Навън е вече лято, а в коремчето ми - НОЕМВРИйско злато

• 30 334
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Добро утро,мами. Hug Вчера се прибрахме от моренце и сега се климатизирам,макар и да ми е малко трудно в тези жеги. В понеделник съм на преглед,стискайте палци всичко да е ок и най-сетне да видим пола на бебо. Прегръщам ви всички,на празнуващите честито, на големи патерички.Доди,добре дошла в Пловдив!  bouquet При кой гинеколог се записа? Усмихнат ден,коремчета! smile3525

# 556
  • на Дъждовен остров

jujinka-15, пожелавам ти всичко да е наред с бебо и да кажеш полът. 

# 557
 Добро утро , мили мами Simple Smile

ние вчера бяхме на ФМ , ще си имаме момче Simple Smile   Бубче, моля да ми сложиш  stork-boy на първата страничка .
Иначе всичко е наред с органите , кръвотока и т.н. каквото преглеждат. Бебчо е с около 1 седмица по-голям, но то е така от самото начало - на всеки преглед ми го казват. Това означава, че най-вероятно разждането ще е по-рано от официалния термин ... Но има време за това...
Едното бъбрече е малко по-голямо, но доктора не каза, че е проблем ,а само да го следим на ЖК , може би ще се промени, незнам...
Ами това е от мен, засега,

хубав ден на всички

# 558
Момичета не издържах и ходих на преглед,извънредно.Бубе,слагай синия щъркел,много сме щастливи с таткото.Бебо също е добре,беше се разчекнал този път,нали все свит съм свикнала да го гледам и сега доста ме учуди. EmbarassedЦелувки и хубав ден! Hug Hug Hug

# 559
Здравейте и от мен
Четох ви и реших и аз накрая да пиша по темата за секциото .Незнам защо повечето момичета в България искат да раждат със секцио
После ще им трябва време докато заздравее раната ,това все пак е операция , съзнават ли го че дори и бебето няма да могат да повдигнат от болка .ще им е трудно със ставането и лягането ,изобщо следоперативния период не е никак лесен и безболезнен ,а болката от раждането си остава там при самото раждане ..........

Ще се включа и аз, защото не съм съгласна с това изказване. Темата е много взривоопасна, затова не искам да има сърдити, само споделям моя опит със секциото, защото съм го преживяла и мога да кажа как е било при мен. Изобщо не е вярно, че не можеш да ви вдигнеш бебето. Както писах преди няколко поста си се справях съвсем сама с грижите за бебето от самото начало и си карах колата още на шестия ден след операцията. Вярно е, че е операция и има период на възстановяване, но моя приятелка, която роди нормално след всичките вътрешни и външни шевове се възстанови по-бавно от мен. Просто не искам момичетата, които ще раждат секцио да си мислят лоши неща и да се стресират, защото не е съвсем така. Няма две еднакви раждания, а и от секцио до секцио има разлика, защото всеки организъм е различен, както и при естественото раждане. Моля ви не се плашете и не се настройвайте, че секциото е нещо ужасно.  newsm51

Да кажа сега и за моята ФМ вчера. Мина добре, всичко си е наред, потвърди се, че ще си имаме момиче. Имам си запис и много снимки  Laughing Доц. Димитрова не спря да говори и да ми показва през цялото време. Другата седмица съм на фетална ехокардиография, защото съм с предна плацента и заради прилежанието на бебчо не можа да се види само аортната кухина в сърчицето. А прегледът ще ми е безплатен и затова ми казаха да си го направя така или иначе. Като си гледам сега 4д-то, а и таткото потвърди, двете деца за момента не си приличат. Удивително е как всяко още от толкова малко си има собствена физиономийка.  newsm06

Слъчен ден на всички и да се пазите от жегите, момичета  smile3525

# 560
Здравейте, мами! Не съм влизала от доста време. искам да се запиша, че чакаме момченце. Simple Smile Нямам много време да чета всичко, но желая на всички мами леко бременеене и само положителни емоции!

# 561
  • София
И секциото, и нормалното раждане са си все раждания, все са си трудни и все си крият опасност. Специално по въпроса секцио по желание или нормално, аз и преди псах, че е много важно всяка от нас да роди така, както се чувства сигурна и спокойна, стига това да не крие медицински риск за нея или бебето. В моя случай конкретно - наистина държа да родя нормално, но ако лекарката ми ми каже, че е опасно, ще се доверя и ще легна под ножа Peace
Аз говорех за излишните манипулации - съвсем лаишки пример е да ти направят секциото с пълна упойка и интубация, за да е по-спокойно на екипа. Това като сравнение.
Колкото до 99%, понеже изрчечнието беше мое - написах го заради извадката, която имам около себе си, т.е. от 16 раждания около мен в последните  години, само моето беше без окситоцин и епизиотомия... Whistling Просто смятам Peace
Джуджинка, и тук честито за момченцето, много се радвам, че сте толкова щастливи Heart Eyes
Тути, и на вас да ви е честит синя цвят  bouquet
Клионики, и на мен Димитрова ми направи много сними, всички чаркове и пози, даже и доказатество за това, че е момиченце Mr. Green Аз я питах какви други изследвания да си правя докрая на бременността и тя ми каза, че само стандартните за бременността, без никакви допълнителни морфологии, кардиографии и т.н.

# 562
И аз да се разпиша,чак на 38 страница Blush ,но във фейса съм редовна  Flutter
Цитат
Здравейте и от мен
Четох ви и реших и аз накрая да пиша по темата за секциото .Незнам защо повечето момичета в България искат да раждат със секцио
После ще им трябва време докато заздравее раната ,това все пак е операция , съзнават ли го че дори и бебето няма да могат да повдигнат от болка .ще им е трудно със ставането и лягането ,изобщо следоперативния период не е никак лесен и безболезнен ,а болката от раждането си остава там при самото раждане ..........
И аз се питам каква е тая мода-секцио.Всички които познавам и са правили пожелание секцио,съжаляват и за нищо на света не биха го направили отново.
Но всеки си знае Simple Smile Всеки сам избира пътя по който да върви Simple Smile
Слънчев ден на всички   bouquet

# 563
Добро утро!
Аз тъкмо се връщам от ЖК-записаха ме,но преди това говорих с доки от Варна,че в края на месеца ще ми даде копия на изследванията.Тук се подписах че отказвам преглед,за да не дублираме нещата докато получа копията и така.За сега се успокоих.И тази лекарка каза че е момиченце,добре е малката,но още си е седалищно.Само дето матката ми е прекалено стегната.Преди 20тина дни ми изписаха магнерот и уж трябваше да се отпусне,но...
jujinka честит  stork-boy Аз преди ходих при д-р Матев от Селена и при съпругата му,но тя работи в Карлово.Понеже и двамата не работят със здравната каса се записах при д-р Добрева,която също е в Карлово,понеже още не съм решила къде ще раждам-дали в Пловдив или в Карлово.Голяма бъркотия ми е  Grinning

# 564
Привет и от мен Simple Smile
slimss, честито ново жилище и дипломиране Simple Smile
Честито на мамите, които са разбрали какви бебчовци се крият в коремчетата им Simple Smile
По темата секцио VS нормално - съм за нормалното разждане без упойка.
Днес ще съм детегледачка на една 6 годишна сладурка, която обаче тотално ме изцежда вски път като я гледам, защото това дете е с някакви свръх алкални батерии, които никога не падат. Постоянно пита някакви неща и то така пита, че на всеки получен отговор задава въпрос - "а защо?"  ooooh!  Мен уж ме слуша , амаа като има някой друг и започва да се лигави много. Детски не ще да гледа, а ако и пусна нещо през 10мин. е - "како, како..."  Опааа, вече дойде и трябва да ставам, че се почна  Laughing
Желая ви хубав и усмихнат ден  Hug

# 565
Аз чакам момиченце и искам да попитам мога ли вече да започна да и купувам дрешки?

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 20:27 от bnbon

# 566
Аз чакам момиченце и искам да попитам мога ли вече да започна да и купувам дрешки?
Аз бих купувала, но неутрални цветове за всеки случай. С първата бременност докторите нямаха съмнения за пола, но все пак се застраховах с жълто, зелено, кремаво, оранжево...само не синьо и розово.
Друг е въпросът, че сега продават повече летни дрешки, а зимните, каквито ще са ни нужни, ще ги изкарат по магазините към есента.

# 567
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте, мили ми сладки коремчета!

Надявам се не сте ме забравили  Embarassed

И аз като Далия-Фрина бях на фетална при доц Томова и с две ръце се присъединявам към мнението и за тази жена! На мен всъщност ми е втора среща с нея /и с баткото имах посещение при нея/. Страшно внимателна и подробна и ужасно човечна!

Та в този дух - БУБЧЕ, моля те за розово щъркелче! Чак не мога да повярвам - дори и докато го пиша очите ми се пълнят със сълзи! Някак все си мислех, че няма да имам щастието да връзвам панделки и опашки! Толкова съм щастлива, а за таткото да не говорим!

Dalia-Frina - мислех да ти пиша за да се видим на феталната, но така и не се реших Embarassed! Честно казано съжалявам за което, но здраве да е! Всъщност видях, че си била с баткото, а малко преди да ни извикят навън излезе един сладур с татко си и хапваше дъвчащ бонбон - да не е бил твоя? Аз бях отпред с мъж ми, който беше с гипсиран крак!

Отивам да си взема нещо за хапване и пак ще пиша!
Целувки на всички!

# 568
Здравейте, момичета!
Отдавна май не съм писала, честито на всички бъдещи майчета, разбрали пола, както и на всички празнуващи през изминалите дни, които успях да не поздравя... Stuck Out Tongue
Стана ми интересен този "спор" за раждането, въпреки че смятам, че всеки си решава сам за себе си и грешно мислене по тоя въпрос няма, и че една жена, която се опитва с естествено раждане, а е уплашена е по-добре да се подложи на секцио.
Лично аз винаги съм си мислела че ще искам секцио. Откакто съм бременна съм сигурна че искам естествено с епидурална упойка, живот и здраве, и дано всичко до края да си протича нормално. От моите познати секцио са раждали само тези, на които лекарите са препоръчали- по различни причини. Всички други- естествено, не познавам някоя, която от някакъв страх или нещо такова да е предпочела секцио....
По въпроса за близнаците- и аз мисля че много малко доктори ще се навият на естествено израждане, мойте брат и сестра са близнаци, и то излезли година и три месеца след мен Simple Smile , но по онова време и тях са ги израждали нормално, та майка се е поизмъчила малко, и брат ми е излязъл нормално, но за сестра ми са я приспали и после с форцепса. Тя ми е разказвала че изобщо не е била притеснена, разкъсвания почти няма, даже се е смяла през по-голямата част от времето
bnbon: То дрешки можеш когато си решиш да купуваш, аз още не съм почнала с пазара, но съвсем скоро мисля да се организирам Simple Smile

Целувки и прекрасен ден Simple Smile

# 569
Princess83 да ти кажа май само в Бг е практика да смятат многоплодната бременност за предпоставка за раждане секцио. Тук при мен няма такова нещо, ако бебетата си се ориентират правилно никой няма да ми направи секцио, дори да искам. Иначе мами раждали близнаци казват че с близнаци е дори по-лесно раждането, защото бебетата били по- малки. Thinking Дали е така, ще разбера след някой и друг месец. Mr. Green
Иначе аз се замислям, че често чета че при близнаците едното бебе се обръща правилно, второто - не, в този случай не знам как действат. Другата седмица съм на преглед, ако док е на кеф може да поразпитам. Grinning
Честито на всички разбрали пола на бебчовците. Hug

Общи условия

Активация на акаунт