АВГУСТовската дружина талисманче вече има!

• 28 005
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Една моя братовчедка си поръча от дърводелец детско легълце,с формата на кораб ,дори и платна си има,а на стената до кораба му нарисуваха карта на съкровище,и момченцето толкова се радва,и така сладко си играе на пирати,че не може човек да го откъсне от там.И аз по нататък съм решила така да направя,поне детето да се забавлява Mr. Green

# 676
  • Бургас
А аз пък както си бях решила почти каква кошара да поръчвам (от онези комбинираните, дето после стават на бюро и юношеско легло) и само се колебаех за фирмата, така и пак съм в чуденка. Пуснах тема в "На пазар" за да събера впечатления от двете фирми, на които си харесах модел, ама там пък взеха да ме разубеждават и може да има резон в това, което споделят Rolling Eyes Този тип кошари идвали по-ниски от стандартните или сгъваемите и се случвало малчовците да правят салта и да изпадат отвътре като се изправят до решетката Confused Това доста ме притеснява, защото аз основно заради това се навих за по-високата инвестиция newsm78 Моята логика беше, че преносимите кошарки, въпреки сладурския си вид и мобилността, са доста по-леки и нестабилни и бебо ако залитне и падне към някоя от страниците, може да се обърне заедно със самата кошара. Като сложим това, както и че не знам колко време се ползва една такава кошара, но надали ще е много, и после така или иначе пак трябва да се купува "нормално" легло за дребоса и парите биха дошли доста повече. Затова и убедих милото, че така всъщност ще ни излезе по-евтино, особено ако леглото излезе качествено и издържи повечко годинки. Ама сега започнах да се разколебавам... Една сгъваема кошарка ще ми е доста удобна в началото, когато мога да ползвам долното ниво за склад, а бебето да спи на горното положение. Има модели с повивалник и арка с играчки, което ми е добре дошло. Ще мога да си я местя лесно вкъщи, ако има нужда, като мога да си я дърпам вечер до леглото и разкопчавайки ципа на една от страниците, мога да взимам бебо директно при мен за папкане Rolling Eyes НО, трябва да си купя така или иначе пак някакъв скрин, за да имам къде да държа на бебчо нещата, пък и да го повивам като поотрасне и не се събира вече в повивалника на кошарката. Така и по мога да оползотворя мъничкото пространство в спалнята в новата ни квартира (мда, най-накрая открихме нещо отговарящо на повечето ми искания и в понеделник, живот и здраве, ще подписваме договора bowuu), за разлика от може би по-обемната комбинирана дървена кошара... Ох, ще ми се пръсне нещастния и изгладен от жегата мозък да умува неща, дето 'ич не ги вдява Crazy Вие тук, мили мои, имате ли някакви препоръки, мнения и съвети по този казус - ако да, не се свенете да ги впишете в "книгата за похвали и оплаквания" (имаше такива навремето във всеки магазин или хранително заведение) сиреч тук де Praynig

Гушки и поздравления за всички, дето имат поводи (е, и да нямат, пак може да се възползват) като хубави резултати от прегледи, вървящи ремонти, махнати шини, пораснали деца извън спалните, бързи и лесни раждания и прочее хубавини Hug

# 677
  • Бургас
Брадице, аз съм за преносимата кошара, само мъж ми не можах да убедя и се наложи аз да сведа глава! Но пък пак ще си купим и такава, защото метлосваме страната като неприбран добитък и ще ми влезе идеално в употреба. Пък съм много скептично настроена към тези предпазни огради и решетки! Ми то ако се задави докато си на повече от 2 м от него, няма да е нужно да се преобърне навън за да ти изкара акъла. Пък и май са рядкост децата, които кротичко си гукат в легълцата докато мама си шета къщурата. То има писъци, рев и куп други щури екстри. Тръгне ли да щъка - паяка му е майката или да лази на пода. Завързваш всички вратички на шкафовете и само наблюдаваш сеира отстрани. Аз така си представям ситуацията  Crazy

# 678
здравейте мили мами,
да ви кажа че преди няколко дена най после ми казаха че ще имам щерка....само че, имам проблем от снощи и незнам какво да правя... имам едно странно течение.... бяла силиконова слуз. мисля  че това е най точното обяснение...някакъв съвет какво да правя Thinking

# 679
Здравейте,мами Simple Smile

Днес се разходих до карфур и имат -50 за текстил. И аз от лакомия : Mr. Green хоп-  да напазарувам разни памучни евтини дрешки за бебока, карай, че вече всичко си имам... (почвам да се чудя това с пазаруването да не е някаква болест - по принцип за себе си мразя да обикалям и търся дрехи - първият изпитан магазин е мой Simple Smile например комплект от 4 бодита (обикновени, памучни, в приятни неутрални цветове) излиза към 4 и нещо - почти към 1лв на боди... все ще ги намстя някак Joy

teddka, то по принцип на всички бременни май им е завишено отделянето на секрети, ама нали знаеш - -лекар да види, да ти пусне урина и МБ да си спокойна Simple Smile

Анито, какво стана с твоя "прекрасен" работодател?

Bradata, аз си купих за 300 лв от разпродажбата в айко с подарък 2 дунапренови матрака точно трансформиращо се легло - в крайна сметка ми пести място, удобно е, наглася се люлката на 2 нива.  в другите стаи ако ми трябва да "положа" бебчо, ще ползвам шезлонг. пък една приятелка ми обеща кошара за път - от тия сгъваемите.  Peaceа, да - няма нужда от обиколник -просто могат да се поставят на пръчките едни такива уплътнители към 10 лв пакета, пък люлката изглежда доста уютна.

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 16:30 от knitter

# 680
Здравейте  Hug Това време хич ни ме се отразява добре, кръвното ли от задуха ли ама все имам чувството, че ще тупна на земята  ooooh!
Днес ходих до университета да мина редовно, че смятам да дръпна от държавата тази помощ за студентки...дано ме угрее
Посетих бургаското Джъмбо и за мой късмет открих спален комплект който не е толкова шарен... много съм доволна е взех и бодита, гащеризончета и някой други неща, но много измалях и реших да тръгваме, за да няма издънка с кръвното.
Брадичке и аз бях в голяма чуденка с кошарата, взехме на Дизайн бейби, но аз се отказах от скрина с плот за повиване, защото всички майки около мен казват, че са го ползвали в началото за мерак.След това започват навсякъде и на спалнята, и на дивана... та и аз реших така. Не взех и защото знам, че живот и здраве след 3-4 гоодини ще искам да му направя хубава детска а тогава няма да го искам това трансформирано легло.... Та взех бяла кошарка(на което мн държах) с люлеещ механизем с две положения на матрака  и две чекмеджета за 200лв с подарък матрак
Улях се нещо и спирам   bouquet

# 681
  • Бургас
Книтер, мерси че попита, ама нищо особено, аз се направих на чукната, те повече не ме потърсиха и вече съм в 45 дневен болничен. В понеделник ще си го взема и ще им го занеса, т атогава ще се готвя за нови изненади, дано не са големи Simple Smile и неприятни.

Тедка, ако още не си отишла на лекар - отивай! Не съм раждала и не ми е падала тапа, но по обясненията ти веднага направих тази асоциация, незнам защо. Пък и като гледам в 36 седмица си, така че - не е изключено! Поне се обади на АГ-то. И после докладвай, че ще се изприщим да те мислим Simple Smile

Митрева, стискам палци да стане! Само после как ще ходиш на лекции редовно?

# 682
Тедка,аз от опит ще ти кажа,но това не значи че и при теб е това.Да не ти пада тапата на шийката на матката.Аз имах 2-3 дни такова слузесто,прозрачно,без мирис. И до 1 седмица родих.

# 683
  • Бургас
Мама Ивка, хей тва имах предвид и аз ама като не мога д аго обясня  Hug Ако е това - бързо и безболезнено ти го пожелавам, да не забравиш да се отчетеш, че ми е любопитно  Hug

# 684
Брадичке, за кошарите ще  чуеш и прочетеш най-разнопосочни мнения. Доволни и недоволни има и от двата вида, в крайна сметка избора опира до теб и настроението ти в момента Simple Smile.
Ние вече 4,5г. ползваме от комбинираните кошари, които евентуално се трансформират по описания от теб начин. Спокойно мога да кажа, че съм страшно доволна от избора си. Сега ще ползваме същата кошара за бебето. Основно като я купувах се водех от размера - големичка е, възможно най-голямата, та да може дечко да я ползва по-дълго време, както и стана, изобщо не му е утесняла, повивалник, който изобщо не беше прищявка, а си го ползвах и него доста дълго време, понеже е голямо облекчение, няма нищо общо с повиването по дивани и спални и прочее. Люлеещия механизъм, също глезотия, но мнооого полезна в началото, както и двете нива. Леглото е на ръка разстояние от мен, полюшвала съм бебето, когато се е налагало, успокоява се бързо или пък през решетката без да ставам подавам я биба, я помилвам и такива ми ти уж дребни работи, ама пък поне са ми спестявали многократни ставания. Даже имаше дълъг период, в който като легнем, просто протягам ръка през решетката и Калоян като ме хванеше се разтапяше и мигновено заспиваше.
Преносимите, имаме и такава, но сме я купили само за да я ползваме у майка ми. Както сме я сглобили, така си и стои там. Пътуваме много, но до сега не сме я носили абсолютно никъде, понеже такива кошари предлагат в почти всички хотели, до сега не ми се е случвало като се обаждам да резервирам и да ми кажат "нямаме", пък ако кажат, техен проблем, губят ни...

# 685
  • София
Аз пък като ползвател на преносима кошара за сина си, мога да ти кажа, че проклех дните си за това загубено решение да вземам такова чудо.
Горното ниво е ОК, но задължително трябва да си купите и истински матрак, без него е твърдо и неудобно. Като го сложиш пък, остава съвсем малко решетка - около 15-20 см. Crazy
Хиляди пъти съжалявах, че не мога да смъкна решетката и да примъкна леглото до нашето, така че малкият ревунтел да е постоянно до мен. Вместо това ми се налагаше да ставам и да го вземам на спалнята. Постепенно зверчето се настани трайно при нас.
После пък като преместих матрака на долното ниво, ми се скъса кръста да се навеждам и протягам пак през решетката, за да сложа спящото вече бебе там. Обикновено при този зле премерен акробатичен номер, тръшвах бебето в последните 2-3 см, при което то се събуждаше отново.
Единственото позитивно нещо, което открих е, че и да си тресне главицата от мрежата, няма поражения  hahaha
Накрая, чак към 1.6г. се нави да спи в нея, но на горното ниво. До него слагам стол и той си прескача сам да влиза и излиза. Но пък, понеже нивото е проектирано за бебе, а не за магаре, което се друса непрестанно, единия от циповете се повреди. Е, крепим положението, но само защото съм натъпкала с дрехи "складовата база" и да падне пак няма страшно, няма да усети. Но това пък нали се сещаш, че я превръща не в мобилна, а в стационарна кошара - пак същото.

# 686
И аз не съм доволна от преносимата кошара. Взехме племенницата ми като се роди като ни идва на гости да не спи по леглата. Еми, отначало е добре, ама като смъкнеш на долното ниво и идва зора. Точно че хвърляш бебето последните сантиметри, особено ако си късорък като мене, не се люля долното ниво, не можеш да го хванеш за ръчичка през мрежата, абе не ми харесва. Имам, но ще си я занесем в Димитровград като ходиме на гости да има къде да спи бебка.
Иначе аз май се спирам на Аделината, само дето не може да се мести нивото, но пък решетката се мести, а то си е практично също. Предполагам ще ползвам кошарата до поне 3 годинки, пък после леглото поне до първи клас когато ще й направим стаята както тя си иска.
Сега се чудя дали да нарисуваме нещо на стената около кошарата или да купя от Джъмбо лепенки с Мечо пух. Нямам си идея ако догодина реша да пребоядисваме стаята дали ще може върху рисунката да се боядиса качествено.
Митрева, и аз се прехвърлих редовно, дано ни дадат паричките, че бая нещица ще купим на бебоците с тях.
Аз пък за шишетата незнам каква марка да взема. Имам стерилизатор за микровълнова и нагревател на Авент и ми е чудно ако взема на друга марка шишета дали ще си паснат. Иначе на Авент не искам шишета, че много пропускат. И какво АМ да взема за болницата - пише в списъка, че се носи. И шишета като избирам какво да им гледам?
Свекито ми взе чаршафчета и калъфки от Димитровград от някаква нейна дружка от пазара, ама много груби ми се виждат нещо, та и аз си мисля да си купя мекичък плат и да си ушия, и без това машината ми само прах събира.

# 687
Честита Алекс на мама Симона! Да е жива и здрава и много радост да им носи!!!!!!!! ylinfant

Днес бях при доки за 45-дневния болничен - прегледа ме, всичко е наред за сега. Бебка "уж е станала" 2400 гр. пък колко е наистина ще видим. Мама също е качила близо 2 килца, изследванията са ми ок,  даде ме списъка за болницата и ми каза че ще трябва да вляза за 1-2 дни в болницата за изследванията преди секциото. Така като го прегледах списъчето почти съм готова, остават ми само памперси и картон за бебето. Вчера последно взех нощница и един много сладък спален комплект за беба, от тези с пухкавите обиколници и легълцето стана като облаче - на мен ми идва да легна в него Joy

Брадичке, относно легълцата и аз бях в голяма чуденка, но накраян се спрях на дървена кошарка с решетка в цвят като спалнята. От голямо трансформиращо легло се отказах защото ще ни заема много място в спалнята, а по- натам ще направим детската стая и ще изберем цяло обзавеждане. За меките кошарки съм решила да ползваме за хола и когато ходи с преспиване в наште. За дрешките ще ползвам скрина на спалнята и шкафчетата на легълцето, така и така в скрина се оказа че има само някакви дреболии които се побраха в секцията в хола.

Май се оказа, че не само аз шпионирам в другите темички Embarassed но и на мен ми е много интерсно да чета как е минало раждането и как е като беба се прибере вкъщи, но понякога като чета ме обвзема мааалко страах Simple Smile

Hug

# 688

Има ли мами които ще раждат нормално, без избор на екип? Към коя болница сте се запътили?

Имам чувството че повечето мами които пишат тук са планово секцио или с избор на екип... а аз..оставила се на съдбата..
 Hug

И аз така си мислех, че съм единствената оставила се на съдбата  Rolling Eyes Аз съм избрала II МБАЛ на Христо Ботев, пък когато дойде.

Да използвам поста да честитя и на новата мама Симона М и нейната малка сладурана. Да са живи и здрави и много щастливи. Името е страхотно и ние сме се спряли на него.  Crazy

# 689
  • София
Аз твърдо съм избрала болницата-Шейново, имам и лекарка но тя е отпуска 1-15 август (моя термин е 07.08) и ако я няма когато тръгна да раждам ще съм най -вероятно без екип.
Брадичке, както Вени е писала мнения разнопосочни ще намериш за кошарите. Сестра ми например за едното дете е с дървена за другото с преносима и е много доволна от преносимата. Не съм я чувала да се оплаква от последните сантиметри и също така тя приспива детето директно в кошарата (и аз така смятам да правя) а не извън нея и после да се мести. Дори и да се е случило е по рядко от заспиването направо в леглото. Дървената ако е  от малките стандартните 60/120 ще се ползва точно толкова време колкото и платняната която е с такива размери. Аз също ще съм с такава (платняна), ние също много пътуваме но нито при майка ми нито при свекърите има детско легло така че ще си носим кошарата. Разбира се ще имаме и матрак защото това което е с леглото е твърдо. Също така често ходим по вили /къщи с басейнче с голяма компания и там нямат кошари също...Другото което сме на квартира и не ми се купуват масивни мебели..Така че според мен е индивидуален избор помисли си на теб как ще ти е по удобно. Виждам че всеки си има различно мнение и опит така че..то не се знае и при мен как ще е но за сега така сме решили  Peace

Общи условия

Активация на акаунт