Лято в Албена 2011 (тема 4)

• 44 897
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Успешно резервирах днес за 12 дни в 2 хотела - Вита парк и Сенди. Надявам се да ни хареса и да нямаме проблеми. Относно стаите в Малибу първоначално като прочетох, че стаята в Малибу е била по - малка от тази в Орлов страшно се учудих. Преди 3-4 г. последователно сме били в Малибу, а после в Орлов. Определено стаята в Малибу ни беше от по - големите - като показаната в линка на mandy2, а стаичката ни в Орлов като по - малката стая в Малибу пак в същият линк. Явно нямат ясна политика на настаняване, защото в Малибу ни бяха дали по - горяма стая(а тогава децата бяха по - малки), а в Орлов - супер малка (нищо, че децата бяха вече с година по - големи.) Относно големината на стаите, то в Добротица, който много се харесва (и аз го харесах де) стаите са по - малки и от малките стаи в Малибу и Сенди. Миналата година бяхме там - 4-ма в стая (2 възрастни и деца) и то едва се съгласиха да ни настанят, след като говорихме лично с управителя преди да направим резервацията. Относно паркирането пред Добротица има паркинг, но е малък и недостатъчен - след като паркирахме на добро място (след няколко часово дебнене) ограничихме излизането сколата - само веднъж за 11 дни. Вторият път пак паркирахме след няколко часово дебнене и жестока разправия с един румънец, който  си беше оставил една туба с минерална вода на паркинга  - т.е. така да си пази мястото.  
Може ли да ми каже някой във Вита парк и Сенди какви стаите с двуетажни легла, защото такива сме заявили (ако изобщо в такива ни настанят)?  
В Сенди стаите с двуетажни легла миналата година бяха екстра, предполагам сега след ремонта ще са още по-добре Peace. Но във Вита Парк, не знаех, че има подобни стаи Rolling Eyes, на вас казаха ли ви изрично, че в такава ще ви настанят newsm78?

# 556
  • София
Ето и малко отзиви за хотел Мура.

Стаите не са малки, реновирани-банята е изцяло нова. Чистят всеки ден, но минават ламината с един парцал и не се изчиства особено пясъка. Бяхме с резервация за стая с двуетажно легло, но не ползвахме такава, защото освен спалнята /на която спокойно могат д аспят трима/ има едни малки диванчета, които ползвахме за легло на дъщеря ми, която е на 5 и и беше много удобно там. За малкия носехме кошара. Има прилични гардеробчета, които побраха изцяло багажа ни.

Басейна пред самия Мура е малък, но може да се ползва този на Гергана, който е добър.

Анимацията не е нищо особено, ползвахме само детскта дискотека, но каките не създаваха особено настроение. През деня ги събираха за гимнастика към 10 на плажа.

Това от което съм недоволна е храната. Също и леко от хигиената на общите чаши/чиннии, особено чашите.
Храна като количество имаше, но не ми хареса начина на приготвяне и трудно са намираше нещо хубаво. За палачинки сутрин и някакви месца на скара се чака на опашки. Пържени картофи имаше само първите 2 дена и после-никакви. Не мога да отрека хубавото, че имаше много плодове, които не свършваха- диня, пъпеш, партокали, праскови, череши, банани.
За пица на външния бар също се чака.
Сладолед имаше постоянно-децата караха предимно на сладолед.

# 557
Както сподели и    naniika - тъй като и тя лично е била в Малибу,определено стаите са по-големи.Може би на снимки точно не се вижда разликата.А с Георги Вълчев съм говорила по телефона относно тези стаи на първия етаж които видях - и той ме увери четова са няколко стаи -икономични/т.е. с по-малки по размер и естествено се вижда и обзавеждането какво е./А и съм се убедила че снимките лъжат.Напр. гледаме снимки на някой хотел и басейн-прекрасен.Като отидем там на място - басейна малък, явно ги правят от някой подходящ ъгъл и  изглеждат различно от действителността.Но няма значение-всеки си има вкус,мнения и лични наблюдения.Важното е да изкараме хубави почивки.

# 558
Привет на всички!

Доста четох, но нищо не открих за хотел Ком, затова ще съм ви много благодарна, ако някой може да ми даде малко инфо.
Единствено ми е ясно това, че е доста далече от плажа (което не ни притеснява много).

# 559
Ami tochno na prednata stranica pishe za .COM. Whistling

Izvinqvam se za maimunicata. Blush

# 560
  • Пловдив

Peaceл Написах моите впечатления за Ком преди няколко часа.

# 561
  • В светлината на слънцето
Хм, това с храната в Мура не е добре.  Thinking Точно такава беше и през 2009 година. Тогава бяхме в Славуна, а Славуна и Мура ползват общ ресторант. Имаше много, но лошо приготвено. И много преработваха продуктите.  Sick Но и тогава имаше страшно изобилие от разнообразни плодове.  Peace

# 562

Извинявам се, видях го но малко късно  Embarassed Прочетох цялата тема, а съм изпуснала точно тази страница, на която има инфо за Ком.

# 563
  • Русе
Момичета,
 Много сте полезни с впечатленията и коментарите си. Аз тази година реших да почиваме на Албена (за първи път), но в началото на септември. Още не съм резервирала нищо, спряла съм се на няколко хотела- Компас, Амелия, Магнолия стандарт. Моля да ми дадете отзиви за тези хотели, който е ходил тази година- големина на стаите. Доколкото виждам плажовете им да доста отдалечени от самите хотели- например на Амелия плажът е на края на Албена( май дооста вървене ще пада ако се спра на него  newsm78, а пише че хотелът е на 100 метра от плажа), а този плаж "Рибарска хижа", дори го няма отбелязан на картата. Искам да попитам:
1. Има ли свободна зона на плажа или задължително се ходи до определения плаж за даден хотел?
2. Вярно ли е че морето е мътно там, в смисъл, че не се виждало дъното и водата е студена?
Благодаря за отговорите.

# 564
  • Пловдив
Момичета,
 Много сте полезни с впечатленията и коментарите си. Аз тази година реших да почиваме на Албена (за първи път), но в началото на септември. Още не съм резервирала нищо, спряла съм се на няколко хотела- Компас, Амелия, Магнолия стандарт. Моля да ми дадете отзиви за тези хотели, който е ходил тази година- големина на стаите. Доколкото виждам плажовете им да доста отдалечени от самите хотели- например на Амелия плажът е на края на Албена( май дооста вървене ще пада ако се спра на него  newsm78, а пише че хотелът е на 100 метра от плажа), а този плаж "Рибарска хижа", дори го няма отбелязан на картата. Искам да попитам:
1. Има ли свободна зона на плажа или задължително се ходи до определения плаж за даден хотел?
2. Вярно ли е че морето е мътно там, в смисъл, че не се виждало дъното и водата е студена?
Благодаря за отговорите.
От трите басейна на които сте се спрели...Магнолия, но ние сме били в ПЛЮС, стаите бяха много добре Peace На другите въпроси...Има свободна зона....мнооооого просторна, може да ходите там..За водата в морето....септември ще е студенка...при всички положения Rolling Eyes. На северното море след 15 август водата почва да изстива, и дори да случите на топло време...водата си е хладна Rolling Eyes. Когато бяхме без дете, ходихме няколко години само края на август на Златни пясъци....водата в морето за мен не става Rolling Eyes.
пп Защо не пробвате някъде по на юг....? Там септември според мен е по-добре.

# 565
Има свободни зони, ползвали сме ги. Слагали сме кърпи и на плажове към хотели, никой никога не ни е гонил. Бихме ползвали шезлонги срещу заплащане, но просто не стоим на брега и няма смисъл.
Не съм забелязала морето да е било по- мътно на определени места, в сравнение с други, освен около брега, когато е тъпкано с народ.
Водата и през септември и през юли е бивала и топла и студена, според времето.
Бивала съм през септември на чудесна температура на водата /а не обичам стуната вода/, както и в края на юни при ледена /за мен/ такава, а и през септември беше по- спокойно /не сме любители на навалиците/. Август също сме улучвали студена вода и не съм се къпала- и на Албена и на Несебър.

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 09:46 от Judy

# 566
  • Sofia
Имам резервации за хотел Оазис, но съм силно притеснена.
Моя приятелка е в момента в този хотел и отзивите и са много лоши. Снощи говорих с нея по телефона и тя ми разказа, че положението с храната е трагично. От една страна много лошо качество, оскъдни количества, а от друга перманентна липса на прибори, което водело до виещи се опашки и постоянно висене. Единствено плодове имало в изобилие.
Cry
Някой има ли по-различни впечатления от този хотел тази година?

# 567
  • Пловдив
Здравейте, следя темата с голям интерес, за първа година ще почиваме с малкия разбойник - на 2г3м., а на Албена никога не съм ходила. В Добротица сме от 30 юли до 8 август, все хубави неща казват за него, дано да е така. Ако някой може да сподели как е с паркирането около Добротица, едва ли често ще изкарваме колата, но все пак има ли наблизо възможност за паркиране? Благодаря предварително

Hug И ние сме точно в този период   Peace, значи ще се засечем  Wink. Пред самата Добротица има паркинг Peace. Проблема в събота и неделя е ,че има много външни "гости"  и са позаели местата , но ние не сме имали проблем с паркирането Peace. Те вечерта си тръгват и си премествате колата ако не ви харесва мястото и  Wink. Добротица на нас ни е фаворит за сега  Peace. Там сме за 3 година  Joy. Били сме  и в Славуна , Орхидея (първата година и бързо се ориентирахме) и Калиакра

# 568
Съжалявам, dodo_dodo, но моите впечатления са идентични с тези на приятелката ти.
Към честата липса на прибори добавям и бавното зареждане на опразнени вече тави с ястия. Освен лошото качество липсва и разнообразие в храната- както вече казах 2 вида готвено, едното задължително с пилешки бутчета, скара със съмнително качество и риба (обикновено скумрия) са ястията. Другото са гарнитури и салати. Изобилие има единствено на пресни плодове. Дори пица за децата нямаше.
Всъщност, няколко страници по-напред можеш да прочетеш и моите отзиви.

# 569
Имам резервации за хотел Оазис, но съм силно притеснена.
Моя приятелка е в момента в този хотел и отзивите и са много лоши. Снощи говорих с нея по телефона и тя ми разказа, че положението с храната е трагично. От една страна много лошо качество, оскъдни количества, а от друга перманентна липса на прибори, което водело до виещи се опашки и постоянно висене. Единствено плодове имало в изобилие.
Cry

А сега де - и аз се притесних  Close А тръгваме следващата събота, предполагам в най-натоварения период...

Общи условия

Активация на акаунт