Навън е вече лято, а в коремчето ми - НОЕМВРИйско злато

• 30 361
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • София
мими, честита рожденничка, да ти е жива и здрава и много да ви радва.
далиафрина, много ценна информация- благодаря. Аз другата седмица съм на ФМ при Томова, би ли разказала малко по-подробно за обстановката и за прегледа, ако не ти е досадно, разбира се.
Момичета, едвам издържам на работа вече. Хич не ми се стаа сутрин, нон-стоп съм с главоболие и за капак трябва постояно да търча по задачи в тая жега. Решила съм да си взема отпуската през първите 2 седмици на август, другите 2 ще съм си на работа и след това мисля да си пусна болничен до датата на термина.

# 511
Здравейте, момичета!
Честита рожденничка на Мими. Да ви е жива и здрава и мнооого щастлива.
Сисинка, честити близначки Simple Smile
Аз си правих скоро изследвания кръв и урина. Оказа се, че имам кръв в урината и направих наново това изследване. Сега казват, че има някакви бактерии и утре ще направя посявка, за да се види точно какви са и после да се реши какво лечение трябва.
На мен много ми се иска да купя някакви нещица вече, но още не съм се отпуснала Simple Smile
Приятна вечер Simple Smile

# 512
Привет!
Да се включа по темата с диоптрите и секциото - аз съм късогледа с висок диоптър малко под -5 и специално ходих при двама офталмолози и и двамата казаха, че това не е предпоставка за секцио, че при правилно напъване няма да има никакъв проблем и че дори при по-силен удар на главата може да се отлепи ретината. Офталмологът преглежда и окото вътре в какво състояние е и на база на това се взема решение, а не просто защото си късоглед и по дефолт трябва да е секцио. Така че, най-добре е да се отиде на очен лекар.

На мен тези дни ми е много натоварено в работата и съм под постоянен стрес, но в края на седмицата заминаваме на почивка/eкскурзия за 4 дена на остров близо до нас и чакам с нетърпение този момент.

Приятна вечер на всички!   bouquet

# 513
  • гр. Стара Загора
Добро утро Simple Smile
Cambria много ти благодаря за инфото... знаех си, че е така, но реших да се спитам и с вас Simple Smile
хубав и спокоен ден Simple Smile

# 514
Привет момичета!
Аз да ви се оплача - моето дете от вчера е с шарка и сме си в къщи. Това всъщност е най-големият проблем че не можем да излизаме. Има доста пъпчици, но се надявам следващите дни вече да започнат да завяхват. За мен много не се притеснявам, защото си открих детския картон и в него е отбелязано, че съм карала варицела. А и се консултирах с АГ-то и тя ме успокои, че е проблем ако се разболееш преди раждането.

Не съм чела много назад, но виждам че обсъждате диоптрите и секциото - както Камрия е писала, това се преценява от офталмолога а не от гинеколога. Ама тук в Бг е просто повод да направят секцио. Имам позната, която ражда в Англия преди 2 години и е с много голям диоптър, освен това беше на 40 години и докторите са преценили че при правилно напъване няма причина за притеснение.

# 515
  • на Дъждовен остров
...Ама тук в Бг е просто повод да направят секцио. Имам позната, която ражда в Англия преди 2 години и е с много голям диоптър, освен това беше на 40 години и докторите са преценили че при правилно напъване няма причина за притеснение.

Явно секциото е модерно в БГ или има друга причина, която лично аз не мога да си обесня.  Наистина в Англия са привърженици на нормалното раждане и ако може майката сама да роди ще е най добре  Grinning Както едно време в къщи или на нивата  Grinning Laughing Grinning

# 516
...Ама тук в Бг е просто повод да направят секцио. Имам позната, която ражда в Англия преди 2 години и е с много голям диоптър, освен това беше на 40 години и докторите са преценили че при правилно напъване няма причина за притеснение.

Явно секциото е модерно в БГ или има друга причина, която лично аз не мога да си обесня.  Наистина в Англия са привърженици на нормалното раждане и ако може майката сама да роди ще е най добре  Grinning Както едно време в къщи или на нивата  Grinning Laughing Grinning

Ами според мен е криворазрбано предпазване от болката. Т.е. ако ти извадят бебето с операция няма да те боли от контракциите. Ама никой не прави сметка после как се възстановяваш.
Ако няма медицински причини за секцио не бих го подкрепила. Да чукна на дърво да не ми се налага.

# 517
Здравейте и от мен.

purplethorn,аз имах извънматочна,операцията ми беше лапароскопия и имах скоби,но само 3.Не боли,не се притеснявай ти цяла операция издържа,та едни скоби ще те изплашат.

Иначе ние сме добре,малко ми е скучно,в тая жега си седя в къщи и ....................

Усмихнат ден на всички.

# 518
  • София
Маги, доста хумна и идеалистично е предположението ти, че става въпрос за предпазване от болка. За мен по-вероятна е причниата, че на лекарите така им е по-удобно, тъй като си правят графика, знаят си ангажиментите, не са им ангажирани нощите и не им се налага да стоят с часове до тебе и да те чакат за разкритие. Точно заради намаляването на чакането е и масовата практика да ти забучат окситоцина Crazy
Лошото обаче е, че за да си наложат личния избор за секцио ни пълнят главата с приказки, които ни причиняват стрес и страхове Rolling Eyes
Аз затова съм изключително признателна на лекаря, на който попаднах като раждах Ина, защото май по-скоро от мързел, а не от загриженост към естественото раждане, ме остави да родя без окситоцин, упойка и епизиотоия. Flutter Не се намеси по време на раждането, водеше ми го само акушерката, която беше уникална и накрая просто ми направи 5 вътрешни шева, отново без упойка. Родих в 2,57 през нощта, за 4 часа от 0см разкритие до прерязването на пъпната връв, в 5.30ч станах сама и си отидох до тоалетната...

# 519
  • Добрич
Здравейте,
защо трябва да стоят и да те чакат за разкритие докторите не разбирам,когато го получиш тогава,който доктор е там-той,който си ангажирала-затова ще вземе повече пари.Защо насилват нещата със окситоцин?
Бубче,и аз искам такова раждане-като първото ти!

# 520
  • София
Здравейте,
защо трябва да стоят и да те чакат за разкритие докторите не разбирам,когато го получиш тогава,който доктор е там-той,който си ангажирала-затова ще вземе повече пари.Защо насилват нещата със окситоцин?
Бубче,и аз искам такова раждане-като първото ти!
Защото както някой по-напред беше писал, лекарите се превръщат в бизнесмени и търговци, за които времето е пари, а докато те чакат за разкритие могат да направят 3 операции, за които ще вземат 3 пъти повече пари...
И аз искам пак същото раждане Mr. Green

# 521
Мими, честита ти рожденичка! Да ти е жива и здрава и много да Ви радва!
Честито и на майките, които са разбрали пола на бебчетата. Леко бременеене.
Аз искам да попитам, мисля че бяхте споменавали, в предните теми - на някой почна ли да му изтича коластра от гърдите. Вчера забезлязах, че ми подмокря нещо от едната, незнам дали е рано, не ми се е случвало с предната бременост.

# 522
Здравейте и от мен мами, не съм се включвала от няколко дни, ама ви попрочитам, когато мога Simple Smile
За кола маската питах АГ-то и каза, че не ми препоръчва тепърва да си прая, щото не се знае как ще ми понесе и по-добре да си продлжа с бръснача.
Искра Атанасова, добре дошла, леко бременеене и успех с отиването на море Simple Smile Аз ползвам репелент на Аутан за комарите. Лошото е че като минат 4 часа действието му изчезва и започва да ме хапят, а ние си изкарваме вечерите отвън в градината.
Lilly27 и аз така като се обърна по-рязко ми става, та за това вече се обръщам по 5мин, за да не ме
боли.
mimi8406, малко на патерици, ама честита рожденничка, да ти е жива и здрава, много да те радва и слуша  newsm67
MagieA, бързо да се оправя юнака и да ви минава карантината  Hug
Честито на всички мами разбрали пола на бебоците си Simple Smile
Да ви се похваля - нашия тати оня ден за първи път усети ритниче от принцесата и е много щастлив и доволен сега  Grinning
При нас си е лудница още - майстори, окачени тавани, дограми, бои и куп глупости и приготовления, ама още малко и ще мине, после ще е по-спокойно Simple Smile Сега само леко започнах да се притеснявам как ще мине запознанството на нашите със свекърите. Дано всичко мине нормално Simple Smile
Хайде момичета лек и хубав ден от мен и се пазете от жегите  Hug

# 523
Благодаря на всички ви за хубавите пожелания
И аз ползвам самобръсначка а сега като не мога да се видя все още се мъча с напипване ама ефекта е мани мани
Честито на всички узнали пола на бебчетата
На мен лекаря ми каза на последната консултация да забравя за нормалното раждане първо заради смъртта на бебчето ми а и сега като били близнаци не искал изобщо да рискува и най вероятно ако всичко е ок ще ме срежат още в 36 седмица а мен ме  е много страх от операция искам си нормално раждане наплашила съм се че много ще ме боли от операцията и няма да мога да се  грижа за децата си  Sad

# 524
  • Добрич
Здравейте и от мен мами, не съм се включвала от няколко дни, ама ви попрочитам, когато мога Simple Smile
За кола маската питах АГ-то и каза, че не ми препоръчва тепърва да си прая, щото не се знае как ще ми понесе и по-добре да си продлжа с бръснача.

И аз мисля така,макар за кратко да бях решила да ходя на козметичка,но... Naughty а кремчетата за обезкосмяване ги гледах тия дни,но не ми вдъхват много доверие  newsm78
Но идеята с огледалото трябва да я доизмисля,че на мен ми трябват и двете ми ръце за тази работа и не знам къде и как да го държа това огледало ?

Общи условия

Активация на акаунт