АВГУСТовската дружина талисманче вече има!

• 28 045
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Добре е да се проучат нещата какво се случва при закриване/обявяване в несъстоятелност на предприятието, защото дори и по време на майчинство се плащат здравни осигуровки от страна на фирмата, най-добре питай в темата "Майчинството счетоводно".
Друг е въпросът, че тези осигуровки са изключително малки, по мое време беше по 8лв/месец, сега май са около 20лв, и затова аз не мога да разбера какво точно те карат да плащаш и как някой ще тръгне да закрива предприятие за 20лв/месец  newsm78

Аз днес ходих в Шейново и говорих с лекаря за моето раждане. Общо взето се разбрахме да отида на подробна консултация, но това, което ме озадачи е, че според него можем да изчакаме да си родя нормално, въпреки първото секцио, но след самото вагинално раждане ще се наложи да ме упоят, за да се направи вътрешен преглед на предния разрез и да се провери дали всичко там е наред, ако не е се прави някаква манипулация. Някой чувал ли е нещо подобно?  newsm78

# 151
mama_Ivka, не се тревожи излишно. Секциото не е чак толкова страшно, пък и преди да се реши ще се види със сигурност какво ще е положението на пъпната връв. Най-важното в този случай е, че бебето си се храни добре и расте.
При мой преглед ми казаха, че пъпната връв минава покрай вратлето на бебето, но не може категорично да се каже дали е увито. Седмица по-късно на 4D ехограф - на който ми правиха ФМ (дано не бъркам, че така се води този ехограф), докторката каза, че дори да има съмнение за такова увиване на пъпната връв, никога не се казва на майката, за да се тревожи, защото това може да е временно състояние, важното е Доплера да показва, че се храни и получава всички вещества.
"Най-страшното", което може да ти се случи е секциото, което според мен се прежалва в името на бебетата ни.
Мен въобще не ме е страх от тази операция, само се моля да държа моите бебета колкото се може по-дълго време на топло в корема и да си дочакам дата за планово секцио (въпреки, че сега са с главите надолу и двете бебета и може реално и естествено да се пробва, но риск винаги има при две бебета).

# 152
NBM, предполагам, че лекарят иска да направи този преглед, за да е сигурен, че след раждането не се е получила руптура на матката, тъй като се смята, че рискът от такава се увеличава при VBAC.

# 153
Aз да попитам майките които вече са раждали секцио и на тези които им предстои като на мен...
според вас коя упойка е за предпочитане -спинална или пълна.Знам че задължително ще се определи това от анестезиолога,но все пак какво е вашето мнение?

# 154
Хайде , и аз да дам отчет какви ги свърших днес Simple Smile, ама пиша тук че във фейса да не ме разбира целия гред, пък и колегите дето висят по време на работа във фейса Laughing
 Илиянка, намерих тънко оделаце - тип пелена, синя с едно мече на Бертони Grinning, и взех още 2 бодита с къс ръкав и още 1 пижамка. Влязох да купя козметика на Себамед, ама моичето от аптеката ме насочи повече към Мустела - и хоп троп се обзаведох с комплекта на Мустела Laughing.....зарязах Себамед Laughing  Още се чудим с мъжо за ваничката, ама тези дни ще решим  Grinning

Чета, че дискутирате еднократните гащи - и на мен ми казаха че са удобни при секцио, т.то кръвотечението е по-слабо и на тях може да се задържат превръзите. И, аз се чудя да си взема от тях те са 5бр - 5лв, ама....

fur4i - спиналната е по-лека, нооооо лекаря трябва да е много добър, т.то се бие м/у прешлените, да не ти засегне някой нерв. Сега макар и пълни, упойките са нови и леки- аз при лапарото нямах проблем, и веднага идваш в съзнание. Най-добре с лекар да го обсъдиш Simple Smile

# 155
Хайде , и аз да дам отчет какви ги свърших днес Simple Smile, ама пиша тук че във фейса да не ме разбира целия гред, пък и колегите дето висят по време на работа във фейса Laughing

Групата ни е затворена, само ние виждаме какво сме писали. Wink

# 156
fur4i, единият лекар, който следи бременността ми и при когото евентуално ще раждам, ако се реша за секцио, каза, че ползват спинална.

# 157
  • Пловдив
Привет, августинки!
Отдавна не съм се включвала, но все още не сме си в къщи (този пуст ремонт се проточи много повече отколкото си мислехме, но поне става хубаво).
Виждам, че вече си имаме и талисманче - да е жив и здрав малкият голям Стилян на мама Силна!!!
От миналата седмица съм си вече в къщи - ползвам си първо годишния отпуск и после директно 45-дневния болничен преди раждане. Дани ходи на градина, така че ми остава време да посвърша нещо през деня.
Миналата седмица бях на преглед при доктора, при който ще раждам. Всичко с бебчо е наред - расте си, отговаря си на седмиците, даже с крачетата върви почти две седмици напред. Док се шегуваше, че ще го правим баскетболист  Laughing. Избрахме и дата за секциото (по-скоро аз си я изпросих  Embarassed) - 16.08.
Пловдивски мамчета и аз съм навита на една срещичка!
fur4i, аз съм с две ръце за спиналната. Предишното ми раждане беше с такава упойка и останах много доволна.
Спирам за сега и почвам да чета, че доста имам за "домашно"  Wink.
Хубава вечер!

# 158
И аз по принцип знам ,че спиналната е по щадяща като упойка и за майката и за бебето...притеснява ме това че се усещало по време на операцията, макар и да няма болка и също главоболието,което било много силно и не се влияело от лекарствата после...но то пак си зависи .
Eдни са нямали такова ,други майки казват че по 4-5 дни ги държало... Thinking
А аз няма как да знам анестезиолога каква ще я свърши...надявам се да бъда в добри ръце!
Преди доста години имах операция с пълна упойка,там пък зора беше от тръбата с която интубират..после ме избиваше на кашлица и си болеше ...все си има плюсове и минуси...но пък най-големия плюс при спиналната е че си виждаш бебчето като го извадят.Този момент едва ли може да се замени Simple Smile

# 159
 Здравейте тумбачета  Hug

Анито , миличка не йм се връзвай , искам да ти кажа , че ако фирмата е работеща и има персонал , ликвидацията не е толкова лек и бърз процес. Търси си правата , в крайна сметка на първо място сега е бебо ,  недей да се изнервяш безсмислено.

Лунна пътека , на мен ми пратиха количката от Англия , купена от там на Чико 3в1 , като цената от 599лири , беше паднала на 249лири. Ако имаш познат там можеш да помолиш да ти потърсят добро предложение.

fur4i, добре дошла  Hug. Аз до сега съм била под пълна упойка 2 пъти , защото имам 2 кюретажа , не съм имала проблем нито с главоболие , нито с излизането от нея. Будят те още согато си в операционната и мисля , че тези неща зависят най вече от анестезиолога и добрата дозировка.

Браво на всички бебчовци минали успешно прегледи , все така да си седят на топло и да си разтат  Hug  Heart Eyes

Приятна вечер от мен  Hug

ПП Момичета да се допълня , исках да ви напиша една интересна информация. В петък си купих списание Моето дете и има доста полезни неща , но това което ми привлече вниманието е следното: " Лек за неприятните колики : В чужбина се продават торбичка , пълнени с черешови костилки , които се затоплят в микровълнова фурна и се поставят на коремчето на бебето , за да облекчат пристъпите на колики . Ако нямате възможност да си поръчате такава, можеш да събираш костилките от изядените череши , да ги измиеш и изсушиш на слънце и сама да си ушиеш такава торбичка.  
Сега стигнах и до статията за упойките , ако има интерес , мога да я сканирам утре.  Hug

ПП Ивка , надявам се всичко да е наред с бебо и да няма проблем , но аз не бих подценила проблема , настоявай доки да те следи по - често  Hug

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 21:02 от mmmshushy80

# 160
Благодаря за успокоенията момичета, но за съжаление доки си ме гледа на 3Д и много ясно се видяха 2та пъти завиване на връвта.Но наистина най-важно е че бебка се храни нормално и се чувства добре.
Иначе всяка седмица на тонове и при евентуално затишие от страна на бебето веднага при него и чантата за родилното в колата за всеки случай. Иначе каза че може да почне нормално раждане с постоянно следене на тоновете и ако се влошат лесно ще ме срежат.
Нали в крайна сметка правим всичко за доброто на нашите дечица.

# 161
Здравейте на всички! Не съм ви писала от бая време, иначе ви чета. И аз съм навита да направим една пловдивска среща. Mama Ivka, не се притеснявай за връвта, важното е бебката да се чувства добре и доктора да те следи.
То и аз ще съм със секцио - и не зная каква упойка ще ми сложат, но ноември месец заради скъсания минискус ми забиха инжекция в гръбначния стълб, сигурно е била спинална, но трудно се възстанових. Имах си болки в кръста, явно при всеки е различно.
Фурчи, добре дошла и от мен!  Simple Smile 

# 162
Здравейте мамчета Hug отдавна не съм писала, но ви следя редовно.
Но сега се ядосах с разказа на Анито за разботодателя и. Ми то и други мами писаха, че разходите са смешни, към 20-тина лева на месец. Но това вече е прекалено #2gunfire #Cussing out , въобще не се ядосвай ами си взимай болничен и това е. Не могат да те пипнат, пък като свърши майчинството ще му мислиш Crossing Arms

При нас нищо интересно не се случва, растем си дебелеем си и това е. Утре съм при доки на преглед и изследвания, нямам търпение да видя колко сме пораснали и се моля всичко да е наред Praynig. Дата за секциото и ние уточнихме - 10.08 и така вече съм някак по-спокойна, поне имам някаква яснота.
Подготовката върви с пълна пара, вече съм на приключване, но аз все така казвам и все няма свършване Joy. Гледам вече перете и гладите и аз ще изчакам още малко и ще започвам, че като гледам ще падне голямо гладене, а как не обичаааам Laughing

За комплекта за изписване и аз съм решила да заложа на горе-долу стандартните модели, но искам нещо по-нежно и не типичното розово или жълто. Та за сега съм хареса едно бяло на розови точици, мнооого сладко.

Стига че прекалих вече Crazy Мнооого Hug

# 163
  • Бургас
Момичета, благодаря ви за подкрепата. Така или иначе, закрият ли фирмата, ще се разделим с тях. Въпросът е по-скоро какви са ми правата и възможностите след това. Утре с адвоката ще говорим и ще заема позиция тогава. Че ме и притискат да станело до края на седмицата. Ами то не е ли ако искам? Както и да е да не ви товаря повече...

Ивка, моят мъж си е ходил 10-тина дни поне с оплетена пъпна връв и пак си е здравичък, а преди години надали са им следели тоновете. Сега има екстри, от които имаме възможност да се възползваме. Няма да се плашиш, всичко ще бъде наред.  Hug

# 164
Привет красавици Hug
Честито на всички за хубавите новини Hug
Анито,радвам се че поне резултатите са добри HugА това за работодателя-думи нямам,дано всичко се нареди по най-добрия за теб начин Hug
Ивка,всичко ще е наред и моята дъщеря се роди с 3 пъти увита пъпна връв.А за секциото-не се плаши,хич не е страшно Peace
Добре дошла на Фурчи  bouquetаз първия път бях с пълна,сега пак ще съм с такава най-вероятно,но ще видим док какво ще каже.Иначе лекарката от ЖК-то ми каза че трябва да ме резнат около 3-4.08,но аз това ще коментирам с док,който ще ме изражда!
И аз нямам още комплект,в неделя мислим да отидем до Пловдив и да вземем комплекта,стойка за ваничката,козметиката и още един комплект чаршафчета!
Алт,честити покупки,каква цена излиза серията на Мустела? и аз към нея съм се насочила Peace
Шуши и на мен една позната ми каза за тия костилки,че имало голям ефект и си купила торбичката от ДМ магазина Peace
Хайде хубава вечер ви желая Hug

Общи условия

Активация на акаунт