явлението модерна баба

• 24 179
  • 551
  •   1
Отговори
# 255
Клеми, нали са далече бабите. Валенцето, също. Отвикват. Децата ми са далече. Да не ви се случва.

За гледане, отвикват. Но за рожден ден  Thinking Айде сега.. 100км не са непреодолимо разстояние.. освен че не ги минава всеки ден все пак. като че ще я карат камъни да носи..
За мен една такава постъпка е в състояние да развали отношенията трайно.

# 256
Ама трябва да се натресат в твоето жилище.  Освен ако нямат пари за хотел.

# 257
  • София
Не разбрах защо вечерята на свещи не може да се получи, при наличие на помощ от баба?  Grinning
не се изразих добре
като цяло исках да кажа неЩо в духа на ако живота ти предложи лимон, направи си цитронада
или просто извли4аШ макс от това което имаШ на разположение вместо да мислиШ как би било ако...
А, цитронадата си я пием. Със и без захар. Обаче нали може да си помрънкам и тук.  Mr. Green Че като повдигам въпроса пред майка ми стават скандали как съм я смятала за лоша майка и баба и съм й вменявала вина. Не че не чете и във форума, та съм сигурна, че и тук ще прочете. Което обаче пак няма ад промени нещата в никаква посока. Изливам си душата просто.  Laughing
Трещерица, то жилището е на свекъра+мъжа ми. Та свекъра си идва у тях си, майка ми какво? При нас естествено ще дойде, ние като ходим на гости, нали пак у нея спим? Не си наемаме хотел.

# 258
Дали няма да ви притеснят.

# 259
  • София
Крайно време е сегмента с детегледането- детегледачки по домовете и в техния дом, да се развие достатъчно, за да отпаднат подобни проблеми. И без това сме инфантилна нация, а този стремеж към топла връзка с родата до преклонна възраст съвсем ликвидира и дребните пориви за порастване на 30- 40 годишни хора.

# 260
Оф явно аз съм изперкала от много пътувания  Laughing
Ама.. 100 км се минават за час и половина.. 3 часа общо път. Плюс 2-3 часа парти. Общо - 6 часа примерно.. А денят сега е дъъъълъг, дълъг. Само желанието липсва в моето уравнение, отново.

# 261
  • София
Дали няма да ви притеснят.
newsm78
В какъв смисъл? Че те са идвали , но да речем се идва веднъж годишно. Плюс това предпочитам за 3-4 дни да ни е леко тясно, но да имам 3-4 часа лично време. Аз не казвам, че НИКОГА не са идвали, а само, че ми идва крайно недостатъчно като помощ. Това е.

# 262
Ние средно толкова пъти посещаваме свекърите - а живеем на 3 спирки. За Коледа обикновено - аз понякога пропускам де  Wink и евентуално за рожден ден на някого. Т.е., мога да направя сравнение - това не е помощ, това си е гостуване.
Помощ за мен е да има на кого да разчиташ когато ти се наложи.

# 263
  • София
100км не са много- и двете баби когато са в Бг живеят на 100км от София. Влак има удобен, винаги предлагаме да ги чакаме на гарата, да ги докараме вкъщи. На дрпугата сутрин да ги закараме до гарата. Въпросът далеч не е в 100-те километра. Те просто нямат желание. Както писах винаги съм ги канила любезно и мило, старая се да не се държа лошо въпреки всичко . Естественно че ги каня с преспиване вкъщи, то остава и на хотел да ги изпратя. Не да дойдат да гледат децата, уточнявам, а да дойдат да "видят" децата. Свекър ми не е идвал вкъщи от около 2г и половина. Тогава дойде за два часа.
Моите родители когато се прибират от чужбина пътят им минава буквално покрай нашия блок, иначе нямаше да се отбият. Confused Ето последния път цял ден ги чакахме с децата, минаха вечерта към 17 часа и в 17,30 си тръгнаха. Ще се приберат у дома си към 19,30-20ч. Е, попитах ги аз, каква е разликата ако останат да спят вкъщи и да си тръгнат в 7ч на другата сутрин/с кола са/?! Какво толкова ще свършат през нощта у дома си. Смислен отговор така и не получих. Обещаха да дойдат и да останат за една вечер през отпуската си. Тя мина и отмина,децата питаха защо баба е казала  ,че ще дойде да спи при тях ,но не е дошла,а аз не мога да им дам отговор.

# 264
  • София
На въпросите на децата отговарям с "питай баба/дядо, защо питаш мен".  Mr. Green Като са обещали, подчертавам, децата си го търсят.

# 265
  • София
На въпросите на децата отговарям с "питай баба/дядо, защо питаш мен".  Mr. Green Като са обещали, подчертавам, децата си го търсят.
Е къде да ги видят, че да ги питат, Клеми Laughing.
Преди години малката, беше на около 3г тогава, когато я питат как се казва баба ти, тя казваше името на една съседка. Тогава бабите направиха физиономии, защото аз, разбира се, им казах.
Аз не съм отглеждана от бабите си, но всяка ваканция бях при тях,и при двете съм ходила с кеф.

# 266
  • София
Е къде да ги видят, че да ги питат, Клеми Laughing.

По телефона, как къде.

# 267
  • най-шареното място
Даже може да се обадите Simple Smile Така де, децата имат право на отоговори Simple Smile

# 268
Тя мина и отмина,децата питаха защо баба е казала  ,че ще дойде да спи при тях ,но не е дошла,а аз не мога да им дам отговор.

То има един верен отговор - "защото излъгаха! а който лъже, не трябва да му се вярва втори път  Naughty  Mr. Green"
"Имат си по-важна работа очевидно"  Wink

Излишно е мисля да се поддържа ореол на добри баба и дядо, вместо това ние да се огорчаваме, и да измисляме неверни истории за пред децата. Те разбират повече, отколкото в повечето случаи си мислим.

# 269
  • София
Явно съм прекалено добра душа аз.  Rolling EyesНа децата отговорих, че явно не са имали възможност да дойдат.

Общи условия

Активация на акаунт