Попитай Нивиана /3/

• 186 790
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Благодарности , Шанта!

# 166
Embarassed Аз се учудвам, че още ме търпите да се вихря тук  Mr. Green

bouquet

# 167
  • София
Здравей Нивиана,

Пак съм аз с въпрос за детската стая за трите деца  Whistling
Да припомня - разнополови са, стаята е под 17кв.м, с много слънце, южно изложение.
Настилката е паркет, естествен, бук, омаслен, мат. Первазите са бели. Дограмата е бяла ПВЦ.

Мебелите са поръчани, цветът е по-скоро бял без дървесни шарки. Челата са с нежни леки шарки в сиво, почти не се забелязват. Корпуса е бял.
Много се чудя какви да са стените. Една дама от форума ми даде идеята да изберем първо текстила и после да боядисваме стените. Добре, но няма да имаме килим, пердета не предвиждам, имаме на балкона бели алуминиеви щори  и пак , които укротяват слънчевите лъчи. Ако слагаме пердета, може би нещо много леко органца или висулки или тук

В момента само сме избрали дръжките на мебелите (все от някъде трябва да се започне  Confused) жълт с жълто червейче - на място като отидохме в шоурума, тези ни се сториха най-удобни за хващане. На живо са по-хубави.

Избрахме три от спалните комплекти. Не си ги представях да е в тези разцветки, но определено търсех "качествената" материя. По магазините се ужасих се от "хасетата", разните Ранфорс, сатенирани памуци и други материи, които се предлагат на солени цени.
Ще си вземем най-вероятно някои от тези стикери едно или две.

Нивиана, нуждая се от вдъхновение за цветовете на стените.  Praynig Всичко от аксесоарите по-горе може да бъде променено, само този комплект от чаршафите за сега ще си остане така. Вторите комплекти предвидени за смяна още не са избрани, така, че можем да лавираме и там.

Силно се надявам на свежия полъх от идеите ти, които да вдъхнат малко яснота в обърканите ми мисли. До два-три дни ще трябва да имам вече ясна концепция, че отпуската на моя бояджия (прекрасната ми майчица) приключва и нямам време.

Последна редакция: вт, 26 юли 2011, 20:04 от maminko

# 168
  • София
Здравей Нивиана,

От няколко месеца обзавеждам дневната си и в момента положението е такова:

Повечето неща вече са купени с изключение на библиотеката и Иймс-а, но така или иначе вече съм ги харесала.
Работата е в това, че съм планирала картини по стените, някои с тежки рамки или в различни гами, например тези:
,

именно заради което държах мебелите да са по-леки и в неутрални цветове. Проблемът е в стените, които поради липса на вдъхновение все още държа бели (дали пък да не ги оставя така?). Обмислях различни варианти с тапети или стена-акцент зад трапезната маса (в тъмно кафяво, жълто?), но все още не мога да взема никакво решение.

Всъщност ще се радвам да чуя/чета всяка твоя идея или забележка.
Благодаря!

# 169
Здравей, Нивиана!Темата е страхотна и поздравления  Hug
имам питане относто хол. Светло жълти дивани, средно кафява секция по скоро светла, с такъв паркет! Какви да са стените??? В момента са бледожълти и се дразня. Скучно ми е някак си и до 2 -3 дни ще боядисваме а аз още нямам идея. Иска ми се някак си стената на дивана, само дивана е там, да е в контрастен цвят. Ще сложим и щори от тези платнените като лентички вертикални- римски ли се казваха незнам. Кое с кое да комбинирам! Мога и снимки да пусна, но незнам как  Embarassed

Топло сиво. На  първата снимка малко мрачнее. Ако ви кажа оранжевосиво;) дали ще се разберем.
И може разни черни контрасти, за да се стегне картинката.

,,,

Може би имате предвид вертикални щори?

http://shtori.com/gallery-vertical-blinds.html

Текстилни, светли, може и в цвета на секцията.

Последна редакция: вт, 26 юли 2011, 22:11 от Нивиана

# 170
  • sofia
На мен това топло- сиво (аз го виждам бежово-сиво) ми е много любимо напоследък; страхотен неутрален цвят за стени, завеси, килими Heart Eyes От един Чуждестранен сайт за интериор, който си следя, научих, че цвета се води "taupe" и е много популярен от дълги години, особено в щатите.
Няма да сбъркаш, ако послушаш Нивиана, наистина!
Нивиана,   bouquet

# 171
Нивиана, добра ли е комбинация от тюркоаз и праскова на фона на бели мебели и под ламинат череша. Само ламинатът е сложен. Другото го мисля. Стаята е северна.

# 172
Много ти благодаря, Нивиана! Цвета на меката бемел е почти като на втората и третата снимка, маалко по бледо жълто. За сиво дори не си и бях помисляла, но много ми харесва. Всички стени  ли да са в един цвят сив???
Да за същите вертикални щори става въпрос.Цветни и от плат.

# 173
  • София
Нивиана благодаря ти за помоща, която даваш на всички нас, желаещи да постигнат пълна хармония в домовете си.
Аз пак с дилема за цвят, хем мислих, че съм го решила...
Харесали сме тази кухня http://www.abanos-bg.com/prod-nica.html - Ница, избелена, не е чисто бяла, с ретро полъх...
Имаме под,дограма, врати цвят някакъв дъб. Основното изискване ми беше да е светло в стаята, т.к. е на първи етаж, а в кухньо-хола се влиза директно от входната врата. Аз не исках коридор. Бях решила да е слонова кост, светъл беж, но сега си мисля, че кухнята ще се слее със стените.

Имам питане и за един вид мазилка - води се Рафаело.
Направиха ни мостра - получава се супер гладък и лъскав вид, много ми наподобява камък на мен, било много здраво, можело да се мие...Не ми харесва факта, че се виждат няколко нюанса на цвета, който е положен на стената. Проблемът е, че моят съпруг много я харесва, държи поне едната стена в кухнята( тази на която е и входната врата) да е с такава мазилка, с оглед на по-лесното почистване.
Отново колебанието ми е за цвета и на стената с мазилката и на другите стени.
Притеснявам се, че ще стане с много нюанси на един и същ цвят.
В мисълта ми се прокрадва идеята за масленото зелено на Pinaq udjf lcp;fgek [lsj pd ijdsjd=

# 174
  • София
Здравей, Нивиана! Ще може ли да посъветваш и мен относно комбинацията на цветове?
В момента обзавеждам хол - подът е чамово дюшеме /леко пожълтяло с времето/, подобен цвят е и едната /дълга/стена, на която има бамбуков тапет. Поръчали сме тъмно кафяв кожен диван с един фотьойл и табуретка. От там насетне съм в чуденка в какъв цвят да боядисам останалите стени в помещението /те ще са с латекс/, както и какъв цвят да са останалите мебели - секции и маса?
Предварително ти благодаря!

# 175
  • Стара Загора
Здравей Нивяна

в момента имаме голяма дилема
накратко да опиша положението ,приключваме с саниране и фасада и започваме да действаме вътре.
малък коридор (с общо 4 врати,92 интериорни,1 на баня ,и входна блиндирана),всекидневна ,и кухненски бокс всичко е едно помещение ,не много голямо около 23-24 квадрата ,малко е тъмно помещението ,и избрахме последно много светл интериор .
пода мислим някакъв спокоен дъб,нещо като този на харо

мебелите да са бял гланц(кухня,всекидневна и портманто и маса ).
проблема е ,че преди 2 месеца капарирахме входна врата подобна на тази същият цвят

и сега се чудя как ще се върже с цел;ият интериор.
Чудя се какъв цвят да са останалите врати  newsm78,светъл дъб ?златен дъб?някак си не мога да свържа нещата .....
мисля евентуално сив диван или черен още не сме решили ,но всякаш сивото ще стои по меко с лилава или пурпурна декорация  newsm78
нещо не мога си избистря картинката  Embarassed

другия ми въпрос е свързан  с гърб на кухнята .кухня ще е бял гланц,с дъвесен плот близък до цвета на ламината ,но като гърб мисля да полвам тапет и калено стъкло
с някаква такава картина

според теб удачен ли е този вариант ?или да избера нещо друго и какви да са стените?

# 176

Хм, варианта е сиво, защото искаме по-тъмни мебели.
Пода е паркет, които ще бъде циклен и лакиран в тъмен цвят.

Това - http://shop.yavor-bg.com/showimageprod.php?id=15983&typeS=big
няма да подхожда ?
А нещо такова светло с преобладаващо тъмно ?

http://shop.yavor-bg.com/showimageprod.php?id=21722&typeS=big

Като купим спалнята ще питам и за пердетата. ; )))

Като че ли втората композиция, първата е доста шарена, ще се сбие с червеното.
Тъмносиви , тежки завеси, с блясък, може и с бяло. Ох,много е трудно това червено да не го изтървеш нанякъде. Не слагайте  в никакъв случай два вида червено Нека е само един тон.

# 177
Здравей Нивиана,

От няколко месеца обзавеждам дневната си и в момента положението е такова:
http://dl.dropbox.com/u/19160103/livingroom.jpg

Повечето неща вече са купени с изключение на библиотеката и Иймс-а, но така или иначе вече съм ги харесала.
Работата е в това, че съм планирала картини по стените, някои с тежки рамки или в различни гами, например тези:
http://dl.dropbox.com/u/19160103/paintings.jpg
именно заради което държах мебелите да са по-леки и в неутрални цветове. Проблемът е в стените, които поради липса на вдъхновение все още държа бели (дали пък да не ги оставя така?). Обмислях различни варианти с тапети или стена-акцент зад трапезната маса (в тъмно кафяво, жълто?), но все още не мога да взема никакво решение.

Всъщност ще се радвам да чуя/чета всяка твоя идея или забележка.
Благодаря!

Любимият Чарлз го има и в бяло, мислили ли сте, стои по нежно,дори дамско.

и за стените - опитах с някакви хладни тонове, дано да съм била полезна с различния поглед:

И слагайте картини на воля, те винаги вкарват дух.

# 178
Здравей Нивиана,

Пак съм аз с въпрос за детската стая за трите деца  Whistling
Да припомня - разнополови са, стаята е под 17кв.м, с много слънце, южно изложение.
Настилката е паркет, естествен, бук, омаслен, мат. Первазите са бели. Дограмата е бяла ПВЦ.

Мебелите са поръчани, цветът е по-скоро бял без дървесни шарки. Челата са с нежни леки шарки в сиво, почти не се забелязват. Корпуса е бял.
Много се чудя какви да са стените. Една дама от форума ми даде идеята да изберем първо текстила и после да боядисваме стените. Добре, но няма да имаме килим, пердета не предвиждам, имаме на балкона бели алуминиеви щори  и пак , които укротяват слънчевите лъчи. Ако слагаме пердета, може би нещо много леко органца или висулки или тук

В момента само сме избрали дръжките на мебелите (все от някъде трябва да се започне  Confused) жълт с жълто червейче - на място като отидохме в шоурума, тези ни се сториха най-удобни за хващане. На живо са по-хубави.

Избрахме три от спалните комплекти. Не си ги представях да е в тези разцветки, но определено търсех "качествената" материя. По магазините се ужасих се от "хасетата", разните Ранфорс, сатенирани памуци и други материи, които се предлагат на солени цени.
Ще си вземем най-вероятно някои от тези стикери едно или две.

Нивиана, нуждая се от вдъхновение за цветовете на стените.  Praynig Всичко от аксесоарите по-горе може да бъде променено, само този комплект от чаршафите за сега ще си остане така. Вторите комплекти предвидени за смяна още не са избрани, така, че можем да лавираме и там.

Силно се надявам на свежия полъх от идеите ти, които да вдъхнат малко яснота в обърканите ми мисли. До два-три дни ще трябва да имам вече ясна концепция, че отпуската на моя бояджия (прекрасната ми майчица) приключва и нямам време.

Нареса  ми това:  укротяват слънцето. Не видях жълта ябълка със  жълто червейче, може би бяла?

Идеята с висулките  е добра, още по прекрасно би било ако си ги измайсторите  вие, изрязани от някакви плаки - слънца, ябълки,  цветя..Свежо стоят стикерите. Може да използвате същите мотиви.

А стените като че ли може да са светлосини, след като е южна стаята.

,
,
,

И за да има връзка с чаршафите.

# 179
И това е хубав мотив - може да се разиграе:

Общи условия

Активация на акаунт