Навън е вече лято, а в коремчето ми - НОЕМВРИйско злато

• 30 325
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Princess83 да ти кажа май само в Бг е практика да смятат многоплодната бременност за предпоставка за раждане секцио. Тук при мен няма такова нещо, ако бебетата си се ориентират правилно никой няма да ми направи секцио, дори да искам. Иначе мами раждали близнаци казват че с близнаци е дори по-лесно раждането, защото бебетата били по- малки. Thinking Дали е така, ще разбера след някой и друг месец. Mr. Green
Иначе аз се замислям, че често чета че при близнаците едното бебе се обръща правилно, второто - не, в този случай не знам как действат. Другата седмица съм на преглед, ако док е на кеф може да поразпитам. Grinning
Честито на всички разбрали пола на бебчовците. Hug

Simple Smile да, точно затова сестра ми е с форцепс, изритала е брат ми да излезе 1-ви и тя си е останала седалищно и така, ама инацхе те са били и двамата над 2.5 кг, така че не са съвсем малки Simple Smile Поразпитай лекаря, наистина, може и някакви новости да има, и да има възможност за нормално раждане....  Ти как искаш?

# 571
Princess83 искам с упойка Joy Аз май съм единствената тук която не знае как иска да ражда Grinning  Както дойде, дано само да устискам възможно най-близо до термин, че да не се налага бебчетата да ги държат дълго в болницата, и всичко да е наред с тях. Praynig
Сещам се за една серия на Френдс в която Чендлер и Моника попаднаха на една касета със запис на раждане, хихи и колко ужасени бяха...май и аз се чувствам така, дано ми мине страха докато дойде време за раждане. Embarassed

# 572
Добро утро!
Аз тъкмо се връщам от ЖК-записаха ме,но преди това говорих с доки от Варна,че в края на месеца ще ми даде копия на изследванията.Тук се подписах че отказвам преглед,за да не дублираме нещата докато получа копията и така.За сега се успокоих.И тази лекарка каза че е момиченце,добре е малката,но още си е седалищно.Само дето матката ми е прекалено стегната.Преди 20тина дни ми изписаха магнерот и уж трябваше да се отпусне,но...
jujinka честит  stork-boy Аз преди ходих при д-р Матев от Селена и при съпругата му,но тя работи в Карлово.Понеже и двамата не работят със здравната каса се записах при д-р Добрева,която също е в Карлово,понеже още не съм решила къде ще раждам-дали в Пловдив или в Карлово.Голяма бъркотия ми е  Grinning

Ами ела във Варна да не се чудиш Hug
Майтапя се разбира се Joy

tranka и аз незнам как искам. Ако не ми беше секциото задължително щях да съм МАТ:))))

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 14:51 от Kkali

# 573
Цитат
Princess83 да ти кажа май само в Бг е практика да смятат многоплодната бременност за предпоставка за раждане секцио. Тук при мен няма такова нещо, ако бебетата си се ориентират правилно никой няма да ми направи секцио, дори да искам
Tranka,при нас също е така.Честно имам чувството,че само в Бг всичко ни е наобратно на целия свят ooooh!

# 574
Здрaвейте на всички мами Simple Smile
Аз подкрепям с две ръце нормалното раждане .. (за сега  Laughing ) мисля,че естесвения начин е най-добрия избор ,освен ако няма някакви предпоставки за секцио ... Моя доктор също е привърженик за нормално раждане и казва,че никъде другаде не може да си раждаш по избор секцио.Имам няколко приятелки,които скоро им предстои раждане и предпочитат секцио ,защото ги е страх ... Не ги критикувам защото всеки си има право на избор,а и аз самата не знам какъв акъл ще ми дойде като наближи да раждам ... Но за сега съм на мнение ,че искам да усетя какво е да РОДИШ наистина ,въпреки страха от болките   Satisfied Все пак всички очакваме след това едни прекрасни създания,които ще ни накарат да забравим всичко лошо  smile3522

И аз също искам да попитам по въпроса с купуването на дрешки и други неща... Моята майка и свекито ме разколебават да взимам все още ... а аз нямам търпение и не знам какво да правя,дали да си купувам малко по малко без да им кажа сега  newsm47 или да изчакам към 8-9 месец.Вие купихте ли нещо?

# 575
здравейте мамчета!

Кратък запис- аз вече почнах да купувам стабилно, макар и уж да се въздържам, за да не разочаровам майка ми в БГ, която иска всичко двете от там да избираме. Ама аз ка да се въздържа.... Вече взаех блузки, жилетки, дънки - гледам все по големи ъа около 3 и 6  месеца, а по-основните неща като бодита ще взема наистина от БГ.

по темата с раждането - не си напрягам от сега главата, че има още време. Да не взема да се настроя за едно, а то друго да се окаже. Тук вариантът със секцио по желание почти не съществува (може би ако наистина адски те е страх и това го броят за психичесо натоварване).

Хайде всичко най и от мен, слънчев ден!

# 576
  • София
Здравейте мами,

И аз никаква идея нямам как искам да раждам  newsm78 и ще е както ми кажат в крайна сметка. Моята доки знам, че е привърженик на естественото раждане и въпреки че ми каза, че има някакъв слаб шанс да е със секцио /заради някакъв гаден миомен възел, който е застанал още по гадно Sad /, виждам че определено смята, че е по добре по естествен начин. Аз самата определено не знам, кое е по добре, аз съм раждана със секцио, майка ми се е въстановила страшно трудно и бавно след това и знам, че са минали 30 години, и сега нещата са по други и като технологии и като всичко, но ме е страх от пост оперативния период....
Но както стане и както е добре за бебчо Simple Smile

Изринала съм се много странно, предполагам е от горещината - на малки, червени петънца. На някой да му се е  случвало такова нещо  newsm78

Hug на всички

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 16:05 от Chain

# 577
  • на Дъждовен остров
Цитат
Princess83 да ти кажа май само в Бг е практика да смятат многоплодната бременност за предпоставка за раждане секцио. Тук при мен няма такова нещо, ако бебетата си се ориентират правилно никой няма да ми направи секцио, дори да искам
Tranka,при нас също е така.Честно имам чувството,че само в Бг всичко ни е наобратно на целия свят ooooh!
хайде и аз да допълня за ражданията.  Тук секцио само в извънреден случай даже и за близнаци. А иначе аз не се настройвам за нищо предварително, както стане.  Сигурно последните дни ще ми е друго на сърцето, обаче все се успокопвам.  Все пак не съм първата жена, която ще ражда.  Докторите си знаят работата.  Laughing Laughing Laughing Laughing

# 578
  • Пловдив

Изринала съм се много странно, предполагам е от горещината - на малки, червени петънца. На някой да му се е  случвало такова нещо  newsm78

Hug на всички

И аз - на ръцете, отвътре, където се свиват лактите, а снощи и на корема по - високо към гърдите; като си ударя душ или се измия - минава, предполагам е от пот и прах / поне за мен / Hug

# 579
Mдаааа, въпросът с начина на раждане е много интересен и сложен, и индивидуален...

Да споделя и аз опита си. Бях на 33 когато забременях след близо 3 годишно чакане. Бременността протичаше гладко. ( Имах миомен възел, за който лекарите предполагаха, че ще изчезне в последните месеци на бременността ми . Често се случвало, поради липсата на мензис през периода... Явно така и е станало, защото по време а и след раждането ми казаха, че нямам миомен възел ) Тазът ми много подходящ за нормално раждане. Имам диоптри, но вътре-очното налягане - безпроблемно, издържам на болка... Бях твърдо настроена за нормално раждане. ( Още повече, че майка ми е родила двете си деца много бързо и лесно, без почти никакви шевове, викам си сигурно е генетика  Grinning Peace ... Да не забравям, обаче, че нейното второ раждане е било на 27, а моето първо щеше да е на 34 ... От друга страна пък, моя приятелка на същите години роди нормално бързо леко и безпроблемно... Та такива мисли ми се въртяха... )... Да , но не се получи така. В края на 8-я месец изведнъж лекарите забелязаха, че бебето изостава с размери ( а до тогава вървеше идеално...). Лежах 1 седмица в Шейново"за подхранване" на бебето . При изписването д-р Ковачева каза, че лекарския екип препоръчва раждане със секцио, което ме ужаси... Как така, казвам защо ??? А и бебето ще е малко !!! Тя ми обясни, че има достатъчно голям опит и преценява, че психическото ми състояние ( на моменти паническо), предвид няколкогодишния стерилитет, а и непрестанната ми тревожност ще ми попречат да се държа адекватно при нормално раждане и е много вероятно да се наложи секцио така или иначе ( а това действително е ужасен вариант и опасен ). Аз продължавах да упорствам, защото изградената нагласа си е нещо много трудно поклатимо... Дойдоха при мен с лист, на който беше написана лекарската препоръка - раждане секцио и се бяха подписали трима лекари... Аз трябваше да напиша, че се отказвам от препоръката им ... И го направих, защото бях под инерция a и защото реших, че искат да ме манипулират ( а всъщност нито един от тези лекари не беше "мой лекар" и за възможна лична облага не можеше да се говори, защото те ме изписваха от болницата) ... След това, обаче се замислих, споделих и с близките си... Помъчих се да се погледна отстрани, спомних си , че съм имала моменти, когато не съм можела да се "отворя" за секс ... и т.н. Трябваше всичко да преосмисля...
Не исках секцио и защото си мислех, че все пак

...
После ще им трябва време докато заздравее раната ,това все пак е операция , съзнават ли го че дори и бебето няма да могат да повдигнат от болка .ще им е трудно със ставането и лягането ,изобщо след-оперативния период не е никак лесен и безболезнен ,а болката от раждането си остава там при самото раждане ..........

....
 е, много се проточи, но момичета искам да ви кажа, че нищо не е страшно и действително всяко раждане е индивидуално . Аз се възстанових много бързо от секциото. Детето си го взимах от раждането. .. Болката не беше голяма и трудно беше първата седмица...Радвам се, че преосмислих решението си . Бях с епидурална упойка и всичко мина благополучно, благодарение и на д-р Ковачева ( защото в крайна сметка се наложи принудително секцио, заради слаби тонове и именно тя реагира бързо и адекватно... )Това, което казват за трудното закърмване при секцио, също не е вярно. Теди след близо 24 часа застана на гърдата ми и сука 1 година и 9 месеца без никакъв проблем...

Нека не бъдем предубедени към нищо. Нека бъдем спокойни и търпеливи. Нека разсъждаваме и не оставаме да бъдем манипулирани. Нищо не е страшно.   bouquet

Далиа-Фрина дай координати, телефон и име на центъра, в който работи тази лекарка - Томова.
albena30, пратила съм координати на лични  Grinning, ако имаш въпроси, питай !

Dalia-Frina - мислех да ти пиша за да се видим на феталната, но така и не се реших Embarassed! Честно казано съжалявам за което, но здраве да е! Всъщност видях, че си била с баткото, а малко преди да ни извикят навън излезе един сладур с татко си и хапваше дъвчащ бонбон - да не е бил твоя? Аз бях отпред с мъж ми, който беше с гипсиран крак!

lika, и аз си мислех същото, но не знаех дали ще е удобно  Hug. Да това е било моето момченце . Аз останах вътре да чакам документите. Понеже вътре чакаха две двойки , та ги оглеждах, мислейки , че може да си някоя от двете жени там  Grinning. После , обаче видях, че ви извикаха отвън. Зърнах за момент дълга черна коса и мъж в гипс ...
Виждам в аватара ти прекрасен синеочко !  Grinning Още първия път като видях снимката и си помислих, каква хубава снимка, като от списание... Сега виждам, че ти си професионален фотограф. Разгледах сайта ти, поздравления ! Чудесни снимки !  Hug

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 17:53 от Dalia-Frina

# 580
Явно е индивидуално,но аз съм говорила с жени раждали със секцио ,те съжаляват ....
Аз на този етап съм решила да раждам естествено с епидурална и на секцио бих се подложила само ако се наложи ,но едва ли ...тук в Англия не го практикуват
Обмислям и варианта за водно раждане ,но той е малко напо заден план

# 581
Princess83 да ти кажа май само в Бг е практика да смятат многоплодната бременност за предпоставка за раждане секцио.

Иначе аз се замислям, че често чета че при близнаците едното бебе се обръща правилно, второто - не, в този случай не знам как действат.

Май не е само в България. Моя колежка е бременна с близнаци и едното е правилно обърнато, а другото не и ще ражда секцио.

На мен ми остава още само един работен ден до нашата почивка, но времето тук е студено и дъждовно, дано само да не вали, защото няма да можем да обикаляме. Въобще такова ужасно време се случи тази година - студени и дъждовни и мрачни пролет и лято, направо е като през зимата  Sad

# 582
Аз също исках да раждам нормално, но като ходих на ФМ ми казаха, че плацентата е много ниско и ако не се вдигне ще се наложи да раждам секцио, и вече свиквам с мисълта. Имам надежда тъй като ходих в 22 седмица и ми казаха, че може да се вдигне. За съжаление лекарката при която ходя на ЖК, ми каза, че не може да следи плацентата, тъй като такъв и бил ехографа. Другия месец пак ще ходя на ФМ, дано да се е вдигнала плацентата, че много ме е страх от операции Confused

# 583
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
За секциото и нормалното раждане, да се включа и аз с малко опит от първата бременност.

И при мен по медицински причини се наложи секцио, но аз така или иначе имах време да свикна с мисълта за такъв развой на нещата! Всичко мина успешно и без услужнения - раждах в Шейново, без грам да съм имала договорки с някого и бях изключително доволна от персонала там.
Поне при мен още след като ме изкараха от реанимация, ми връчиха бебето и повярвайте ми наистина забравих и болка, и всичко.  Наистина е оперативна намеса, но това не винаги означава че след това си дълго време нетрудоспособен и тн. В болницата вътрешно си бях наложила да съм упорита и да се движа максимално много, защото това е много важно за бързото въстановяване на мускулатурата. Истината е, че още от първия ден /а това беше 4ти ден след операцията/,  в къщи си вършех всичко покрай бебето и дори веднъж не се наложи да го къпе друг. За кърменето - от профила ми се вижда, че близо 2г нямахме проблеми с това начинание!

Мисля, че Бубчето го е казала много добре - важното е всяка майка да се чувства сигурна и спокойна от начина на раждане, какъвто и да било той. Всеки взима решение сам и няма как някой да го критикува именно за това!

Далия - ех, как ме е яд! Щеше да е страхотно да се запознаем! Баткото ти е прекрасен, а и от беглия ми страничен поглед, май с таткото много се разбират! Всъщност ми е много интересно, как реагира малкия мъж? Аз моя не го взех, защото ужасно мрази да чака и щеше да ни подлуди, а щеше да му е толкова интересно! Доволен ли е, че ще има братче и беше ли му интересен прегледа? 
От сърце благодаря за хубавите думи - радвам се, че ти харесват нещата в сайта, макар и съдържанието да не е довършено, че все не ми остава време!

# 584
Жълтурче честито момченце аз чак сега видях!! Simple Smile

Иначе за разждането и аз да се включа и едното и другото си има предимства и недостатъци. Аз съм за естествено раждане, но нямам избор и ще раздам със секцио и направим малко проучване онлайн да видя за какво става въпрос и трябва да ви кажа че някой жени много по трудно се възтановяват след нормално, а други казват че след секцио на 5тиа ден са на крак и си вършат всичко.
Аз като гледам по мойта операция се възтановявавам бързо (и доки така казва), а сестрите в болницата ми казаха че секциото е песен в сравнение с мойта операция.

Както казва Лика ключът за бараката е да станеш от леглото и да вървиш колкото се може по бързо. Сестрите ме изправиха още на втория ден във болницата.
Тези неща са много идивидуални, но само ако секциото е по медицинска причина не избиратрелно (както са половината ми приятелки в БГ - секцио по избор без никакви медицински причини само и само да не им се разтегнат онез работи хихихи)

Общи условия

Активация на акаунт