АВГУСТовската дружина талисманче вече има!

• 28 011
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
НБМ, все се каня да те питам, какво стана с твоята ръка? Оправяш ли се вече?

Забравих я вече, махнах шината преди 10 дни, всичко е наред, благодаря че попита  Hug

# 661
  • Варна
mama Ivka благодаря за разказа, много ми е интересно да чета, как са минали нормалните раждания на мамите, въпреки, че аз ще съм секцио.
Искам само да кажа, че най ме е яд, че ще изпусна цялата галамация на таткото, покрай изтичането на водите, транспорта до болницата и т.н. Crazy понеже знам нашият татко каква паника е, наскоро ме предупреди, ако ми изтичат водите преди секциото да съм по-далеч от него  hahaha

# 662
НБМ, браво, че ръката ти вече е добре! Случайно ти загледах лентичките и видях, че имате празник.
Да ти е живо и здраво слънцето и да бъде най-добрия батко!   bouquet

# 663
  vania_kk , и моя съпруг е голяма паника и е много разтревожен ... и като се има предвид факта , че като се даде първия сигнал за раждане трябва да се изтреляме към Сливен ... просто за да не се тревожа съм ангажирала един познат , за да ни закара. Шоуто ще е пълно  Crazy  

# 664
Добро утро коремчета Hug
Аз продължавам да си боледувам и бодърствам по цяла нощ Sick
Леко явно съм се пооляла с шишетата rotfImbo Joy hahaha,ами като не знам newsm78 и купувам купувам
Мама Ивка,благодаря за разказа,и на мен ми е много любопитно и честно казано нямам търпение да дойде моментът Praynig

# 665
  • Пловдив
Привет, тумбачета!

Честита бебка Алекс на мама Симона_М! Да е жива и здрава и да радва цялото семейство, а на мама пожелавам много бързо възстановяване и скорошно прибиране в къщи!

И аз нещо почвам да се притеснявам дали ще устискам до 16.08, когато ми е датата за секциото.
Вече определено почна да ми дотежава. Явно жегите хич не ми понасят - кръвното ми пада много рязко и вече на няколко пъти за малко да се сгромолясам насред улицата. В къщи на климатик си ми е най-добре. Хубаво е , че и Дани ходи на градинка, та през деня успявам да си почина.

Да ви се похваля - Дани вече спи на голямото легло в новата си детска стая. Много се притеснявах дали ще приеме промяната и най-вече спането сам в стаята, но се оказа малко геройче.

Хубав ден, момичета и ако не ви се налага не излизайте, защото навън е адска жега!

# 666
Здравейте,мамета,от много одавна не съм писала,тук,но все не ми оставаше време, до голяма степен,защото се преместихме от Другба в Надегда.  Наминавам да се похваля, че чакам с нетърпение понеделник следобед,когато трябва да си взема 45-дневния. Леки оставащи дни на всички коремчета Simple Smile

# 667
Ариана,как да ти кажа.За пъпки- има пъпки 15ина някъде.Според лекаря не е мн убедителен за варицела понеже нямал пъпки в устата и по косата,меките части.Но за устата най-вече поневе варицелата е херпес вирус.Но каза и че може пак да е шарка, но ако има силен имунитет да си остане с тези пъпчици,плюс още няколко де,но да не се усложни изобщо.За сега май към тоя вариант отиваме.Днес е 3ти ден а има само 1-2 нови.Даже тези по лицето които има завяхват,или поне на мен така ми се струва. Praynig

А за винцето-миналата шарка която кара се изрина след 1 пръстче топнато във вино,и то дори не с тази цел,ами просто да опита.Това беше на вечеря,на къпане беше целия пъпки,та рекох и сега да не би да ми разреши дилемата винцето но не би.Дано дано така си остане,че не и се мисли иначе.

Ренка мн се радвам за постижението да спи сам малкия.Нашата стая пристига в неделя и въпреки всичкото суетене и нетърпение около нея,и въпреки непрекъснатите приказки от негова страна как ще бъде като батковците сам в стаята,имам дъъълбоки съмнения-поне за заспиването,после за през нощта няма да има проблем WhistlingЩе видим до къде ще я докараме.

А иначе татковците са мн интересни в момента на изтичане на водите или започване на раждането Laughing Joy.

# 668
  • София
Засега гледам да не го мисля това леко "изоставане". Знам, че измерванията не са точни, но предвид избързването на някои бебоци и аз с моите контракции се притеснявам да не се роди много мъничка.  А и доктора ми от женската консултация имам чувството, че това му е целта да ме ошашква. Всеки път ми говори за преждевременно раждане, как бебето няма да е голямо...спрях да му се връзвам, спрях и да го посещавам. Единствено мисля да отида да си взема нужните документи и до там с него.
Другата седмица съм отново на преглед и ще видим как се развива душичката ми.

Има ли мами които ще раждат нормално, без избор на екип? Към коя болница сте се запътили?

Имам чувството че повечето мами които пишат тук са планово секцио или с избор на екип... а аз..оставила се на съдбата..
 Hug

# 669
  • Бургас
Здравейте и от нас,
Ичето, не си само ти на съдбата. Аз съм в Бургаската болница /предвид славата й/ и не съм с избор на екип. Просто ми се струва безсмислено за нормално раждане и то през Август /дай Боже устискаме, че както е тръгнало  Mr. Green / по време на  отпуските... някакси не ми се иска да разчитам на някой и после - да остана без това, ако доктора реши да си почива. Предпочитам ако остана доволна да го покажа в последствие на доктора и на акушерките. Така и така ще се дават разни уми, поне да са заслужени  Grinning Ти поне в София имаш всички шансове да попаднеш на кадърен екип, така че не си създавай излишни главоболия!

Мама Ивка, ако знаеш, как ме мотивират разкази като твоя .... златна си, пък и как го разказа, на веднъж го изчетох...
Хайде, чакаме още разкази!

Шише съм купила само 1 голяма, малко имам към помпата на Чико. Дано не се налага да ги ползвам изобщо. Някой да е практикувал даване с лъжичка, вместо с биба, ако се наложи?

# 670
Ичето,и моето бебче изостава с 9 дни,това беше при последният преглед,и аз като теб се шашнах малко,до тогава си беше изцяло в нормата и изведнъж изостава толкова много,сега като гледам по форуми и литература,разбрах че няма как с такава точност всичко да се изчисли,така че се успокой,мисли как добре си се развива бебка и се радвай на остатъка от бременността(доколкото е възможно).Моята лекарка до шестия месец ми казваше че е вероятно да се роди по-рано,и вероятно секцио,сега вече е убедена че няма никакви индикаций за секцио,или преждевременно раждане.Интересно, но от 4ти месец до скоро имах доста контракций,дори в 4ти и 5ти месец бяха ужасно много,получавах както истински така и подготвителни,сега с наближаването на термина почти изчезнаха,дори от два дни не съм получила нито една,чудя се дали е възможно просто да не ги усещам newsm78.

# 671
Момичета не съм особено голям привърженик на фейсбук,но ако може да се присъединя към групата там yes

# 672
Здравейте бремелинкиии   Hug

Честито на Simona_M, да и е жива и здрава първата мома, бързичко възстановяване и само весели моменти от тук нататък   bouquet

SIMONA_S и всички останали, които споделихте и ме успокоихте за "страшната ми болест"  Heart Eyes
Само искам да кажа, че след като споделих на лекаря ми за изтръпванията, отмалялостта и сърбежите по тялото ме изпрати на изследвания за черния дроб и бъбреците направих ги, но още не съм ги коментирала с нея (изглеждат ми добре, но някои са под нормите, та ще ви кажа след вторнишката ни среща  Wink )

estelitka и аз така реших, да си купя плат и после да търся накои да ми шие, понеже нищо не мога да си харесам  Grinning

veni9  докъде стигна ремонта?

NBM радвам се, че вече всичко е наред с ръката ти  Simple Smile

renka83 това наистина голяма крачка към порастването и самостоятелността при децата. Браво на детето и вас като родители  Simple Smile

# 673
Хайде да се отчетем от днешния преглед! Бебка отговаря на 34 г.с., а аз съм 36г.с. и 1 ден, но си расте пропорционално всяка седмица.Стреснах се - 3.100кг е по ехограф.Плаценти, води, шийка - всичко си е наред и доки каза, че ще си постои най-вероятно до края на месеца в корема на мама!!! Седалищно е, но следващия път съм сигурна , че ще се е настанила с главичката надолу!Слушахме тоновете и дори се наложи да ми раздрусат корема, за да ми събудят спящата красавица - супер са.Имам разрешение за море, но до края на другата седмица. И каза, че било хубаво да си изпека гърдите за кърмене, но не разбрах защо се препоръчва.

# 674
Дани, браво на вас! Миме, чакаме и от теб хубави новини! april20, дано и твоите резултати да са добри. Аз днес си взех МБ резултати, на мен ми изглеждат добре Simple Smile, да видим док какво ще каже др.седмица.
НБМ, бравос и за твоята ръка!
Априлче, ремонта върви много добре, чак учудващо. Има шанс другата седмица да се нанесем, но предвид, че спалнята ще е готова най-рано след 2 седмици, явно няма да е. Днес обикалях да търся спален комплект за баткото, иска Спортакус и то за легло персон и половина, не само че няма със Спортакус /мамите с по-големи момченца го знаят този Joy/, ами въобще с детски мотиви няма за легло с такъв размер... А ми се искаше да му взема нещо, което желае, нещо хубаво, за да се приобщи по-бързичко към самостоятелната си стая и най-вече да имаме успеха на renka83, макар че да ви призная честно, първоначално много ще ми липсва в нашата стая... Blush /ако въобще това се случи де/. Сигурно ще прибегна и аз до варианта поръчка на спален комплект.
Миме, с градината сме в особена ситуация. Спрях го тази седмица, понеже и двете му госпожи ги пуснаха в отпуска, преместиха децата в трета поред градина и въпреки, че е хубава, Калоян нещо не можа да се приспособи, та реших да се смиля, обаче нещо ми ходи по нервичките и другата седмица може пак да го засиля Embarassed.

Общи условия

Активация на акаунт