Лято в Албена 2011 (тема 4)

• 44 902
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • София
За Dine around. Явно трябваше да резервирам в началото на престоя. Може би, защото 08,07 му беше последната дата и всички се бяха юрнали за него. Така и не можахме да се уредим с вечеря. Обядвахме в Поко Локо. Не е лошо. Дават ти менюто и си избираш от отбелязаните със знак неща. Една салата, едно предястие/супа, едно основно и един десерт. Препоръчвам здравословната и лионската салата, ребърцата, телешкия стек и чийзкейка. Голям купон вечер ставаше в Текс Мекс, а в Калиопа певец и певачка пееха гръцки песни. Искаше ми се да видим Сиел блу в Добруджа основно заради панорамата ама нъц. Вечер не ми се видяха толкоз пълни всичките ресторанти, ама като казавт, че няма места нямам начин да противодействам.  Rolling Eyes
При нас сладолед имаше в изобилие - бял, шоколадов, зелен (ябълка), жълт, лилав и май розов. newsm78 + различни топинги за тях. Моите основно това ядяха и пиците от снек бара.
Орлов/Сенди е основно реновиран, на плажа е, в центъра на курорта, луксозните стаи са по 30 кв. м. минимум, та за мен като цяло той и Калиакра ще са фаворити. Както казах при Гергана имаше комари или поне нас ни нахапаха.
Ако си стоите в хотела има добра анимация за децата ( макар, че по мнения на почивали миналата година сега не струвала. м.г. им вземали дацата в 10 и им ги връщали в 17 часа). Моите като останаха без компания последните 2 дни ходиха на 3-4 мероприятия, макар че не са много по анимацията. Върхът беше като се обясняваха с едно македонче ... на английски на по колко години са.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ние платихме по 106 лв на човек, ама за единично настаняване, защото искахме фамилна стая, май обче няма места поне за месец напред. Не разчитайте и на случайно появили се в системата стаи, щото шансът да ви преместят клони към 100 %  Whistling Whistling Whistling

# 526
bibi, ние май сме били по едно и също време в Сенди. Laughing

# 527
  • Луната ни пази
Не е чак толкова отчайващо зле. Въпреки всичко описано, почивката ни като цяло не беше лоша.
А и шумните пиянстващи румънци, които се случиха да летуват заедно с нас в хотела със сигурност ще са си заминали. Wink
Аз за това избирам да летувам след 20 август. Румънците и руснаците започват учебната година на 1 септември и вече са се надивяли по нашите курорти по това време. Миналата година в Оазис вече ги нямаше и в ресторанта беше по- спокойно, и в басейна, и в хотела като цяло.

Сладоледа, който предлагат в Албена е на Изида (Добрич) и е много хубав. Аз и у дома такъв си хапвам (естествено, когато искам да се поглезя, си взимам Рафти).

Лулумба, мисля си, че ти специално от Орлов миналата година, на Маре тази година ще бъдеш разочарована. Да видим при мен как ще е- от Оазис на Лагуна Маре.

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 17:17 от [X]megelinka

# 528
  • В светлината на слънцето
Ще видим.  Grinning Аз се настройвам позитивно и силно се надявам всичко да е наред. Много внезапно направихме промяната с хотелите. Дори за Орлов имахме вече резервация през немски сайт. Нещо изведнъж се вдъхновихме за промяна. Дано да е била за добро.  Grinning

# 529
За Dine around. Явно трябваше да резервирам в началото на престоя. Може би, защото 08,07 му беше последната дата и всички се бяха юрнали за него.... Искаше ми се да видим Сиел блу в Добруджа основно заради панорамата ама нъц. Вечер не ми се видяха толкоз пълни всичките ресторанти, ама като казват, че няма места нямам начин да противодействам.  Rolling Eyes

Да не се повтарям, прочети моя пост от миналата седмица по случая, ние намерихме начин да противодействаме.  Peace
И не е трябвало да резервираш в началото на престоя, никъде в условията на промоцията не е обявено такова нещо, пише, че желания обяд/вечеря в избрания ресторант се резервира 1 ден предварително.

И като сме на тема Dine Around отново, да разкажа продължението на моята история за посещението на френския ресторант миналата седмица. В събота привечер по телефона в хотелската стая ни се обади управителят на френския ресторант, който беше дошъл лично в нашия хотел да разговаря с нас и да поднесе извинения за лошото обслужване, което получихме там. Покани ни да ги посетим отново като всъщност повторим посещението си по програмата Dine Around, за да, цитирам "не си тръгнете от Албена с лоши впечатления".  Simple Smile
Ние не можахме да се възползваме от тази покана, беше последната ни вечер, а и мъжът ми не се чувстваше добре. Не е необходимо да обяснявам тук как нашите оплаквания от обслужването в ресторанта са достигнали до управителя (всъщност имам 2 хипотези  Simple Smile), но е факт.

И още нещо да споделя, важна информация за медицинския център. Както споменах мъжът ми не се чувстваше добре последната вечер, извикахме лекар в хотела, а после посетихме медицинския център. Прегледаха го и му направиха рентгенова снимка, за което не сме плащали нищо, обясниха ни, че услугата влиза в туристическата застраховка, която е част от резервацията ни. Не съм разпитвала за подробности, защото не ми беше до това. 

Сладоледът, който предлагат там, и на нас ни хареса много, особено на детето.  Wink

# 530
Като стана въпрос за Лагуните да кажа, че моята дъщеря се влюби в басейна на Лагуна Гардън или Лагуна Маре. Не разбрах на кой хотел е точно, но беше отстрани на снек-бара на Сенди. Та въпросният басейн е с извита водна пързалка, а на нашия басейн беше права пързалката. Последните два дни притичваше да се пуска и по нея.

# 531
  • Луната ни пази
Като стана въпрос за Лагуните да кажа, че моята дъщеря се влюби в басейна на Лагуна Гардън или Лагуна Маре. Не разбрах на кой хотел е точно, но беше отстрани на снек-бара на Сенди. Та въпросният басейн е с извита водна пързалка, а на нашия басейн беше права пързалката. Последните два дни притичваше да се пуска и по нея.

Гардън и Маре ползват общ басейн Simple Smile Надявам се и на моите да им хареса.

# 532
извинявам се, че нахлувам, но за Боряна какви са отзивите?

# 533
  • София
Little wingles, аз зная кога трябва да се разрервира, даже си е написано, но като питах 3 дни предварително вече нямаше места. Показват ми пълни ресторанти в компютъра. Аз какво да направя - още един скандал след този с резервациите щеше да ми дойде too much. Идеята ми беше, че не толкова сме изпуснали нещо, а че не е домислено като капацитет на този тип система.
Ненагледна, май да  Mr. Green

# 534
Идеята ми беше, че не толкова сме изпуснали нещо, а че не е домислено като капацитет на този тип система.

Абсолютно, нищо не сте изпуснали. И ние така казахме на хората от кол центъра, с които разговаряхме, че промоцията е недомислена. Надявам се, че за следващата година, ако пак я пускат, ще си направят анализа от този сезон и ще я подобрят. 

# 535
  • София
Да се включа и аз все пак Simple Smile След безбройните изхабени нерви и висене на телефона с кого ли не, както каза Биби изкарахме чудесно. Децата се забавляваха великолепно, както беше и планът. В интерес на истината въпреки негативната ми нагласа след целия цирк съм много доволна. Това разбира се не променя фактът, че тази система за оптимизиране на хотелите е безкрайно порочна и обидна.
Но иначе ни посрещанаха в Малибу и бяха много любезни - сложиха ни по две гривни и наистина си ползвахме и двата АИ. Само на плажа първоначално не се доразбрахме с чичкото, който отговаряше за шезлонгите, но ни помоли за карта от Сенди и след това нямахме проблеми да ходим там.

Впечатленията ми са следните: Малибу е хубаво малко хотелче, пълно с франсета, тук таме имаше няколко заблудени българи и руснаци като нас. Стаите са ОК, но са мънички, особено на фона на стаите на Биби в Сенди. Но са чисти и удобни. Анимацията, от която всички се плашат не ни е пречила, но ние с другата мацка сме по танците и песните, така че две вечери постояхме на диското пред басейна.
За храната - в Малибу храната ни хареса повече, но в Сенди имаше голямо предимство, че има скара - печените патладжани, тиквички и лук бяха божествени. Много хубав беше сладоледът (сравнявам го с Мирамар, където бяхме след това и не беше толкова добър, както и кафето), на снек бара на Сенди правеха неверояна пица. Пържените картофи в Сенди бяха по-добри от тези в Малибу. Освен това в Малибу заради французите имаше освен бяло и червено вино и розе - всички това пиеха Simple Smile, включително и ние.

Плажът беше страхотен, много чист, водата също, но беше студенка за моя вкус, но ставаше за къпане - особено за децата.

Та в крайна сметка сме много доволни, но при така стеклите се обстоятелства не съм сигурна, че бих повторила в Албена, докато не започант да се държат адекватно с резервациите на гостите си!

Весело и слънчево лято на всички, на които им предстои моренце, а на нас останалите - наслада от преживените емоции и хубави спомени.

ПП Използвахме единият от мрачните дни и ходихме до Ботаническата градина - изключително красиво място, честно казано не очаквах. Хапнахме и миди в Дълбока, беше много романтично с вятъра, непрестанно пръскащият дъжд и 4 деца Joy  - изкарахме страхотно!

# 536
Радвам се, съвсем искрено.
Затова и мотото ми е да не се тръгва с негативна настройка. Е, ако бъде човек пренастроен на негативна вълна от обективни обстоятелства, това е друго нещо.
С удоволствие чета пресни впечатления за комплекса.
Някой да е бил на 6D кино, например?

# 537
Здравейте, тази година мислех, че няма да стигна до морето, но сега ми се отваря възможност, но не съм ви и чела. Албена фенка съм от 3 години и сега съответно пак искам да се насоча натам. Една дружка ми предлага оферта за Панорама и Компас, но ми се върти някаква уловка в главата за общ ресторант от миналата година, имаше ли такова нещо? Въобще доволни ли сте тая година от престоя си там?

# 538
  • в града на вечния купон
кой е този хотел Сенди?

# 539
  • София
Сенди бийч, бившия Орлов
http://www.albena.bg/bg/hotels/sandybeach.html

Общи условия

Активация на акаунт