Януарчета 2009...лятна тема...

• 31 991
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Привеееет!

Еха, имам вече фенове - благодаря, много мило!  bouquet

Така, така... Никола е предучилищна в училище и от 20 деца, нито едно не е записано на занималня и едва 3-4 деца ги взимат по-възрастни роднини по серебрена линия. За всички други в 11.20 !!! и само 1 ден седмично в 12 са се строили родителите им! newsm78 Някои са били на детска, всъщност май повечето и всички тези хора съвсем съзнателно и с желание са записали децата си в училище. Как до вчера е нямало кой да ги взима и в 17 ч са били последни, а как от 15 септември никой не желае да запише детето си на занималня до 17 ч. и се намери за всеки кой да го взима? Идеи? Аз имам две. Или нивото на безработица толкова трагично се е повишило или се преиграва на тема обгрижване на деца в градинска възраст. Има хора, които НАИСТИНА нямат помощ и им се налага дечицата да са в детска до 17, 18, когато успеят да ги вземат, но какъв е процентът на хората в това положение според вас? Вероятно е доста нисък, както бях ШОКИРАНА и от статистиката за % на кърмените деца в България. 20% от децата биват кърмени при излизане от родилния дом и в първите месеци. Не става дума дори за статистика на ниво 6-ти месец. В потрес съм. Статистиката е на НАПК.

Та, така - кой кум, кой сват, кой с обувки и кой без... За любителите на източните порядки - "Листопад" с покъртително умилителните редици от обувки и пантофи, строени до входната врата, както и дървената врата с матирано стъкло на банята, за да се вижда дали е свободно.

Приятни почивни дни. Аз днес повозих дребните на метро, успях да мина приемливо през атакционите в Борисовата и сега отивам да правя кьопоолу - какво по-прекрасно начало на есента!  Heart Eyes

П.П. Голямата работа категорично и задължително в гащите и само аз съм одостоена с честта да го почистя. Така че точка първа от инструкциите за експлоатация на моя син Матей ще бъде: "Снахо, не купувай гащи, а памперси на промоция от Кауфланд. Любяща твоя свекърва."

# 586
  • София
Като заговорихте за акото се сетих за една майка вчера на родителската среща. Цитирам:
'' Моята дъщеря има един проблем...като ака трябва да си до нея и да и викаш Давай! Можеш! Ти си! Силна си! Рома са най силните!''  rotfImbo rotfImbo rotfImbo Ей казвам ви напиках се от смях. И наистина детето досега не е акало там, ми само ревало до вратата на тоалетната. Та днес голям напредък 2 госпожи викали като ненормални ''Джулия Можеш! Давай! Рома!Рома!Рома'' , та днес Криси се прибира и съответно ''Vai, Giulia! Forza Roma ei ei! Forza Roma ei ei!''  Joy
newsm65 newsm65
Ели, мерси, не знаех, че така се казват Heart Eyes
Радстчо, ама ти тук ли си още JoyМилото Анджи, дано измислите нещо с преместването, че да му олекне на сладурчето Confused

Коприв, честит първолак, а за Ани не се учудвам, след всичко, което си разказвала за нея SunglassesНяма да е зле да се вясваш по-често :hug:
Ланг
,  и аз съм се чудила, как хората си взимат децата толкова рано и в 17 часа вече няма почти никакви деца newsm78Или не работя,т или бабите и дядовците са впрегнати да помагат, или бягат по-рано от работа Rolling Eyes
Лека от мен, че ме викат  bouquet

# 587
Наде, направо ме изпълни с тези писания  Joy.
Голям цирк и при вас.
Колкото до Крис, изобщо не съм изненадана, че така се представя, даже си мисля, че той е точно такъв тип - обича да прави всичко както трябва и да изпълнява точно нещата  Heart Eyes.

Колкото до работенето - ами повечето майки, които познавам не работят. От 20 майки примерно, които заедно сме си гледали децата, само 3 знам, че работят. Вярно, че моите познати не са критерий, но с повечето е така.

# 588
  • Варна
Ох, Наде, голям смях!!! И аз чакам с нетърпение първото тържество на Елия, пък дори и дърво да го играе Joy

За неработещите родители не знам...аз досега бях на 3-4 часов работен ден, но след някоя друга седмица ще ме назначат на цял и докато стигна от Общината до наше село, са си 6 км в задръстванията, ще съм към 17.30ч там - вижда ми се безкрайно дълъг ден!!! А тези майки, които не бачкат, какви заплати вземат мъжете им, че могат да си позволят да седят в къщи?

Дзън, момичета!!!

# 589
  • София
 Drunk Аз съм на ВиК...днес нервите ми са изострени в повече...Куца ми това възпитание и това си е ooooh! Викат, бият се, реват, крещят...и едвам се стърпявам да не ги отупам Twisted Evil
Наде, дърво дърво - но явно с важна функция Simple Smile
Мим, аз работя на 11 км от нас, респективно градината, която е близо до нас...Но с мойто работно време няма кой да ме чака в градината. И въпреки, че свеки ги прибира, пак са последни в 17.15...
Ланг, аз не бих го записала предучилищна Хриси в училище. Не за друго, ами не съм и избрала все още такова. Имаме си хубаво училище в квартала, добра база, НО...бъкано с ромчета. Confused Свалят нивото на целия клас, щото си преобладават и всеки, който иска детето му да научи нещо гледа да не си записва детето в квартала...
Мони, оправи ли се Сами? И Гого ми е сополив  Sick Скоро не беше...

# 590
Дони, ние го записахме съвсем не в квартала. В Герман има едно училище, но съм виждала и циганчета, а и това училище съм си го избрала между 4 възможни в Младост. Учителката ми се видя най-симпатична, жена с 40 години стаж, а и базата най-прилична. Повече на този етап не ми и трябва. Търсех място, където мамината нежна душица да гради самочувствие, в смисъл да му е спокойно и да се отнасят с него като с личност, а не с бройка. Трябваше ми добър начален учител, с човещина и опит - мисля, че го намерих. Вярвам, че най-добри резултати се постигат, когато се надгражда стъпка по стъпка, а не да се хвърля човек в дълбокото.

И Матейчук е с хрема и отшумяваща кашлица, но така е от седмица.

# 591
  • София
Дони, мерси че питаш-не е да е здрава, ама поне няма Т, сополи да искаш Rolling EyesМного ми е жал с тоя запушен нос, само я дебна да я духам с ония ми ти маркучета за дърпане на пипита Embarassed, а тя пищи, крещи, само като го види започва да плаче Confused
Дано Гогича се оправя-сополанковци сладки.
А относоно възпитанието- ooooh!Ако не чуя думата "искам" и съответно отрицателната й форма по милион пъти,  не знам как ще мине денят ми ShockedНормално е човек да си изпусне нервите-а ти и работиш освен всико Naughty

# 592
А тези майки, които не бачкат, какви заплати вземат мъжете им, че могат да си позволят да седят в къщи?

2500лв, от които се стремим да харчим 1500лв...така, че не са кой знае колко много...
 Simple Smile

# 593
  • Варна
А тези майки, които не бачкат, какви заплати вземат мъжете им, че могат да си позволят да седят в къщи?

2500лв, от които се стремим да харчим 1500лв...така, че не са кой знае колко много...
 Simple Smile

За съжаление заплатата на мъжа ми е точно половината от това, което харчите... Понеже седя 6 месеца без работа  /нищо, че е с две висши и езикова гимназия/, та се бях ужасила какви са заплатите, и дори неговата ми се видя прилична.... Аз като цяло много си ценя труда, и не се давам за смешни заплати, НО тъпо живота ме пречупи сега в този момент! Няма кой да помага за Ели, мъжа ми е по 12 часа на работа, с един почивен, та аз трябваше да търся държавна работа, да мога да почивам събота и неделя, и най-важното да мога да ползвам болнични...та пречупих се, мамка му:( Та не знам, ние или вие сте изключението, все си мисля, че повечето хора изнемогват, особено в по-малките градове!

Отплеснах се, въпроса ми беше по-скоро ритуричен, защото големия + на ДГ е, че ти спестяват мн разходи - за храна и за отопление най-вече....

# 594
Оф, нашите доходи са по-високи, ама пък само кредитите ни удрят 2 бона  Tired  #Cussing out. После трябва и сметки, и гориво, и не знам си кво си. И то накрая излиза, че единият от нас изцяло работи за банките. Вече много сериозно се замислям да се позасиля към някоя банка, че поне и преференции хубави имат за кредити  Mr. Green
Та при нас, ако Митко взима към 4 хилки, съвсем спокойно си оставам вкъщи. Ама... някой навит да му ги дава?  Mr. Green

МимHug

# 595
Лорини тя моята заплата тук беше толкова и се водеше за голяма. Смятайки, че в БГ е всичко по евтино е много повече от добре.  Peace

Тук държавни ясли няма, съответно само частни на цена не по малко от 400 евро. Заплатите (за жена) са от 800 - 1000,1200 евро. Майчинството е 3 месеца. С 1 дете половината заплата отива за ясла, с 2 цялата, та е все едно дали ще работиш или седиш вкъщи с децата. И после трябва да се види дали ще намериш работа, която да отговаря с часовете на ДГ или яслата, тъй като не са като в БГ за цял ден. Ако нямаш кой да ти помага с децата са 2 възможностите - или да нямаш деца, или да си седиш вкъщи. Аз лично се уволних като забременях с Криси, тъй като 3 месеца след раждането му трябваше да се върна. Не съм си и помисляла да го пращам на ясла на 3 месеца (както правят 80% от майките тук), нямаше кой да ми го гледа (пък и да имаше нямаше да го оставя на 3 месеца) и така успявам да си седя вкъщи. Peace

Храната и отоплението в ДГ не ги ли плащате в БГ???

# 596
Накри, не - тук се плащат 60 лв. на месец и туй то. В ДГ вече като има "извънкласни занимания" - някой спорт или език например, се плащат допълнителни такси - не знам обаче как се определят - дали има наредби за тях или всяка градина според доставчика, когото си намери. И толкоз. То и затова състоянието и навиците в тях е такова - мое мнение.

# 597
Мим чист късмет е работата на Коко, която получи докато бях бременна....преди това работеше в НСо- държвна работа, на която към момента щеше да взима към 1500лв..а тогава работеше на още едно място и общо взимаше не повече от 1000лв...та наистина чист късмет...но и да не беше пак щеше да работи на две места, а аз да я гледам до 3г...

Сис държавните градини с извънкласни занимания стигат до 120-150лв...поне такива неща съм чувала аз...

# 598
# 599
  • София

Сис държавните градини с извънкласни занимания стигат до 120-150лв...поне такива неща съм чувала аз...[/color]
Баш баш - такса - 60 лв, футбол - 20 лв, народни танци - 20 лв, логопед в градината - 56 лв...А тази година иска да учи и "игийски" - и там минимум 20 лв... Логопеда извън градината ми чуква 240, щото ползвам намаление за 2 деца  Rolling Eyes
И ние като Сиската - не са малки доходите, но разходите са просто огромни Sick
Лорини - УАУУУУ. Честито. Аз така и не намерих време тия дни да стигна до фризьор Sad Днес цял ден чистя след вчерашния майстор...

Общи условия

Активация на акаунт