес, като кашичка, която се получава при запържване на масло, с около 4 сл брашно, сол и се пръжва така лекинко още и се маже с това отгоре. Вече ако някой по свой вкус иска, може да добави и сирене в тази смес. С яйце не се маже по мойта рецепта Simple Smile

# 8
ВКУСНИ МАЗНИЧКИ МИЛИНКИ

1/2 литър. прясно мляко
1 кубче мая
4 с. л олио
1 ч.л сол
1 ч.л захар
брашно за меко тесто
За заливката:250 гр маргарин за готвене
1/2 ч.ч олио
3-4 с.л галета
1 ч.л сол
--------------------------------------------------------------------------------

Омесва се меко тесто,което се оставя да втаса 1 час.След това се правят малки топчета колкото орех.Овалват се с ръце намазани с олио и се се нареждат в тава.Оставят се пак да втасат.След това се заливат с разтопения маргарин с олиото,галетата и солта.Пекат се.Като се изпекат се поръсват с малко студено прясно мляко.Завиват се с кърпа да омекнат.

Тези милинки стават малко по мазнички ,но са страшно вкусни.

# 9
е това вече е нещо друго, мисля че ще излезе нещо много вкусно от тия мазнички миленки Wink

# 10
Тина-Рина , впечатли ме рецептата. Мисля, че ще е бърза и вкусна. Не съм правила милинки до сега. Ще опитам с удоволствие!   bouquet

# 11
Feeling, благодаря. Рецептата е вариант за направа на милинки, при това много бързи с готово тесто.

# 12
Да, именно за това ми хареса, защото звучи доста бърза направата им.
Тъкмо излизам за тесто. Като ги направя ще пиша.
  Hug 

Общи условия

Активация на акаунт