АВГУСТовската дружина талисманче вече има!

• 28 043
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте мами.  Hug
Не знам дали ме помните - писах в началото, но спрях, защото нямах интернет 3-4 месеца. Сега от месец съм на линия, но пиша предимно във ФБ.
Нямам много свободно време, тъй като гледам дъщеря си вкъщи. Чакам с нетърпение времето, в което ще заспи следобеден сън. А иначе нощния сън ни е еднакъв - заедно заспиваме и се събуждаме.
Разбрах за софийската среща, няма ли да има и пловдивска?

# 136
Анито, благодаря ти!  Hug
Важното е, че по-гадния евентуален проблем с вируса е отпаднал! Надявам се и за работата нещата да се подредят в желания от теб ред!

# 137
Здравейте тумбачета! Завърнах се от среща с бебо и влизам да дам отчет. Видях малкия мъж днес, че не го бях виждала от 2 месеца, страшно много е пораснал. Доки не каза точно колко килограма сме, но според УЗ след като премерихме главвичката на бебо излезе, че размерите му отговарят на 37 г.с., а аз тепърва ще влизам в 34 г.с., но нека ни е жив и здрав големия юнак. Засега доки каза, че всичко е наред, бебо е заел изходна позиция с главата надолу, плацентата изглежда добре. Издадоха ми и 45 дневния болничен, а с доки ще се видим отново след 2 седмици. Тогава каза, че ще обсъдим раждането, ще направим необходимите изследвания и ще ми даде направление за очен. Освен ако очния лекар не прецени, че е опасно доки каза, че раждането ще е нормално, няма никакви други основания за секцио. Много съм доволна и така, отчетох се ! Simple Smile :*

# 138
Анито,
КСО Чл. 52. (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) При прекратяване на осигуряването за общо заболяване и майчинство през време на получаване на обезщетение за бременност и раждане на осигуреното лице се изплаща парично обезщетение до изтичане на срока на обезщетението за бременност и раждане по чл. 50.

Тоест - ако излезеш в болничен (45 дни преди раждането) и после се прекратят отношенията ти с фирмата (несъстоятелност и прекратяване на трудовия договор) би трябвало да можеш да си получаваш пълното обезщетение за 410 дни (90% от възнаграждението). Поне си мисля, че този текст следва да се чете така... И защо ще си плащаш ти осигуровките??

за софийските мами - на срещата на 30ти евентуално и аз ще се дотъркалям Simple Smile
поздрави Sunglasses

# 139
  • Бургас
knitter, опитах се да бъда разбрана и да разсея съмненията че искам да се възползвам от тях, затова предложих да ги освободя от финансовите задължения към мен. Но сега вече много ме амбицираха. И аз си помислих че изляза ли в 45 дневен болничен не могат да ме пипат вече, защото счетоводителката настояваше преди него да уредя въпроса с преместване в друга фирма. Как съжалявам че не записах разговора! Щях да ги подгоня как си трябва! Ама кой ти очаква подобни изненади, нали сме на съвсем друга вълна вече!

# 140
Бе я не им се връзвай на простотиите! Ако можеш излизай в болничен от сега и хич да не ти пука! Важно е ти да си спокойна и бебчо да е жив и здрав. (Заради такива глупости и аз съм от 6м в болничен) То се е видяло, че връщане в тази фирма я ще има, я - не.

Вади си болничен (ако пък не - свидетелство от лекаря че си бременна) и заедно с уведомление до работодателя  му го входирай (вземи си копие с вх номер и за теб) и така поне ще можеш да се ползваш със защита при уволнение по някои текстове от КТ (включително може да им се наложи да искат разрешение от инспекцията по труда). това разбира се в случай, че все още не си го направила. важно е да има документна следа за твоето състояние.

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 15:37 от knitter

# 141
  • Sofia
, струва 299 английски лири, т.е. към 900 лева.

299 лири са около 660 лв по сегашния курс на лирата.

# 142
  • Бургас
, струва 299 английски лири, т.е. към 900 лева.

299 лири са около 660 лв по сегашния курс на лирата.

И аз я искам тази Чико  Party тя направо си е без пари! А бях се спряла на Кам, която излиза по-скъпа от това Чико!  Shocked Mr. Green

knitter, и аз съм в болничен от м.Март, ама по здравословни причини. Само че след като се опитаха да ме върнат поне за 1 ден за да ме съкратят и не успяха /понеже малко съм се поинтересувала повече отколкото си мислят/, сега запяха че щели фирмата да обявяват в несъстоятелност. Егати отношението и чудото към бременна жена. Не че трябва всички с мен да се съобразяват, но определено си искам правата и няма да им се дам. Хайде да ги видя как ще закрият цяла немалка фирма с работещи 3 обекта, за да разкарат една бременна служителка. Дали няма да им е малко нерентабилно? Пък за всеки случай и с адвокат ще поприказвам, да ги видим докъде могат да стигнат в правно отношение, а ако трябва и на съд ще ги викам, много ме вбесиха... как само от 15 дни насам се овъртат с невероятни доводи за да ми прекратят договора.

# 143
Анито, другите ти колеги и те ли намекват за съкращения, финансово ли не е добре фирмата, защото все повече фирми наистина издишат?

Ако наистина фалира фирмата все някога ще съкратят целия персонал и още по-лошо за теб ще е когато по време на майчинството ще трябва да търсиш друга фирма където да започнеш.

Дори и след 2 години да успееш да се закрепиш тук после като се върнеш пак за съжаление ще ги имаш същите борби/просто начина на работата във фирмата така ще се е прегрупирал, че ще са се научили колегите да вършат и твоята работа и за теб трудно ще се намери място/.

Това отношение към бр. жени не е от вчера, много е неприятно, но ти пожелавам да се пребориш.

Затова винаги казвам, че когато жената стане бр. е желателно да казва колкото се може по-късно без да я гризе съвестта, защото и работодателите постъпват некоректно и поне тормоза ви да трае по-малко време.

# 144
егати некоректните работодатели  #Cussing outДано успееш по някакъв начин да се разбереш  тях. И аз си мислех, че може нещо такова да ми скроят, но засега всичко е ок. Вярно, че до последно ме тормозеха с какви ли не простотии преди да ми разпишат отпуската, но важното е че вече съм вкъщи  Hug

стискам палци да се оправят нещата и да си изкараш спокойно майчинството   bouquet

viola аз затова изчаках максимално, в случая до 4 месец някъде и им казах - то се подразбра по вечното ми гадене, неядене и т.н. Реално не съм го крила от никой, просто не съм уведомила официално един вид, че съм бременна. Отделно е въпроса, че до 3 месец не ми се искаше на никого все още да казваме, та и близките не знаеха.

# 145
Здравейте момичета,ходих днес на консултация и мислех,че ще мога спокойна да ви се похваля колко е пораснала бебка, обаче доктора не ме зарадва особено с новината,че пъпната й връв се е оплела 2 пъти около вратлето Sad  ужас.Иначе всичко друго  е наред 2500 гр е,тоновете са добри.Обаче мисълта за секцио ме побърква,много ме е страх от операции и т.н  ooooh! но ако се налага..... Важно е детето да е добре пък моите страхове....

Ето оплаках се едно хубаво!Лек и спокоен ден на всички  Hug

# 146
mama Ivka, не се притеснявай толкова, първо, на 2Д ехограф не може да се види  дали пъпната връв е увита около врата или минава отпред, и второ, дори наистина да е така, в повечето случаи не е причина за някакъв проблем.

# 147
Здравейте бремелинки Hug

veni9 честито, а дано всичко се нареди така както го искаш с квартирата и сроковете

Анито за хвалбата - БРАВО, за другото - просто се чудя как може да има такива работодатели, просто не разбирам какъв им е проблема  Shocked с бремените. Надявам се да не се стига до по-сериозни проблеми,  за да не се натоварваш, но НЕ ПЛАЩАЙ ОТ ТВОЯ ДЖОБ НЕЩО КОЕТО Е ТЕХЕН АНГАЖИМЕНТ

GerryBaby - много добрееее, а дано така до края

Ivka - и сега какво следва от тази оплетена пъпна връв, някакви спешни мерки?

# 148
  • Plovdiv
Пловдивски мами искате ли и ние да си направим среща?

# 149
Анито ти пак си говори с адвокат, че те са по запознати.
На мен ми беше интересно в наредбата какво пише и ти ги копирам и ти да погледнеш. Не им се оставяй на тея и не плащай от джоба си.

http://www-it.fmi.uni-sofia.bg/phdstudents/docs/normative/naredb … avootnoshenie.pdf

и от тази наредба изкарах ето това

(5) (Нова, ДВ, бр. 25 от 2001 г.) Работничка или служителка, която ползва отпуск за
бременност и раждане, може да бъде уволнена само на основание чл. 328, ал. 1, т. 1

Чл. 328. (Изм., ДВ, бр. 100 от 1992 г.)
(1) Работодателят може да прекрати трудовия договор, като отправи писмено
предизвестие до работника или служителя в сроковете по чл. 326, ал. 2 в следните
случаи:
1. при закриване на предприятието

Общи условия

Активация на акаунт