АВГУСТовската дружина талисманче вече има!

• 28 054
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Добър вечер! Grinning
Анито, много неприятна ситуация, дано всичко се развие добре. Напоследък зачестиха за съжаление случаите на некоректни работодатели.
Шуши, такива възглавнички има в магазини ДМ, струват около 8-9 лв. И аз съм чела, че помагат  Peace
Мама Ивка, дано да няма проблеми с бебчо  Praynig
Ренка, дано скоро да приключва ремонта и да се прибирате вкъщи. И честито за датата!
Алт, както Алексче ти е писала, не се вижда какво се пише в групата, можеш спокойно да си пишеш каквото искаш.  Peace
Wella, и аз хич не обичам да гладя, но бебешките дрешки са ми много приятни  Heart Eyes, а и лесно се гладят.
Иначе и при нас нищо ново, почти съм приключила с всичко вече, остана да наредим стаята и сме готови кажи-речи.
Хубава вечер на всички!

# 166
Привет и от мен!
След доста подготовки сега се възползвах от отсъствието на Ирина и си имам супер подреден апартамент без нито една играчка в хола и с мнооого широка (в сравнение с преди) момичешка стая с доста място за игра и всичко необходимо там:) Не вярвам дълго да се задържи така, освен ако и аз не стоя в детската, иначе Ирина не иска да е сама - макар че оставих все пак работното място на баща й, сега няма къде другаде да бъде:)))

# 167
Здравейте момичета!Днес се нарадвах на сравнително хладното време и на една приятна разходка по Витошка,инъче жегата хич не ми понася,че даже и лошо ми става SickСлед като не си намерих някаква свястна официална рокля,в която да вляза,реших да си ушия,да видим какво ще стане...Гледам че вие се подготвяте вече с дрешките и другите работи,но аз нали съм суеверна и съм оставила всичко за накрая.Утре съм на преглед да видим колко сме пораснали и после хоп на моренцеее LaughingМомичета вие стволови клетки ще замразявате ли?Аз се чудя и къде...
Хайде весело Hug

# 168
Здравейте момичета,този следобед бях на преглед и бебчо е 1800кг,изостава с около 9 дни,лекарката каза че всичко е наред и се развива нормално,но сега съм в 32гс и 4 дни и си мисля че теябваше да е по-тежичък.За първи път изостава,досега винаги си беше в норма дори последният път вървеше с няколко дни напред,а сега изостава с цели 9 Cry.На всичкото отгоре следващият ми преглед ще е след месец,че тя излизала в отпуска #Cussing outДа си призная малко съм притеснена

# 169
Здравейте, аз също ще раждам секцио, но с пълна упойка. Това си е мое решение, не съм говорила с лекаря по въпроса.

# 170
Здравейте, аз също ще раждам секцио, но с пълна упойка. Това си е мое решение, не съм говорила с лекаря по въпроса.

Обикновено, на пациента не се предоставя право на избор на упойката при планова операция. Това е решение на анестезиолога. А и за бебето е по-щадящо, когато не е с пълна упойка.

# 171
Здравейте момичета,този следобед бях на преглед и бебчо е 1800кг,изостава с около 9 дни,лекарката каза че всичко е наред и се развива нормално,но сега съм в 32гс и 4 дни и си мисля че теябваше да е по-тежичък.За първи път изостава,досега винаги си беше в норма дори последният път вървеше с няколко дни напред,а сега изостава с цели 9 Cry.На всичкото отгоре следващият ми преглед ще е след месец,че тя излизала в отпуска #Cussing outДа си призная малко съм притеснена

Мила не мисля, че има за какво да се притесняваш. Аз съм в 31-ва и бебка тежи 1470 грама и моят доки ми каза, че си е абсолютно в нормите, а и те много дърпат точно последните два месеца. Поздрави на всички мами.  Hug

# 172
Привет мами.  Hug
Аз на 5 юли съм на ЖК и дано бебка да се обрнала дотогава. Иначе ми се струва,че още не е, би трябвало с крачетата да ме рита горе, но там не усещам нищо, само в долната част на корема. Дано да греша де.
Иначе за увитата пъпна връв - моята първа бебка се роди - нормално раждане - с един път увита около вратлето пъпна връв. До самото раждане тоновете винаги са били добре, нищо не й се е отразило.
monikabiri - пожелавам ти по-длго време подреден апартамент.  Grinning
Вкщи е кочинка - днес трябва да чистя. Вчера първо ме болеше крста, а после се залепих на компютъра. Пк и малката не ми дава много-много да не й обръщам внимание. Повече от 5 минути не може да си играе сама.
За срещата в Пловдив - засега във ФБ сме я планирали за сряда следобед, тази вечер окончателно ще се уточним.
За количка -аз ще ползвам тази от каката, вече не ги продават, но има почти същите, ето ги тук:
http://www.bebe-best.com/kombinirana-kolitchka-chicco-trio-enjoy … 2010-p-15716.html
От този сайт от Англия ги дават за £279.98.
http://www.just4baby.co.uk/acatalog/Chicco_Trio_Enjoy_Evolution_ … _Wall_Street.html

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 08:34 от Mishe333

# 173
Здравейте бремелинкиии  Hug

fentazi - и моята бебка върви назад с една седмица, но докато лекарите казват, че няма проблем не мисля, че трябва да се притесняваш  Wink

# 174
  • София
Здравейте!
Относно размерите на бебето: Аз съм 34гс+2дни а бебето ми отговаря на 31гс и 5 дни по ехограф, 1860 гр. (от снощи). Лекарката каза, че когато има нередовен цикъл се получават големи разминавания...Не мога да кажа че не го мисля, е по- хубаво щеше да е да си отговаря на седмиците но пък гледам да не се притеснявам, лекарката каза да не предприемаме нищо и че за сега не е проблем. Ще се видим след 2 седмици пак и тогава ще му мислим. По скоро високия ми пулс не хареса и ме прати на кардиолог (въпреки че ходих в Токуда но така ме претупаха че нямам думи..) При нас си вървеше с 8-9 дни назад още от края на март а сега е вече 16 дни назад (термина ми по ПМЦ е 07.08 а сега го дава по ехограф 24.08). Дано всичко да наред с бебчовците ни  Praynig
Срещата на софийските мами се промени в 11 ч. (всичко друго остава). Ще се срещнем на входа а после ще ходим сигурно при храната.

# 175
Във връзка с датата за секцио на близнашките мами - Радост, на мен ми казаха да си избирам между 27 юли и 3 август, като ако можело да е по-близо до 27 юли. аз исках да устискам повече, но матката се преразширявала, ставало тесно на бебетата и т.н. За естествено раждане не дават да се продума, макар че и двете бебета вече са се обърнали с главичките надолу.
ние още нищо, ама нищо, не сме купили и това въобще не ме притеснява, има два големи магазина близо до нас с всичките неща от списъка. предполагам, че целия пазар ще отнеме 2-3 часа. Дилемата сгъвайми или дървени кошарки все още е на дневен ред. Много се чудим, защото докато станат на една година ще са в нашата спалня, а там ще се съберат две кошарки 60х120. иска ни се да купим дървените легла направо за тяхната стая - напролет и те да са малко по-големички 70х140. Много се колебая - дали ще им е удобно на душичките в преносими кошарки? Дали ще им е добре на гръбчетата? какви матраци да вземем?
моля някой с опит да коментира Simple Smile

# 176
Момичета, относно колебанията за дървена или сгъваема кошара, спинална упойка, пълна или епидурална - мненията са много и различни, един е доволен от едно, друг от друго...
За "изоставането" на бебетата с по една седмица, не че съм доктор, но не мисля, че е проблем, още повече, че тези мерки в редки случаи са точни и дават отклонения. То и като са напред не бива и като изостават не бива, но така е, с това започват тренировките за майчинските притеснения... Laughing
Априлче Hug, благодаря ти. Днес ме викат да избирам в какви цветове да боядисат стаите, а на мен дори не ми се ходи... просто искам възможно най-бързо да се нанасяме, установяваме и бебчо да идва, макар че една приятелка с две деца /5г. и 1,5г./, на която вчера се оплаквах, че вече много ми тежи и ми е дискомфортно, искам вече да раждам, ми каза - "Наслаждавай се на лукса и спокойствието с едно дете, че после става цирк Rolling Eyes!" Добре ме подготви Mr. Green.

NBM, мисля че в темата за вагинално раждане след секцио съм срещала коментари по въпроса за огледа на раната след ест.раждане, май ставаше въпрос за руптура на матката.

Хайде, че и аз изписах сума ти щуротии!
Хубав ден ви желая!

# 177
  Здравейте , коремки  Hug

Аз имам въпросче , какъв прах за пране ще използвате за бебоците?

Гушки и хубав ден  Hug  bouquet

ПП аз Тео бебшкия не го харесвам как мирише на сапун , направо ми се повдига , та за сега съм харесала Персил течен бебшки ... за него ако има някой отзиви  Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 11:53 от mmmshushy80

# 178
  • София
Шуши, аз съм чувала хубави неща за Тео бебе, пък ако не ми харесва ще го сменям после.
Днес следобяд съм на среща с бебо и нямам търпение Flutter.
Хубав ден на всички  Hug.

# 179
  • Бургас
Здравейте и от мен, тъкмо щях да пиша сутринта и ми клюмна главата, вчера доста се изморихме с бебка. Та сега се отичитам, събирам инфо за моя случай и засега ме радват възможностте. Има още време, накрая ще ви споделя като взема решение какво съм намислила.
Моята животинка хванала бълха и като пощуря снощи по никое време, голямо чесане падна, чак се притесних и му давах противоалергично лекарство, че се разчеса до кръв на едно място. Преди 3 дни му изкарах от под мишничката 3 забити осила и помислих че нещо затова го дразни. Днеска чакахме пред магазина рано-рано да си купим капки против бацили. Ами, забравила съм го този месец  Embarassed и той не закъсня да ме подсети. Сега спи Борканчо като къпан и ми пълни душата.
Шушка, аз мисля да си взема Тео бебешкия, защото много мами казват че понеже е български и не се ментосва. Иначе има страхотни бебешки прахове, ама кой гарантира качеството. В най - лошия случай ако не ми хареса като ги изпера от първия път преди да е дошла бебка - ще провам повторение с Первол /чух че имало бебешки/. Може и да е прекалено, но искам на бебка дрешките да са най-мекички, най-пухкавки и най-удобни  Embarassed Crazy

Общи условия

Активация на акаунт