АПРИЛската дружина, с бодра крачка тръгва на градина!

• 41 002
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро
Мамасита всяко зло за добро  Hug Може би така ще ви е по добре защото за децата ни е важно да имат едни спокойни мами А Ачко ще покажеш ли  Embarassed
Вили разбирам те чудесно ние сме същите с тази разлика че аз още не съм си намерила работа и как да тамеря като те са максимум 5 дни на ясла и после 2 седмици в къщи заради алергиите мадленени  Twisted Evil
Бати Саши бързо да свиква с яслата и по малко болести  Hug
Днес заведох тайфуните на ясла и ме сюрпризираха с помагала за яслата  Shocked няма ли да оставят децата да играят  Twisted Evilза всяка по 10 лв + още пари за играчки по 20лв при условие че съм купила и занесла като почнаха септември лошо ми става вече това са много пари при условие че групата е пълна с играчки  Twisted Evil
Не ми се пише повече че съм попаднала в една дупка  Tired

# 661
Добро утро! Ачо явно ще е добре с нервите, защото вчера успя да изяде няколко валерианови таблетки. Знае, че са "котешки хапчета" и ги изяде с цел да се превърне в "меко котенце". По принцип обича да яде зелени билки- магданоз, целина, даже здравец, джоджен. Иначе снимки на дечко в нета малко спрях да качвам.

Тази сутрин се обръща към себе си като "Ачи мекото котенце".

Просто всяка сутрин благодаря, че се измъкнах. Вярвам, че човек не се преобразява от неприятни ситуации, а само проявява това, което му е заложено. Та на моя бивш явно му е било заложено да е крадец, защото въпреки че изхарчвахме цялата ми заплата- равна на неговата, че той спестяваше заплатата си на свои сметки, че съм му превеждала всички спестени пари по негови банкови сметки и има пари за половин апартамент, не ми е върнал и стотинка, а даже така смята нещата, че ме изкарва и длъжница.

Разбира се, иска да плаща минимално издръжка. Е кажете, това мъж ли е?

До един момент се държеше добре, след това раждането на детето нещо се отрази зле, вместо да се мобилизира и да стане независим, той изведнъж се лепна още повече за майка си.

Сега ни обвиняват, че атакуваме семейството му с магии.

Мисля, че измъкнах и себе си, и Ангел от една среда, която за мен щеше да е неприятна, а за него- антивъзпитателна.

# 662
Mamacita Bandida, останах безмълвна от написаното...но се радвам, че си събрала смелост да оставиш зад гърба си неподходящата среда и хората,които не заслужават компанията ви- твоята и на Аче котаче  Hug Радвам се, че отново си сред нас  Hug Ще се радвам да чета отново увлекателните ти постове и дано само хубавини около вас с детенце   bouquet
 Около нас със Самчи нищо ново, с изключение на класиката - тръшкане, инатене, безпричинни ревове и тотално непослушание. Промяната много му се отрази, може би самата аз се държа различно и той се възползва от намалените ограничения и забрани. Започна да ми се катери по главата и от вчера отново въведох военен режим. С нечуването си започна да става опасен за самият себе себе си, което никак не ми се нрави. И така...ще бъдат тежки 7-10 дена докато отново разбере кой има повече пагони, но... от мили думи не му се иска да вдене. От няколко дена дори си позволява да ми посяга, на което аз реагирах  Shocked а никога не е удрян...  Thinking Толкова ми се искаше вече да е поумнял и да разбира от блага дума, но уви...явно не е дорасъл все още за това.
 Това е от нас,наоплаквах се  Blush Дано всички болнички внезапно се оправят и никакви болести да няма цяла зима   Hug Продължавам да умувам за коледен подарък, Олчето беше показала едни Плей до, но се чудя дали са подходящи за мъниците...дали ще му е интересно или само ще има мазало навсякъде и отново ще престоява в купа с играчките  newsm78

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 15:57 от poem

# 663
Ангел си поръча малко пиано- синтезатор, защото голямото пиано на мама било "малко страшно". Трудно се репетира с Ангел, не дава да свиря. Ще получи малко пиано, голяма бетонобъркачка, книжка за влакчето Томас и приятели и ще търся кадифено зайче като от приказката.

# 664
здравейте и от нас!

Благодаря от сърце на тези,които ни поздравиха за Димитровден Simple Smile

Олче,стискам палци успешно да минат тези 6 месеца!

Ние сме 98 см. и тезжим 13 450-струва ми се добре се движим.
Чудя се дали да махна нощния памперс. Вече от няколко седмици не е пишкал в него,а си се буди и казва-и на практика само хабим памперсите /не че вече не взимам от възможно най-евтините/. Не съм купувала обаче никакъв протектор за матрак и май ще трябва да взема някакъв,но не запарват ли?

рони, при нас изреченията завършват с "ей т'ка" -явно е някаква мода сред 2-годишните  Laughing

Ние сме фенове на червенто,което до скоро наричхме синьо  Sunglasses

Миме, браво за принцесешката стая! Искам и аз такава  Flutter

Aila, честито!

Тази година съм решила съвсем от рано да украсим за Коледа,за да ни стане коледно настроението и да пордължи по-дълго  Heart Eyes

Mamacita Bandida, много ми липсваха постовете ти! Всяка майка е длъжна да направи най-доборото за детето си и след като това е най-доброто,те поздравявам за смелостта!

# 665
  • София
  За каките накупих реално подаръци, но за Елена нищо не измислям, тя си има страшно много играчки от каките. Може би пак ще отскоча до Комсед, сега намалението било 40 процента. В неделя взех набързо още едно лего на 50 процента намаление.
  Искам само да похваля подаръка на Елена за рожденият и ден, колело без педали. Макар да бях малко скептична и реално да си има две uолелета 12 инчови с  педали от каките, сега съм много доволна от покупката. Доскоро и беше г олямо, но те го даваха и от 2,5 годинки, все пак предпочетох него да взема, а не по-малкият размер.
  Вчера излизахме с колелетата навън. Открих че тя вече си го кара спокойно, съвсем леко, като изминава без проблеми големи разстояния. За съпоставка, каките макар да можеха да въртят педалите на техните колелета на тази възраст, им беше много по-трудно, по-лесно се изморяваха и не караха дълго. Колелатата бяха тежки и трудни за маневриране, докато с това тези проблеми ги няма. И за най-голяма моя изненада макар да бях чела и гледала клипчета, констатирах, че Елена наистина се засилва и си вдига краката и си кара така известно време. През това време реално балансира и си кара колело на две гуми, а ако почне да залита съвсем лекичко отпуска крачета и запазва стабилност и продължава да си бута като Фред Флинстоун Simple Smile

# 666
Aila, пусни линк на колелото. И аз много им се чудя.

Мамасита, добре завърнала се при нас. Имаме във ФБ затворена група в която си пускаме снимки. Ако имаш желание, може да се включиш и да пуснеш снимки:  . За всичко споделено: Hug

йо_йо, не  исках да казвам по-рано, но си мисля, че ще имате момиченце Heart Eyes

Хайде, хепи Хелоуин. Ха-ха, момичета, днес може да излизате навън без грим Joy

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 15:32 от very nice

# 667
  • Някъде там...
Значи за мен всеки ден е Хелоуин.  Joy

Мамасита, радвам се, че се появи.  Hug Всяко зло за добро, са казали хората, така че горе главата!

Аз взех подобни колелета на Худора, но нещо не се справяме добре засега. Йоана я е страх и иска само да я държа за да кара, Яна пък доскоро не стигаше добре земята с крачета, но вече е по-смела.  

Ние пак сме болни. Сополи, гнойни налепи по гърлото.  Tired 5 дни на ясла и цъфнаха...

# 668
  • София
Привет и от мен!

Жабче, благодаря ти още веднъж за информацията за намалението в Комсед  Hug Аз както се чудех дали да отида, ходих и в петък, и в неделя  Embarassed В петък взех доста подаръци за приятелски дечица за Коледа и за баткото ни. Наблегнах основно на Легото, но нямах много време да разглеждам, нищо не взех за Гергана освен един обикновен пумпал, та в неделя сутринта пак там. Пак не й харесах нещо по-голямо, но поне взех 2 чифта пантофи на КиК - по 8,90 бяха и разни по-дребни подаръчета (в детската градина на Емо имат навик от 1ва група още на рождените дни да носят по малко подаръче и да си подаряват). Та както Айла е писала, в неделя обявиха следващото намаление от 40% - ще важи от днес до 6.11. включително. А вътре чух продавачките да си говорят, че после ще има и 30%, но не разбрах за какъв период. В неделя някои неща се бяха поизчерпали, но сега на по-малките проценти може би ще вадят и нови. Аз много исках от говорещите на български играчки на Фишър прайс да взема, но явно на 50% намаление не им беше изгодно да ги продават и нямаше нищо тяхно. Ще следя дали по-натам ще пуснат нещо.

Поем, относно Плей-До-то, чух майки да си гворят в магазина и едната обясняваше, че въпреки че го дават за 3+ като възраст по-скоро е за 4годишни и нагоре. И аз така мисля (Емо има такъв подарък от мин. година). Зависи си от детето разбира се, ако решиш заедно да ги правите фигурките сигурно ще му е забавно, но се иска сила да се натиска там. Може би е подходящо да му вземеш само разноцветен пластелин и да си прави фигурки разни. Иначе този специално се чисти сравнително лесно, особено като изсъхне и не оцветява. И от дрехи съм го изпирала  Mr. Green.
Айла, честита нова титла и от мен! Бъди все така всеотдайна и в помощ на много майчета.   bouquet
Не съм споменавала, защото се включих в темичката миналата година точно след отбиването на малката, но тези 20 месеца кърмене ги дължим изцяло на форума - всичко научих от тук и за всички проблеми тук намирах помощ Simple Smile
Бен, радвам се, че сподели за новите страсти на Дали - все така да не е срамежлива и да се изявява  Heart Eyes
Мимето, страхотна стая за принцеси сте направили. Да са ти живи и здрави и да си я ползват с желание.  Simple Smile
Рони, много се смях с коледното желание на твоята принцеса.  Grinning Дано проведете правилните преговори и стигнете до съгласуване на поръчката към добрия дядо  Laughing Как е нейното оче, иначе ?
Villyh, не сме те забравили, разбира се. Радвам се, че намина. Дано са ти по-дълго време здрави дечицата и да не се разпокъсваш между работа и гледането им.
Дани, и при теб тайфунките да са здрави и спокойни на ясла желая.
Честит нов старт в яслата и на Саши! Да е здравичък и той и да му хареса да ходи при дечицата.
Този пост го пиша от сутринта и май е крайно време да го пусна, че стана неприлично дълго Blush
Хубав следобяд на всички  Hug

П.П.
Значи за мен всеки ден е Хелоуин.  Joy
И аз в тази група  Laughing

# 669
Привет и от мен newsm03
Хайде всички да се оправят и без болести   love001
Вери Найс хепи хелоуйн  Mr. Green почти без грим и аз си ходя целогодишно  Wink ти да нямаш някакви скрити заложби да познаваш? на мен позна момиче сега на Йо-йо също предричаш момиченце, спомням си на Ивка преди време беше казала момченце, как го правиш?(ако не е тайна сподели) Hug
Айла честита нова титла и със здраве да си я ползваш!
За колелетата ние също искаме да купим на Диди, но ще и вземем за рождения ден, че сега няма смисъл чакаме сняг скоро и вече е студено навън за колело Mr. Green
Мамасита радвам се че писа  Hug и че сте добре с Аче-юначе, това е най-важното да сте спокойни и щастливи! Peace
Поем на Диди и подариха едни приятели преди около месец кученце с плейдо, леле какво мазало става, да чисти се идеално, но реално тя не играе с него а ти трябва да и правиш всичките фокуси, та изчаках да му се нарадва и в кофата за боклук, според мен трябва да е поне след 3г, да може да разсъждава за сега не сме на тоя етап все още  Wink

# 670
Mamacita, добре завърнала се!   bouquet Гледай да поостанеш по-дългичко тоя път.  Wink

Айла, честито титуловане!  Hands Clap Не знаех, че продължава намалението. Ние бяхме в петък вечерта и бая бяха опоскани рафтовете...Взехме разни простотийки - нищо марково.

villyh, всички познати дечица, които сега тръгват на ясла са постоянно болни...минат 2-3-4 дена и хайде вкъщи... Sad Бързо да му минава на светли!  Praynig  Ще видим и моя момък след 2-седмична почивка как ще е. Ръчичката още не е оздравяла от изгарянето на ютията, слагаме разни лепенки да не се наранява и замърсява местенцето.   ooooh!

# 671
Mиме, чак се плаша понякога от себе си. Случи се след 2-то раждане. Изведнъж ми идва в главата като чуя, видя (дори и по ФБ) някой познат. Предричам, че ще забременее, че няма да може да забременее или какъв пол е. Вече имам поне 10 случая. Аз за теб, не съм ти казала, но още преди да споделиш, че си бременна, знаех Whistling Joy Една съседка, я гледам само по ФБ, наживо не сме се виждали от година някъде, помислих си, че е бременна и сега й гледам снимка в  ФБ с големия корем Laughing Никога не съм имала ясновидски способности преди. То, и сега не са ясновидски, ами някакво по-силно развито чувство.

За колелетата- и аз мисля за РД да е.

no_name, това за ютията съм го пропуснала. Мажи с "Спасател балсам"-много е хубаво за болки и зарастване.

# 672
no_name, това за ютията съм го пропуснала. Мажи с "Спасател балсам"-много е хубаво за болки и зарастване.

Това не съм го чувала.  newsm78 Майка ми взе от една жена домашно правен крем (с естествени съставки все) и за момента в комбинация с дефламол добре върви. Мехурчето на по-голямото изгорено се спука и сега се бели и отдолу се вижда червена кожичка. На възглавничките на пръстчетата има малки мехурчета, които почти не си личат уж, а вчера нашият разчопли едното и ми го сочи и вика "Боли". Та днес слагахме и на това пръстче лепенка... Иначе казва, че не го боли.  newsm78

# 673
very nice , рони заложи на момченце,та ще видим коя е по-ясновидка  Laughing

аз този път пък никакво 6то чувство нямам-мисля,че от страхгледам даже да не го мисля,само и само да минат първите 3 месеца и да ми е живо и здраво  Praynig

иначе нещо с подаръците много зациклих-хем искам да са хубави,хем да не заемат много място,че сме се заринали...хем,ми се струва,че за момченце все няма достатъчно избор  Embarassed

# 674
Мамасита,  Hug. Някой трябва да бъде напълно извън ума си, за да не забележи четейки те, че си изключително ерудиран човек. Съжалявам, че се е наложило да се стигне  дотук в отношенията с един бъдеш бивш биологичен баща.
Точно щях да питам за Преси. Бързо да му минава.
И на всички болнички също. (и ние сме пак в компанията, тази нощ нещо кашлиците бяха повече от съня. След поредното посещение при пед, ще се развеждаме с нея. Взе да ми писва да чакам едночасови прегледи на един брой пенсионер  Tired)
За Комсед предполагах, че така ще последва с намаленията. Не успяхме да влезем, но имах удоволствието да видя една много силно разхождаща татко си Яна и една много послушна Йоана.
В неделя срещнахме това страхотно слънчево момиченце Калина, която е такава радост за окото и ухото  Heart Eyes. Нищо общо с личния ми див екземпляр.

Общи условия

Активация на акаунт