Съпруги на военнослужещи ІІІ

• 98 918
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
kativita, на някой места се изискват служебни бележки, че си съпруга на мъжа си. ))))

ivben, и на мен Рибарица ми беше любима. Че ни е и съвсем наблизо. Все се надявам да я отворят през есента.

Акт за раждане пак казвам, ни предупредиха да си носим, когато се обаждахме за картата за море.
Носи се копие естествено. )

# 91
Шехина, как я е написал бележката?. )
Тя се издава от поделението с печат и т.н. )

Хехе, ами мъж ми точно с административни неща се занимава в неговото поделение (освен с другите си задачи), включая служебни бележки, по принцип има девойки да му помагат, но девойките са отпуска, та той я е написал този път. Шефът му само я е подписал и подпечатал, това е Simple Smile Не знам дали ще я искат в Несебър, но предпочетохме да се подсигурим, за да не ни изненадат неприятно Simple Smile
Надявам се да не съм всяла паника сега с тая бележка, споко, вероятно на малко места се искат подобни дивотии Wink Аз просто съм си маниак на тема изрядност и документи, и така прочетох отзад на картата - че се изисква документ, удостоверяващ че военният служи в дадено поделение и че придружаващата го му е съпруга или живее във фактическо съпружество на един постоянен адрес с него Simple Smile

# 92
  • Sofia
Mirama има ли някакъв шанс есента да отворят Рибарица? Аз нищо не съм чувала и силно ме интересува. Там се чувствам най- добре.
Шехина не съм чела какво пише отзад на картата честно казано. Ще чакам някой да пише искат ли такива бележки и актове за раждане на децата. Ние сме от края на юлина море така, че има време де.

# 93
Шехина, вие от кога сте на Несебър и ние ще ходим там,сега на 21.Ако сте преди нас пиши моля те ,дали искат акт за раждане и служебни бележки.Ние всяка година ходим на военни бази ,но никой до сега не ми е искал нито едното ,нито другото.
Ама сега ,знам ли ги ,нали има ново управление, може и да искат.И ако някой е бил вече на моренце нека пише дали има аниматори в базата.Миналата година нямаше и беше доста скучно.Трябваше ние да си играем с децата на "кой е по- по - най-..." Grinning

# 94
Krasiva, ние сме от 11-и Wink Ще пиша, разбира се, само за актове за раждане май няма да съм полезна - ние сме без деца Wink Но тях можете така или иначе да си ги вземете, нали са си във вас Wink

# 95
  • Sofia
krasiva Аниматори едва ли ще има вече. Това беше само по времето на Н. Цонев.
А относно другите изисквания, които коментираме и аз съм любопитна дали ще се налага да се носят.

# 96
Шехина, ааа, ясно. )
Не че ще ти трябва таз бележка, ама щом си решила да си носиш. ))))

ivben, поне така се чува за Рибарица. Доколко ще е вярно, ще се разбере.

А за акта за раждане, не виждам кое му е сложното да се вземе едно копие.
Все пак това са военни, колкото и да му обясняваш, че детето е твое, като реши да се запъне...няма мърдане. )

Служебна бележка са ни искали единствено като ходихме в Хисаря. Не можело с акта за граждански брак. ) Пълно безумие.

# 97
  • Sofia

А за акта за раждане, не виждам кое му е сложното да се вземе едно копие.
Все пак това са военни, колкото и да му обясняваш, че детето е твое, като реши да се запъне...няма мърдане. )

Като се замислих точно така си е. Laughing

# 98
Здравейте и от мен. Simple Smile Приемате ли нови членове?
Толкова често чета темите във форума, а тази съм я пропуснала. Приятелят ми е военен и това лято живот и здраве като си дойде от мисия ще ходим на море. Взел е карта за Маяк, но не съм много наясно с процерурата, за него знам че разходите се поемат от Министерството, но за мен сега ли трябва да платя или може малко преди да заминем, трябва ли да се обаждам да потвърдя или след като той е взел картата няма смисъл?
Ще съм ви много благодарна ако ме осветлите малко по въпроса.
Хубав ден на всички.

# 99
marina_n21, най-добре се обади и попитай още сега как точно стоят нещата с плащането за твоят престой, щом не си му съпруга.
Мисля че можеш да си извадиш някакъв документ или нещо от сорта, че съжителствате съвместно, но това от ЕСГРАОН и това чудо се подава в поделението в което работи.

# 100
Marina_n21, на картата за почивка отзад в условията пише (аз я четох много внимателно, голям съм педант Embarassed), че не е задължително придружаващата военнослужещия да му е съпруга - достатъчно е да имат един и същ постоянен адрес. Това се удостоверява само с лична карта и не мисля, че каквито и да било бележки било то от общината или от поделението биха ти свършили работа, щом изискването е не просто да живеете заедно (това може да се случва и ако просто пребиваваш на адреса на приятелите и имаш временен адрес там), а да имате един и същ постоянен такъв. При всички случаи се обадете предварително, както те съветва Мирама - това ще ти даде отговор на въпросите, за да избегнете неприятни изненади на място Hug

# 101
Шехина, те едва ли ако не са женени ще имат еднакъв постоянен адрес в личната карта. )
Колега на мъжа ми бяха ходили до ЕСГРАОН да си вадят някаква бележка, мога да го попитам какво точно се иска.
Ние нищо че сме женени, нито адреса ни е еднакъв, нито фамилиите. ) Освен с акта за граждански брак с друго не може да удостоверим.

# 102
Mirama, точно така е. Живеем заедно но това не виждам как можем да го докажем след като адресите в личните ни карти са различни. Ще съм ти благодарна ако попиташ твоите познати каква точно бележка са взели от ЕСГРАОН, а аз за по-сигурно ще се обадя в агенцията да попитам.   

# 103
Mirama, точно така е. Живеем заедно но това не виждам как можем да го докажем след като адресите в личните ни карти са различни. Ще съм ти благодарна ако попиташ твоите познати каква точно бележка са взели от ЕСГРАОН, а аз за по-сигурно ще се обадя в агенцията да попитам.  

Дори да няма брак, може двойка да живее на един адрес Wink Постоянният адрес се променя със заявление в общината - ако жилището е ваше, е хипер лесно, ако пък е на приятеля ти или негови родители - с декларация, че приемат ти да живееш на техния адрес. Няма нищо сложно, нито пък се иска брак. Друг е въпросът, че промяната на постоянния адрес налага да се смени задължително личната карта след това Simple Smile

# 104
Шехина, по новият закон за семейни отношения, или както му се казва там, може двойката да отиде и да се регистрира, че съжителства заедно.
Ей за това говоря аз. ) Ходи се в общината, или ЕСГРАОН по-точно и там се прави това нещо.
Един вид се "узаконява" връзката. ))) нищо, че са без брак.

Общи условия

Активация на акаунт