Летище София - Шенген или трудова терапия за луди

• 19 260
  • 316
  •   1
Отговори
# 150
Аз не казвам в никакъв случай, че проверки не трябва да се правят. Но те просто се правят избирателно на повечето летища, според това кой колко подозрително им изглежда и ако се паднеш от подозрителните, кофти. Изключвам вече арабските страни, където сигурно мерките за сигурност са доста по-големи.

# 151
90% са по сигнал, останалите 10  - се разчита на фейсконтрол и проверки.
и да, смятам, че е пълно с откаченяци и хора с промити мозъци, които могат какво ли не да направят, за да отидат в рая и да се радват на не помня колко бяха там девственици.

в тоалетните едва ли навират камерите в задника, но там  предполагам контролът е за друго.

случая с шарана просто ме изуми, ама са ми разказвали всякакви случаи, та нищо чудно и шаранът да е минал  Laughing

# 152
90% са по сигнал, останалите 10  - се разчита на фейсконтрол и проверки.
Същото исках да кажа и аз с това за разузнаването.

А къде е това за шарана, че съм го пропуснала?

# 153
  • София
Шапка свалям на майка ми, която когато забраниха течностите, успя да изнесе за Виена една йенска тенджера с пълнен шаран за Никулден с четири пръста доматен сос. Пазари се с митничарите като циганка, че детето и на Никулден трябва да яде шаран - те това беше панаир за гледане...може би 20 минути се цигани докато на оня му писна и я пусна.

# 154
Проверките са си проверки. Където и да са. В Белфаст, например, правиха тест с лентичка на един от парфюмите ми  Laughing Поне вече не миришеше само на чорапи наоколо (нали бяха събули цялото летище Mr. Green   ). Но човека го направи с усмивка, проверката де, въпреки че в този момент на мен лично светът ме беше черен (по мои си причини  Rolling Eyes ) и си ми личеше от километри.

А на Т* в Сф си минах с цял дезодорант, нормален размер - не от мъничките-  в ръчния, съвсем неумишлено от моя страна - бях го взела с цел да го ползвам преди да мина контролата и да го хвърля, но съвсем забравих и по инерция го пъхнах в чантата. Чак на гейта се усетих и го махнах, за да нямам пък проблемни на следващото летище.

Според мен, щом човек е решил да ползва самолет, за да пътува, то той трябва да е наясно с всички тези възможности - да бъдеш спрян, претърсен, разкостен и т.н. Да загубиш вещи, които не си съобразил, че не може да носиш. Достатъчно информация се изнесе, изприказва изписа. А че повечето обичат да играят на надцакване със системата - абе ако мине - е, някой път не минава (не визирам авторката на темата по никой начин, а всички, които въпреки ОГРОМНИТЕ и безброй табели за течности и т.н. - пак навират скъпи парфюми и козметика и какво ли не по чантите си и после се сърдят, че са им ги взели, хвърлили и т.н.

# 155
  • София
Шапка свалям на майка ми, която когато забраниха течностите, успя да изнесе за Виена една йенска тенджера с пълнен шаран за Никулден с четири пръста доматен сос. Пазари се с митничарите като циганка, че детето и на Никулден трябва да яде шаран - те това беше панаир за гледане...може би 20 минути се цигани докато на оня му писна и я пусна.

Пропуснала съм го.
Ужас  ooooh!
Истински резил!
Не вярвам дори на нискообразован британец да му хрумне подобно нещо. Явно балкански патенти.  Confused

# 156
  • София
Защо всички говорите за взривяване на самолет, като има много по - неприятни случки, които могат да станат, ако изпуснат някой психар. Дори въоръжен с пиличка, някой идиот може да обърка целият полет. Я вижте колко отвличания на самолети е имало в България преди 89 г. (и които разбира се са били прикрити). Аз съм доволна, че проверките се изпълняват все по - старателно. Пък който се бои от мечки, не ходи в гората (визирам недоволните от тези проверки).

# 157

Не вярвам дори на нискообразован британец да му хрумне подобно нещо. Явно балкански патенти.  Confused
Защо точно британец?
Иначе сигурно е било голям смях Joy

# 158
  • София
Т.е. говорим за Израел, а не за летище София, заминаващи за Израел?
Никой нито ме е събличал, нито опипвал, нито особено проверявал за / от Израел. Само лек разпит ми проведоха - с кой, къде, как, защо  Simple Smile

# 159
  • София

Защо точно британец?
Иначе сигурно е било голям смях Joy

Ми защото имам пресни впечатления  Grinning
През май бяхме в Тасос - беше пълно с британци, в началото бяхме само 2-3 българси семейства.
После надойдоха нашенците и ми идеше да потъна в земята от срам.
Стандартна гледка беше някой да се изпъне на балкона и да се разкрещи:

- Лееельоооу, в града ли отивате?
- Отивамеее! Ма то не е град беее, село еее!

А беше толкова мирно, кротко и възпитано с британците. Хем те нямаха вид като да са от кралското семейство или пък сбрани на куп ядрени физици.
Ама на, възпитание.

# 160
За проверките: не мислете, че са ви нарочили или нещо подобно. Цялостна проверка се прави по 3 пътя- по сигнал, ако има особено съмнително държание или на случаен принцип. Случайния принцип не е да седи един и като кихне да проверяват човека отсреща.. до колкото знам си имат система за това. Задава се риска, примерно 20%, което не означава да проверяват всеки 5-ти а един алгоритъм джурка случайни числа и според зависи какво излиза маркира кой да се провери. Алгоритъма следи и да се спази 20%-ната проверяемост. Хората, които правят проверката на случаен принцип не контролират кой. Просто им се появява на екрана - тоз.

За естеството на самата проверка ми е трудно да се изкажа. Те си имат вътрешни заповеди с какво и как се проверява и просто изпълняват. Като гледам по новините на какви невероятни места намират нелегални неща, аз за такива не бих се и сетила.

Личното ми мнение е да засилят проверката с кучета. Била съм проверявана така в Мюнхен на летището. След физическата проверка с нещо като прахусмокачка минаха мен и ръчния ми багаж. Извадиха едно като тампон отвътре пред мен после и го дадоха на кучето да го подуши. Чисто, бързо и хич не се почувствах онеправдана  Peace

# 161

Пропуснала съм го.
Ужас  ooooh!
Истински резил!

ааа споко не е бг патент, моя колежка 4истокръвна белгийка от брЮксел, носи тенджера със сготвено пиле за Щерка си в испания   ooooh!

# 162
На моя колежка състудентка пък пращаха колети със запечатани буркани с манджички Mr. Green Това, когато колетите за Германия бяха евтини. Друго си е да хапнеш нещо мамино hahaha

# 163
Защо всички говорите за взривяване на самолет, като има много по - неприятни случки, които могат да станат, ако изпуснат някой психар. Дори въоръжен с пиличка, някой идиот може да обърка целият полет. Я вижте колко отвличания на самолети е имало в България преди 89 г. (и които разбира се са били прикрити). Аз съм доволна, че проверките се изпълняват все по - старателно. Пък който се бои от мечки, не ходи в гората (визирам недоволните от тези проверки).

Ти пък, въоръжен с пиличка  ooooh!
 То по тази логика всеки пътник е въоръжен с връзка ключове, които при специфична употреба също могат да са своеобразно оръжие. За ръкопашната сила да не говорим. Ако имам черен колан по карате и съм решила да се бия на борда как ще разберат на рентгена примерно? Така че това за пиличката е такава тъпня, страшно оръжие  Stop

# 164
  • София

Ти пък, въоръжен с пиличка  ooooh!
 То по тази логика всеки пътник е въоръжен с връзка ключове, които при специфична употреба също могат да са своеобразно оръжие. За ръкопашната сила да не говорим. Ако имам черен колан по карате и съм решила да се бия на борда как ще разберат на рентгена примерно? Така че това за пиличката е такава тъпня, страшно оръжие  Stop
Що с пиличката (от тези металните с остър връх), не може да ти извади окото ли, или да те мушне някъде. Щото не си попадала на някой луд, от опит мога да кажат, че правят опасно оръжие от всичко за което се сетиш. Така че тъпня не тъпня, пиличките са забранени в личният багаж. Пък се моли да не го срещаш.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт