Съпруги на военнослужещи ІІІ

• 99 253
  • 724
  •   1
Отговори
# 255
А бунгалата на Обзор, дали са удобни за бебе на 6 месеца?

# 256
Mirama, да, за мое преголямо съжаление - вече седмица сме в София, направо не мога да се адаптирам, даже сънувах морето Embarassed Снимки се чудя какви да ви пусна - трябва да селектирам малко, а се оказа, че почти нищо не съм снимала от базата, та колко ще съм полезна, не знам. Иначе вече писах многократно - предоволна съм от условия, храна, съотношение качество-цена, единственият голям минус е разстоянието до плажа, но се преживява с кола Simple Smile Ние пообиколихме района около Несебър - ходихме в Слънчев бряг, Св. Влас, Иракли, а надолу към Бургас - до Равда, къмпинг Ахелой, Поморие, Поморийския манастир Wink Всичките местенца ми харесаха много, само не препоръчвам Равда и Ахелой за плаж - водата е пълна с водорасли (и това не е само от времето, т.е. по-бурното море), пясъкът е по-мръсен, а на Равда е пълно с цигани Sick, изобщо никак не бях впечатлена и от двете места. За плажуване е далеч по-добре в Слънчев бряг, а защо не и на Иракли, Св. Влас, Поморие от по-далечните Wink На южния несебърски плаж не сме ходили, но не е имало и смисъл - както се убедих с очите си, а дадоха и по телевизията, там просто няма свободен плаж и се плаща задължително за чадър/шезлонг, на което изобщо не съм фен Wink, така че не съжалявам, че не ходихме 2-ри път (само първият ден се мотахме дотам на разходка). Иначе като интересни места за разходка в района, който посетихме, най-много ме грабнаха старият Несебър (естествено Heart Eyes), крайбрежната улица на Несебър, пристанището в Св. Влас (особено вечер е приказно) и крайбрежието в Поморие - също направено красиво, чисто, с много палми, изобщо приятно за волно мотаене Wink Поморийският манастир "Св. Георги Победоносец" също си струва да се посети, ние с мъжа ми обикаляме много по манастирите в България и нямаше как да го пропуснем, още повече, че е един от малкото по Черноморието изобщо Wink

Ами за това се сещам сега, ако някой се интересува от по-конкретна информация за ВПД-то, насреща съм Hug

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 23:48 от Шехина

# 257
Здравейте! Записвам се в темата с малко инфо за мезонетите във Фрегата.
Миналата година почивахме в тази станция и наши приятели бяха настанени точно в мезонет. Ами на мен не ми хареса, защото стаята е по-тясна (  може би за сметка на това,че има втори етаж), климатикът е разположен на първия етаж и второто ниво (където е спалнята) изобщо не може да се охлади. Ползва се само един вентилатор.
Нашата стая беше по - просторна - с 3 легла ( там се събирахме да играем карти).
Храната не ми хареса особено. Да, на пръв поглед има какво да избереш, но като че ли беше безвкусна.
Стъпалата до плажа са страшни само първите два дни. Оттам нататък се свиква. 10 минути е наистина.
Тази година сме в Созопол - на 31 юли заминаваме.
Весело лято на всички! Simple Smile

# 258
Здравейте,
искам да пожелая приятно изкарване на всички, които скоро ще заминавата на почивка.
Нашата почивка на планината отмина, а понеже сме си целогодишно на морето, та сега вече започнахме да си организираме и зимната почивка. Уговаряме се уж да сме същата голяма компания, която бяхме на Пампорово около 30човека.
Ще съм ви много благодарна ако споделите впечатленията си от зимните ВПДта. Изключваме Пампорово, понеже макар че много ни хареса искаме да посетим и други места. Замисляме се за Боровец или Картела, но все още нищо не се знае. Ще се радвам, които е ходил зимата да сподели впечатленията си.

# 259
  • Sofia
ivben, стегна ли багажа вече..........не остана.............скоро ще си на морето  grinning039
smile3521
Според мен би трябвало да е удобно. Две стаи са, кухня, баня и тоалетна в много приличен вид поне според снимките, които гледах. Верандите са доста големи. Разположението на бунгалата в горичка предполага да не е задух и жега , а прохлада. Според мен е приятно, но лични впечатления ще изажа когато се завърна.

# 260
Ще съм ви много благодарна ако споделите впечатленията си от зимните ВПДта.

Зимата сме били само в хотел "Олимп" - на мен ми харесва,има на близо малка писта за децата,влек, топло е , храната също е хубава/основното ядене ти го сервират, само салатите,супите и десерта са на шветска маса/, има басейн  Peace

# 261
  • Стара Загора
Стават.Има място за преносима кошара.Само трябва да си вземете мрежа за прозорците(ако други преди вас не са сложили,някои си ги прибраха)Размера е 140 на 140см. Има 3 прозореца.Ние сложихме само на 2 - по 1 в стая.Иначе имаше едни нахални пеперуди( и ако вече не са преминали или изтребени) ще трябва да ръкопомахаш доста около бебчо.
Еххх ,как ми се иска да съм там.....

# 262
  • Sofia
red_heart има много комари ли, че сте слагали мрежи на прозорците?

# 263
  • Стара Загора
Ами там е гора все пак.Има всякакви гадинки.Комари има,не бяха чак толкова много, мацотихме се с разни мазила и бягаха.Мрежи най-вече заради пеперудите, мушкат се навсякъде. А какви "малки" бръмбарчета имашееее...дълги поне 10см, че и летящи.Сега да не се ошашкате  Laughing рядкост са.И костенурка видяхме( яд ме е че не се снимахме), сега някой да не тръгне на лов за костенурки!!!

# 264
  • Sofia
Благодаря ти за ценната информация.  HugБях приготвила един флакон Аутан, но ще взема още. А плажа далече ли е ?  Ако се ходи пеша колко време отнема. С кола сме. Мъжът ми няма да тръгне пеш никога, но аз мисля да походя с детето, че с тоя заседнал живот който водим ....

# 265
  • Стара Загора
Един флакон може да ви стигне,все пак само вечер ще се пръскате.Но вие си знаете де.Плажа е на около 1 км , гора.Пътя става за коли( за 1 кола ,но има места за разминаване ако се срещнете с друга).Ние само 1 ден отидохме пеша, не повторихме.Хем заради детето- на 5 г. е- мрънкаше на връщане ,че се е уморил, хем и че ни подгониха яко комарите( но точно на връщане заваля и тогава се появиха гадините ,на отиване нямаше). Хубаво е на отиване да се разходите, а на връщане да има кола под ръка.

# 266
  • София
Момичета, влизам, за да ви кажа, че номерът на ВПД Созопол е: 0055022389. Аз им се обаждах да ги питам щом съм офицер и имам служебна карта, а титуляр на картата за почивка е съпругът ми, да си вадя ли бележка, че съм му съпруга. Служителят не беше много уверен, че това е необходимо. А и аз се зачудих кой ли , пък, би подписал една такава служебна бележка  Joy.  Та смятам да си подготвя само копия на акта за граждански брак и акта за раждане на дъщерята.

# 267
Момичета, влизам, за да ви кажа, че номерът на ВПД Созопол е: 0055022389. Аз им се обаждах да ги питам щом съм офицер и имам служебна карта, а титуляр на картата за почивка е съпругът ми, да си вадя ли бележка, че съм му съпруга. Служителят не беше много уверен, че това е необходимо. А и аз се зачудих кой ли , пък, би подписал една такава служебна бележка  Joy.  Та смятам да си подготвя само копия на акта за граждански брак и акта за раждане на дъщерята.

Че бележката е пълен идиотизъм никой не спори Laughing, но, както вече писах назад в темата, ние носихме в Несебър и въпреки че там се смяха много на текста й, рецепционистката ни каза, че от май месец изискват въпросната бележка. Така беше там, по другите места може и да не е толкова стриктно настаняването Wink

# 268
Шехина , значи ми трябва и бележка , освен копието на акта за брак , така ли  newsm78 що за порядки  #Crazy

# 269
Ами така ми казаха на рецепцията, въпреки че ми се изсмяха на бележката, защото беше придружение от копие на брачното свидетелство + това,че съм с добавено име на мъж ми и сме с един постоянен адрес Wink Надявам се да не подведа никого, поне на нас ни казаха, че им трябва служебна бележка.

Общи условия

Активация на акаунт